napad pasa / tuzba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Warashii

#5101 Re: napad pasa / tuzba

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Warashii wrote:Ja bi samo zamolio ove koji u Zenici zastupaju pse da oduzmu, ili na neki nacin poremete sat, zutoj kuji u Novoj Zenici koja ima obicaj svako jutro od 7 do 7:30 da uvjezbava svoj glas, lagano me dovodi do ludila :D .
Bio bi im jako jako zahvalan :) .

ima i onaj ker kod trenda preko puta stadiona ,a što je zajeban,par puta krenuo na mene
Jel to onaj sto se vucara i oko Fieste? Par puta sam vidio da se zalijet`o na druge, ja sam do sada prolazio bez problema, mada nikad se ne zna :) .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5102 Re: napad pasa / tuzba

Post by pici »

CungaLunga wrote:Sad će @elloh imati vremena da protestuje ispred općinske zgrade Bijeljine, kad već ne spamira ovu temu.
Ili možda ipak neće?

nije to njegova zona odgovornosti,ne zanima to njega
nema tamo para, za otet, dok u sarajevu, zenici, tuzli, bihaću, mostaru izdvajaju po opĆinama stotine hiljada-tisuća maraka na azile i na održavanje Ćuka, ovi iz boljeg entiteta ne daju ni marke...dadnu lovcima za metke i za odstrel...
kakavdanakneiskustvu

#5103 Re: napad pasa / tuzba

Post by kakavdanakneiskustvu »

Warashii wrote:
Warashii wrote:Ja bi samo zamolio ove koji u Zenici zastupaju pse da oduzmu, ili na neki nacin poremete sat, zutoj kuji u Novoj Zenici koja ima obicaj svako jutro od 7 do 7:30 da uvjezbava svoj glas, lagano me dovodi do ludila :D .
Bio bi im jako jako zahvalan :) .

ima i onaj ker kod trenda preko puta stadiona ,a što je zajeban,par puta krenuo na mene
Jel to onaj sto se vucara i oko Fieste? Par puta sam vidio da se zalijet`o na druge, ja sam do sada prolazio bez problema, mada nikad se ne zna :) .

ne znam za fiestu,ne bi reko da je to taj,ovaj što je na mene krenuo je većinom pred hass komercom i trendom
Warashii

#5104 Re: napad pasa / tuzba

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote: ne znam za fiestu,ne bi reko da je to taj,ovaj što je na mene krenuo je većinom pred hass komercom i trendom
Eh s tim se nisam bas susretao :), vecina u Novoj Zenici su miroljubivi u neku ruku ali sto znaju da budu glasni, pogotovo kad idu oni s kolicima da preturaju po kontejnerima, a oni sa sobom vode neki svoj copor, ma to je onda uzas .
Hemera

#5105 Re: napad pasa / tuzba

Post by Hemera »

pogrešna tema
Droog

#5106 Re: napad pasa / tuzba

Post by Droog »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... i-joj-nogu

Situacija na gradskim ulicama, kada su u pitanju napadi pasa lutalica, sve je kritičnija. Izgladnjele i agresivne životinje presreću i napadaju prolaznike, nanoseći im povrede i ostavljajući traume.

Potrgali tašnu

Nesposobna kantonalna vlast pokazala je da se ne može uhvatiti ukoštac s ovim gorućim problemom, a otvaranje azila u Prači, kako je vrijeme pokazalo, poslužilo je samo za zamazivanje očiju javnosti i pranje novca.

Da je situacija zaista alarmantna, pokazuje i slučaj od prije nekoliko dana koji se desio u Travničkoj ulici iznad Kovačića. Sugrađanku Senu Bandu, dok se predvečer s posla vraćala kući, opkolio je i napao čopor pasa koji se inače svakodnevno kreće tom ulicom.

- Živim na Soukbunaru i uvijek idem tom ulicom. Mirno sam prolazila pored čopora u kojem je bilo šest pasa. Odjednom, napala su me dva, ona najagresivnija. U tom momentu nisam se imala čime braniti.

I pored toga što sam na sebi imala kaput i duge čizme, izgrizli su me po lijevoj nozi na nekoliko mjesta. Potrgali su mi i tašnu. Sreća pa su naišli neki ljudi i pritekli mi u pomoć. Ko zna kakve bih rane imala - ispričala je Banda pokazujući rane od ugriza.

