nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#5101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:
evo majstora, sta da je opalio bil i on bio trkac? kamera tu, malo brza voznja tu?
Da je sve kako treba zasto bi se auto iz cista mira zanio na autoputu sa kamerom ili bez?
Da je opalio u bankinu bili bio kriv on ili vozac BMW-a sa drugog snimka?
tempuser

#5102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:kako se pravilno drze ruke?
Mene ucili 15 do 3 i 10 do 2, zavisi kakav je volan i i nikad ukrstene ruke na volanu. Doduse to je bilo pije 20 i kusur godina, mozda vise ne vrijedi?! :lol:
Bakir1

#5103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

kako vozac audija drzi ruke?
nepravilno?
usput audi je pri malo vecoj brzini, a na auto bahnu nema ogranicenja, naletio na masnu cestu i samo zahvaljujuci onome sto zna uspio se spasiti...
Last edited by Bakir1 on 07/07/2016 11:38, edited 1 time in total.
bude

#5104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bude »

tempuser wrote:
Bakir1 wrote:
evo majstora, sta da je opalio bil i on bio trkac? kamera tu, malo brza voznja tu?
Da je sve kako treba zasto bi se auto iz cista mira zanio na autoputu sa kamerom ili bez?
Da je opalio u bankinu bili bio kriv on ili vozac BMW-a sa drugog snimka?
iskreno, meni ovdje nista nije jasno, brzina i nije neka a cesta se cini suhom, krivina ne toliko jaka a auto se ponasa k'o da je na snijegu u najmanju ruku :-)
klaki

#5105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

lose gume + garant popustio gas u krivini malo = lift off oversteer
condy

#5106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Lose gume cesta je cista...zadnji kraj je prvi proklizao. Da je lijeva ruka bila u visem polozaju mogao je lakse i brze iskontrolisat situaciju. Dobro je prosao
L u c i f e r

#5107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

a da je išao istom brzinom ko i svi ostali

još bi rahatniji bio
commendatore

#5108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

gume neispravne sto posto.... najveci kurtoni uvijek glume trkace sa potrosenim autima....

prekjuce mi nesto starin auto bio sumnjiv - sve ok odradjeno kod vulkanizera kao..... haj reko legla mi nesto njena ljeva guma da provjerim - radialna asimetricna guma 17".... stavim manometar pokazuje 1,8 bara..... a propis za tu gumu 2,7 :lol: :lol: :lol: napusem je na 2,8 cisto da ne bi pustala opet.... aj reko da provjerim ostale na jednoj 4 atmosfere :lol: na drugoj 3 na trecoj 2 :lol: :lol: :lol:

tako da - pazite se vi kvazivulkanizera i uopste kada radite servis na autima 4ore oci otvorit..... sad auto lezi ko bolid a plovi samo tako...mota ljepse i fluidnije - jbote ko drugo auto.....
GaRGa

#5109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by GaRGa »

hos ti da ustedis 10-15 maraka...
L u c i f e r

#5110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-5 u mjestu Gorinčani-industrijska zona. Vozač A. R., rođen 1997. godine, iz Bosanskog Petrovca je, upravljajući putničkim automobilom marke Opel Vectra, usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste.

U nezgodi je vozač A. R. zadobio teže tjelesne povrede te je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje mu je dežurni ljekar konstatovao smrt", kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.
sve do jednom
direstraits0078

#5111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Bakir1 wrote:
Da nije možda previdio neki znak, prije nego je zaplesao?
Bakir1

#5112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

on je njega spasio pa kako god, to je bila poenta ;-)
L u c i f e r

#5113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

Bakir1 wrote:on je njega spasio pa kako god, to je bila poenta ;-)
za mene je poenta da je debil umalo poginuo, ostao invalid ili ubio nekoga samo zato da bi se kurčio avudijem
quarterback

#5114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

direstraits0078 wrote:
Bakir1 wrote:
Da nije možda previdio neki znak, prije nego je zaplesao?
da, i ja sam primjetio na 0:041 da je pisalo nesto gore na displayu ali je mutan video pa ne procitah

prije 15 tak godina krenuli mi na more u dubrovnik, i normala sve proslo, nasli hotel, cesta suha, 1 maj, nema nikoga, i kako nismo znali bas taj kraj ugledamo skretanje za hotel ali malo kasno vidimo znak i ja na kocnicu da skrenem kad auto odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, klize auto kao da je staza za brzo klizanje na zetri, jedva nekako stanem nakon metara i metara, ubacim u rikvrc slajdra, izadjemo vani, ono klizava cesta kao da je neko ulje po njoj prosuo.....

da li je vjetar nanio more ili nesto slicno tome ... ne znam
condy

#5115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Lako je vidjet kad ti drugi kaže :D

Vjetar nanio more ...da ti nisi pio prije tih 15 godina ako se sjećaš :lol: :lol:
zdruzdjo

#5116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Ja ne kontam sta je uopste fazon price oko yaris-a.
Preocigledno je da je yaris-baja vozio ohohoooo. Bmw je preticao na dozvoljenom mjestu. E sad sto yaris-baja nije mogao prikociti zbog brzine koju je imao i sto je tu malo neiskustvo kumovalo svemu tome, to je prica druga.
drunken tiger

