Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ridjobrki

#5101 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Tomahawk11 wrote:Hocemo li onda i prosjake, beskucnike i ostale sto su na ulici u sinteraj? Nije ni njima mjesto na ulici (a jos ljudi :shock: zamisli), a eto po coskovima, ne dao Bog, mogu i kakve zaraze nama (koji nismo na ulici) prenijeti. Ili to nije isto, oni su ipak ljudi, nema veze sto cesto znaju biti gori od tih pasa?
Ja sam, Boga mi, mislio da si ti pametniji.

A u Innsbrucku sam bio prije godinu i rahat gradom prošao, nit sam se o'šćenad saplit'o niti je režalo na mene kao u subotu u Sarajevu.
uglavnomja

#5102 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

sizifinho wrote:
Naslovnica wrote: Naravno da nećemo prosjake, beskućnike i ostale u šinteraj.
Oni nisu psi (Canis lupus familiaris) nego ljudska bića (Homo sapiens).

Ljudi psi

Kapiraš?
Jesi uradio zadacu?
Napisi mi zasto covjek nije jednako psu?
Gdje je razlika?
Ako su stakor i pas jednaki, koja je razlika izmedju covjeka i psa?
Spominjes logiku, a logika ti nije nazalost jaca strana.

:shock:

:nevjerujem: :nevjerujem:

sandra, jes'to ti?
vješalica

#5103 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

sizifinho wrote:

Ljudi psi

Kapiraš?
Jesi uradio zadacu?
Gdje je razlika?

Spominjes logiku, a logika ti nije nazalost jaca strana
.
alahselamet
Ridjobrki

#5104 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

sizifinho wrote:

Ljudi psi

Kapiraš?
Jesi uradio zadacu?
Gdje je razlika?

Budući da si ti već u nekoliko navrata vrijeđao diskutante i nazivao ih psihopatama, ja mislim da se nakon ovog posta i tih uvreda može mirne duše i čista obraza sukladno pravilima foruma zaključiti da si ti jedan kompletan retard.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5105 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Ridjobrki wrote:
Tomahawk11 wrote:Hocemo li onda i prosjake, beskucnike i ostale sto su na ulici u sinteraj? Nije ni njima mjesto na ulici (a jos ljudi :shock: zamisli), a eto po coskovima, ne dao Bog, mogu i kakve zaraze nama (koji nismo na ulici) prenijeti. Ili to nije isto, oni su ipak ljudi, nema veze sto cesto znaju biti gori od tih pasa?
Ja sam, Boga mi, mislio da si ti pametniji.

A u Innsbrucku sam bio prije godinu i rahat gradom prošao, nit sam se o'šćenad saplit'o niti je režalo na mene kao u subotu u Sarajevu.
Nisam se ni ja saplit'o. Htio sam da dam primjer uredjene sredine, a mi to nismo.
Nemoj se zavlaciti svukud, pa nece rezati na tebe :mrgreen:
Ridjobrki

#5106 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Tomahawk11 wrote: Nisam se ni ja saplit'o. Htio sam da dam primjer uredjene sredine, a mi to nismo.
Crni pas kod pošte na Kovačima - jel' to tebi svukud?

I jel' to meni psi ograničavaju slobodu kretanja možda?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5107 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Ridjobrki wrote:
Tomahawk11 wrote: Nisam se ni ja saplit'o. Htio sam da dam primjer uredjene sredine, a mi to nismo.
Crni pas kod pošte na Kovačima - jel' to tebi svukud?

I jel' to meni psi ograničavaju slobodu kretanja možda?
Zezam te malo. Naravno da ima problema. Naravno da ne bi trebalo da ti se ogranicava sloboda kretanja na bilo koji nacin.
Ridjobrki

#5108 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Tomahawk11 wrote:Zezam te malo. Naravno da ima problema. Naravno da ne bi trebalo da ti se ogranicava sloboda kretanja na bilo koji nacin.
Druže, poštujem ja zezu i ako je iko voli volim je ja, ali ovdje ju je šejtan davno odnio. Stvar je lagano izmakla kontroli, teze su zamijenjene, vrijednosti poremećene a idioti preuzeli glavnu riječ. Biće. Belaja.

