Deblokada Sarajeva???

Post Reply
zateznistub

#5101 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

PM72 wrote:
aldinjo wrote:
JoseMujica wrote: :thumbup: i to je sve što se ima reći o tim arapima u alijinim paravojvnim formacijama...kažem namjerno paravojnim jer nikada nisu bili dio regularnog komandnog lanca
Ne izmišljaj. Bili su sastavni dio ARBiH, nikakva paravojna formacija

Oni su bili u sastavu Armije koliko je RS u sastavu BiH.Samo formalno.Naredbe generalštaba ili korpusa nisu ih doticale nego se pitao glavni mudžahedin ili Emir,plijen nisu dijelili,zarobljenike ubijali na najokrutnije načine,imali su svoju logistiku i lanac komandovanja mimo svih pravila.

Kad se sve sabere i oduzme,napravili su više štete nego koristi i to deset puta.Da se rat nastavio morali bi tu mi jedinicu vojno uništiti.
Od do :thumbup:
Jebo ih onaj ko ih dovuče ovdje
strucnjakdemagog

#5102 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

PM72 wrote:
hamza_sa wrote:

Npr. da uzmemo Dozera (ostali ne ljutite se doci cete na red da vam ocistim obucu :-D ) koji za mene licno predstavlja heroja, kojem skidam kapu za sve ono sto je ucinio za vrijeme agresije.
Dobri naš Hamza,
Mogo si vala i boljeg borca spomenuti,kud nađe Dozera.To je bio podrumaš kojeg je specijalna mobilisala krajem 1992 a sve sportske ”uspjehe” stekao je preko štele.On ratovao? Laže. :D metka opalio nije...
Pričo mi dajža...
Čekaj malo, Dozer je bio Vikićevac, i još aktivni sportista?
Ako je džudista ili karatista, čovjeka znam.
strucnjakdemagog

#5103 Re: Deblokada Sarajeva???

HAVANA wrote:Sto se tice arapa,pokenjam im se usta. :nasolji1:
Razlog potražite na temi o Bookingu. :lol:
PM72

#5104 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ma Dozer je ljudina od glave do pete! Ponosan sam što mi je drug i prijatelj.
HAVANA

#5105 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

strucnjakdemagog wrote:
HAVANA wrote:Sto se tice arapa,pokenjam im se usta. :nasolji1:
Razlog potražite na temi o Bookingu. :lol:
Ja jebo te,kad skontam nerviraju me vise od 25 godina. :twisted: :lol:
strucnjakdemagog

#5106 Re: Deblokada Sarajeva???

Dozer wrote:Vala, nabijem i ja Arape. To sto su muslimani ne znaci da imaju ista zajednicko s nama, osim tog stanja uma vezanog za vjeru, a i to je razlicito. Sve ostalo dijametralno suprotno od nas. Stoka samo takva, vecinom, pogotovo mundzosi.

A ovi gore sto me prozivaju....picke, haj kafu platite ako smijete :lol:
:thumbup:

Vala više bih volio da se svi Srbi vrate u Sarajevo, nego Arapi da ga nasele. :D
PM72

#5107 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

strucnjakdemagog wrote:
Dozer wrote:Vala, nabijem i ja Arape. To sto su muslimani ne znaci da imaju ista zajednicko s nama, osim tog stanja uma vezanog za vjeru, a i to je razlicito. Sve ostalo dijametralno suprotno od nas. Stoka samo takva, vecinom, pogotovo mundzosi.

A ovi gore sto me prozivaju....picke, haj kafu platite ako smijete :lol:
:thumbup:

Vala više bih volio da se svi Srbi vrate u Sarajevo, nego Arapi da ga nasele. :D
Potpisujem :thumbup:
90minut

#5108 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

U dva posta opisana propast deblokade.
strucnjakdemagog

#5109 Re: Deblokada Sarajeva???

90minut wrote:Nije meni nikad pricao u tom smislu na koji ti misliš da je on bio rambo uljetao u rovove i tako to vec opcenito kad je zarobljen tu u gradu i ove borbe u okolini bez preveulicavanja.
Oca sam spomenuo zbog rijeci saboraca iz više uglova kojim sam se javljao nekoliko godina unazad, a dajdžu zbog rijeci forumaša da ne znam kakva je dinamika bila gdje su linije bile u gradu i kakva vrsta borbe..

Ja i PM smo ranije imali nekih " sukoba " zato on i provocira na ovaj podmukli kukavički način..Nije to zajebancija vec podlost..

Ukratko znam šta donosi novi rat, al' isto znam u kakvoj smo poziciji danas s naoružanjem i s teritorijom bilo bi lakše mnogo znam da bi ili ja sam izgubio život ili u najboljem slucaju da ostanem živ a polovina drugova da pogine.
I opet ga priželjkujem jer je narod i previše propatio da bi se sve na ovom završilo još mnogo godina i to sve dok ti svakog januara slave progon i genocid tvog naroda.

Koga priželjkuješ?
strucnjakdemagog

#5110 Re: Deblokada Sarajeva???