I na drugoj strani grada, u naselju Breka, situacija nije nimalo bolja. Dok je sina vodila iz škole, u ulici Hasana Sušića napadnuta je Azra Numanović. Prema njenim riječima, ničim izazvana na njih je nasrnula grupa od desetak pasa, ali su, srećom, uspjeli na vrijeme utrčati u haustor.

Gorući problem

- Otad u strahu izlazim vani. Životinje su stalno tu jer ih stanari iz obližnjih zgrada hrane. Međutim, kada ogladne, nasrću na prolaznike. Nadležni se trebaju, napokon, ozbiljno pozabaviti ovim gorućim problemom - istaknula je Numanović.

Stručnjaci s Veterinarskog fakulteta upozoravaju da će situacija na gradskim ulicama s dolaskom ljepšeg vremena biti još gora te da će zbog vrućine i žeđi lutalice biti agresivnije. Navode da, ako je vođa čopora agresivan, i ostali slijede njegove postupke.

Dnevno i po pet napada

Sena Softić-Taljanović, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, kaže da broj napada raste iz godine u godinu.

- Prošle godine zabilježeno je 948 napada. To je zaista alarmantan podatak, a samo u posljednja 24 sata imali smo tri napada. Nekad ih bude i po pet dnevno - navela je ona.
:run:
njonjica

#5107 Re: napad pasa / tuzba

Post by njonjica »

Izuzetno blaga i suha zima pogodovala je dodatnom razmnožavanju glodara u Kantonu Sarajevo, a pacovi su, osim oko korita vodotoka i napuštenih poslovnih prostora i ruševina, primijećeni i u centru grada, Titovoj ulici.

Epidemiolog u preduzeću “Sanitacija” Šefik Pašagić nezadovoljan je visinom novca koji je izdvojen za jesenju deratizaciju u Sarajevu i odlukom kantonalnih vlasti da se deratizacija izvodi samo na zelenim površinama i vodotocima.

“Temperature koje su iznad prosjeka samo pogoršavaju situaciju jer glodari u gradu nemaju prirodnog neprijatelja, pa su se enormno razmnožili”, rekao je Pašagić “Dnevnom avazu”, prenosi “BN”.

On je upozorio da su glodari u 70 odsto slučajeva uzročnici zaraznih bolesti koje mogu prenijeti na ljude, zbog čega nije isključeno da može doći i do zaraze.

“Osim kuge, mogu izazvati leptospirozu, hepatitits, alimentarne intoksikacije, virusne i parazitske bolesti”, naveo je Pašagić.

Prema njegovim riječima, jedino rješenje je da se pod hitno počne sveobuhvatna sistemska deratizacija.
Nema maca :-?

Ali zato pasa ima.......sad im je vrijeme parenja, uskoro stizu novi copori.
Sta ova vlast vise misli da uradi po tom pitanju???
Naslovnica

#5108 Re: napad pasa / tuzba

Post by Naslovnica »

Dog Trust opet jaše!
Image
Kal El

#5109 Re: napad pasa / tuzba

Post by Kal El »

Naslovnica wrote:Dog Trust opet jaše!
Image
Zar se nisu povukli iz BiH?

Sent from my LT26i using Tapatalk
Pozitivna_geografija

#5110 Re: napad pasa / tuzba

Post by Pozitivna_geografija »

Majku im jebem jutros nisam mogao izaci iz zgrade do auta rano u 4 na posao od bijesnog copora. Sablasno. Ovo izmice kontroli vise.

Sent from my Lumia 520 using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#5111 Re: napad pasa / tuzba

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pozitivna_geografija wrote:Majku im jebem jutros nisam mogao izaci iz zgrade do auta rano u 4 na posao od bijesnog copora. Sablasno. Ovo izmice kontroli vise.

kod mene na stepenicama pred zgradom stalno dva ogromna kera,kao da čuvaju zgradu,samo čekam kad će skočiti na nekog
vješalica

#5112 Re: napad pasa / tuzba

Post by vješalica »

Kal El wrote:
Naslovnica wrote:Dog Trust opet jaše!
Image
Zar se nisu povukli iz BiH?

