BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#50951 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

barneyy wrote:Jel imao neko iskukstva kupovine uređaja na rate preko Moja TV moj izbor. Objedinio sam Moja tv full sa 3 ULRA broja. Kad kupujem neki uredjaj na rate koji se paket gleda?
Is plaćam dva sa popustima i mislim da se mogu uzeti tri.
drug_profi

#50952 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Maharadza wrote: Image

Dobit' će telecom od žutog trezoraša na tacni, samo da ga CIA ne dira! :mrgreen:
Ovaj ko da je licno napad u Normandiji predvodio.
The BEN10

#50953 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:
barneyy wrote:Jel imao neko iskukstva kupovine uređaja na rate preko Moja TV moj izbor. Objedinio sam Moja tv full sa 3 ULRA broja. Kad kupujem neki uredjaj na rate koji se paket gleda?
Može li neko potvrditi da se mogu kupiti tri uređaja sa popustom preko MojaTV full paketa?
zateznistub

#50954 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:
zateznistub wrote:
Može li neko potvrditi da se mogu kupiti tri uređaja sa popustom preko MojaTV full paketa?
Ja plaćam jedan preko mobilne komponente a drugi preko mojatv full komponente.
BarbaDue

#50955 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:
The BEN10 wrote:
zateznistub wrote: Može li neko potvrditi da se mogu kupiti tri uređaja sa popustom preko MojaTV full paketa?
Ja plaćam jedan preko mobilne komponente a drugi preko mojatv full komponente.
Takođe dva uređaja sam kupio kao i ti.
Hyperthalamus

#50956 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Sve zavisi koje komponente su u mom izboru....konkretno ti mozes uzeti samo 1 uredjaj sa popustom, te ultre koje su ukljucene ne nose benefit kupovine uredjaja na popust. Da ti je u mom izboru npr mojatv full, adsl i moj mini 15 mogao bi kupiti 3 uredjaja sa popustom (na svaku komponentu 1 uredjaj)...
The BEN10

#50957 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Hyperthalamus wrote:Sve zavisi koje komponente su u mom izboru....konkretno ti mozes uzeti samo 1 uredjaj sa popustom, te ultre koje su ukljucene ne nose benefit kupovine uredjaja na popust. Da ti je u mom izboru npr mojatv full, adsl i moj mini 15 mogao bi kupiti 3 uredjaja sa popustom (na svaku komponentu 1 uredjaj)...
Aha, hvala, ovo baš ima smisla.
Kod mene su samo ultre, tako da to je to. U okviru ugovora od dvije godine znači mogu kupiti samo 1 uređaj.
SmoLe

#50958 Re: BHTelecom All About

Post by SmoLe »

poz, jel moguce zamijeniti sim karticu, a da mi ostane stari broj
treba mi tacnije nano sim..
drug_profi

#50959 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

SmoLe wrote:poz, jel moguce zamijeniti sim karticu, a da mi ostane stari broj
Naravno. 5 KM na šalteru.
Razmisli o TWIN kartici. Ostaje ti stara, dobiješ i novu, sve na istom broju. Aktivna je ona koju si zadnju koristio (poziv,poruka). I to je sve za 5 KM.
kakaljin

#50960 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

drugi profil wrote:
Razmisli o TWIN kartici. Ostaje ti stara, dobiješ i novu, sve na istom broju. Aktivna je ona koju si zadnju koristio (poziv,poruka). I to je sve za 5 KM.
Preporuka za ovu opciju
SmoLe

#50961 Re: BHTelecom All About

Post by SmoLe »

kakaljin wrote:
drugi profil wrote:
Preporuka za ovu opciju
pa je li mi ostane stari sim ako uzmem i nano, jer samo mi on odgovara za mobitel? i je li moguce u svakom Bh Telecomu to uraditi, najblizi mi je onaj na Malti
kakaljin

#50962 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

SmoLe wrote:
kakaljin wrote:
drugi profil wrote: Naravno. 5 KM na šalteru.
Preporuka za ovu opciju
pa je li mi ostane stari sim ako uzmem i nano, jer samo mi on odgovara za mobitel? i je li moguce u svakom Bh Telecomu to uraditi, najblizi mi je onaj na Malti
Mozes u svakom to uraditi, ostane ti i stari sim, samo uzmes novi sim koji je nano, platis 5 KM taj novi sim
drug_profi

#50963 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

SmoLe wrote:
kakaljin wrote:
drugi profil wrote:
Preporuka za ovu opciju
Mozes i na onom pultu u Merkatoru npr. ako ti je blize. Na Malti je uvijek guzva. Znaci trazis Twin karticu. Platis 5 KM. Imas stari sim u funkciji kad ti treba, imas novi koji se moze lomiti na mikro, nano, koja ti velicina treba. Oba sima rade, a aktivan je onaj sa kojeg zadnjeg napravis akciju (poziv, poruka).
zateznistub

#50964 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Došla mi je poruka da mi je aktivna usluga mobilnog oglasavanje, šta je to? :idea:
avaks

#50965 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Del_Boy1

#50966 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

zateznistub wrote:Došla mi je poruka da mi je aktivna usluga mobilnog oglasavanje, šta je to? :idea:
Meni su to već dva puta aktivirali, čim dobijem poruku da je usluga aktivirana ja odmah odem na bhmoblile stranicu i isključim je. :D
crnivrag

#50967 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Image
zateznistub

#50968 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Tnx, ali ja nisam poslovni... wtf :?
walk_M-A-N

#50969 Re: Bh telecom, moja tv

Post by walk_M-A-N »

Da li neko zna može li se MojaTV prikačiti na stari tv na kojem radi samo antenski ulaz?

