Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Tito_i_Partija
#50976 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni lično je priča/koncept Darksiders serijala uvijek jedan teški krindž bio. Bolje je ovo
- Averus
#50977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Garant mu nisu dovoljno skimpy kostimi na Lune i ScielTito_i_Partija wrote: ↑01/08/2025 21:34 Kakva li mu je zamjerka, da mi je znat'. Možda mu nema dovoljno kraftanja i bildanja u igri?![]()
Ili na Gustavu?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑01/08/2025 21:34Kakva li mu je zamjerka, da mi je znat'. Možda mu nema dovoljno kraftanja i bildanja u igri?![]()
zamjerka je na kraj.
hajd ovako redom.
Clair obscure: Expedition 33 je igra koja me opčinila. osjetio sam se 20-25 godina mlađi kada sam ko telac mogao igrati apsolutno sve, i kad neka igra odskoči, prosto bude uživanje igrati. ono jedva čekaš da dođeš kući iz škole i upališ i nastaviš. novi bossovi ti nisu smor, novi dijelovi igre ti nisu smor, nije ti pokušaj i pogreška, nije ti smor što nisi napredovao u igri iako si proveo u njoj par sati.
da sam znao da će igra biti dobra i da je nešto mnogo sofisticiranije od dosta splačina od igara znao sam prije nego što sam kliknuo "new game". kada upališ igru dočeka te ovo:
prvo sam art style je predivan - ovaj izgrebani font, ružine latice i prekrasan sopran Alice Duport-Percier uz pratnju klavira i gudača te ostavi prvo iznenađenim, pa oduševljenim, pa očaranim. ne znam jesam li ikada preslušao main theme soundtrack prije početka igre. mooooožda Heroes of might & magic V. tvorac muzike je Lorien Testard. kapa do poda liku. ja sam prosto ovdje krenuo sa soundtrackom jer je jedan od najjačih aduta igre. usput ću nakačiti par stvari koje su me se ZASAD dojmile. ide pod spojler jer možda neko voli sam otkriti šta ga čeka
Spoiler
Show
znamo da se radi o fantasy Parizu, prenosi njegov šarm, šansonu, razigranost i optimizam belle epoque razdoblja u kojem je nekako smještena radnja. sam Lumiere je neobičan, na prvu baca na pitomiju varijantu Dishonoreda, odmah u startu dojmio grappling stil, animacije su lijepe, fluidne.
upoznajemo Gustava i Maelle. Gustav fin dečko, svaka bi ga mater za zeta htjela, al ko se vraćao na uvodni dijalog, skontao bi da je on bacio fantastičan crnjak:
Maelle: If you're gonna give someone flowers, you should probably do iz before they wither or die.
Gustav: What. The flower? Or Sophie?
Maelle: Ooh, dark. Sophie would approve.
upoznajemo Gustava i Maelle. Gustav fin dečko, svaka bi ga mater za zeta htjela, al ko se vraćao na uvodni dijalog, skontao bi da je on bacio fantastičan crnjak:
Maelle: If you're gonna give someone flowers, you should probably do iz before they wither or die.
Gustav: What. The flower? Or Sophie?
Maelle: Ooh, dark. Sophie would approve.
Spoiler
Show
Gommage scena, koja dokazuje koliko znači dobar soundtrack, otkida u paru sa događanjima na ekranu, prenosi emociju. ne znam ni sam koliko puta sam reprizirao. jebeno tmurno, ali ni u jednom momentu nije jeftino ni kliše. sve je to lijepo upakovano i spremno za stvarnu igru. također odgledao sam glumce koji su radili mocap scene između Gustava i Sophie, i opet kažem, vidi se da se radilo iz ljubavi. ljudi su odlično odglumili i emocija je vidljiva i u igri. vele također i da je njeno drug "I know" nije bilo u scenariju, ali je dalo težinu trenutku. briljantno, zaista.
moćna stvar, maštovit dio, kul je ovaj sonar na početku, daje utisak da si pod vodom kao i u igri.
tu se dešava i prvi ulazak u vilu sa ovom stvari:
vila mi je tako dobar segment igre, pruža pauzu, svakako dodatno zbunjuje kada se ne zna priča, i uz ovaj sjetni soundtrack, navodi te na pravu priču. kod ove igre je interesantno vraćati se na ono što si prešao i previdio u igranju, i onda upotpunjuješ sliku i skontaš da je bio popriličan broj hintova koje se neke gledao
kul je i ono kako se utiša muzika kada se približiš klaviru... znajući
Spoiler
Show
Versovu
istraživanje svijeta kroz mapu je odličan prelaz gdje igra ne davi istom perspektivom, stavlja sve u malo laganiji kontekst, koji opet, potpuno ima smisla kada se sazna cijela priča.
