Da ali u stoljecu kada su genocidi i etnicko ciscenje manjih naroda bili halal za velike imperije.Itakoto wrote:
Jah. Ma nece Rusi na njih, gdje bi oni to. Zaboravio si nadodati i istorijsku cinjenicu da je Krim vec jednom bio etnicki ociscen od tih zlih Tatara.
Ukrajina
- AleksoMKD
#5101 Re: Ukrajina
-
Itakoto
#5102 Re: Ukrajina
Nase komsije sa istoka onda jako kasne za civilizacijom. Vidicemo gdje se trenutno nalaze Rusi u tom vremeplovu...AleksoMKD wrote:Da ali u stoljecu kada su genocidi i etnicko ciscenje manjih naroda bili halal za velike imperije.Itakoto wrote:
Jah. Ma nece Rusi na njih, gdje bi oni to. Zaboravio si nadodati i istorijsku cinjenicu da je Krim vec jednom bio etnicki ociscen od tih zlih Tatara.
-
detroit-mercy
#5103 Re: Ukrajina
Ko onomad u Prijedoru, nevjerovatno ali matrica je istapici wrote:hrabri srBski dobrovoljci krenuli...
Rusi označavaju tatarske kuće na Krimu
Safure Kadžematova, narodna zastupnica u Skupštini Ukrajine koja živi na Krimu, na Facebook profilu je napisala kako "noću oko tatarskih kuća hodaju maskirani Rusi sa palicama u rukama i postavljaju znakove po kapijama", zbog čega su Tatari u strahu da se planski označavaju njihove kuće.
Ukrajinka Kateryna K. kaže: "Ovo je strava. Ovo sluti na etničko čišćenje. Naši vojnici sada se ponašaju kao pravi gandijevci. Svaka čast momcima. Rusi nemaju razloga za ispaljen metak. Ali bojimo se ovakvih provokacija. Strah me je da Rusi ne isprovociraju Tatare, a onda dođe red i na strijeljanje. Stalno se Bogu molim da ne dođe do toga."
Neke tatarske porodice već su izbjegle sa Krima u centralni i zapadni dio zemlje
- AleksoMKD
#5104 Re: Ukrajina
Ono jebiga, u pravu si do negde, ali da sada Rusi rese da genocidisu Tatare na krimu je pucanje samim sebima u nogu.Itakoto wrote:
Nase komsije sa istoka onda jako kasne za civilizacijom. Vidicemo gdje se trenutno nalaze Rusi u tom vremeplovu...
Putin mozda jeste lud, ali glup nije.
- vivaldi
#5105 Re: Ukrajina
kad se slonovi igraju nema pravila, jer pravila upravo oni i donoseAleksoMKD wrote:Ono jebiga, u pravu si do negde, ali da sada Rusi rese da genocidisu Tatare na krimu je pucanje samim sebima u nogu. Putin mozda jeste lud, ali glup nije.
-
155_mm
#5106 Re: Ukrajina
nazalost to sto ti mislis ne pije vode mnogo. za razliku od tebe vjerujem da pored propagande CNN i slicnih ima i mnogo propagande i ruske TV. najgori primjer narusavanja suvereniteta je vjerovatno zbog toga jer je rusija potpisala da ce dog kod sunce izlazi i zalazi postivati teritorijalnu cijelovitost ukrajine a amerika to nije potpisala iraku. a inace da nije toga nebi bilo nikakve razlike.Roland_Of_Gilead wrote:Htio sam kazati da pretjeruješ. Niti je Putin kao Staljin niti mislim da postoji bilo kakva nakana da se Tatari eliminiraju.155_mm wrote:jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
Po meni će vođe Tatara ili ostati neutralni ili prijeći na Rusku stranu. Za običan narod ne znam kako diše.
A drugo, ima jako puno propagande ovih dana. Pogotovo u onome što objavljuju CNN, Daily Mirror, Telegraph, uglavnom većina korporativnih medija.
Bilo bi dobro probat zanemarit "petoricu mušketira" iz Srbije i sjetit se pisanja medija o Iraku, Libiji, Siriji, Iranu....
Nevjerovatne laži ponavljaju iz godine u godinu.
Pogotovo ljudi poput Johna Kerrya koji sada govori da je kriza u Ukrajini najgori primjer narušivanja suvereniteta u 21. stoljeću kao da se Irak i Libija nikada nisu dogodili.
