Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#5101 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Sto ti neces?
Ah da postoji i ovaj light "nas bodanski(karacu se, kockati, drogirati, piti ali necu krmetine) islam" [emoji4]
Pa i krscani se karaju, kockaju, drogiraju, jedu krmetinu, a sve im je to zabranjeno u svetoj knjizi. Nisam nikakav vjernik, al bar toliko znam - pravim vjernicima osnova vjere se ne sastoji u tome da postujes odredjena pravila ponasanja, vec da vjerujes.

Problem je kad neko izjednacuje islam sa fundamentalizmom, pa sve sto se ne uklapa u ta rigidna pravila objasnjavaju kao laznim.

Reci da neko nije "pravi musliman" jer koristi birth control ili se kocka je isto kao reci da neko nije "pravi krscanin" jer ne zivi ko jebeni Amis ili "pravi jevrej" jer ne zivi kao hasidski jevrej.
Pandakonda

#5102 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Vizionar 1985 wrote: Pa prevrces na ovo oci a kad to hebdo radi ne.
Znaci jedno nevalja drugo valja.

Ko da oboje nije sljam zesci, i vrijedzanje, izazivanje.
Charlie Hebdo nije nikoga udarao i pravio nasilne proteste kako ovi rade. Charlie Hebdo je napravio satiru na osnovu jedne ideologije što je naravno dozvoljeno slobodom izražaja/ekspresije. Svaka ideologija je podložna kritici, satiri, ismijavanju itd. Ovo što ovi na protestima rade je daleko od kritike ili satire, oni ugrožavaju ljudske živote.

Da je ovo ostalo na verbalnom vrijeđanju ljudi koji podržavaju Trumpa to bi bilo ok, ali udarati ljude i radit sranja kao što su ovi "mirni" protesti radili nije ok.
jeza u ledja

#5103 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Ajla ne zna dje je suplja sto dokazuje stavljanje feminizma i muslimanki u istu recenicu
Ti si taj koji ne zna gdje je supalj. Vidim da su ti dale cooper i Ripicipi vec objasnili neke stvari, ali ti nastavljas da se ukopavas.
jeza u ledja

#5104 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:[youtube]https://www.youtube.com/watch?[/youtube]
Interesantno, bas na ovom snimku doticni Spencer prica o znacki koju nosi na reveru i namjerava objasniti sta ona predstavlja. Na znacki je Pepe the Frog, isti ovaj sto ga Pandakonda ima u avataru, lik koji se satra objasnjavajuci da ta zaba nije postala simbol alt-right i neonacista. Ovaj Spencer je lider nekog takvog kurca, lik je izmislio pojam alt-right i izmedju ostalog na nekom skupu uzvikivao "Hail Trump", tako nesto, dok su ostali dizali rukice u Naci pozdravu.

Znaci forumas Pandakonda vrlo jasno i s razlogom na forumu istice simbol kojeg koriste danasnji neonacisti, rasisti i anti-semiti.
Ti prvo trebas razumijeti sta znaci meme pa onda dalje govorit. Pepe je tu od 2005, to što ga krivi ljudi koriste mene ne zanima, Pepe je template na koji se može ubaciti bilo koji kontekst. Šta sad znaci da šta god taj kreten počne koristit ne smijemo ni mi normalni ? Hoćeš još reci da sam fašista ako se ošišam kao on ?
I svastika postoji hiljadama godina. Normalni ljudi u Aziji je koriste kao vjerski simbol. Stavljaju je na okucnice, na pragove, na zidove, na slike. Sta sad samo zato sto je kreten Hitler koristio, mi normalni ne mozemo? Stavi svastiku na avatar, bolje ti odgovara.
Danasnji fasisti su pickice, kriju se iza kojekakvih glupavih zaba.
O'zone
Globalni moderator

#5105 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by O'zone »

Banned user for reason “”
» Disciplin A Kitschme

Trajni
Sanjarko

#5106 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

omar little wrote:
jadna nam majka planetarno svima.
Ja cu ko Neron, svirat frulu dok Rim gori.
Samo on nije to uopste radio nego gasio pozar.
Ja cune, reko sam davno.