#5117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

zdruzdjo wrote:Ja ne kontam sta je uopste fazon price oko yaris-a.
Preocigledno je da je yaris-baja vozio ohohoooo. Bmw je preticao na dozvoljenom mjestu. E sad sto yaris-baja nije mogao prikociti zbog brzine koju je imao i sto je tu malo neiskustvo kumovalo svemu tome, to je prica druga.
Inače ovi sa skupljim autima su uvijek u pravu. Čak i kada ugrožavaju druge u saobraćaju. BMW je preticao jer mu se može, nije ni ovaj kojeg je preticao traktor pa da je morao preteći i to baš na mjestu gdje je slaba preglednost. Ono yaris niža klasa pa ko ga je*e, BMW je ipak za gospodu pa mogu kako hoće.
drug_profi

#5118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Preglednost je dobra, crta isprekidana, manevar zakonit. BMW je preticanje poceo kad Yarisa nije bilo na mapi i uradio je sta je mogao.
Zakljucak je jedino da je Yaris vozio isuvise brzo za takvu cestu i samim time smanjio vrijeme za svoju reakciju.
Mi nigdje na cesti ne vidimo koje je ogranicenje, a ocigledno je da je sa dosta nepreglednih mjesta i sirine nedovoljne za manevre izbjegavanja, te stoga sumnjam da moze biti vise od 60 km/h iako ovaj levat govori da je kao 60 mph, sto je 90 i nesto km/h. To ne moze biti ni slucajno na ovakvoj cesti.
L u c i f e r

#5119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:Preglednost je dobra, crta isprekidana, manevar zakonit. BMW je preticanje poceo kad Yarisa nije bilo na mapi i uradio je sta je mogao.
Zakljucak je jedino da je Yaris vozio isuvise brzo za takvu cestu i samim time smanjio vrijeme za svoju reakciju.
Mi nigdje na cesti ne vidimo koje je ogranicenje, a ocigledno je da je sa dosta nepreglednih mjesta i sirine nedovoljne za manevre izbjegavanja, te stoga sumnjam da moze biti vise od 60 km/h iako ovaj levat govori da je kao 60 mph, sto je 90 i nesto km/h. To ne moze biti ni slucajno na ovakvoj cesti.

96.56 km/h na onoj cesti, nema šanse
drug_profi

#5120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

i sam kaze na kraju videa da je vozio oko 55 mph, dakle oko 85 km/h, malkice prebrzo za nepreglednu cestu, A ako vec ides tako onda moras dobro paziti da ti je noga skinuta sa gasa i spremna za kocenje kad ides preko slijepog prevoja.
U najboljem slucaju, nepaznja BMW je jednaka njegovoj nepaznji jer ni jedan ni drugi nisu predvidjeli mogucnost da se iza nepreglednog prevoja mozda nalazi prepreka.
Mozemo na kraju reci i da je kriv i inzenjer saobracaja sto je tu cijelom duzinom dozvoljeno preticanje iako bi imalo logike da bude puna linija prije i poslije prevoja.
Ni u jednom udesu nikad nije samo jedan krivac, iako zakon i propisi nekome daju alibi. Cak i kad imas prednost ne smijes je koristiti po svaku cijenu, duzan si da pazis i da sprijecis da do nesrece dodje.
insomnia78

#5121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Ja samo znam da bi vise volio ispred, pored ili iza sebe imati ovog sa BMW-om nego ovog Toyotasa

S moje sokoćalo
KB9

#5122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

neko je danas pogino kod gradacca, na relaciji kerep-vuckovci gdje ima ona velika krivina, ocito mu je prvi put bio da vozi tu i nije znao da je ista prilicno duga pa je navodno poceo preticat pa to i bi :skoljka:
zdruzdjo

#5123 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

drunken tiger wrote:
Inače ovi sa skupljim autima su uvijek u pravu. Čak i kada ugrožavaju druge u saobraćaju. BMW je preticao jer mu se može, nije ni ovaj kojeg je preticao traktor pa da je morao preteći i to baš na mjestu gdje je slaba preglednost. Ono yaris niža klasa pa ko ga je*e, BMW je ipak za gospodu pa mogu kako hoće.
Molim te nemoj izvlaciti iz konteksta i trpati u usta nesto sto nije niko rekao.

Ovaj sa yarisom da je izletio iza brda onako i onom brzinom a da je dole stajao skolski autobus iz kojeg izlaze djeca, bilo bi 20 mrtvih najmanje.
Ona cesta je konfiguracijom i sirinom i okolinom namjenjena za ne preko 50 km/h. Znaci totalno meprilagodjena brzina uslovima. A bmw je vec bio sklonio se kad je ovaj prisao.
tempuser

#5124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drunken tiger wrote: Inače ovi sa skupljim autima su uvijek u pravu. Čak i kada ugrožavaju druge u saobraćaju. BMW je preticao jer mu se može, nije ni ovaj kojeg je preticao traktor pa da je morao preteći i to baš na mjestu gdje je slaba preglednost. Ono yaris niža klasa pa ko ga je*e, BMW je ipak za gospodu pa mogu kako hoće.
Sta cemo sa isprekidanom crtom i time da je preticao jer mu je i dozvoljeno?
commendatore

#5125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

bitte abstand halten 8-)

Post Reply