Tomahawk11 wrote:@Naslovnica, ima ono pas ganja svoj rep. Tako se mi sad ponasamo. Ja tebi jedno, ti meni drugo. Tom logikom ispade da ne razumijemo jedan drugog, nikako da ''samo ja nemam pojma'' i da ''samo meni slabo ide logika''. Ni ti nikako da skontas kako je ljudski faktor kriv sto imamo toliko pasa na ulicama. Prosle godine sam bio u Innsbrucku. Nigdje fakin lutalice. Ljudi vodaju milion pasa, ali nema lutalica. Kako li su to izveli? Nisu ih Marsovci posjetili kao nas.
Jeste, decenijama je problem sa cukama. Prve cuke na sarajevske ulice su donijeli Marsovci. Od njih su se namnozili silni psi po gradu. Treba sve pobiti i stvar rijesena. Jedino ostaje problem sa Marsovcima. Ako dodju opet, eto novog problema sa psima.
Ne baš.
Ti kažeš jedno, ja te argumentovano pobijem da nisi upravu, onda ti opet nešto drugo, a ja opet podastrem nepobitne činjenice.
Već su generacije lutalica na ulicama, godinama se tu rađaju, razmnožavaju, umiru.
Naravno da je ljudski faktor kriv što su psi na ulicama, tj. tamo gdje im nije mjesto.
Nekoliko njih nekada pustilo psa (ili pas pobjegao), điđi-miđi, došli mali psići na svijet, ni krivi ni dužni, "swatki" i cakani, pa se malo igrala djeca, pa došle ove što nemaju drugih obaveza u životu nego da se druže sa lutalicama i to je to.
I to se treba rješavati. Čipovanje vlasničkih pasa, stroga kontrola, drakonske kazne.
Koliko je u Austriji zakonski dozvoljeno da se pas drži u azilu prije eutanazije. Siguran sam da i kod njih postoji neko vremensko ograničenje.
ALI, OSTAJE PITANJE, ŠTA ĆEMO SA OVOLIKIM LUTALICAMA?!