Sve ostalo ima zabiljezeno.
Jbg nisu me slusali, ko je trebo da slusa, a ni Ja nisam htjeo bilo sta da dam i radim itd., da ne nanesem Zlo Ljudima.

Odusto.
Acid25

#5107 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Njemački ministar vanjskih poslova i vjerojatni budući predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier okarakterizirao je u autorskom članku za Bild am Sonntag izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika kao rez u svjetskoj povijesti i upozorio na to da čitavom svijetu predstoje nemirna vremena.

"Kao i uvijek kad je u pitanju primopredaja vlasti postoje nejasnoće, dvojbe i nepoznanice glede smjernica novog vodstva. Ali u ovo vrijeme novog globalnog nereda je još više toga na kocki. Izborom Donalda Trumpa stari svijet 20. stoljeća definitivno je iza nas", napisao je Steinmeier u svom gostujućem članku za Bild am Sonntag, nedjeljno izdanje tabloida Bild.

No Steinmeier je ukazao na to da na vlast u Washingtonu ne stupa samo Donald Trump nego i njegov tim.

"Bit ćemo spremni za dijalog i novoj administraciji pojasniti naše stavove, vrijednosti ali i interese", najavio je Steinmeier i izrazio optimizam da će u Washingtonu i dalje imati dobrog partnera.

"Svjestan sam toga da se moramo pripremiti na nemirna vremena, na poneke nepredvidljivosti i neizvjesnosti. No polažem nada u to da ćemo u Washingtonu naići na sugovornike koji će pozorno saslušati jer su i oni svjesni da i velike zemlje trebaju partnere i da su spremni zajednički kročiti s dobrim prijateljima i provjerenim saveznicima", zaključio je Steinmeier.
insomnia78

#5108 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

dale cooper wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
dale cooper wrote: Ova Linda je jedan od organizatora marša. Ne mora značiti da se svi učesnici marša slažu po svim pitanjima.
Da je tako onda bi komotno mogli staviti i Madonu kao zagovornicu šerijeta. :mrgreen: A Ayla je svojim transparentom
de facto iskazala da se ne slaže ni sa Trumpovim, ali ni sa Lindinim viđenjem Amerike.
nisi ti bez ralzoga moj forumash godine [emoji106] :kiss:

generalno receno,marsiranje zena sirom svijeta nije iskljucivo protiv Trumpa, iako je njegvo ponasnje je izazvalo globalni bunt, pa su izabrali u momentu njegove inguaracije, previse se postavlja medijska histerija na pojedine grupe unutar marsa,a kod mene u gradu danas setaju, bez posebnih ispada i problem sa policijom :) globalni mars se desava na vise kontinenata
:kakoste:

Da, zaboravlja se činjenica da se protesti žena dešavaju širom svijeta.
Osim u "muslimanskim zemljama" [emoji1]
sinuhe

#5109 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Ma pusti. Pa nema godina kako se marsiralo u BiH za hidzab. I onda mlada Ayla primjer prave muslimanke.
Pilaw_Pavlaka

#5110 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

sinuhe wrote:Ma pusti. Pa nema godina kako se marsiralo u BiH za hidzab. I onda mlada Ayla primjer prave muslimanke.
Koja Ayla?
animals

#5111 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

pa ne protestira se za dobro na ulicama...
Sanjarko

#5112 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Pandakonda wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa prevrces na ovo oci a kad to hebdo radi ne.
Znaci jedno nevalja drugo valja.

Ko da oboje nije sljam zesci, i vrijedzanje, izazivanje.
Charlie Hebdo nije nikoga udarao i pravio nasilne proteste kako ovi rade. Charlie Hebdo je napravio satiru na osnovu jedne ideologije što je naravno dozvoljeno slobodom izražaja/ekspresije. Svaka ideologija je podložna kritici, satiri, ismijavanju itd. Ovo što ovi na protestima rade je daleko od kritike ili satire, oni ugrožavaju ljudske živote.

