Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bach

#5102 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bach »

kakva arhitektura hbteee
So What!

#5103 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...

Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...
objasnio :thumbup:

Da barem rade kako treba :-) , obnavljali su 2 puta , novu dionicu AP prema tarcinu :lol: , sto ti samo kaze usteda na asfaltu i ko zna cemu sve ne :-)

PS. A gigant Energoinvest :run:
Prvenstveno kolega Amare, EA nije radio dionicu prema Tarčinu i nastavljaš iznositi neistine, jer je tu dionicu radila truska kompanija Cengiz Insaat.

Druga stvar, uz svo dužno poštovanje, vaši postovi ovdje spadaju u domene teorija zavjere, čuj Energoinvest zbog HIFA-e poslat u stečaj.

Bavite se bolan konkretnim stvarim, ono jeste forum i ima svako pravo na mišljenje, ali dajte neka utemeljenja za svoja mišljenja.

Mislim konstantno idite u neke negativne sfere, iznoseći zaključke na pričama čula-kazala i nekim teorijama zavjere, urbanim mitovima i slično.

Evo živ dokaz koliko je kolega Amar neupućen u temu jeste činjenica da hladno lupi da je EA radila dionicu prema Tarčinu i još ih dodatno optuži na sve to.

Malo se informišite, ne bi bilo loše, na ovom forumu sve živo pa i dezinformacije mogu proći, na drugim baš i ne bi mogli. Poštujem da je neko i jugonostalgičar poput kolege Bate Živojinovića i ja sam u neku ruku, kada su nek iaspekti u pitanju.

Nažalost teorije zavjere, termini poput "mafija, političari, pranje para, Energoinvest, Tito krasni" ne izlaze iz usta, a ljudi koji su fanatični u bilo kojem aspektu bilo to religiskom, filozofskom ili političkom opredjeljenju ne mogu biti shvaćeni kao ozbiljni sagovornici.

:sax:
Ned071

#5104 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Ned071 »

_BataZiv_0809 wrote:
So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...

Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...
joj bato ti kad ga lupis majke mi...

2006. godine je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena Ahmetom Hadžipašićem, večinski dio državnog vlasništva u Energopetrol-u prodala za 220 miliona KM mađarsko-hrvatskom konzorciju INA-MOL (67%).

hidrogradnju nije unistio EA nego mehmed drini, gospođa silva i ostala halaša...

inače, kolegu iznad (il kispod bate :D ) treba podsjetiti da je EA radila dionicu oko Vlakova... i da je tu misteriozno nestao tunel... jel tako? i da je sve to urađeno uz blagoslov fine gradske raje iz sdpa-a...
amar1994

#5105 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

nemas ti pojma , to su postenjacine :lol:
So What! wrote:
fulio pa sta , koje tu kriv , sta mislis , nadzor mozda ?

ko je nadzor ? , mozda SDA ?

:bih:
studiorum_tuzlaensis

#5106 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ned071 wrote:
inače, kolegu iznad (il kispod bate :D ) treba podsjetiti da je EA radila dionicu oko Vlakova... i da je tu misteriozno nestao tunel... jel tako? i da je sve to urađeno uz blagoslov fine gradske raje iz sdpa-a...
Upravo to čemu govoriš. Danas kada se vozite Sarajevskom zaobilaznicom, i to dionicom Butila-Vlakovo, može se prvo primjetiti uspon do velikog usjeka pa onda nizbrdica do petlje Vlakovo...

Treba li podsjetiti da je navedenu dionicu dobio EA na osnovu ponuđenih bagatelnih cijena betona po m3 koje su trebale biti ugrađene u projektom predviđeni tunel Vlakovo. Stranačkim vezama je kasnije osigurano preprojektovanje kompletnom izmjenom tehničkog rješenja sa usjecanjem u brdo, čime su drugi ponuđači oštećeni i dovedeni u nepovoljan položaj.... Korupcija na najvišem nivou zbog koje niko nije odgovarao, niti će... :wink:

Koliko je ta dionica sada nesigurnija zbog nagiba, manje ekološki prihvatljivija zbog presjecanja biljnog i životinjsog ekosistema i premještanja ogromnih količina zemlje, zbog čega je nedavno vršena sanacija nekih klizišta na dionici usjeka, koliko se više goriva potroši na godišnjem nivou zbog preprojektovanja... to su pitanja na koja nikad nećemo dobiti odgovore, pa ni iz SDP-a...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5107 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ned071 wrote:
hidrogradnju nije unistio EA nego mehmed drini, gospođa silva i ostala halaša...
Da i tebi i So Whatu odgovorim o jednom trosku.