Spoiler
Show
Gestrali su preludi, Noco je za ištipati po obrazima (ili kliještima), a Esqie je gotivan lik, ali ipak ga tu šije Francois
kad smo kod likova, duboki su, imaju svoju logiku, svoje uvjerljive motive i iskreno svi su šarmantni. imaju individualne motive, dijalozi među njima nisu stupidni, a u uživao sam u kampovanju produbljavanju veza između njih. ne pamtim kada nisam preskakao dijaloge i još "gore" čekao da ga izgovore.
Spoiler
Show
Gustave, već objašnjeno.
za Maelle sam imao poriv da je zaštitim, slatko čeljade, i njene gestikulacije i držanje su mi sve vrijeme odavale utisak plemićkog držanja (ruka na donjem dijelu leđa dok stoji ili hoda, ili u combatu). to mi je recimo bio hint da će se dosta priče vrtiti oko nje. topla, saosjećajna, pametna. lutka.
Lune inteligentna, odlučna, beskompromisna, a kakva bi drugačije i bila primjerena kćerka u azijatskoj porodici. njeni combat pokreti su mu bili najbolji na oko. kao kvalitetna koreografija.
Sciel, vjerovatno emotivno najinteligentnija, sa rezonima zrele osobe, sa uvjerljivim motivima. još da pitu zna razviti...
Verso... eh... kul lik. suicidalan ali kul. iznerviro me, objasniću.
Monoco
njegov combat sistem mi je bio strašno interesantan, i skupio sam sve osim jednog skilla, i zato sam često imao partyju.
za Maelle sam imao poriv da je zaštitim, slatko čeljade, i njene gestikulacije i držanje su mi sve vrijeme odavale utisak plemićkog držanja (ruka na donjem dijelu leđa dok stoji ili hoda, ili u combatu). to mi je recimo bio hint da će se dosta priče vrtiti oko nje. topla, saosjećajna, pametna. lutka.
Lune inteligentna, odlučna, beskompromisna, a kakva bi drugačije i bila primjerena kćerka u azijatskoj porodici. njeni combat pokreti su mu bili najbolji na oko. kao kvalitetna koreografija.
Sciel, vjerovatno emotivno najinteligentnija, sa rezonima zrele osobe, sa uvjerljivim motivima. još da pitu zna razviti...
Verso... eh... kul lik. suicidalan ali kul. iznerviro me, objasniću.
Monoco
borba je easy to learn hard to master. ali je između toga jako zabavna. TBSu dodaš dodge i parry i napravio si novi žanr. moram reći da su pictosi maestralna ideja, i upravo lako upravljanje sa njima dozvoljava ooooogroooomnu fleksibilnost u igranju. kada se uz to upare skillsi dobiješ bitke koje možeš igrati na mnogo načina i u stilu kojem želiš. animacije su briljantne i zabavne maksimalno. čak i neprijatelja, gdje sam zaista svojski učio poteze i drago mi je da sam Endless tower prešao bez tuđeg builda. samo vlastiti trud i učenje protivnikovih poteza i vlastite strategije. jedino sam Simona prešao sa tuđim buildom, ali to je bio defacto kraj igre. do tada sam riješio sve chromatic bossove.
borba protiv Axona je poseban doživljaj. Sirene je zaista poseban level inspirisan motivima bliskog istoka (građevine i ples) i grčke mitologije (sirene, opijenost muzikom). opet maštoviti neprijatelji, maštovit level dizajn, briljantna muzika koja prati atmosferu
Spoiler
Show
sa pričom se lako identificirati posebno ako je igrač imao vlastite gubitke bliskih osoba. moguće se pronaći u svim ovim likovima ili bar nekim. opet, nije plitka, interesantna je, nema klasičnih negativaca, sve su likovi koji imaju vlastite motive koji se poklapaju ili kose jedni sa drugim i tu dolazi do sukoba. niko nije izrazito loš, niko nije izrazito dobar. ok, osim Esqiea niko nije izrazito dobar i niti izrazito loš.
čak i Renoir, gdje je evidentna njegova toplina i ljubav prema kćerci, "...people come and people go, the one who will always be there for you is you. Little one, there's more to life if you can just see how big the sky truly is. Reach out your hand, and it's yours."