Samo daj Bože da ne bude dijete u pitanju. A biće.
Bambi_na_kofeinu

#5109 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ridjobrki wrote:
Kada i jesu napadnuta djeca argument je uglavnom da se radi o malim mučiteljima koje je pas sigurno napao u samoodbrani.
"Neće cuko."
"Samo se igra."

Ovaj gore maloprije ima bar pet razloga zašto pas i pacov nisu isti ali evo sada mu pas i čovjek jesu isto, da je bar trol.
Naslovnica

#5110 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Tomahawk11 wrote:@Naslovnica, ima ono pas ganja svoj rep. Tako se mi sad ponasamo. Ja tebi jedno, ti meni drugo. Tom logikom ispade da ne razumijemo jedan drugog, nikako da ''samo ja nemam pojma'' i da ''samo meni slabo ide logika''. Ni ti nikako da skontas kako je ljudski faktor kriv sto imamo toliko pasa na ulicama. Prosle godine sam bio u Innsbrucku. Nigdje fakin lutalice. Ljudi vodaju milion pasa, ali nema lutalica. Kako li su to izveli? Nisu ih Marsovci posjetili kao nas.
Jeste, decenijama je problem sa cukama. Prve cuke na sarajevske ulice su donijeli Marsovci. Od njih su se namnozili silni psi po gradu. Treba sve pobiti i stvar rijesena. Jedino ostaje problem sa Marsovcima. Ako dodju opet, eto novog problema sa psima.
Ne baš.
Ti kažeš jedno, ja te argumentovano pobijem da nisi upravu, onda ti opet nešto drugo, a ja opet podastrem nepobitne činjenice.
Već su generacije lutalica na ulicama, godinama se tu rađaju, razmnožavaju, umiru.
Naravno da je ljudski faktor kriv što su psi na ulicama, tj. tamo gdje im nije mjesto.
Nekoliko njih nekada pustilo psa (ili pas pobjegao), điđi-miđi, došli mali psići na svijet, ni krivi ni dužni, "swatki" i cakani, pa se malo igrala djeca, pa došle ove što nemaju drugih obaveza u životu nego da se druže sa lutalicama i to je to.
I to se treba rješavati. Čipovanje vlasničkih pasa, stroga kontrola, drakonske kazne.
Koliko je u Austriji zakonski dozvoljeno da se pas drži u azilu prije eutanazije. Siguran sam da i kod njih postoji neko vremensko ograničenje.

ALI, OSTAJE PITANJE, ŠTA ĆEMO SA OVOLIKIM LUTALICAMA?!
Gabrielo

#5111 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

Ridjobrki wrote:
Tomahawk11 wrote:Zezam te malo. Naravno da ima problema. Naravno da ne bi trebalo da ti se ogranicava sloboda kretanja na bilo koji nacin.
Druže, poštujem ja zezu i ako je iko voli volim je ja, ali ovdje ju je šejtan davno odnio. Stvar je lagano izmakla kontroli, teze su zamijenjene, vrijednosti poremećene a idioti preuzeli glavnu riječ. Biće. Belaja.

Pored mene su uvijek prolazili mirno. Sve dok me jednog dana ne zaganjase. Sreca pa je ostalo samo na tome.

Vecinom jesu mirni i ne napadaju. Ali nikad ne mozes biti siguran da nece poluditi. Psi nisu ljudi i nije predvidjeno da hodaju u coporima ulicama.

