http://sa-c.net/news-archive/item/5171- ... lista.html
kakva arhitektura hbteee
Prvenstveno kolega Amare, EA nije radio dionicu prema Tarčinu i nastavljaš iznositi neistine, jer je tu dionicu radila truska kompanija Cengiz Insaat.amar1994 wrote:objasnio_BataZiv_0809 wrote:Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...![]()
Da barem rade kako treba, obnavljali su 2 puta , novu dionicu AP prema tarcinu
, sto ti samo kaze usteda na asfaltu i ko zna cemu sve ne
![]()
PS. A gigant Energoinvest
joj bato ti kad ga lupis majke mi..._BataZiv_0809 wrote:Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...So What! wrote:
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti.
Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...
fulio pa sta , koje tu kriv , sta mislis , nadzor mozda ?So What! wrote:
Upravo to čemu govoriš. Danas kada se vozite Sarajevskom zaobilaznicom, i to dionicom Butila-Vlakovo, može se prvo primjetiti uspon do velikog usjeka pa onda nizbrdica do petlje Vlakovo...Ned071 wrote:
inače, kolegu iznad (il kispod bate) treba podsjetiti da je EA radila dionicu oko Vlakova... i da je tu misteriozno nestao tunel... jel tako? i da je sve to urađeno uz blagoslov fine gradske raje iz sdpa-a...
Da i tebi i So Whatu odgovorim o jednom trosku.Ned071 wrote:
hidrogradnju nije unistio EA nego mehmed drini, gospođa silva i ostala halaša...
Tržišna igra se promjenila jednostavno, državne kompanije su jednostavno neisplative i neinventivne._BataZiv_0809 wrote:Da i tebi i So Whatu odgovorim o jednom trosku.Ned071 wrote:
hidrogradnju nije unistio EA nego mehmed drini, gospođa silva i ostala halaša...
Dakle nikakve veze to nema sa jugonostalgijom nego cinjenicom da je od Hidrogradnje zavisila egzistencija moje porodice.
Drino i Silva jesu uz obilatu pomoc radnika koji sad placu po televiziji opljackali HG ali sigurno nisu bez amina vlasti.
Kako je moguce da je jedan EA koji je prije rata razmazivao ljepenku po njemackim baustelama postao gigant u vrijeme kad su firme koje su radile hidrocentrale po Iraku propadale? Kako?
Ili jedna Hifa u vlasnistvu ljudi koji su prije rata prodavali sitni gradjevinski materijal da postane gigant bas kad je EP gurnut u propast?
energopetrol, kao prvo, nije propao, radi i posluje sasvim normalno u vlasnistvu mađara. sta se sa njim desilo? puno toga je unisteno, puno toga je opljackano zahvaljujuci prije svih braći lučić iz ljubuskog koji su "privatizirali" sve ono što je bilo po hercegovini. ono sto je ovdje ostalo je radilo i prodato je mađarima. i danas radi. hifa nije jedina koja je krenula iz podruma pa danas obrće milione. i ona ili sve tri hife kako hoces nemaju veze s energopetrolom._BataZiv_0809 wrote:
Da i tebi i So Whatu odgovorim o jednom trosku.
Dakle nikakve veze to nema sa jugonostalgijom nego cinjenicom da je od Hidrogradnje zavisila egzistencija moje porodice.
Drino i Silva jesu uz obilatu pomoc radnika koji sad placu po televiziji opljackali HG ali sigurno nisu bez amina vlasti.
Kako je moguce da je jedan EA koji je prije rata razmazivao ljepenku po njemackim baustelama postao gigant u vrijeme kad su firme koje su radile hidrocentrale po Iraku propadale? Kako?
Ili jedna Hifa u vlasnistvu ljudi koji su prije rata prodavali sitni gradjevinski materijal da postane gigant bas kad je EP gurnut u propast?
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]So What! wrote:Prvenstveno kolega Amare, EA nije radio dionicu prema Tarčinu i nastavljaš iznositi neistine, jer je tu dionicu radila truska kompanija Cengiz Insaat.amar1994 wrote:objasnio_BataZiv_0809 wrote:[quote="So What!"
Ali ne eto nek EA ne radi, jer je povezana sa stranačkim vrhom i tamo nikako ne rade naši radnici. Eto nek nam Turci, Španci i Austrijanci grade ceste, ne moraju Hering, Integral i EA. Sve tri navedene kompanije su povezane sa tri najveće stranke, to je nažalost tako i ja to ne mogu promijeniti./quote]
Kolega moras shvatiti da su ljudi kivni na tu firmu jer je radi nje ciljano jedna Hidrogradnja poslata u stecaj. Kao sto je Energopetrol ubunaren radi Hife itd... itd...
Mislim znam da nije tema, ali ta firma mnogima od nas izaziva grč u stomaku, i to ne onaj malograđanski zavidni, nego egzistencijalni...![]()
Da barem rade kako treba, obnavljali su 2 puta , novu dionicu AP prema tarcinu
, sto ti samo kaze usteda na asfaltu i ko zna cemu sve ne
![]()
PS. A gigant Energoinvest
Druga stvar, uz svo dužno poštovanje, vaši postovi ovdje spadaju u domene teorija zavjere, čuj Energoinvest zbog HIFA-e poslat u stečaj.