čak i Renoir, gdje je evidentna njegova toplina i ljubav prema kćerci, "...people come and people go, the one who will always be there for you is you. Little one, there's more to life if you can just see how big the sky truly is. Reach out your hand, and it's yours."
i naravno Lorien Testard će uraditi muziku koja je puna nade, zanosa, težnje ka visinama...
Spoiler
Show
u igri ima dobrih citata, ideja i motiva: "For those who come after", "Everyone In Lumiere Is An Orphan" ima još mnogo toga, izbacujem onako, sa gomile pa ću dosta toga i ispustiti.
posebno su jaki dijalozi gdje učestvuje Renoir. pošto je Andy Serkis njemu posudio glas, u pitanju je prava poslastica. a tek muzička podloga fajta sa njima. e to je bio poseban
posebno su jaki dijalozi gdje učestvuje Renoir. pošto je Andy Serkis njemu posudio glas, u pitanju je prava poslastica. a tek muzička podloga fajta sa njima. e to je bio poseban
Spoiler
Show
a zamjerka. zamjerka je na kraj i vidim da dosta ljudi raspravlja koji kraj je ispravan kraj. ja sam odabrao Maelle kraj. znam drug Tito je rekao da je njemu logičan kraj Verso kraj. e sad, moja zamjerka nije na samu ideju ovih epiloga. moja zamjerka je što su developeri ipak pristrasni kod biranja koji ćemo epilog iako nijedan nije savršen.
Verso kraj je zbog načina koji je prezentovan očito favorizovan od developera, Verso koji prilazu djeliću svoje duše i saosjećajno mu govori da je vrijeme da prestane i da budu izbrisani obojica. emotivno i navodi. sam kraj prikazan je u bojama gdje Dessandre porodica se miri sa sudbinom. međutim, pogled Lune prema Versu isto ima težinu. zašto bi ona, svi njoj poznati ljudi i cijeli njen svijet bili izbrisani zbog jedne porodice i njihovih međusobnih trvenja?
odabrao sam Maelle kraj i nije mi žao. on ide uz cijenu koju plaća Maelle, vjerovatno nesretni Verso, ali sada ipak naslikani Verso koji nije besmrtan jer je vidno star. ali svi drugi su tu. tu su pak developeri sve prikazali u tmurnom tonu iako sav taj put koji si prošao sa ovim likovima i povezao se sa njima bi tražio da to bude malo veselije. i tu je moja zamjerka. očito su u načinu prezentacije preferirali Verso kraj.
jebiga, dijete Star Treka poput mene ipak ima poštovanje prema svim oblicima života i njihov bol, njihovi strahovi, smije, njihovi životi, njihovi gubici i sreća bili su stvarni. Gustave je smislio lumina converter, sami su tražili način da se bore. desetine ekspedicija su se žrtvovale na krilatici: For those who come after, tražili su razne načine, svojim tijelima pravili mostove za one što dođu poslije njih. zašto bi oni svi bili izbrisani? religiozno sam skupljao sve dnevnike ekspedicija, i na lijep, nenametljiv način daje uvid u količinu truda i žrtve koju su uložili naslikanci da prekinu gommage. naravno, najhit je ekspedicija 60. kraljevi
Verso kraj je zbog načina koji je prezentovan očito favorizovan od developera, Verso koji prilazu djeliću svoje duše i saosjećajno mu govori da je vrijeme da prestane i da budu izbrisani obojica. emotivno i navodi. sam kraj prikazan je u bojama gdje Dessandre porodica se miri sa sudbinom. međutim, pogled Lune prema Versu isto ima težinu. zašto bi ona, svi njoj poznati ljudi i cijeli njen svijet bili izbrisani zbog jedne porodice i njihovih međusobnih trvenja?
odabrao sam Maelle kraj i nije mi žao. on ide uz cijenu koju plaća Maelle, vjerovatno nesretni Verso, ali sada ipak naslikani Verso koji nije besmrtan jer je vidno star. ali svi drugi su tu. tu su pak developeri sve prikazali u tmurnom tonu iako sav taj put koji si prošao sa ovim likovima i povezao se sa njima bi tražio da to bude malo veselije. i tu je moja zamjerka. očito su u načinu prezentacije preferirali Verso kraj.
jebiga, dijete Star Treka poput mene ipak ima poštovanje prema svim oblicima života i njihov bol, njihovi strahovi, smije, njihovi životi, njihovi gubici i sreća bili su stvarni. Gustave je smislio lumina converter, sami su tražili način da se bore. desetine ekspedicija su se žrtvovale na krilatici: For those who come after, tražili su razne načine, svojim tijelima pravili mostove za one što dođu poslije njih. zašto bi oni svi bili izbrisani? religiozno sam skupljao sve dnevnike ekspedicija, i na lijep, nenametljiv način daje uvid u količinu truda i žrtve koju su uložili naslikanci da prekinu gommage. naravno, najhit je ekspedicija 60. kraljevi
hvala raji sa foruma za preporuku, posebno drugu Titi, francuzi su nakon Laetitie Caste napokon izbacili nešto da valja .
ocjena je 10/10. savršeno iskustvo.