Stvarno ne mogu da shvatim roditelje male djece koji nista ne rade povodom ovog problema.
Naslovnica

#5112 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

sizifinho wrote:

Ljudi psi

Kapiraš?
Jesi uradio zadacu?
Gdje je razlika?
ČUJ GDJE JE RAZLIKA IZMEĐU PSA I ČOVJEKA?!
DRAGI FORUMAŠI, ČITATE LI VI OVO, VIDITE LI VI ISTO ŠTO I JA!?!?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5113 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Ridjobrki wrote:

u šveCkoj ko u raju...nema gofana po ulici, svako svojim poslom, nema balavica oko katedrala da maze vreĆe buHa i krevelje se uz tupe teleĆe poglede...ma milina...jutros puna ulica razbacana smeĆa...čopori se poklali oko hrane imaju brižni keroljubci koji ostave naveće ostatke kod kuĆa...

Image
5 0 5

#5114 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

mislim da bi se svi slozitli da psi trebaju ici sa ulica. razlika je jedino u metodi uklanjanja. ja sam isto na strani humanih metoda. ne mislim da se trebamo izivljavati. ne mozemo mi lijeciti nase frustracije nad zivotinjama. na kraju krajeva sva odgovornost a i krivica spada na ljude.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5115 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

naravno...prvo eliminirat 15 000 problema a onda izmjeniti zakon da ako neče eutanaziju neka organizuju privatne azile, nedat bagri poslije ovih 6 godina nameta na budjet ni prismrdit trezoru...za 24 sata bi se ukinule sve ove organizacije i paypallovi...čast izuzetcima kojima je zaista stalo da zaštite pse.
Ridjobrki

#5116 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

pici wrote: u šveCkoj ko u raju...nema gofana po ulici, svako svojim poslom, nema balavica oko katedrala da maze vreĆe buHa i krevelje se uz tupe teleĆe poglede...ma milina...jutros puna ulica razbacana smeĆa...čopori se poklali oko hrane imaju brižni keroljubci koji ostave naveće ostatke kod kuĆa...
U Göteborgu sam dva-tri puta godišnje i nisam vidio niti jednog kera da bez brnjice haman hoda osim onih najmanjih. Ako ti je do životinja hajd' u Slottsskogen pa gledaj pingvine. I najjače mi je to što otamo naša raja uplaćuje lovu za sterilizaciju kerova po Banjoj Luci a familija im za vodu i struju nema.

Jebem ti nas u glavu mahnitu.
Ridjobrki

#5117 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Ridjobrki wrote:
Kada i jesu napadnuta djeca argument je uglavnom da se radi o malim mučiteljima koje je pas sigurno napao u samoodbrani.
"Neće cuko."
"Samo se igra."

Ovaj gore maloprije ima bar pet razloga zašto pas i pacov nisu isti ali evo sada mu pas i čovjek jesu isto, da je bar trol.
Naravno, biće na kraju da je razulareni četvorogodišnjak nasrnuo na miroljubivog šarplaninca iritiran njegovim bezbrižnim mahanjem repom.

Ljudi, ne velim ništa - ljubav prema životinjama je imanentna čovjeku ali zna se vala i gdje počinju granice psihopatologije i sociopatologije.
L u c i f e r

#5118 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

zoofilija je boles'

to za ove sto ne kontaju razliku izmedju dzukele i insana

hajvani su mredju nama
Hajvan

#5119 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

upravo me krenuo ugrist pesek kojeg sam pomilovao i nahranio desetine puta do sad.
zanimljivo.
zrakomlat

#5120 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

sizifinho wrote:Ludi ljudi. Prvo, ko kaže da se samo rasni psi drže po kućama? Pas je pas, ako neko ima fetiš za pedigreom, onda on traži modni dodatak (većinom, ne uvijek) a ne životinju. Ja sam imao do sad 4 psa, ni jedan nije bio čistokrvan.
Isto tako i drugi ljudi urade.
Drugo, kako nastane avlijaner? Je li nikne iz zemlje? Dajte ba, nije se stvorio tu.
Onda ovi što kažu da nije problem što se jedan čovjek usere u haustoru... ma na to nemam fkt komentara, kažem ja da ima ovdje dosta bolesnih ljudi.
Helem, neka, naići će ti šintori na budalu pa ćemo vidjeti kako će se završiti :-D :D vidim već u počeli "humano" loviti pse, bit će slika ovdje garant.
Uživajte psihopate u tuđoj patnji.
Šta je bilo s njima, što ih sad nemaš?
MJAU - da

