E, sjasite mi s grbace ba!
A Arapi...neko vec napisa - ne mijesajte Arape i Irance. iranci su perzijanci, nisu ova juznija stoka. S.Arabija nas je jebala maksimalno, i to na vise nacina. Jesu, dali su brdo para ovdje kasnije, ali su brdo para i pokrali, a kradu i sada. Sve u talu s nasima iz SDA (ovo ne pricam napamet). Takodjer smo im bili i spona za kojekakve marifetluke po EU i dalje.
Pored svega, a sto ukazuje na enormno licemjerstvo USA, ta Saudija je pod USA kontrolom vec preko 50 godina. Razne su se tu igranke igrale, a okoristili su se mnogi, i to masno.
Kod nas nisu ratovali Iranci, nego upravo raznorazni mundzosi, ko zna odakle. Iranci su samo drzali neke obuke u nekim momentima (na poznatoj Pogorelici), i nisu imali nikakve veze sa 7. muslimanskom i sl.
A kome danas nije jasno otkud oni ovdje, kao i ko ih je doveo i zasto, onda...jbg...
@90minuta
Ne zamjeri, ali - porediti "jurisanje na drota" u Sirokom s bilo kakvim ratnim desavanjem, kao i porediti to "pucanje" s ratnim pucanjem... Jbg...ne ide, al' bas nikako. I, pri tome, jos tvrditi da znas sta je pucanje i kako izgleda rat...
Kako bi to uporedio sa, recimo, pancirnom tenkovskom koja ti fikne u betonski zid na 1m ispred glave...? Mozes li uopste zamisliti tu sliku u glavi, a da ne pricamo o osjecaju...? A taj projektil je tezak 13kg (znam, jer je pokupih kasnije i izvagah

), za razliku od pistoljskog metka koji je tezak 6-9 g., zavisno od kalibra

.
Ili, ti trcis preko livade, a ganja te "sijac", i sasvim lijepo vidis kako meci dizu zemlju ispred i iza tebe, i samo cekas kad ce te izvrnuti (jedan sitni detalj - zrno sijaca na 300m, koliko je ovaj bio daleko, nosi kineticku energiju od cca. 2600 kg po kvadratnom cm).
A ona teorija o 20% i tome da ko nije vise puta ranjavan nije ni ratovao - i dalje ne pije vode. Poznajem gomilu ljudi koji su bili sa mnom, a i u drugim jedinicama, a koji nisu ranjeni ni jednom. A malo je reci da su se naratovali.
Evo, PM72 nije ranjavan (tj. ja ne mogu da se sjetim da jeste...jesi li, debeli?), a nije da se nije naratovao svukuda.
Moras malo revidirati tu "teoriju".
Hamza, pijemo kafu ovih dana, cisto da znas (pa cu ti naplatiti ovo prozivanje, sve po toj cotavoj nozi)