Da je ovo ostalo na verbalnom vrijeđanju ljudi koji podržavaju Trumpa to bi bilo ok, ali udarati ljude i radit sranja kao što su ovi "mirni" protesti radili nije ok.
Znaci autori ovoga nekog udarali.
Jesu jbn ovi umjetnici.
Hem crtaju i crtezima vrijedzaju hem i zatuku onog koga tim crtezima vrijedzaju.
Opasni ovi crtaci.
Pandakonda

#5113 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
I svastika postoji hiljadama godina. Normalni ljudi u Aziji je koriste kao vjerski simbol. Stavljaju je na okucnice, na pragove, na zidove, na slike. Sta sad samo zato sto je kreten Hitler koristio, mi normalni ne mozemo? Stavi svastiku na avatar, bolje ti odgovara.
Danasnji fasisti su pickice, kriju se iza kojekakvih glupavih zaba.
Ti porediš simbol koji se koristio za genocid jednog naroda i mnoge druge neljudske stvari sa zajebancijom koja se nikad nije koristila u loše stvari sve dok ga Clinton nije nazvala white supremacy simbolom jer je Trump tweetao taj meme.

Image

Oboje su shvatili moć društvenih mreža i krenuli da okrenu to u svoju korist. Trump je prvi tweetao to jer je htio da bude zanimljiv ljudima koji su upoznati se memeovima, dok je Clinton to automatski prozvala white supremacy sa ciljem da demonizuje svakoga ko to koristi, u ovom slučaju dosta ljudi jer su memeovi popularni na svakoj društvenoj mreži. Ali to je već poznata taktika demokrata da ko god ne glasa za njih je automatski rasista, fašista, ksenofob itd. tako kupe glasove manjina. Već sam rekao, meme je template ("temelj") u koji se može ubacit bili koji kontekst, isto kao što na papiru možeš napisati poruku mira ili govor mržnje.
jeza u ledja

#5114 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ta zaba je postala simbol neonacista i white supremacy grupa. Frajer koji je lider jedne takve grupe je nosi na reveru. Tu zabu ti koristis u avataru, s jasnim razlogom.
insomnia78

#5115 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Pa i da je tako sta onda? Koliko znam nije zabranjeno
jeza u ledja

#5116 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Pa i da je tako sta onda? Koliko znam nije zabranjeno
Trebalo bi biti. Fasiste treba nazvati pravim imenom.
Acid25

#5117 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

jeza u ledja wrote:Ta zaba je postala simbol neonacista i white supremacy grupa. Frajer koji je lider jedne takve grupe je nosi na reveru. Tu zabu ti koristis u avataru, s jasnim razlogom.
Bezveze se raspravljaš kad tu žabu može koristiti bilo ko. Nije moguće zabraniti da je neka grupa ili pojedinac koristi.
A da su ogadili žabu, jesu. To soji. :twisted:

Primjer.
Image

I meni je žaba bila zanimljiva, ali kad sam vidio ko je sve koristi...
jefferson

#5118 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Vizionar 1985 wrote:
jefferson wrote: Tvoj odgovor na moje cinjenice (Americki auto proizvodjaci prave najvise auta u Meksiku, i djelove takodje) kao i cinjenica da je njemacka po glavi stanivnika najveci izvoznik na sviejtu, je: Hamo vidi mu glave.
Ja kak znam ne mogu tvrdit da su svu proizvodnju al dosta mozda vecinu izmjestili u Meksiko, Kinu itd.
Jbg profit, teznja za njim.
Mislim ove gluposti kakoc e Trump uvesti porez na BMW proizvode i slicne izjave za kinu, pale kod ljudi kojima tipovi tipa Trump, Dodik, izetbegovic i slicni mogu prodati svoju ublehu.
Trump ce uvesti porez BMW-u, a BMW zaposljava 70,000 ljudi u SAD. Uvest ce porez a Lufthansa hoce da kupi 22 aviona B777. Boeing je najveci isporucioc aviona u Kini. 85% Airbusa i Boeing su opremljeni GE ili P&W motorima ili CFM motorima (konzorciji SAD i Evrope).
Na kraju, NAFTA i slicni ugovori i sporazumi su prerogativ Kongresa (Senata vecinom) a ne izvrsne vlasti.
uglavnomja