#5121 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Tomahawk11 wrote:
uglavnomja wrote:
Tomahawk11 wrote:@uglavnomja, eto, logika ili ne, kod mene je to jednostavno. Ja ne mogu ni insana ni hajvana gledati gladnog. Taj hajvan nije kriv sto ga je neko nabio nogom na ulicu. Sto si ga nabavljao? Vidio svi imaju, pa daj i meni, a nemam hljeba da jedem?!
Normalno da ce doci. I kad ove sve sad istrijebe, opet ce doci drugi. A znas li zasto? Zato sto ce tvoj komsija pustiti cuku, a moj komsija ce pustiti kujicu, pa ce se oni spare, pa dodju mali kucici, pa jos kucica i citav copor. E, to je problem. Al nema veze, nisu krivi taj tvoj i moj komsija, nego su zivotinje krive, koji qrtz rade na ulici?!
Mene ni jedan taj cuko nije jos napao. Niti vidim da imaju afiniteta prema tome. Znalo se desiti zato da idem nekim dijelovima grada i vidim izgladnjele, poludjele pse. E, ti su opasni. Gladni, gdje nece biti. A kriv je - tvoj i moj komsija u ovom gradu. A ti kako hoces.
P.S. ne cucim po cijele dane hraneci cuke. To je ono sto se desi spontano, vidim cuku, dam mu da jede. Blizu pekara, dam mu da jede. Jednom sam vidio malo kuce i malu macu. Zajedno. Po tvom, trebao sam ih zaobici, pustiti da krepaju. Ja to ne mogu. Jbg, svako za sebe.

ziv bio, dobro pogledaj tu pascad pa reci je li to ikada imalo vlasnika, bilo u kuci ... ko drzi avlijanere za ljubimce? ljudi kupuju rasne pse, broj milionite generacije divljih mjesanaca koje je neko udoomio je u promilima.

ako neko izbaci rasnog psa - eto pakica ekspres stize sa parama za smjestajj i udomljavanje. i slikanje, nravno. ali samo RASNIH pasa. kojih je 1-2% medju ulicarima.
Ima svega. Ima rasnih pasa. A kako su nastali ti avlijaneri, ti nerasni? Pa pustio Meho, Saban, Ivan, Jovan vucijaka, retrivera i sta ja znam kojeg rasnog psa i oni se izmjesaju i eto avlijanera. Skoro sam vidjao na jednoj stanici ogromnog psa, ne znam je li rasni ili mjesanac ne razmim se bas toliko, uglavnom veliki kao tele, tuznog pogleda, tacno se vidi da ga je strah, ljudi ga se vjerovatno boje zbog izgleda i tuku ga, a on se sklanja. Od cega je on nastao, konja i bernardinca? Nisu ni ti avlijaneri spali s neba. Meni su tu glavni krivci nesavjesni vlasnici, a ti kako hoces. Danas pobijemo, sutra nove cuke na ulici, za par godina eto opet avlijanera, mi pobijemo i sve tako. Mogli smo i konc logor osnovati, neku rupu natrpati gumama ko u Simpsonima i bacati ih. Nisam nikakav dog trust ili borac za prava zivotinja, al ne mogu ih ubijati i nisam za to.

A da ti malo pogledaš stvari iz perspektive sagovornika (glupo mi govoriti suprotna strana)? Ti pričaš o uzroku, druga strana govori o posljedici, kako posljedicu riješiti? Pazi, ja sam isto od ovih neomiljenih, jer ih nahranim i niko mi nikada neće to moći zabraniti, sve dok su gladni.
sizifinho

