BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

probook

#5101 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

mali_milojica wrote:Ja sam davno rekao da je MTel ponuda na paketu Moj Mix Extra vjerovatno najbolja ponuda na trzistu,ali je 20 KM preskupa za ono sto meni treba :D
Koji ce mi onda Q?
Kod nas je narod naopak.
Daj mu Passata,iako i Golf moze sve potrebe pokriti.
Daj mu 3000 min,a koristi ih 200,a placa skuplje nego sto bi trebao.
Nemamo mjere jbg :lol:
Meni se pravo isplati jer svaki mjesec imam 700-900 min iskoristenih prema svim mrezama.
Na drugim tarifama bi to bruku placao.
haloo_korisnik

#5102 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

thekupus wrote:Prošao pet duhanprometovih kioska tražeći go free, na petom mi reče žena da misli da se više ne prodaju nikako. Otišao maksuz do hife u Hotonju, prodavač je jedva našao ispod pulta u kesi, slučajno pogledaj kad sam vec bio platio, piše "aktivirati najkasnije do 31.10.2016.". Pazite da se ne zeznete. Ja sam uspio vratiti pare.
zar nije logičnije bilo da odeš do poslovnica

- Igmanska 9, Sarajevo
- Hamdije Kapidžića 6, Sarajevo
smartXL wrote:.
haloo_korisnik

Ja nisam korisnit bht, broj prenio na halo pocetkom godine, za sad nemam namjeru mijenjat
nejasno onda što toliko braniš bht
i čudno, ako su dobri što prenese broj
thekupus

#5103 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

haloo_korisnik wrote:
thekupus wrote:Prošao pet duhanprometovih kioska tražeći go free, na petom mi reče žena da misli da se više ne prodaju nikako. Otišao maksuz do hife u Hotonju, prodavač je jedva našao ispod pulta u kesi, slučajno pogledaj kad sam vec bio platio, piše "aktivirati najkasnije do 31.10.2016.". Pazite da se ne zeznete. Ja sam uspio vratiti pare.

- Igmanska 9, Sarajevo
Prije dva dana sam pitao ovdje gdje mogu kupiti karticu, preporuceni su mi Duhanprometovi kiosci i Hifa
A ni jedna ni druga adresa mi nisu blizu ni usput pri kretanju po Sarajevu

Kako se nadopunjava kredit za go free? Moze li na svakom kiosku ili bih i za to morao ganjati vrijeme da odem na Maltu?
MTV

#5104 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Mislim da ce moci tek od 1.12.2017.

Od navedenog datuma, korisnicima GO! usluge omogućava se kupovina elektronske dopune na POS terminalima u apoenima od 1,00 KM do 50,00 KM.

http://www.gofree.ba/news-post/2038/oba ... -go-usluge
diablobih

#5105 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

thekupus wrote:
haloo_korisnik wrote:

- Igmanska 9, Sarajevo
Prije dva dana sam pitao ovdje gdje mogu kupiti karticu, preporuceni su mi Duhanprometovi kiosci i Hifa

Kako se nadopunjava kredit za go free? Moze li na svakom kiosku ili bih i za to morao ganjati vrijeme da odem na Maltu?
Koliko ja znam, svaka trafika ima dopunu za Go free...
escobar__

#5106 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Može i online dopuna putem servisa poput edopunatačkaba i sličnih...
nagibSA

#5108 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

haloo_korisnik wrote:jel ovo ko probao
funkcioniše li
https://edopuna.ba

Radi, ja sam probao za m:tel jednom, medjutim uzimali su proviziju, mislim 0.1KM, pa koristim financ bez provizije uvijek. :-)
kazo

#5109 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

haloo_korisnik wrote:jel ovo ko probao
funkcioniše li
https://edopuna.ba
Ja redovno punim preko ovog sajta za Gofree mrezu. Samo duhanpromet ima aparat za gofree, tako da se uvijek osiguram preko ovog.
haloo_korisnik

