Averus wrote: ↑25/07/2025 21:32
Ako ti je AMD grafa, onda ti je do zadnjih drivera, a mozda i do chipset drivera. Meni je bilo
Doslovno DDU uklonio sve živo, instalirao posljednje drivere za ali "driver only" (bez adrenalina) i piči bez problema.
S tim da je meni sve proradilo tek kad sam isto to uradio i sa chipset driverima.
Do tad mi na Clair Obscur malo-malo ili crash ili restart. Što mi je najgore, nigdje u logovima nikakvog eventa.
Nekad davno, kad sam tek zbavio grafičku, isti mi je problem bio sa Rocket League i First Descendant. Isto tako uklonio sve, pa nekad kasnije nabacio noviju verziju adrenalina kad je izašla.
Također, sa nVidia sam imao jednom ili dvaput slične probleme, isto riješeni.
Sretno!
Problemi su počeli onog momenta kad sam apdejtov'o AMD GPU i chipset driver na najnoviju verziju. To je bilo u Junu, kad sam igr'o Avowed. Igra je bila cijelo vrijeme izuzetno stabilna sve dok nisam uradio update, i onda je se počela kompletno raspadat', crash svakih 10 minuta, pa nekad i kraće. Vraćanje na starije verzije drivera (GPU i chipset, bez DDUa), nije ništa pomoglo. Reset Shader Cache u Adrenaline softwareu je znalo nekad pomoć', i dalo mi je priliku da malo duže igram.
Sad sam koristio DDU da izbrišem GPU driver, i instalir'o sam najnoviju verziju drivera (minimal install). Opet Fatal Error, dva puta u kratkom roku.
Onda sam opet kroz DDU izbris'o GPU driver, pa sam instalir'o stariju verziju drivera, ovaj put driver-only (bez Adrenalina). Verzija 24.12.nešto, mislim da je to ta koju sam onda im'o bez ikakvih problema, prije nego što sam uradio update koji mi je zajeb'o sve. Vidićemo sutra kako stvari stoje, odo sad spavat'. Nadam se da će bit' puno bolje.