SDP

palermo

#50851 Re: SDP

Post by palermo »

Ivo Komšić je lokalni stručnjak opšte prakse, karijerni socijaldemokrat, sa legitimitetom u dnevnom boravku (ako i tu). Pokušaji ljudi (Lazović, Komšić i sl.) koji na zadnjim izborima nisu dobili nijedan jedini glas da ugaruju 200.000 SDP-ovih glasova u njedra Bakiru Izetbegoviću, inspirisani su potrebom za ličnim bogaćenjem, uhljebljivanjem rodbine i nastavku lagodnog života na račun partije kojoj nisu dali apsolutno ništa
Cini se da je jedini kvalitet Ive Komsica i Mire Lazovica to sto nisu Bosnjaci.

Ne znam cime su nas zaduzili i sta su u zivotu korisno uradiili
ovaj je za jedno šest klasa bolji gradonačelnik od Komšića, i između njih dvojice, uvijek bih sjecimudu dao glas prije nego ovom starom šupljatoru
a sve se javljaju metuzalemi i politički ugašeni i istrošeni revolucionari sa ruba političkog smetljišta i granice zakonitosti, koji su zaboravili šta je to socijaldemokratija
Pobogu, šta se ovdje piše. Al dobro, u društvu u kojem se i Aliji Izetbegoviću odriču zasluge zašto ne bi i Ivi KOmšiću.

I samo Kikiju jedan reply, u vremenu kada su svakome ko iole liči na hrvatskog intelektualca prostirani zlatni tepisi da bi otišao na stranu mraka i zla, ostati na ovoj strani, dati legitimitet borbi za muiltietničku Bosni i Hercegovinu je mnogo više od onoga čime ćemo i ja i ti zadužiti ovu zemlju.

Jedna je stvar ne slagati se sa nečijim mišljenjem, ali ovo...... :?
nemampojma0

#50852 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

palermo wrote:
Ivo Komšić je lokalni stručnjak opšte prakse, karijerni socijaldemokrat, sa legitimitetom u dnevnom boravku (ako i tu). Pokušaji ljudi (Lazović, Komšić i sl.) koji na zadnjim izborima nisu dobili nijedan jedini glas da ugaruju 200.000 SDP-ovih glasova u njedra Bakiru Izetbegoviću, inspirisani su potrebom za ličnim bogaćenjem, uhljebljivanjem rodbine i nastavku lagodnog života na račun partije kojoj nisu dali apsolutno ništa
Cini se da je jedini kvalitet Ive Komsica i Mire Lazovica to sto nisu Bosnjaci.

Ne znam cime su nas zaduzili i sta su u zivotu korisno uradiili
ovaj je za jedno šest klasa bolji gradonačelnik od Komšića, i između njih dvojice, uvijek bih sjecimudu dao glas prije nego ovom starom šupljatoru
a sve se javljaju metuzalemi i politički ugašeni i istrošeni revolucionari sa ruba političkog smetljišta i granice zakonitosti, koji su zaboravili šta je to socijaldemokratija
Pobogu, šta se ovdje piše. Al dobro, u društvu u kojem se i Aliji Izetbegoviću odriču zasluge zašto ne bi i Ivi KOmšiću.

I samo Kikiju jedan reply, u vremenu kada su svakome ko iole liči na hrvatskog intelektualca prostirani zlatni tepisi da bi otišao na stranu mraka i zla, ostati na ovoj strani, dati legitimitet borbi za muiltietničku Bosni i Hercegovinu je mnogo više od onoga čime ćemo i ja i ti zadužiti ovu zemlju.

Jel to majke ti jos pokusavas da objasnis ljudima ogranicenim svojom mrznjom, zarobljenim u stereotipe i ucahurenim u kvaziideologiji... ma hajte molim Vas kolega :)
Samo pljuvanje po svemu sto ne uklapa u njihove sablone, to je jedino sto su naucili na forumu, nazalost.
putokaz1

#50853 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja mislim da je koalicija s SDA(PDA) greška i da N.Nikšić,Bijedić,I. Komšić,Ž.Komšić ...griješe
Dr Arsla