#5110 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

thekupus wrote:
haloo_korisnik wrote:

- Igmanska 9, Sarajevo

javi jesil uspio gdje naći karticu gofree, volio bi i ja malo testirat, najveća prednost je taj flat, a ne kao kod haloo gdje moraš dobro pazit kad je dokupljeni internet blizu potrošenog, jer dođe sms kad ostane 100 MB ali poslije toga nema nikakva upozorenja, pa se lako desi kad se potroši sve da počne da jede kredit....jebeno...dva puta sam osto na nuli !! srećom nisu veliki iznosi...pa gledam da i nemam puno kredita da mi ne pojelo :mrgreen:
zrakomlat

#5111 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

totalac wrote:i večina midi30 korisnika je na 2 godine jer otplaćuju kupljene mobitele, jedan od razloga uopšte uzimanja tarifa, da bi kupovali mob na rate
Što opet nije uporedivo jer je preskočeno da u slučaju kupovine telefona kod mtela popust ne važi i nije više 36 nego 46 BAM.
Za moje potrebe i potrošnju mojmix extra je ubjedljivo najjača ponuda u BiH ali razumijem da nekom nije i nema potrebe ubjeđivati nekoga na nešto. Eno neko piše par postova prije da potroši 2.50 BAM na razgovore i ni jednu poruku. Zamalo suzu nisam pustio od muke :D . Tom liku recimo, mojmix extra ponuda obična qrcina da prostis i nije mušterija za nju iako je realno bolja od te koju je sad uzeo.
haloo_korisnik

#5112 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

pa valjda zato i postoji prepaid i postaid
ko puno priča koristit ce pretplate
ko nema puno minuta koristi haloo, ultru, gofree
mislim da je odnos prepaid na prema postpaid kod bht 6:1
negdje tamo na bht temi je postavljen broj korisnika, neda mi se tražit
rovac13

#5113 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

haloo_korisnik wrote: ko puno priča koristit ce pretplate
ko nema puno minuta koristi haloo, ultru, gofree
mislim da je odnos prepaid na prema postpaid kod bht 6:1
Bht dopune tarifa opusteno 20KM
200 minuta
300 sms
500 mb

Bht ekstra paket pretplata 20KM
100 minuta
100 sms
1000 mb

Ovo mi se ne slaze sa gore navedenim :?
haloo_korisnik

#5114 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

mislio sam na broj korisnika !!!
1,2 miliona je na ultri
200.000 na pretplati
rovac13

#5115 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja sam mislio ono ko puno prica pretplata.
U ovom gore slucaju za istu cijenu vise se moze pricat na dopune.

Inace ljudi sve manje koriste minute.
Ja sam u svom poslu sreo ljude koji nenormalno puno trose telefon,uglavnom minute.
To su prije bile cifre 1000KM racuni.

Danas se to puno rasteretilo.
VIber je olaksao svima.
S druge strane sad imas te nekakve pakete i za takve,tako mtel ima 3000 minuta za 35KM .
To je da dnevno pricas skoro 2 sata za 35 KM racun.
haloo_korisnik

#5116 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

pa sa dual sim mobitelima moze se iskombinovat da imaš i minute i dosta interneta cak i bolje od neke pretplate
evo ova ultra tarifa sa 100 minuta za 10 KM jedan sim a drugi sim haloo za internet 2 gb za 8 KM
sve 18 KM
npr.toliko kosta bht pretplata MojMini15 sa nekih 80 minuta i samo 500 MB interneta

ili mozda za 2 KM vise jos bolja opcija za internet gofree za 10 KM 3 GB plus flat
sve 20 markica
ako ko hoce jos vise minuta onda ona ultra tarifa sa 200 minuta za 20 KM
pa bi sve bilo 30 KM
200 minuta i 4 GB interneta
haloo_korisnik