Dakle nikakve veze to nema sa jugonostalgijom nego cinjenicom da je od Hidrogradnje zavisila egzistencija moje porodice.

Drino i Silva jesu uz obilatu pomoc radnika koji sad placu po televiziji opljackali HG ali sigurno nisu bez amina vlasti.

Kako je moguce da je jedan EA koji je prije rata razmazivao ljepenku po njemackim baustelama postao gigant u vrijeme kad su firme koje su radile hidrocentrale po Iraku propadale? Kako?

Ili jedna Hifa u vlasnistvu ljudi koji su prije rata prodavali sitni gradjevinski materijal da postane gigant bas kad je EP gurnut u propast?
So What!

#5108 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

_BataZiv_0809 wrote:
Ned071 wrote:

Dakle nikakve veze to nema sa jugonostalgijom nego cinjenicom da je od Hidrogradnje zavisila egzistencija moje porodice.

Drino i Silva jesu uz obilatu pomoc radnika koji sad placu po televiziji opljackali HG ali sigurno nisu bez amina vlasti.

Kako je moguce da je jedan EA koji je prije rata razmazivao ljepenku po njemackim baustelama postao gigant u vrijeme kad su firme koje su radile hidrocentrale po Iraku propadale? Kako?

Ili jedna Hifa u vlasnistvu ljudi koji su prije rata prodavali sitni gradjevinski materijal da postane gigant bas kad je EP gurnut u propast?
Tržišna igra se promjenila jednostavno, državne kompanije su jednostavno neisplative i neinventivne.

Čak dva najveća državna giganta koja su giganti jer drže monopol EPBiH i BH Telecom očajnički vape za privatizacijom kako bi mogle nastaviti rast, jer ovako samo stagniraju.

Jednostavno novi tržišni poredak i sistem kojem se Hidrogradnja i Energopetrol nisu prilagodili jer su to kompanije koje su navikle da posluju uz pomoć države, htio ti to priznati ili ne, tranziciju je preživjelo veoma malo kompanija jer one nisu nikada ni bile namjene tržištu ovakvom kakvo je sada.

Što se tiče HIFA-e, pa neko je morao postati nacionalni naftni gigant. Bio je i OMV u BiH pa se povukao, čak je dio pumpi prodao HIFA-i. Da li to znači da su i OMV opljačkali u gurnuli čisto jer se nije snašao na našem tržištu. Da to nije bila HIFA bio bi ALMY, Brkić Benz, Kalen ili neko drugi.

Treba uzeti u obzir da je mnogo Energopetrolove imovine i u ratu nastradalo, a obnova benzinskih pumpi koje su trenutno možda i na najvećem nivou u državi su se desile upravo zahvaljujući privatizaciji i odlasku u INA-MOL grupaciju. Čak i HIFA bastionu, Tešnju, benzinske pumpe na centralnim mjestima u Tešnju i Jelahu drže INA i Energopetrol.
Ned071

#5109 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Ned071 »

_BataZiv_0809 wrote:

energopetrol, kao prvo, nije propao, radi i posluje sasvim normalno u vlasnistvu mađara. sta se sa njim desilo? puno toga je unisteno, puno toga je opljackano zahvaljujuci prije svih braći lučić iz ljubuskog koji su "privatizirali" sve ono što je bilo po hercegovini. ono sto je ovdje ostalo je radilo i prodato je mađarima. i danas radi. hifa nije jedina koja je krenula iz podruma pa danas obrće milione. i ona ili sve tri hife kako hoces nemaju veze s energopetrolom.

sto se hidrogradnje tice, stvari bolje znas od mene. ona je opljackana iznutra, prije svega opljackane su iracke pare i to se tacno zna ko je opljackao. onaj kome sin sada uziva u kuci na poljinama, vrla direktorica a ni sindikalcima nije maslo za ramazana. onaj koji najvise kuka pred kamerama ima bukadar nekretnina stecenih nakon rata.

sto se ea tice, vodi ga sposoban covjek, jbg. dosao u sarajevo nakon rata, prvi poslovi mu bili da je mogao dobacit do asfaltiranja parkinga asa auta na alipasinom. pa se onda primakao sdp-u, finansirao mu kampanju, rastao, dobijao poslove, uzeo pare na sarajevskoj zaobilaznici i tunelima, iskakao sa lagumdzijom iz svakog tunela... i sada je toliko jak da mu vise ne treba jer ima reference, masine i ljude da dobija milionske poslove po balkanu...
Naslovnica

#5110 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

So What! wrote:
amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:[quote="So What!"

Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti./quote]

objasnio :thumbup:

Da barem rade kako treba :-) , obnavljali su 2 puta , novu dionicu AP prema tarcinu :lol: , sto ti samo kaze usteda na asfaltu i ko zna cemu sve ne :-)

PS. A gigant Energoinvest :run:
Prvenstveno kolega Amare, EA nije radio dionicu prema Tarčinu i nastavljaš iznositi neistine, jer je tu dionicu radila truska kompanija Cengiz Insaat.

Druga stvar, uz svo dužno poštovanje, vaši postovi ovdje spadaju u domene teorija zavjere, čuj Energoinvest zbog HIFA-e poslat u stečaj.

Bavite se bolan konkretnim stvarim, ono jeste forum i ima svako pravo na mišljenje, ali dajte neka utemeljenja za svoja mišljenja.

Mislim konstantno idite u neke negativne sfere, iznoseći zaključke na pričama čula-kazala i nekim teorijama zavjere, urbanim mitovima i slično.

Evo živ dokaz koliko je kolega Amar neupućen u temu jeste činjenica da hladno lupi da je EA radila dionicu prema Tarčinu i još ih dodatno optuži na sve to.

Malo se informišite, ne bi bilo loše, na ovom forumu sve živo pa i dezinformacije mogu proći, na drugim baš i ne bi mogli. Poštujem da je neko i jugonostalgičar poput kolege Bate Živojinovića i ja sam u neku ruku, kada su nek iaspekti u pitanju.

Nažalost teorije zavjere, termini poput "mafija, političari, pranje para, Energoinvest, Tito krasni" ne izlaze iz usta, a ljudi koji su fanatični u bilo kojem aspektu bilo to religiskom, filozofskom ili političkom opredjeljenju ne mogu biti shvaćeni kao ozbiljni sagovornici.

:sax:
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Drug, EA je itekako bio angažovan na LOT-ovima od Vlakova prema Tarčinu.
Ne mislite valjda neko da je 200 turaka uradilo kompletan posao za 20 mjeseci?! Bilo je angažovano puno domaćih podizvođača, najvažniji od njih je bio EA.
A na LOT-3A je bio pobjednik tendera i nosilac ugovora, a kako i ne bi kada su za cut and cover tunel (famozni tunel koji je "nestao") dali ponudu od 1KM po kubnom metru betona - za 7993 kubna metra betona. Kao da su znali da će "nestati".
:wink:
Domaći giganti su itekako uništeni, što ratom, a još više s namjerom pljačke i jeftine privatizacije i preuzimanja od strane novopečenih tajkuna bliskih vlastima (ko god da je bio na vlasti, nije bitno).
Nema potrebe da se lažemo.
Što se tiče fanatičnosti u bilo kom aspektu, ne treba ići ni iz krajnosti u krajnost. Dok jedni ovdje napadaju, neki uvijek staju u odbranu. Ne znam o kakvoj ozbiljnosti sagovornika mi ovdje govorimo.
Samo još čekam da neko spomene sud, tužilaštvo, SIPA-u i "dajte dokaze ako imate". Nemojmo biti smiješni i zavaravati se. Ogromne su pare u pitanju, svi su tu u igri i svi su na dobitku.
Nastavite...
:thumbup:
amar1994

#5111 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

ma samo privatizuj , pa onda kmecanje male plate a puno se radi , otkazi se preko noci dobijaju radi veceg profita :izet:
So What! wrote:
Čak dva najveća državna giganta koja su giganti jer drže monopol EPBiH i BH Telecom očajnički vape za privatizacijom kako bi mogle nastaviti rast, jer ovako samo stagniraju.
.
Ma bravo majstore , stagniraju radi stranaka koje izvukose pare , pa sta ti mislis odakle se finansiraju stranke , iz baketovog dzepa :lol:

Ja svakog ko misli tako smatram najvecim glupanima i neprijateljima BiH , ukratko gade mi se :run:
Imas i sad privatnike sto se struje tice , ivoli raskini ugovor sa EP i potpisi sa Jerlagicem :lol: , onda odjavi sve od telecoma , imas MTEL , ERONET i sl. jer eto BHtelecom je kita i smece .