- Chmoljo
#50979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ako nisi došao do kraja Act I ne čitaj spojlerAverus wrote: ↑01/08/2025 23:09Garant mu nisu dovoljno skimpy kostimi na Lune i ScielTito_i_Partija wrote: ↑01/08/2025 21:34 Kakva li mu je zamjerka, da mi je znat'. Možda mu nema dovoljno kraftanja i bildanja u igri?![]()
Ili na Gustavu?![]()
Spoiler
Show
uzmi ono što je ostalo od Gustava i opali si šamar
- House
#50980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ima fina rasprodaja na gog.com
sleeping dogs za 3 dolara. vrijedi svakog centa.
sleeping dogs za 3 dolara. vrijedi svakog centa.
- Tito_i_Partija
#50981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odlican opis, k'o sto samo ti to umijes.
Chmoljo wrote: ↑02/08/2025 00:59SpoilerShowa zamjerka. zamjerka je na kraj i vidim da dosta ljudi raspravlja koji kraj je ispravan kraj. ja sam odabrao Maelle kraj. znam drug Tito je rekao da je njemu logičan kraj Verso kraj. e sad, moja zamjerka nije na samu ideju ovih epiloga. moja zamjerka je što su developeri ipak pristrasni kod biranja koji ćemo epilog iako nijedan nije savršen.
jebiga, dijete Star Treka poput mene ipak ima poštovanje prema svim oblicima života i njihov bol, njihovi strahovi, smije, njihovi životi, njihovi gubici i sreća bili su stvarni. Gustave je smislio lumina converter, sami su tražili način da se bore. desetine ekspedicija su se žrtvovale na krilatici: For those who come after, tražili su razne načine, svojim tijelima pravili mostove za one što dođu poslije njih. zašto bi oni svi bili izbrisani? religiozno sam skupljao sve dnevnike ekspedicija, i na lijep, nenametljiv način daje uvid u količinu truda i žrtve koju su uložili naslikanci da prekinu gommage. naravno, najhit je ekspedicija 60. kraljevi![]()
Spoiler
Show
Eh sad, ti Star Trek ljubitelju, postavlja se pitanje koliko se, ili da li se uopste, nacrtani karakteri mogu smatrat' zivima. Da li je moguce da su svi samo igrali svoje uloge koje su im je dodijelili prvo Verso prije smrti, pa onda Aline posle nje? Jebiga, i hologrami u Next Generation su bili "zivi" u poprilicno istom smislu k'o i Lumierci, al' su ipak na kraju krajeva bile "samo" ubjedljive simulacije sa ulogama, osim pojedinih izuzetaka, poput Profesora Moriartija naprimjer.
I nacrtani Verso je izuzetak jer je jedini koji je u potpunosti shvatio svrhu svog postojanja, a to je da umiri Aline-inu neumoljivu tugu s kojom se ona nije znala suocit' pa je cijela familija zbog toga patila. A on jednostavno nije mog'o, nit' bi treb'o bit' duzan, da nosi na svojim ledjima nesto toliko tesko sto mu je ona sebicno natovarila, a sto je Maelle htjela da nastavi.
Meanwhile, dusa "pravog" Versa je bila motor za sliku, i bez nje ne funkcionise nista. I zato je Maellin kraj tako depresivan: ako se slika ne unisti, dusa i sustina pravog Versa postaje rob za sva vremena, samo da bi nastavila iluziju da se Maelle ne mora nikad suocit sa pravim svijetom. Versov kraj je objektivno bolji jer familija MORA da se suoci sa svojim gubitkom, jer ako to ne urade, kolo patnje se nastavlja za sve.
I nacrtani Verso je izuzetak jer je jedini koji je u potpunosti shvatio svrhu svog postojanja, a to je da umiri Aline-inu neumoljivu tugu s kojom se ona nije znala suocit' pa je cijela familija zbog toga patila. A on jednostavno nije mog'o, nit' bi treb'o bit' duzan, da nosi na svojim ledjima nesto toliko tesko sto mu je ona sebicno natovarila, a sto je Maelle htjela da nastavi.