#5117 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

ing-ecc wrote:
totalac wrote:znači mjesečno 11 GB za 17 KM
pišljivih 5 GB za 15 KM na ultri kod bhtelekom lopina izgleda smiješno a još nema flat :lol:

mada je bolje da su izbacili gigu ili dvije za 5 do 10 KM na mjesec dana uz flat
to je većini potrebno uz wi fi na svakom koraku
A 11 giga za 11 markica :-) jel to povoljnije nego 17 :P
može li se saznat kako dobit tih 11 giga za 11 KM
sve komentare poslije tog posta sam procitao i nisam nasao odgovor
jer ja sad na haloo uz akciju imam 4 gb za 8 KM inace je samo 2 gb tako da bi bez razmisljanja dodao jos 3 KM a da imam 11 gb
Sanjarko

#5118 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

haloo_korisnik wrote:
ing-ecc wrote:
totalac wrote:znači mjesečno 11 GB za 17 KM
pišljivih 5 GB za 15 KM na ultri kod bhtelekom lopina izgleda smiješno a još nema flat :lol:

mada je bolje da su izbacili gigu ili dvije za 5 do 10 KM na mjesec dana uz flat
to je većini potrebno uz wi fi na svakom koraku
A 11 giga za 11 markica :-) jel to povoljnije nego 17 :P
može li se saznat kako dobit tih 11 giga za 11 KM
sve komentare poslije tog posta sam procitao i nisam nasao odgovor
jer ja sad na haloo uz akciju imam 4 gb za 8 KM inace je samo 2 gb tako da bi bez razmisljanja dodao jos 3 KM a da imam 11 gb
Ako sam ja shvatio dobro 32/3 i 50/3 a ovo 11 za 11 ni ja nisam shvatio. 32 gige, 50 km, 3 mjeseca u ide besplatno. :mrgreen:
kloniran

#5119 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

11 giga=11 maraka=11 dana :mrgreen:
haloo_korisnik

#5120 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by haloo_korisnik »

:lol:
Jedino tako
Od bht korisnika nista cudno da je takva racunica :mrgreen:
Sanjarko

#5121 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:11 giga=11 maraka=11 dana :mrgreen:
Pa ima i 22 za 11. U cujes li [Alo]. :mrgreen:
Sanjarko

#5122 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ja razmisljam da uzmem novu neku karticu. Ili mtel ili halo iako je imam. Ovo za go ne znam. Problem su dopune, nema ih po radnjama svuda.

Kontam cak dvije koristit. Sto ne. Recimo mtel mjesecno, a kada hocu tekmu ili film gledat halo. :mrgreen:
Sanjarko

#5123 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Mozda i halo novu uzmem iako je imam i sada. A da znate bolje dopunjavati po 10 km i vise na halu nego manje dopune jer dobijete bonus kredita na iznose od 10 km i vise, dok na manjim dopunama nema bonusa. Nisam pri parama pa nisam sebi mogao uzimati dopune od cenera, morao po 3 km uzimati i tako sam shvatio da nema bonusa na manjim iznosima.
thekupus

#5124 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

haloo_korisnik wrote: javi jesil uspio gdje naći karticu gofree, volio bi i ja malo testirat, najveća prednost je taj flat, a ne kao kod haloo gdje moraš dobro pazit kad je dokupljeni internet blizu potrošenog, jer dođe sms kad ostane 100 MB ali poslije toga nema nikakva upozorenja, pa se lako desi kad se potroši sve da počne da jede kredit....jebeno...dva puta sam osto na nuli !! srećom nisu veliki iznosi...pa gledam da i nemam puno kredita da mi ne pojelo :mrgreen:
Nisam jos nigdje uspio naci, pitao na 5,6 kioska jos, plus na 2 Hifine pumpe pored ove u Hotonju, nema nigdje

odustao sam malo od trazenja, ako negdje iskoci, kupit cu je
Post Reply