A da su anti-ruski nastrojeni dokazuje i njihovo odvratno seciranje nečeg banalnog kao što su zimske olimpijske igre. Toga se valjda sjećaš.
olimpijske igre u sociju su kopija olimpijskih igara u berlinu 1936. i to vrlo losa kopija.
-
detroit-mercy
#5107 Re: Ukrajina
Je li to mislis na dvadeseto stoljeceAleksoMKD wrote:Da ali u stoljecu kada su genocidi i etnicko ciscenje manjih naroda bili halal za velike imperije.Itakoto wrote:
- rovac13
#5108 Re: Ukrajina
Zasto ove vijesti nema na klix u ???joe_black wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
Kijev, 05.03.2014., 17:06 Autor: T.V. 4 komentara
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Prosvjedi u Ukrajini (Foto: AFP) - 8
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
Preuzeli strateške položaje: Rusi zauzeli baze za lansiranje projektila
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
EU najavio pomoć Ukrajini od 11 milijardu eura
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
DEMOKRATSKI SNAJPERISTI![]()
![]()
Jel ovo nije vazna vijest.
Izgleda da je isti reziser rezirao Siriju i sad Ukrajinu.
-
joe_black
#5109 Re: Ukrajina
MOgu se Klicko i Julija posellamit sa Krimom

-
detroit-mercy
#5110 Re: Ukrajina
Naravno, zaboravio si dodati i Markale i Kapijurovac13 wrote:Zasto ove vijesti nema na klix u ???joe_black wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
![]()
- AleksoMKD
#5111 Re: Ukrajina
vivaldi wrote: kad se slonovi igraju nema pravila, jer pravila upravo oni i donose
Super si me potsetio, mislim da je pravilna Africka poslovica "kada se bore slonovi, najvise strada trava" i odlicno poredjenje je kada se velike sile raskusuruju preko ledja manjih.
Na zalost i sramotu covecanstva do 1945 je to bilo standardna procedura u MO imperijalnih sila. Znaci nije se postavljalo ni pitanje da ili ne vec samo kako.detroit-mercy wrote: Je li to mislis na dvadeseto stoljece.
To nije sprecilo etnicka ciscenja i genocide u 20 i 21 veku (ko sto vi u BiH znare najbolje iz ove okoline) ali sada se to osudjuje barem verbalno.
- insomnia78
#5112 Re: Ukrajina
Ja i?Tijana_NS wrote:" U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad, prenosi RTS."insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
http://blic.rs/i/447488
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- rovac13
#5113 Re: Ukrajina
Ne pisem ja vijesti,nego citam,ali sreca pa citam i druge sajtove.detroit-mercy wrote:Naravno, zaboravio si dodati i Markale i Kapijurovac13 wrote:Zasto ove vijesti nema na klix u ???joe_black wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
![]()
- Tijana_NS
#5114 Re: Ukrajina
Nista, samo citiram deo vesti sa tvog linkainsomnia78 wrote:Ja i?Tijana_NS wrote:" U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad, prenosi RTS."insomnia78 wrote:E sad su ukrajinci najebali
http://blic.rs/i/447488
Smeta?
- insomnia78
#5115 Re: Ukrajina
Jel to ne rade srbijanski forumi il ove horde novoregistrovanih prekodrinskih forumasa po nekom zadatku pokusavaju ovdje proturiti nesto?
- insomnia78
#5116 Re: Ukrajina
Ne smetaTijana_NS wrote:Nista, samo citiram deo vesti sa tvog linkainsomnia78 wrote:Ja i?Tijana_NS wrote: " U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad, prenosi RTS."
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
Smeta?
Sto se tice vjesti, da je jedan, dovoljno je
- LBVIEW
#5118 Re: Ukrajina
A sta su Rusi radili po Ceceniji 90-tih i zbog cega je smaknuta Politovskaja?AleksoMKD wrote:Da ali u stoljecu kada su genocidi i etnicko ciscenje manjih naroda bili halal za velike imperije.Itakoto wrote:
- AleksoMKD
#5119 Re: Ukrajina

Rusk....ovaj "neindetifikovani naoruzani ljubazni ljudi" preuzeli kontrolu nad kontrolnim centrom (jednim) Ukrajinskog PVO na Krimu, ovo je vrata kontrolne kutije.