Meanwhile, dusa "pravog" Versa je bila motor za sliku, i bez nje ne funkcionise nista. I zato je Maellin kraj tako depresivan: ako se slika ne unisti, dusa i sustina pravog Versa postaje rob za sva vremena, samo da bi nastavila iluziju da se Maelle ne mora nikad suocit sa pravim svijetom. Versov kraj je objektivno bolji jer familija MORA da se suoci sa svojim gubitkom, jer ako to ne urade, kolo patnje se nastavlja za sve.
- GungodessMissFortune
#50982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ni meni nisu sjele darksiders igre, srećom na velikom sniženju ih kupih.Tito_i_Partija wrote: ↑01/08/2025 23:08 Meni lično je priča/koncept Darksiders serijala uvijek jedan teški krindž bio. Bolje je ovo![]()
- vaučer
#50983 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ove igre stalno vidim na nekim sniženjima ali nemam pojma kakav je ovo uopće tip igre.ferratilis wrote: ↑01/08/2025 22:17 Raduje me sto serijal nije mrtav. Uzivao sam u svakom dijelu, ukljucujuci i Genesis.
Jel to vrijedi pokupiti i zaigrati?
- Peacean
#50984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Akcione igre, ja sam uživao u 1 i 2 namjeravam i tricu uskoro. Nisu remek dijelo ali meni su legle.
- ferratilis
#50985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sto se mene tice, vrijedi, pogotovo jer su jeftine. Ali svaki dio je u svom stilu:vaučer wrote: ↑02/08/2025 07:27Ove igre stalno vidim na nekim sniženjima ali nemam pojma kakav je ovo uopće tip igre.ferratilis wrote: ↑01/08/2025 22:17 Raduje me sto serijal nije mrtav. Uzivao sam u svakom dijelu, ukljucujuci i Genesis.
Jel to vrijedi pokupiti i zaigrati?
Darksiders 1 - mjesavina borbe iz starih God of War i Devil May Cry igara i istrazivanjem i zagonetkama iz Zelde, po meni najbolji dio
Darksiders 2 - semi open world, slican gameplay ali ovaj put ima Diablo style loot i vise je hack and slash
Darksiders 3 - soulslike, jer je u to vrijeme sve postalo soulslike, mada nisu lose odradil posao
Genesis - spinoff, isometric perspektiva, solidan gameplay
Prica je hiper stilizirana sto je nekima cringe ali su svi dijelovi fokusirani na gameplay tako da nece biti prepreka da uzivas u njima.
- vaučer
#50986 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobra, pa i generička, akcija-avantura nije za baciti, nema dovoljno takvih igara. Zgrabim ja jednu na nekom saleu pa probam, ionako samo igram mozak nas pašu igre - išta kompliciranije dobije auto-reject.
- ferratilis
#50987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo bi moglo biti solidno. Bio bi red da fanovi Dark Messiah of Might & Magic dobiju nesto slicno.
- Tito_i_Partija
#50988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobro izgleda Fatekeeper, samo se nadam da ce bit' 3rd person opcija. 1st person mi nikako ne lezi za melee combat. 
- REDDEVILS
#50989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Censorship is quietly deciding which games you can buy.
We are fighting back.
Some games vanish. Not because they broke the law but because someone decided they shouldn’t exist.
For 48 hours, these games are free, because if a game is legal, you should be
https://items.gog.com/freedomtobuy/index.html
GoG 13 games free
We are fighting back.
Some games vanish. Not because they broke the law but because someone decided they shouldn’t exist.
GoG 13 games free
- insaneinthebrain
#50990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
REDDEVILS wrote: ↑02/08/2025 17:08 Censorship is quietly deciding which games you can buy.
We are fighting back.
GoG 13 games free![]()
- Chmoljo
#50991 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑02/08/2025 05:21 Odlican opis, k'o sto samo ti to umijes.![]()
Chmoljo wrote: ↑02/08/2025 00:59SpoilerShowa zamjerka. zamjerka je na kraj i vidim da dosta ljudi raspravlja koji kraj je ispravan kraj. ja sam odabrao Maelle kraj. znam drug Tito je rekao da je njemu logičan kraj Verso kraj. e sad, moja zamjerka nije na samu ideju ovih epiloga. moja zamjerka je što su developeri ipak pristrasni kod biranja koji ćemo epilog iako nijedan nije savršen.