#5122 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

MJAU - da wrote:A da ti malo pogledaš stvari iz perspektive sagovornika (glupo mi govoriti suprotna strana)? Ti pričaš o uzroku, druga strana govori o posljedici, kako posljedicu riješiti? Pazi, ja sam isto od ovih neomiljenih, jer ih nahranim i niko mi nikada neće to moći zabraniti, sve dok su gladni.
Posljedicu ne mozes rijesiti dok se narod ne promijeni. Kakve fajde kad se uklone kerovi sa ulice, kad covjek ostaje debil?
Mene ovdje na krst bace samo jer se vodim njihovom "logikom", napisem nesto sto oni pisu u drugacijoj formi i niko ne vidi tu korelaciju, jer su zadrti.
Pas je inferiorno bice koje zavisi od covjeka i njegovog ponasanja. Medo lezao na ferhadiji godinama s onim cikicom, bio je prakticno lutalica. Medo nije bio agresivan.
Onda naidje papak sa staffordom i nasuska svoj pedigree na zlog medu lutalicu, fakticki ga ubije i nikom nista.
Covjek je izvor sveg loseg, ali ce na kraju psi stradati. Jbg... gdje je tu uzrocno-posljedicna korelacija? Samo se posljedica zeli rijesiti, ali ne i uzrok.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5123 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

Tomahawk11 wrote: Prosle godine sam bio u Innsbrucku. Nigdje fakin lutalice. Ljudi vodaju milion pasa, ali nema lutalica. Kako li su to izveli? .
istrijebili 70-tih i 80-tih kompletnu populaciju pasa lutalica pa onda donijeli zakone ... evropske humane napredne - čipirali pse uspostavili registar drakonski kažnjavali
MJAU - da

#5124 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

sizifinho wrote:
MJAU - da wrote:A da ti malo pogledaš stvari iz perspektive sagovornika (glupo mi govoriti suprotna strana)? Ti pričaš o uzroku, druga strana govori o posljedici, kako posljedicu riješiti? Pazi, ja sam isto od ovih neomiljenih, jer ih nahranim i niko mi nikada neće to moći zabraniti, sve dok su gladni.
Posljedicu ne mozes rijesiti dok se narod ne promijeni. Kakve fajde kad se uklone kerovi sa ulice, kad covjek ostaje debil?
Mene ovdje na krst bace samo jer se vodim njihovom "logikom", napisem nesto sto oni pisu u drugacijoj formi i niko ne vidi tu korelaciju, jer su zadrti.
Pas je inferiorno bice koje zavisi od covjeka i njegovog ponasanja. Medo lezao na ferhadiji godinama s onim cikicom, bio je prakticno lutalica. Medo nije bio agresivan.
Onda naidje papak sa staffordom i nasuska svoj pedigree na zlog medu lutalicu, fakticki ga ubije i nikom nista.
Covjek je izvor sveg loseg, ali ce na kraju psi stradati. Jbg... gdje je tu uzrocno-posljedicna korelacija? Samo se posljedica zeli rijesiti, ali ne i uzrok.
AHA. Nećemo o Medi, pretužno je to i dan danas. Ako su ljudi zadrti, zar onda treba donositi zakone tek tako?
sizifinho

#5125 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

MJAU - da wrote: AHA. Nećemo o Medi, pretužno je to i dan danas. Ako su ljudi zadrti, zar onda treba donositi zakone tek tako?
Pa mislim da treba postepeno rjesavati problem.
Prvo zakon o kaznjavanju za napustanje ljubimaca, da oprostis na jeziku, papreno opaliti po usima svakog za kog se uspostavi da je ostavio dzukelu-macu na ulici. Da nikad ne zaboravi.
Onda uspostaviti sprovodjenje zakona o zlostavljanju zivotinja i. Prosle godine je peseku data petarda i raznesena mu citava njuska. Iste godine, u mjesec dana je stene poliveno vrelim uljem. Na Ilidzi odsjekli glavu psu. Na Alipasinu bacena kuja pod auto.
Idemo rjesavati problem pocevsi od covjeka.
Pas ujede covjeka. Takvog psa treba eutanizirati. Ali sta je a covjekom koji ucini takvu monstruoznost? Do sad nemaju kazne :D
Locked