- Tijana_NS
#5120 Re: Ukrajina
insomnia78 wrote: Ne smeta
-
detroit-mercy
#5121 Re: Ukrajina
Naravno da le lazi ponavljaju iz godine u godinu.Roland_Of_Gilead wrote:Htio sam kazati da pretjeruješ. Niti je Putin kao Staljin niti mislim da postoji bilo kakva nakana da se Tatari eliminiraju.155_mm wrote:jel se ti to hvalis poznavanjem geografije? ili sta si htio reci?Roland_Of_Gilead wrote: Koliko sam ja upoznat u Rusiji postoji republika Tatarstan čiji su se predstavnici našli sa Tatarima na Krimu, a podršku im je pružio i Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov.
Po meni će vođe Tatara ili ostati neutralni ili prijeći na Rusku stranu. Za običan narod ne znam kako diše.
A drugo, ima jako puno propagande ovih dana. Pogotovo u onome što objavljuju CNN, Daily Mirror, Telegraph, uglavnom većina korporativnih medija.
Bilo bi dobro probat zanemarit "petoricu mušketira" iz Srbije i sjetit se pisanja medija o Iraku, Libiji, Siriji, Iranu....
Nevjerovatne laži ponavljaju iz godine u godinu.
Pogotovo ljudi poput Johna Kerrya koji sada govori da je kriza u Ukrajini najgori primjer narušivanja suvereniteta u 21. stoljeću kao da se Irak i Libija nikada nisu dogodili.
A da su anti-ruski nastrojeni dokazuje i njihovo odvratno seciranje nečeg banalnog kao što su zimske olimpijske igre. Toga se valjda sjećaš.
Dobro se sjecam godina poslije rata i vremena kada smo imali i Ruse i Amere u BiH. Tako su se nekako u sjevero-istocnoj Bosni te zone dodirivale. Povratnici koji su se pokusavali vracati u krajeve gdje su bili Rusi su docekivani od cetnika sa bombama, eksplozivom i snajperima a Rusi nisu ni kurcom mrdali cak stavise sa cetama raznjeve okretali i brlju lokali. Sad samo par kilomertara dalje, americka zona i povratnici se pokusavaju vracati kucama, ali ovog puta je druga taktika. Na ulicu se dovedu demonstratni, obicno babetine i nejac i onda kuknjava kako je to njihovo i kako nemaju gdje da idu. Prvi puta su malo zbunili Amere, drugi puta kada je pokusan organizovan povratak opet cete izveli nejac na proteste. Medjutim ovoga puta su mirovnjaci na brzinu isukali palije i osinuli po nejaci ono muski. Interesantno od toga dana, niko se vise nije bunio niti zalio da nema gdje ici
- JThomas
#5122 Re: Ukrajina
baš trebaju muda do koljena da odeš na krim da se boriš za rusiju.
- AleksoMKD
#5123 Re: Ukrajina
Krvavo gusili ustanak Cecenaca.LBVIEW wrote: A sta su Rusi radili po Ceceniji 90-tih
Verovatno jer je srala protiv Vladimira i otkrila tajna sranja koja on i kompanija zele sakriti.LBVIEW wrote: i zbog cega je smaknuta Politovskaja?
- insomnia78
#5124 Re: Ukrajina
Pa nekima od nas sa ove strane Drine nije bas do smjeha, jos uvijek su svjeza sjecanja na slicne dobrovoljce iz Srbije po Bjeljini, Zvorniku, Visegradu, po citavoj BiH ustvariTijana_NS wrote:insomnia78 wrote: Ne smeta
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
![]()
-
detroit-mercy
#5125 Re: Ukrajina
Pa na drugim sajtovima i dan danas pise da su Markale i Kapija djelo Armije, da je u Srebrnici bilo nesto malo zrtava itd i td. Ako pise na drugim sajtovima da li po automatizmu uzimas zdravo za gotovorovac13 wrote:Ne pisem ja vijesti,nego citam,ali sreca pa citam i druge sajtove.detroit-mercy wrote:Naravno, zaboravio si dodati i Markale i Kapijurovac13 wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere Zasto ove vijesti nema na klix u ???