Sent from my LT26i using Tapatalk
jel ovo AV AV znači av av po cijelu noć dok ih neko ne izrešeta sa prozora?
vješalica

#5113 Re: napad pasa / tuzba

Post by vješalica »

Pozitivna_geografija wrote:Majku im jebem jutros nisam mogao izaci iz zgrade do auta rano u 4 na posao od bijesnog copora. Sablasno. Ovo izmice kontroli vise.

kod mene na stepenicama pred zgradom stalno dva ogromna kera,kao da čuvaju zgradu,samo čekam kad će skočiti na nekog
mora da ih neko tu hrani tj.baca hranu po ulici dok se zadržavaju
standardno...ostavljaju po ćoškovima po trotoaru i treba neko da ugazi u konzerve mesa,viršle i sl.
huxley

#5114 Re: napad pasa / tuzba

Post by huxley »

I konačno, sutra (12.3.2014) ćemo dočekati odluku (ili nastavak agonije), tačka br. 7.

https://www.parlament.ba/sadrzaj/plenar ... -BA&pril=b

7. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja (prvo čitanje), predlagač: Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, zakon broj: 02-02-1-26/13, od 10.12.2013., s Mišljenjem Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH;DOKUMENTI

Ko zna, možda i cuke ugrožavaju nacionalne vitalne interese (npr. Mići Mićiću), pa opet ne bude potrebne većine.

Jbg, ako ovo ne prođe, na žalost, umjesto da čekam da se sistemski riješi, posegnuću za drugim mjerama.
Warashii

#5115 Re: napad pasa / tuzba

Post by Warashii »

HAjd nadam se da ce se sta dogoditi sa ovim pitanjem .
Ja lagano pucam po savovima. mjesecima ne mogu da spavam dalje od 5:30 jer obicno u to vrijeme nastaje kolektivno lajanje svih mogucih grupa i grupica .
Neko jutro sam jednu kuju gadjao teglicom od zacina s prozora, jednostavno ne mogu vise, znam da je ovo seljakluk sto sam uradio al fakat me ubijaju u pojam .
Naslovnica

#5117 Re: napad pasa / tuzba

Post by Naslovnica »

Opet Dog Trust banner iskače na naslovnici portala.
Malo su se bili primirili, sada opet kreću u pranje para i ubleharenje.
šatirana_ljubičica

#5118 Re: napad pasa / tuzba

Post by šatirana_ljubičica »

@Naslovnica, zaista bespotrebno komentarišeš.
Naslovnica

#5119 Re: napad pasa / tuzba

Post by Naslovnica »

šatirana_ljubičica wrote:@Naslovnica, zaista bespotrebno komentarišeš.
Zašto to misliš i pišeš?
manekenka u penziji

#5120 Re: Odg: napad pasa / tuzba

Post by manekenka u penziji »

Warashii wrote:HAjd nadam se da ce se sta dogoditi sa ovim pitanjem .
Ja lagano pucam po savovima. mjesecima ne mogu da spavam dalje od 5:30 jer obicno u to vrijeme nastaje kolektivno lajanje svih mogucih grupa i grupica .
Neko jutro sam jednu kuju gadjao teglicom od zacina s prozora, jednostavno ne mogu vise, znam da je ovo seljakluk sto sam uradio al fakat me ubijaju u pojam .
Muž nekidan bacio prvu stvar iz ruke na kera sto nam se popeo na terasu. Ispostavilo se da je u pitanju kristalna casa... Da ga je barem pogodio...
Evo gledam ona kuja sto nam je po komsiluku namakla dosta kucica prošle zime, koji su sad stasali u ogromne kerove, opet se promovise po mahali. Lijepo vrijeme i jeste za okot, ima da bude kućica kao u prići.
Naslovnica

#5121 Re: napad pasa / tuzba

Post by Naslovnica »

Zakon nije usvojen.
Očito je da su sektaši iz Dog Trusta dobro podmazali bandu na vlasti!
Prpa.ba

#5122 Re: napad pasa / tuzba

Post by Prpa.ba »

Placenicka marva ocito ceka da padne mrtva glava kao u Rumuniji. Steta. I za ljude, i za podivljale pse.
Krizzia

#5123 Re: napad pasa / tuzba

Post by Krizzia »

Bravo! :D
Adriatic

#5124 Re: napad pasa / tuzba

Post by Adriatic »

Krizzia wrote:Bravo! :D
Za šta bravo?
Nadam se da ćeš se jednom susresti sa bijesnim čoporom, a onda viči bravo.
vješalica

#5125 Re: napad pasa / tuzba

Post by vješalica »

Adriatic wrote:
Krizzia wrote:Bravo! :D
Za šta bravo?
Nadam se da ćeš se jednom susresti sa bijesnim čoporom, a onda viči bravo.
nek viče bravo kad počnu lešine na svakom ćošku se ukazivati....
Locked