Sve prodajte , i vodu i zemlju , ma sve .

Jebo vas privatluk i kapitalizam da vas jebo , smetaju vam firme koje najvise poreza uplate i od kojih koliko toliko ima za mizerne penzijce .

jebem i onu budalu koja skupa sa EU zajednicom stvori drzavu za lopova :run:

PS. Ne radim ni za jednu firmu navedenu , a bolje sto ne , jer mi je pun kurac pljuvaca , kao imaju plate u telecomu po 5000 , ovo ono a ne gledaju direktore i stranacke lopovcine , nego udri po raji koja zaista radi.

Nemoj me quatat , odjavljujem se sa ovog dijela foruma :)
So What!

#5112 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Naslovnica wrote: Drug, EA je itekako bio angažovan na LOT-ovima od Vlakova prema Tarčinu.
Ne mislite valjda neko da je 200 turaka uradilo kompletan posao za 20 mjeseci?! Bilo je angažovano puno domaćih podizvođača, najvažniji od njih je bio EA.
A na LOT-3A je bio pobjednik tendera i nosilac ugovora, a kako i ne bi kada su za cut and cover tunel (famozni tunel koji je "nestao") dali ponudu od 1KM po kubnom metru betona - za 7993 kubna metra betona. Kao da su znali da će "nestati".
:wink:
Domaći giganti su itekako uništeni, što ratom, a još više s namjerom pljačke i jeftine privatizacije i preuzimanja od strane novopečenih tajkuna bliskih vlastima (ko god da je bio na vlasti, nije bitno).
Nema potrebe da se lažemo.
Što se tiče fanatičnosti u bilo kom aspektu, ne treba ići ni iz krajnosti u krajnost. Dok jedni ovdje napadaju, neki uvijek staju u odbranu. Ne znam o kakvoj ozbiljnosti sagovornika mi ovdje govorimo.
Samo još čekam da neko spomene sud, tužilaštvo, SIPA-u i "dajte dokaze ako imate". Nemojmo biti smiješni i zavaravati se. Ogromne su pare u pitanju, svi su tu u igri i svi su na dobitku.
Nastavite...
:thumbup:
Dobro, ali generalno ja tvoje mišljenje moram uzeti relevantnim, barem kada su ceste u pitanju, jer znamo svi za tvoje učešće na gradilištima, a i generalno sagovornika možeš odmjeriti po gardu i postu koji je napisao.

Na drugoj strani EA branim jer dobro poznajem historiju Sarajevske obilaznice, koju je mitski uspjela jedina EA završiti. Da, jesu bili podizvođači na toj dionici, ali Turci su i dalje upravljali logistikom i projektom.

Što se tiče ukradenog tunela, tekst o istom sam sa Žurnalove stranice postavljao ovdje, sam izvor ti govori da nije sigurno bio afirmativan.

Dakle nisu oni nikakvi sveci i treba udarati po njima, ali ovdje se udara po njima iz neke mržnje, obijesti isto kao što bi se udaralo po bilo kome drugome na njihovom mjestu, jer ljudi su puni toliko neke negativne energije da je to neobjašnjivo. Razumijem da su blizu vrha jedne stranke, ali isto tako najveće poslove su počeli uzimati upravo kada je SDP bio na vlasti.

Povlačio sam ranije paralele koliko su stranci učestovali u izgradnji naših cesta, a koliko učestvuju sada. Šta je pozitivnije po nas kao društvo, Primorje, SCT, Vijadukt, Strabag ili ipak Hering, Integral ili EA?

Razumijem da im se naštima tender u BiH, pa mogu razumijeti da im štimaju tendere i u Crnoj Gori, ipak im je ministar transporta i komunikacija Osman Nurković, ali ne razumijem ko im onda štima tendere u Albaniji, Njemačkoj i Sloveniji.

Ne treba ići u krajnost, nego kako dokazati ljudima koji su otišli u krajnost da nije sve crno ili bijelo, već jedna ogromna nijansa sivog.