BISTRIK100 wrote:U Mladjanima 94 je bio PAT-20mm trocijevac koji su ovi moji dali nekoj jedinici.Zanima me koliko trocijevaca bilo u gradu,jesu li bili montirani na kamione i pucali po Jevrejskom,Grbavici....U hangaru u Viktor Bubnju sam 94 vidio PAT-40mm.Sta je bilo sa njim je li uopste koristen?Ima jedna slika PAT-40mm zarobljen na zuci 92,mozda je to taj sto sam vidio.

protivavionski top PAT-20mm (M55)
https://www.youtube.com/watch?v=RQKx7dOrIVs

PAT 40mm? Misliš na Bofors?
PM72

#5111 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Čekaj da se konsultuje sa amidžom.
Dozer

#5112 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

E, sjasite mi s grbace ba! :lol:

A Arapi...neko vec napisa - ne mijesajte Arape i Irance. iranci su perzijanci, nisu ova juznija stoka. S.Arabija nas je jebala maksimalno, i to na vise nacina. Jesu, dali su brdo para ovdje kasnije, ali su brdo para i pokrali, a kradu i sada. Sve u talu s nasima iz SDA (ovo ne pricam napamet). Takodjer smo im bili i spona za kojekakve marifetluke po EU i dalje.
Pored svega, a sto ukazuje na enormno licemjerstvo USA, ta Saudija je pod USA kontrolom vec preko 50 godina. Razne su se tu igranke igrale, a okoristili su se mnogi, i to masno.

Kod nas nisu ratovali Iranci, nego upravo raznorazni mundzosi, ko zna odakle. Iranci su samo drzali neke obuke u nekim momentima (na poznatoj Pogorelici), i nisu imali nikakve veze sa 7. muslimanskom i sl.
A kome danas nije jasno otkud oni ovdje, kao i ko ih je doveo i zasto, onda...jbg...

@90minuta
Ne zamjeri, ali - porediti "jurisanje na drota" u Sirokom s bilo kakvim ratnim desavanjem, kao i porediti to "pucanje" s ratnim pucanjem... Jbg...ne ide, al' bas nikako. I, pri tome, jos tvrditi da znas sta je pucanje i kako izgleda rat...
Kako bi to uporedio sa, recimo, pancirnom tenkovskom koja ti fikne u betonski zid na 1m ispred glave...? Mozes li uopste zamisliti tu sliku u glavi, a da ne pricamo o osjecaju...? A taj projektil je tezak 13kg (znam, jer je pokupih kasnije i izvagah :D), za razliku od pistoljskog metka koji je tezak 6-9 g., zavisno od kalibra :D.
Ili, ti trcis preko livade, a ganja te "sijac", i sasvim lijepo vidis kako meci dizu zemlju ispred i iza tebe, i samo cekas kad ce te izvrnuti (jedan sitni detalj - zrno sijaca na 300m, koliko je ovaj bio daleko, nosi kineticku energiju od cca. 2600 kg po kvadratnom cm).

A ona teorija o 20% i tome da ko nije vise puta ranjavan nije ni ratovao - i dalje ne pije vode. Poznajem gomilu ljudi koji su bili sa mnom, a i u drugim jedinicama, a koji nisu ranjeni ni jednom. A malo je reci da su se naratovali.
Evo, PM72 nije ranjavan (tj. ja ne mogu da se sjetim da jeste...jesi li, debeli?), a nije da se nije naratovao svukuda.
Moras malo revidirati tu "teoriju".

Hamza, pijemo kafu ovih dana, cisto da znas (pa cu ti naplatiti ovo prozivanje, sve po toj cotavoj nozi) :D
Last edited by Dozer on 11/10/2019 21:28, edited 2 times in total.
Dozer

#5113 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

...dupli, zglajzo klix
90minut

#5114 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Da samo što u mom slucaju znaš da je iskrvario vec 1 momak znaš da je 5,6 ranjeno i cuješ kalaš kako rafala negdje.

I svjesno ideš riskirajuci da ce ti pucati u gornji dio tijela sve je to isti princip kao što ti nabrajaš s tim da nisam imao ništa pri ruci samo šake.

A ko poredi irance i saudiju u bilo kakvom smislu taj je neznalica
strucnjakdemagog

#5115 Re: Deblokada Sarajeva???

Dozer wrote:E, sjasite mi s grbace ba! :lol:

A Arapi...neko vec napisa - ne mijesajte Arape i Irance. iranci su perzijanci, nisu ova juznija stoka. S.Arabija nas je jebala maksimalno, i to na vise nacina. Jesu, dali su brdo para ovdje kasnije, ali su brdo para i pokrali, a kradu i sada. Sve u talu s nasima iz SDA (ovo ne pricam napamet). Takodjer smo im bili i spona za kojekakve marifetluke po EU i dalje.
Pored svega, a sto ukazuje na enormno licemjerstvo USA, ta Saudija je pod USA kontrolom vec preko 50 godina. Razne su se tu igranke igrale, a okoristili su se mnogi, i to masno.

