Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bakir1 wrote:
evo majstora, sta da je opalio bil i on bio trkac? kamera tu, malo brza voznja tu?
Da je sve kako treba zasto bi se auto iz cista mira zanio na autoputu sa kamerom ili bez?
Da je opalio u bankinu bili bio kriv on ili vozac BMW-a sa drugog snimka?
Mene ucili 15 do 3 i 10 do 2, zavisi kakav je volan i i nikad ukrstene ruke na volanu. Doduse to je bilo pije 20 i kusur godina, mozda vise ne vrijedi?!
kako vozac audija drzi ruke?
nepravilno?
usput audi je pri malo vecoj brzini, a na auto bahnu nema ogranicenja, naletio na masnu cestu i samo zahvaljujuci onome sto zna uspio se spasiti...
Last edited by Bakir1 on 07/07/2016 11:38, edited 1 time in total.
Bakir1 wrote:
evo majstora, sta da je opalio bil i on bio trkac? kamera tu, malo brza voznja tu?
Da je sve kako treba zasto bi se auto iz cista mira zanio na autoputu sa kamerom ili bez?
Da je opalio u bankinu bili bio kriv on ili vozac BMW-a sa drugog snimka?
iskreno, meni ovdje nista nije jasno, brzina i nije neka a cesta se cini suhom, krivina ne toliko jaka a auto se ponasa k'o da je na snijegu u najmanju ruku
Lose gume cesta je cista...zadnji kraj je prvi proklizao. Da je lijeva ruka bila u visem polozaju mogao je lakse i brze iskontrolisat situaciju. Dobro je prosao
gume neispravne sto posto.... najveci kurtoni uvijek glume trkace sa potrosenim autima....
prekjuce mi nesto starin auto bio sumnjiv - sve ok odradjeno kod vulkanizera kao..... haj reko legla mi nesto njena ljeva guma da provjerim - radialna asimetricna guma 17".... stavim manometar pokazuje 1,8 bara..... a propis za tu gumu 2,7 napusem je na 2,8 cisto da ne bi pustala opet.... aj reko da provjerim ostale na jednoj 4 atmosfere na drugoj 3 na trecoj 2
tako da - pazite se vi kvazivulkanizera i uopste kada radite servis na autima 4ore oci otvorit..... sad auto lezi ko bolid a plovi samo tako...mota ljepse i fluidnije - jbote ko drugo auto.....
Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-5 u mjestu Gorinčani-industrijska zona. Vozač A. R., rođen 1997. godine, iz Bosanskog Petrovca je, upravljajući putničkim automobilom marke Opel Vectra, usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste.
U nezgodi je vozač A. R. zadobio teže tjelesne povrede te je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje mu je dežurni ljekar konstatovao smrt", kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.
Bakir1 wrote:
Da nije možda previdio neki znak, prije nego je zaplesao?
da, i ja sam primjetio na 0:041 da je pisalo nesto gore na displayu ali je mutan video pa ne procitah
prije 15 tak godina krenuli mi na more u dubrovnik, i normala sve proslo, nasli hotel, cesta suha, 1 maj, nema nikoga, i kako nismo znali bas taj kraj ugledamo skretanje za hotel ali malo kasno vidimo znak i ja na kocnicu da skrenem kad auto odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, klize auto kao da je staza za brzo klizanje na zetri, jedva nekako stanem nakon metara i metara, ubacim u rikvrc slajdra, izadjemo vani, ono klizava cesta kao da je neko ulje po njoj prosuo.....
da li je vjetar nanio more ili nesto slicno tome ... ne znam
Ja ne kontam sta je uopste fazon price oko yaris-a.
Preocigledno je da je yaris-baja vozio ohohoooo. Bmw je preticao na dozvoljenom mjestu. E sad sto yaris-baja nije mogao prikociti zbog brzine koju je imao i sto je tu malo neiskustvo kumovalo svemu tome, to je prica druga.
zdruzdjo wrote:Ja ne kontam sta je uopste fazon price oko yaris-a.
Preocigledno je da je yaris-baja vozio ohohoooo. Bmw je preticao na dozvoljenom mjestu. E sad sto yaris-baja nije mogao prikociti zbog brzine koju je imao i sto je tu malo neiskustvo kumovalo svemu tome, to je prica druga.