SpoilerShowEh sad, ti Star Trek ljubitelju, postavlja se pitanje koliko se, ili da li se uopste, nacrtani karakteri mogu smatrat' zivima. Da li je moguce da su svi samo igrali svoje uloge koje su im je dodijelili prvo Verso prije smrti, pa onda Aline posle nje? Jebiga, i hologrami u Next Generation su bili "zivi" u poprilicno istom smislu k'o i Lumierci, al' su ipak na kraju krajeva bile "samo" ubjedljive simulacije sa ulogama, osim pojedinih izuzetaka, poput Profesora Moriartija naprimjer.
Spoiler
Show
kako ono, Bog nas je stvorio od ilovače, na svoju sliku u udahnuo život u nas
hologrami su funkcionisali u zadatim parametrima kontrolisani od strane glavnog kompjutera. pitanje je da li ja ista situacija i na kanvasu. također, pitanje je da li se slikanjem udahnjuje i karakter ili se samostalno kreira. spoemuo si Moriartija, ali pogledaj i Datu. robot koji je istraživao svoju ljudsku stranu, iako je trebao raditi samo u okviru zadanog algoritma.
a Verso jeste bio jedini svjestan ko je i šta je, uz ostatak naslikane Dessandre porodice, ali sve to onog totalnog gommagea. poslije toga, kada ih je Maelle vratila, svi su postali svjesni da su u stvari naslikan bića ali su namjeravala time širiti svoje vidike. sjećaš se da Lune kaže da jedva čeka da istraži ostatak svijeta koji će joj Maelle naslikati. najveći razlika u stvari između naslikanih na kanvasu i holograma jeste to da su ovi naslikani sve vrijeme pokušavali da produže svoje živote. sumnjam da bi ih Aline takvim naslikala od starta.
a ni Verso nije jedini koji je nosio teško breme. šta ćemo sa Prometejem?
nije da je kriv što su ljudi stvoreni, ali bio je kriv što im je dao znanje, što ti ga skoro na isto dođe. ljudska historija je prepuna žrtve za veće dobro. i ima dosta dokumentovane, mitologija je služila samo da bi to izgledalo kul, stvarne situacije nisu bile toliko impozantne jbg. ali ih je bilo.
kako god, mislim da imamo malo ulaznih podataka da sad idemo u sitna crevca, ali ja bih volio da se developeri nisu evidentno opredjelili, možda ne toliko namjerno, za ispravnost jednog kraja.
a Verso jeste bio jedini svjestan ko je i šta je, uz ostatak naslikane Dessandre porodice, ali sve to onog totalnog gommagea. poslije toga, kada ih je Maelle vratila, svi su postali svjesni da su u stvari naslikan bića ali su namjeravala time širiti svoje vidike. sjećaš se da Lune kaže da jedva čeka da istraži ostatak svijeta koji će joj Maelle naslikati. najveći razlika u stvari između naslikanih na kanvasu i holograma jeste to da su ovi naslikani sve vrijeme pokušavali da produže svoje živote. sumnjam da bi ih Aline takvim naslikala od starta.
a ni Verso nije jedini koji je nosio teško breme. šta ćemo sa Prometejem?
kako god, mislim da imamo malo ulaznih podataka da sad idemo u sitna crevca, ali ja bih volio da se developeri nisu evidentno opredjelili, možda ne toliko namjerno, za ispravnost jednog kraja.
i opet da kažem, bez obzira na ovo, ovo je toliko briljantna igra, da mi vraća vjeru u gaming industriju. ljudima oko sebe sam pričao o ovoj igri, oni me ono blijedo gledaju, konju, imaš ženu, djecu, odrasti...
jesi li znao da su Loriena Testarda haman uz oglasima našli?
- GungodessMissFortune
#50992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A zato ti isti pred televizorom sjede i gledaju kako se 22 milionera napucavaju loptom bez problema. Kako su u nas ljudi zatucani to je nevjerovatno.Chmoljo wrote: ↑02/08/2025 23:43Tito_i_Partija wrote: ↑02/08/2025 05:21 Odlican opis, k'o sto samo ti to umijes.![]()
SpoilerShowEh sad, ti Star Trek ljubitelju, postavlja se pitanje koliko se, ili da li se uopste, nacrtani karakteri mogu smatrat' zivima. Da li je moguce da su svi samo igrali svoje uloge koje su im je dodijelili prvo Verso prije smrti, pa onda Aline posle nje? Jebiga, i hologrami u Next Generation su bili "zivi" u poprilicno istom smislu k'o i Lumierci, al' su ipak na kraju krajeva bile "samo" ubjedljive simulacije sa ulogama, osim pojedinih izuzetaka, poput Profesora Moriartija naprimjer.