Bavite se bolan konkretnim stvarim, ono jeste forum i ima svako pravo na mišljenje, ali dajte neka utemeljenja za svoja mišljenja.
Mislim konstantno idite u neke negativne sfere, iznoseći zaključke na pričama čula-kazala i nekim teorijama zavjere, urbanim mitovima i slično.
Evo živ dokaz koliko je kolega Amar neupućen u temu jeste činjenica da hladno lupi da je EA radila dionicu prema Tarčinu i još ih dodatno optuži na sve to.
Malo se informišite, ne bi bilo loše, na ovom forumu sve živo pa i dezinformacije mogu proći, na drugim baš i ne bi mogli. Poštujem da je neko i jugonostalgičar poput kolege Bate Živojinovića i ja sam u neku ruku, kada su nek iaspekti u pitanju.
Nažalost teorije zavjere, termini poput "mafija, političari, pranje para, Energoinvest, Tito krasni" ne izlaze iz usta, a ljudi koji su fanatični u bilo kojem aspektu bilo to religiskom, filozofskom ili političkom opredjeljenju ne mogu biti shvaćeni kao ozbiljni sagovornici.
Ma bravo majstore , stagniraju radi stranaka koje izvukose pare , pa sta ti mislis odakle se finansiraju stranke , iz baketovog dzepaSo What! wrote:
Čak dva najveća državna giganta koja su giganti jer drže monopol EPBiH i BH Telecom očajnički vape za privatizacijom kako bi mogle nastaviti rast, jer ovako samo stagniraju.
.
Dobro, ali generalno ja tvoje mišljenje moram uzeti relevantnim, barem kada su ceste u pitanju, jer znamo svi za tvoje učešće na gradilištima, a i generalno sagovornika možeš odmjeriti po gardu i postu koji je napisao.Naslovnica wrote: Drug, EA je itekako bio angažovan na LOT-ovima od Vlakova prema Tarčinu.
Ne mislite valjda neko da je 200 turaka uradilo kompletan posao za 20 mjeseci?! Bilo je angažovano puno domaćih podizvođača, najvažniji od njih je bio EA.
A na LOT-3A je bio pobjednik tendera i nosilac ugovora, a kako i ne bi kada su za cut and cover tunel (famozni tunel koji je "nestao") dali ponudu od 1KM po kubnom metru betona - za 7993 kubna metra betona. Kao da su znali da će "nestati".
![]()
Domaći giganti su itekako uništeni, što ratom, a još više s namjerom pljačke i jeftine privatizacije i preuzimanja od strane novopečenih tajkuna bliskih vlastima (ko god da je bio na vlasti, nije bitno).
Nema potrebe da se lažemo.
Što se tiče fanatičnosti u bilo kom aspektu, ne treba ići ni iz krajnosti u krajnost. Dok jedni ovdje napadaju, neki uvijek staju u odbranu. Ne znam o kakvoj ozbiljnosti sagovornika mi ovdje govorimo.
Samo još čekam da neko spomene sud, tužilaštvo, SIPA-u i "dajte dokaze ako imate". Nemojmo biti smiješni i zavaravati se. Ogromne su pare u pitanju, svi su tu u igri i svi su na dobitku.
Nastavite...
Ovo da pruga nije čišćenja 4 godine nije istina. Žljebne šine su čišćene u novembru 2016, i u tome sam lično učestvovao.BadBoy wrote:Bravo!studiorum_tuzlaensis wrote:Ima nešto što se zove redovno održavanje, kao i tzv. TCO (Total Cost of Ownership). Pruga se neće sama od sebe održavati, već to treba neko platiti. Ovi GRAS-ovci nisu 4 godine izašli na prugu da očiste od kamenja, zemlje i blata. Tako je i na navedenom čaršijskom dijelu, potrebno je svake godine izdvajati neka sredstva da se saniraju tračnice, očiste slivnici i odvodi, popune rupe bitumenom i izvrše popravke.
To još niko nije pipno evo duži period, i mogu ti reći da sam zadovoljan koliko je izdržalo, i još drži.
Ali kad odeš i kažeš to na temi o GRAS-u, onda te njihovi uposlenici ubjeđuju kako to nije do GRAS - a nego do Vlade, Ministarstva, Centrotransa, itd
Kad sam ja radio, šarafi su bili naručeni, ali je zapelo na javnim nabavkama, na kraju su došli kad je nama sezoncima istekao ugovor.man_464 wrote:Za održavanje treba obezbjediti sredstva. Koja logično niko ne da.![]()
Dovoljno je reći da se nema šarafa za zamjenu dotrajalih na dijelu pruge od Čengić Vile do Ilidže.
Meni na tom kruznom nakon ovoliko mrcvarenja nista zanimljivo vise ne izgledaO'zone wrote:natkriva se pothodnik staklenom kupolom na kružnom toku kod pekare AS. Zanimljivo izgleda a vidjet ćemo kako će to ići praktično.

Valjda ce biti omogucen prilaz invalidima u kolicimaLogovan wrote:Izgleda da će biti ok, biće da kupola neće razočarati.Ali sačekajmo još malo.
Biće prilaz, lift.noviclan wrote: Valjda ce biti omogucen prilaz invalidima u kolicima
Fino bi bilo da navedeš izvor kada uzimaš tuđe slikeLogovan wrote:Izgleda da će biti ok, biće da kupola neće razočarati.Ali sačekajmo još malo.