Inače ovi sa skupljim autima su uvijek u pravu. Čak i kada ugrožavaju druge u saobraćaju. BMW je preticao jer mu se može, nije ni ovaj kojeg je preticao traktor pa da je morao preteći i to baš na mjestu gdje je slaba preglednost. Ono yaris niža klasa pa ko ga je*e, BMW je ipak za gospodu pa mogu kako hoće.
Preglednost je dobra, crta isprekidana, manevar zakonit. BMW je preticanje poceo kad Yarisa nije bilo na mapi i uradio je sta je mogao.
Zakljucak je jedino da je Yaris vozio isuvise brzo za takvu cestu i samim time smanjio vrijeme za svoju reakciju.
Mi nigdje na cesti ne vidimo koje je ogranicenje, a ocigledno je da je sa dosta nepreglednih mjesta i sirine nedovoljne za manevre izbjegavanja, te stoga sumnjam da moze biti vise od 60 km/h iako ovaj levat govori da je kao 60 mph, sto je 90 i nesto km/h. To ne moze biti ni slucajno na ovakvoj cesti.
drugi profil wrote:Preglednost je dobra, crta isprekidana, manevar zakonit. BMW je preticanje poceo kad Yarisa nije bilo na mapi i uradio je sta je mogao.
Zakljucak je jedino da je Yaris vozio isuvise brzo za takvu cestu i samim time smanjio vrijeme za svoju reakciju.
Mi nigdje na cesti ne vidimo koje je ogranicenje, a ocigledno je da je sa dosta nepreglednih mjesta i sirine nedovoljne za manevre izbjegavanja, te stoga sumnjam da moze biti vise od 60 km/h iako ovaj levat govori da je kao 60 mph, sto je 90 i nesto km/h. To ne moze biti ni slucajno na ovakvoj cesti.
i sam kaze na kraju videa da je vozio oko 55 mph, dakle oko 85 km/h, malkice prebrzo za nepreglednu cestu, A ako vec ides tako onda moras dobro paziti da ti je noga skinuta sa gasa i spremna za kocenje kad ides preko slijepog prevoja.
U najboljem slucaju, nepaznja BMW je jednaka njegovoj nepaznji jer ni jedan ni drugi nisu predvidjeli mogucnost da se iza nepreglednog prevoja mozda nalazi prepreka.
Mozemo na kraju reci i da je kriv i inzenjer saobracaja sto je tu cijelom duzinom dozvoljeno preticanje iako bi imalo logike da bude puna linija prije i poslije prevoja.
Ni u jednom udesu nikad nije samo jedan krivac, iako zakon i propisi nekome daju alibi. Cak i kad imas prednost ne smijes je koristiti po svaku cijenu, duzan si da pazis i da sprijecis da do nesrece dodje.
neko je danas pogino kod gradacca, na relaciji kerep-vuckovci gdje ima ona velika krivina, ocito mu je prvi put bio da vozi tu i nije znao da je ista prilicno duga pa je navodno poceo preticat pa to i bi
drunken tiger wrote:
Inače ovi sa skupljim autima su uvijek u pravu. Čak i kada ugrožavaju druge u saobraćaju. BMW je preticao jer mu se može, nije ni ovaj kojeg je preticao traktor pa da je morao preteći i to baš na mjestu gdje je slaba preglednost. Ono yaris niža klasa pa ko ga je*e, BMW je ipak za gospodu pa mogu kako hoće.
Molim te nemoj izvlaciti iz konteksta i trpati u usta nesto sto nije niko rekao.
Ovaj sa yarisom da je izletio iza brda onako i onom brzinom a da je dole stajao skolski autobus iz kojeg izlaze djeca, bilo bi 20 mrtvih najmanje.
Ona cesta je konfiguracijom i sirinom i okolinom namjenjena za ne preko 50 km/h. Znaci totalno meprilagodjena brzina uslovima. A bmw je vec bio sklonio se kad je ovaj prisao.
drunken tiger wrote:
Sta cemo sa isprekidanom crtom i time da je preticao jer mu je i dozvoljeno?