Meanwhile, dusa "pravog" Versa je bila motor za sliku, i bez nje ne funkcionise nista. I zato je Maellin kraj tako depresivan: ako se slika ne unisti, dusa i sustina pravog Versa postaje rob za sva vremena, samo da bi nastavila iluziju da se Maelle ne mora nikad suocit sa pravim svijetom. Versov kraj je objektivno bolji jer familija MORA da se suoci sa svojim gubitkom, jer ako to ne urade, kolo patnje se nastavlja za sve.SpoilerShowkako ono, Bog nas je stvorio od ilovače, na svoju sliku u udahnuo život u nashologrami su funkcionisali u zadatim parametrima kontrolisani od strane glavnog kompjutera. pitanje je da li ja ista situacija i na kanvasu. također, pitanje je da li se slikanjem udahnjuje i karakter ili se samostalno kreira. spoemuo si Moriartija, ali pogledaj i Datu. robot koji je istraživao svoju ljudsku stranu, iako je trebao raditi samo u okviru zadanog algoritma.
a ni Verso nije jedini koji je nosio teško breme. šta ćemo sa Prometejem?nije da je kriv što su ljudi stvoreni, ali bio je kriv što im je dao znanje, što ti ga skoro na isto dođe. ljudska historija je prepuna žrtve za veće dobro. i ima dosta dokumentovane, mitologija je služila samo da bi to izgledalo kul, stvarne situacije nisu bile toliko impozantne jbg. ali ih je bilo.
ljudima oko sebe sam pričao o ovoj igri, oni me ono blijedo gledaju, konju, imaš ženu, djecu, odrasti...![]()
- ferratilis
#50993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igrao sam oficijelni remaster, ali cu i ovo rado odigrati. Bring it on. 
- Peacean
#50994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Over a million people have claimed free NSFW games from GOG's FreedomToBuy initiative
- Tito_i_Partija
#50995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Chmoljo wrote: ↑02/08/2025 23:43SpoilerShowkako ono, Bog nas je stvorio od ilovače, na svoju sliku u udahnuo život u nashologrami su funkcionisali u zadatim parametrima kontrolisani od strane glavnog kompjutera. pitanje je da li ja ista situacija i na kanvasu. također, pitanje je da li se slikanjem udahnjuje i karakter ili se samostalno kreira. spoemuo si Moriartija, ali pogledaj i Datu. robot koji je istraživao svoju ljudsku stranu, iako je trebao raditi samo u okviru zadanog algoritma.
a ni Verso nije jedini koji je nosio teško breme. šta ćemo sa Prometejem?nije da je kriv što su ljudi stvoreni, ali bio je kriv što im je dao znanje, što ti ga skoro na isto dođe. ljudska historija je prepuna žrtve za veće dobro. i ima dosta dokumentovane, mitologija je služila samo da bi to izgledalo kul, stvarne situacije nisu bile toliko impozantne jbg. ali ih je bilo.
i opet da kažem, bez obzira na ovo, ovo je toliko briljantna igra, da mi vraća vjeru u gaming industriju. ljudima oko sebe sam pričao o ovoj igri, oni me ono blijedo gledaju, konju, imaš ženu, djecu, odrasti...![]()
jesi li znao da su Loriena Testarda haman uz oglasima našli?![]()
Spoiler
Show
Eh kad već pričaš o "žrtvi za vece dobro", to je u biti i suština svega: izbor. Prometej je izabr'o da da ljudima vatru, iako je dobro znao da će za to bit' kažnjen. Verso nije im'o izbor. Njemu je to oduzela Alicia i proklela ga na patnju, iako je se on tome veoma žestoko opir'o.
Da li bi ti nekog svog najdražeg prisilio da živi u totalnoj mizeriji od života, samo da bi napravio sebi svoju ličnu utopiju? Nisam baš siguran da bi. Niti bi to bilo u redu.
A što se tiče kraja, ja lično ne vjerujem da ima nekog sad toliko velikog biasa među developerima, jer je i Versov kraj u dobroj mjeri depresivan. Familija je frakturisana do te mjere da je veliko pitanje hoće li uopšte moći da idu naprijed. Clea vidi samo osvetu, Alicia svoje ožiljke, Aline gubitak najmilijeg sina, a Renoir svoju izgubljenu ženu.