Drugo, može li se novi tv zakačiti direktno u onaj modem bez STB?
Valjda je tv dovoljno pametan da dekodira signal.
Ovo sa 2 upravljača je bezveze.
jarobot

#50970 Re: Bh telecom, moja tv

Post by jarobot »

walk_M-A-N wrote:Da li neko zna može li se MojaTV prikačiti na stari tv na kojem radi samo antenski ulaz?

Drugo, može li se novi tv zakačiti direktno u onaj modem bez STB?
Valjda je tv dovoljno pametan da dekodira signal.
Ovo sa 2 upravljača je bezveze.
Prvo pitanje može se priključiti ako nađeš SetTopBox koji ima RF Modulator.? ( teško da ih ima ,vidim na piku ima jedna motorola STB sa RF priključcima )
Drugo Smart tv je glup isto kao bilo koji PC bez dodatnog programa. I ovo drugo što kažeš u teoriji je izvodljivo ,ali u praksi gotovo nemoguće i nepraktično. Da bi tv radio kao STB , treba napisati softver sličan onome u STB uređaju koji bi se "mogao" instalisati Na Smart TV . Znači da bi trebalo za svaku marku tv_a napisati softver ( na stotine različitih marki i tipova TV_a bi trebao konkretno BH telekom imati u pohrani ), pa kad to sve ima ,kad dođe na teren uposlenik bi trebao instalisati dodatni softver na tv uz rizik da nešto pođe kako nevalja i sjebe tv... itd... tako da to uopšte nije jednostavno kao što izgleda . Uključi kabel i piči :D :D :D
Pozdrav!!!
jarobot

#50971 Re: Bh telecom, moja tv

Post by jarobot »

zippoo87 wrote:upravo tako...moras naci nekoga ko radi tamo,da ti na profilu pusti vecu brzinu
regularnim putem,zivkanjem na 1444 ces izgubiti puno zivaca a vrlo vjerovatno neces dobiti to sto trebas :D
I kad ti prko štele naštimaju sve će raditi dok neki drugi ne vidi da imaš " puno brzine" i skreše po hitnom postupku. Iz iskustva znam. Čak mi je neki kretenko na podršci tvrdio da je 18 Mb/s u redu za dodatni paket 1..kad sam rekao da mi daju napismeno da ne mogu ispoštovati 30+ na dodatni paket 1 da sve odjavim što imam kod telekoma podigli su na 30 i tako radi otprilike što je kod mene dobro na bakru i daljini oko 800 metara od centrale..
KID

#50972 Re: BHTelecom All About

Post by KID »

:-D :-D :-D :-D :-D

Image
AmirBaa

#50973 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

Image maj skoro i prosao i stvarno se trude da se povecaju ove brzine (paket 20) :thumbup: ni kilometar daleko od poste na malti :lol: :lol: :lol: :lol:
zippoo87

#50974 Re: Bh telecom, moja tv

Post by zippoo87 »

jarobot wrote:
zippoo87 wrote:upravo tako...moras naci nekoga ko radi tamo,da ti na profilu pusti vecu brzinu
regularnim putem,zivkanjem na 1444 ces izgubiti puno zivaca a vrlo vjerovatno neces dobiti to sto trebas :D
I kad ti prko štele naštimaju sve će raditi dok neki drugi ne vidi da imaš " puno brzine" i skreše po hitnom postupku. Iz iskustva znam. Čak mi je neki kretenko na podršci tvrdio da je 18 Mb/s u redu za dodatni paket 1..kad sam rekao da mi daju napismeno da ne mogu ispoštovati 30+ na dodatni paket 1 da sve odjavim što imam kod telekoma podigli su na 30 i tako radi otprilike što je kod mene dobro na bakru i daljini oko 800 metara od centrale..
sve znam drug...desilo se i meni prije par mjeseci da su mi shebali brzinu i opet preko intervencije i insajdera mi vratili brzinu...dok opet neki blecak ne shebe i tako u krug
sole2mio

#50975 Re: BHTelecom All About

Post by sole2mio »

Kad uradis rezervaciju na neki telefon, jel to znaci samo rezervacija za odredjenu poslovnu jedinicu i tek kad uredjaj dodje u tu poslovnu jedinicu onda ce te zvati ?
Locked