Isprazna i šuplja priča koja se ponavlja, jednostavno uđe u uši, bila ona istinita ili ne, ljudi je prihvate kao činjenicu i generiraju situaciju crnijom nego što ona jeste.
trambusek88

#5113 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by trambusek88 »

BadBoy wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Ima nešto što se zove redovno održavanje, kao i tzv. TCO (Total Cost of Ownership). Pruga se neće sama od sebe održavati, već to treba neko platiti. Ovi GRAS-ovci nisu 4 godine izašli na prugu da očiste od kamenja, zemlje i blata. Tako je i na navedenom čaršijskom dijelu, potrebno je svake godine izdvajati neka sredstva da se saniraju tračnice, očiste slivnici i odvodi, popune rupe bitumenom i izvrše popravke.

To još niko nije pipno evo duži period, i mogu ti reći da sam zadovoljan koliko je izdržalo, i još drži.
Bravo!

Ali kad odeš i kažeš to na temi o GRAS-u, onda te njihovi uposlenici ubjeđuju kako to nije do GRAS - a nego do Vlade, Ministarstva, Centrotransa, itd
Ovo da pruga nije čišćenja 4 godine nije istina. Žljebne šine su čišćene u novembru 2016, i u tome sam lično učestvovao.
Jeli prošle godine šta rađeno, ne znam, jer prošle godine GRAS-u nisu bili odobreni javni radovi (preko kojih sam i sam radio), ali ne vjerujem jer jer pruga nema dovoljno radnika.
Last edited by trambusek88 on 05/04/2018 19:07, edited 1 time in total.
trambusek88

#5114 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by trambusek88 »

man_464 wrote:Za održavanje treba obezbjediti sredstva. Koja logično niko ne da. :thumbup:
Dovoljno je reći da se nema šarafa za zamjenu dotrajalih na dijelu pruge od Čengić Vile do Ilidže.
Kad sam ja radio, šarafi su bili naručeni, ali je zapelo na javnim nabavkama, na kraju su došli kad je nama sezoncima istekao ugovor.
Mi smo mijenjali šarafe između Ilidže i Stupa, ali tu nam je nestalo šarafa. Dalje smo samo dotezali.
Došli su taman kad je nama istekao ugovor.

Prošle godine vjerovatno nije ni bilo dotezanja šarafa, jer nema dovoljno radne snage za to... Nas 15 je tek za mjesec stiglo do Čengić Vile. Nema šanse da ona ekipa to može, jer imaju obaveza oko varenja i podmazivanja skretnica.
Ned071

#5115 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Ned071 »

prohodan most u brijescu, ispod kruznog... sta su radili veze nemam al pusten je u promet
O'zone
Globalni moderator

#5116 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

natkriva se pothodnik staklenom kupolom na kružnom toku kod pekare AS. Zanimljivo izgleda a vidjet ćemo kako će to ići praktično.
JavierBosnia

#5117 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

O'zone wrote:natkriva se pothodnik staklenom kupolom na kružnom toku kod pekare AS. Zanimljivo izgleda a vidjet ćemo kako će to ići praktično.
Meni na tom kruznom nakon ovoliko mrcvarenja nista zanimljivo vise ne izgleda
Logovan

#5118 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Izgleda da će biti ok, biće da kupola neće razočarati. :D Ali sačekajmo još malo.
Image
Image
Image
al-em

#5119 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by al-em »

ja uvece iza 10 ne bih smio proci ovuda
noviclan

#5120 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Logovan wrote:Izgleda da će biti ok, biće da kupola neće razočarati. :D Ali sačekajmo još malo.
Image
Image
Image
Valjda ce biti omogucen prilaz invalidima u kolicima
Logovan

#5121 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

noviclan wrote: Valjda ce biti omogucen prilaz invalidima u kolicima
Biće prilaz, lift. :thumbup:
JavierBosnia

#5122 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Niie mi bas najjasniji ulaz na 2 slici.
Kuda ide, okrenut je prema tranzitu i stadionu, nece valjda bas ovako ostati kao uvala a sa strana promet, moglo bi biti slijetanja
noviclan

#5123 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

ogradu stave i mirna republika srpska :D
pishkota

#5124 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by pishkota »

jooj kad se rulof i njemu slicni naklate :D
edin_the

#5125 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by edin_the »

Logovan wrote:Izgleda da će biti ok, biće da kupola neće razočarati. :D Ali sačekajmo još malo.
Image
Image
Image
Fino bi bilo da navedeš izvor kada uzimaš tuđe slike :)
Post Reply