Da li bi ti nekog svog najdražeg prisilio da živi u totalnoj mizeriji od života, samo da bi napravio sebi svoju ličnu utopiju? Nisam baš siguran da bi. Niti bi to bilo u redu.
A što se tiče kraja, ja lično ne vjerujem da ima nekog sad toliko velikog biasa među developerima, jer je i Versov kraj u dobroj mjeri depresivan. Familija je frakturisana do te mjere da je veliko pitanje hoće li uopšte moći da idu naprijed. Clea vidi samo osvetu, Alicia svoje ožiljke, Aline gubitak najmilijeg sina, a Renoir svoju izgubljenu ženu.
- Chmoljo
#50996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑03/08/2025 21:41Chmoljo wrote: ↑02/08/2025 23:43SpoilerShowkako ono, Bog nas je stvorio od ilovače, na svoju sliku u udahnuo život u nashologrami su funkcionisali u zadatim parametrima kontrolisani od strane glavnog kompjutera. pitanje je da li ja ista situacija i na kanvasu. također, pitanje je da li se slikanjem udahnjuje i karakter ili se samostalno kreira. spoemuo si Moriartija, ali pogledaj i Datu. robot koji je istraživao svoju ljudsku stranu, iako je trebao raditi samo u okviru zadanog algoritma.
i opet da kažem, bez obzira na ovo, ovo je toliko briljantna igra, da mi vraća vjeru u gaming industriju. ljudima oko sebe sam pričao o ovoj igri, oni me ono blijedo gledaju, konju, imaš ženu, djecu, odrasti...![]()
jesi li znao da su Loriena Testarda haman uz oglasima našli?
Testarda su našli na Redditu il' Soundcloudu, meni se čini. A onda je on potom naš'o Alice Duport-Percier.SpoilerShowEh kad već pričaš o "žrtvi za vece dobro", to je u biti i suština svega: izbor. Prometej je izabr'o da da ljudima vatru, iako je dobro znao da će za to bit' kažnjen. Verso nije im'o izbor. Njemu je to oduzela Alicia i proklela ga na patnju, iako je se on tome veoma žestoko opir'o.
Da li bi ti nekog svog najdražeg prisilio da živi u totalnoj mizeriji od života, samo da bi napravio sebi svoju ličnu utopiju? Nisam baš siguran da bi. Niti bi to bilo u redu.![]()
A što se tiče kraja, ja lično ne vjerujem da ima nekog sad toliko velikog biasa među developerima, jer je i Versov kraj u dobroj mjeri depresivan. Familija je frakturisana do te mjere da je veliko pitanje hoće li uopšte moći da idu naprijed. Clea vidi samo osvetu, Alicia svoje ožiljke, Aline gubitak najmilijeg sina, a Renoir svoju izgubljenu ženu.![]()
Spoiler
Show
Samo ako bi to značilo veće dobro. Tu je sad samo pitanje koliko su painted likovi sentient beings. O tome doduse se vodi i najveća rasprava. S tim što ima jos jedan moment, Verso je ostario u maelle kraju. Da li to znači da više nije besmrtan? Ako umre, je li nestaje cijeli canvas ili će maelle to nekako nadoknaditi? I meni je lično ostao nejasan protok vremena u kanvasu i u "stvarnom" zivotu, odnosno da li je isti ili je to u kanvasu puno brze.
Mnogo pitanja, al iskreno, ne bih volio neki CO 2. Evt neki exp pack sa ekspedicijom broj 60
Mnogo pitanja, al iskreno, ne bih volio neki CO 2. Evt neki exp pack sa ekspedicijom broj 60
- Tito_i_Partija
#50997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis
Sudeći po komentarima, izgleda da su developeri na jako dobrom putu.
Sudeći po komentarima, izgleda da su developeri na jako dobrom putu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#50998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A sto me zajebaste s ovom ekspedicijom 33. Zapeo sam na pola igre ni tamo ni vamo i one cut scene mi idu na živac pa nije film majka mu stara. I da linearna je igra sa mozda nekim mogucim izmjenama al te navodi idi tu i tu i udari il ubij tog i tog. Nisam nesta pretjerano odusevljen.
- ferratilis
#50999 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako je to kad slusas preporuke od Chmolje i Tite.
Probaj Jagged Alliance 3, budi musko.
Probaj Jagged Alliance 3, budi musko.
- Chmoljo
#51000 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da je Lune u toplesu ne bi toliko kukao jel de?