#5119 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

norveska, zemja kojoj je mnogo vaznije sta se desava u usa nego u u eu, pocinje vijesti ovako:

trump je zapoceo mandat ocitim lazima:

broj prisutnih na ulici (pristalica :D )
da je dobio najvise glasova na izborima
da su mediji krivi za sve demonstracije

i da analiticari vjeruju da citavo predsjenikovanje nasttavati na slican nacin, prodavanjem ubleha ... ili muda pod bubrege, na zdrave oci
jeza u ledja

#5120 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

@ Acid, pa ako vidis da je koriste neonacisti, i ako mrzis neonaciste, onda je valjda logicno da ti se ta zaba gadi, a ne suprotno - da je stavljas na avatar.
Pandakonda

#5121 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:Ta zaba je postala simbol neonacista i white supremacy grupa. Frajer koji je lider jedne takve grupe je nosi na reveru. Tu zabu ti koristis u avataru, s jasnim razlogom.
To ti tako misliš jer nisi upućen u meme kulturu. Pa šta sad ako taj kreten počne nosit ružu na reveru to znači da niko ne može ? On je to počeo nosit zato što je glupan koji namjerno provocira ljude koji podržavaju Clinton (takve kao ti) kojima je sve živo rasizam, fašizam itd.

Kad nađeš da je neko počinio genocid ili bilo kakav zločin u ime Pepea onda možemo pričati o tome, a do tad odmori malo

Image
jeza u ledja

#5122 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

jefferson wrote: Mislim ove gluposti kakoc e Trump uvesti porez na BMW proizvode i slicne izjave za kinu, pale kod ljudi kojima tipovi tipa Trump, Dodik, izetbegovic i slicni mogu prodati svoju ublehu.
Trump ce uvesti porez BMW-u, a BMW zaposljava 70,000 ljudi u SAD. Uvest ce porez a Lufthansa hoce da kupi 22 aviona B777. Boeing je najveci isporucioc aviona u Kini. 85% Airbusa i Boeing su opremljeni GE ili P&W motorima ili CFM motorima (konzorciji SAD i Evrope).
Na kraju, NAFTA i slicni ugovori i sporazumi su prerogativ Kongresa (Senata vecinom) a ne izvrsne vlasti.
Ja sam nekad davno pricao o tome kako free trade u stavrnosti ne postoji. Free trade i drzavne granice ne idu zajedno, osim ako te drzave nemaju identicne regulacije i poreze, sto je nemoguce. Ideje u vezi zaustavljanja odliva americke industrije u zemlje gdje im je pogodnije u sustini vise prilice nekom poput Sandersa, a ne Trumpa, kojemu je to samo suplja prica, kao i sve drugo. Cak i da je ozbiljan u tim namjerama, nema nikakve sanse da to sprovede u djelo, jer su te ideje susta suprotnost od ideja Republikanaca, koji drze vecinu, a iza svakog od njih stoje pare lobija istih tih kompanija.

Al, da se ne lazemo, biznismen Trump i regulacije velikim konglomeratima ne idu zajedno.

Free trade treba uciniti jos slobodnijim, a ne suprotno.
jeza u ledja

#5123 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
To ti tako misliš jer nisi upućen u meme kulturu. Pa šta sad ako taj kreten počne nosit ružu na reveru to znači da niko ne može ? On je to počeo nosit zato što je glupan koji namjerno provocira ljude koji podržavaju Clinton (takve kao ti) kojima je sve živo rasizam, fašizam itd.

Kad nađeš da je neko počinio genocid ili bilo kakav zločin u ime Pepea onda možemo pričati o tome, a do tad odmori malo
Ti imas u avataru simbol white supremacy grupa, jer i sam podrzavas njihove ideje. Zasto se krijete iza code words, code symbols?
Acid25

#5124 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Moja reakcija kad krene rasprava između jeza i pandakonde o žabi. :mrgreen:
Image
prog321

#5125 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by prog321 »

Obama došao na vlast Jan 09. Wallstreet 9000 poena. Obama sišao sa vlasti Jan 17. Wallstreet 19800 poena.
USA dug Jan 09. 9 triliona dolara.
USA dug Jan 17. 19 triliona dolara.

Prosječne plate inflation adjusted
2009 = 54000 $
2017 = 56000 $

E ovdje leži problem.
Free trade nije problem.
Last edited by prog321 on 22/01/2017 19:10, edited 1 time in total.
Post Reply