Kod nas nisu ratovali Iranci, nego upravo raznorazni mundzosi, ko zna odakle. Iranci su samo drzali neke obuke u nekim momentima (na poznatoj Pogorelici), i nisu imali nikakve veze sa 7. muslimanskom i sl.
A kome danas nije jasno otkud oni ovdje, kao i ko ih je doveo i zasto, onda...jbg...

@90minuta
Ne zamjeri, ali - porediti "jurisanje na drota" u Sirokom s bilo kakvim ratnim desavanjem, kao i porediti to "pucanje" s ratnim pucanjem... Jbg...ne ide, al' bas nikako. I, pri tome, jos tvrditi da znas sta je pucanje i kako izgleda rat...
Kako bi to uporedio sa, recimo, pancirnom tenkovskom koja ti fikne u betonski zid na 1m ispred glave...? Mozes li uopste zamisliti tu sliku u glavi, a da ne pricamo o osjecaju...? A taj projektil je tezak 13kg (znam, jer je pokupih kasnije i izvagah :D), za razliku od pistoljskog metka koji je tezak 6-9 g., zavisno od kalibra :D.
Ili, ti trcis preko livade, a ganja te "sijac", i sasvim lijepo vidis kako meci dizu zemlju ispred i iza tebe, i samo cekas kad ce te izvrnuti (jedan sitni detalj - zrno sijaca na 300m, koliko je ovaj bio daleko, nosi kineticku energiju od cca. 2600 kg po kvadratnom cm).

A ona teorija o 20% i tome da ko nije vise puta ranjavan nije ni ratovao - i dalje ne pije vode. Poznajem gomilu ljudi koji su bili sa mnom, a i u drugim jedinicama, a koji nisu ranjeni ni jednom. A malo je reci da su se naratovali.
Evo, PM72 nije ranjavan (tj. ja ne mogu da se sjetim da jeste...jesi li, debeli?), a nije da se nije naratovao svukuda.

Hamza, pijemo kafu ovih dana, cisto da znas (pa cu ti naplatiti ovo prozivanje, sve po toj cotavoj nozi) :D

Pa naravno da PM72 nije ranjavan kad je zakasnio sa napadom 24 sata, a onda još plandovao na polaznoj tačci do podne. :lol:

NHF :D
PM72

#5116 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

90minut wrote:Da samo što u mom slucaju znaš da je iskrvario vec 1 momak znaš da je 5,6 ranjeno i cuješ kalaš kako rafala negdje.

I svjesno ideš riskirajuci da ce ti pucati u gornji dio tijela sve je to isti princip kao što ti nabrajaš s tim da nisam imao ništa pri ruci samo šake.

Obavezno piši knjigu o patnjama i jurišima doživljenim u Širokom...
strucnjakdemagog

#5117 Re: Deblokada Sarajeva???

90minut wrote:Da samo što u mom slucaju znaš da je iskrvario vec 1 momak znaš da je 5,6 ranjeno i cuješ kalaš kako rafala negdje.

Druže, samo jedno pitanje:

Da li je ikad granata pala u tvojoj blizini?
Dozer

#5118 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ma ne mora granata...Kasikara...tromblon... :D

A...u Sirokom se onda i rafalalo?! Ne sjecam se toga...
Kako je krenulo, uskoro cemo citati o tome kako su navijaci bili i granatirani (ne grantinirani, da ne bue zabuna) usred Sirokog...
PM72

#5119 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dozer wrote:Ma ne mora granata...Kasikara...tromblon... :D

A...u Sirokom se onda i rafalalo?! Ne sjecam se toga...
Kako je krenulo, uskoro cemo citati o tome kako su navijaci bili i granatirani usred SIrokog...
Jebeš Žepu kako su se oni branili :lol:
Dozer

#5120 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Al' bas... :lol:
Kota 850 je bila mila majka za ono u Sirokom...

@90minute
Drug... razumijemo mi u potpunosti o cemu ti pricas, kao i tvoj dozivljaj svega toga. Poenta je u tome da mi znamo kako je i to, ali i kako je u ratnom stanju, a ti ne znas ovo drugo. Ukratko, i vjeruj mi na rijec - neuporedivo je. Po bilo kojem parametru.
To ti je kao da poredis rucak s porodicom i gdje je nekome ispao noz na keramicke plocice, i pad aviona. Nigdje veze jedno s drugim.
Last edited by Dozer on 11/10/2019 21:45, edited 1 time in total.
shalla

#5121 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by shalla »

Dozer wrote:E, sjasite mi s grbace ba! :lol:

@90minuta

@hamza ako je budete pili u mojoj mahali obavezno zovi 8-)
muha_sa

#5122 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by muha_sa »

Dozer wrote:
Pio bih i ja s vama kafu--al si nagluh, mrsko mi se derat :lol: :lol:
Dozer

#5123 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Stalno se naginjem i vicem "ha..?! ha...?!" :lol:
muha_sa

#5124 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by muha_sa »

:lol:
Dozer

#5125 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Najgore je sto nema slusnog aparata koji moze pomoci. Atipicno ostecenje zivca. :D
Post Reply