#50854 Re: SDP

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:Ja mislim da je koalicija s SDA(PDA) greška i da N.Nikšić,Bijedić,I. Komšić,Ž.Komšić ...griješe
Na Tk prirodna koalicija je sda/szbih (11) i pda/sbb (9) sa ukupno 20 mandata i stabilnom većinom.
Ionako svi dolaze iz iste matice :mrgreen:
kmirsad

#50855 Re: SDP

Post by kmirsad »

Dr Arsla wrote:
putokaz1 wrote:Ja mislim da je koalicija s SDA(PDA) greška i da N.Nikšić,Bijedić,I. Komšić,Ž.Komšić ...griješe
Na Tk prirodna koalicija je sda/szbih (11) i pda/sbb (9) sa ukupno 20 mandata i stabilnom većinom.
Ionako svi dolaze iz iste matice :mrgreen:
Eto vidiš... ako mogu zajedno, šta tu ima tražiti SDP... samo fotelje...
kmirsad

#50856 Re: SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:

O Aliji nikada nisam rućnu riječ izgovorio, niti imam namjeru. Dobar i pošten čovjek koji je volio svoj narod i u toj svojoj ljubavi počinio mnogo grešaka.
Nisam ni o Komšiću, sve do juče.
Komšić se sam posrao na svoje zasluge. Koji mu je motiv, ne znam.
Ni jedna stranka nije odbranila BiH od agresije, odbranili je Bosanci i Hercegovci.
Bude li trebalo. opet će...
palermo

#50857 Re: SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote: Komšić se sam posrao na svoje zasluge. Koji mu je motiv, ne znam.
...
zbog čega......zbog toga što se ne slaže sa tobom......

pa brate Mirso mnogo je onda posranih....
Prpa.ba

#50858 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Ovaj Komsicev citat zaista pokazuje dno koje stu dotakle izlapjele perjanice opoziciono-pozicione patriotske misli.
SDA se našla u nevolji. Mora na nivou Federacije ući u koaliciju s HDZ-om, a na nivou države još i sa SNSD-om.
Nakon 24 godine moderne demokratije prodavati ovakve petparacke misli vrijedja inteligenciju, pa nije ni cudna burna reakcija dijela forumasa. Meni je samo tuzno. :-D
kmirsad

#50859 Re: SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote: Komšić se sam posrao na svoje zasluge. Koji mu je motiv, ne znam.
...
zbog čega......zbog toga što se ne slaže sa tobom......

pa brate Mirso mnogo je onda posranih....
Nije tako, Komšić se ne slaže sa sobom.
A nije njih tako mnogo posranih kao Komšić, uglavnom karijeristi i ljubitelji forelja, para moči, koji su se prepali opozicije.
A pravo postanih koliko je... saznali bi kad bi Glavni odbor SDP donio odluku o provjeri podrške koaliciji sa SDA referendumom članstva... otprilike bi ih bilo 90 %. Ono 10 % , sve do jednog uhljebi ili uhljebi na čekanju...
palermo

#50860 Re: SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote:
A nije njih tako mnogo posranih kao Komšić, uglavnom karijeristi i ljubitelji forelja, para moči, koji su se prepali opozicije.
A pravo postanih koliko je... saznali bi kad bi Glavni odbor SDP donio odluku o provjeri podrške koaliciji sa SDA referendumom članstva... otprilike bi ih bilo 90 %. Ono 10 % , sve do jednog uhljebi ili uhljebi na čekanju...
:D nevermind.....

olako dijeliš etikete
kmirsad

#50861 Re: SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:
A nije njih tako mnogo posranih kao Komšić, uglavnom karijeristi i ljubitelji fotelja, para moči, koji su se prepali opozicije.
A pravo posranih koliko je... saznali bi kad bi Glavni odbor SDP donio odluku o provjeri podrške koaliciji sa SDA referendumom članstva... otprilike bi ih bilo 90 %. Ono 10 % , sve do jednog uhljebi ili uhljebi na čekanju...
:D nevermind.....

olako dijeliš etikete
Kad več razgovaramo, nabroj mi te moje etikete koje sam i kome zalijepio...
palermo

#50862 Re: SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote: Kad več razgovaramo, nabroj mi te moje etikete koje sam i kome zalijepio...
aj, druže Mirso pa to je barem lako.....

uzmeš laptop, otvoriš klix forum, nađeš postove forumaša kmirso i čitaš.....garantujem, nakon čitanja nećeš imati potrebu da mene ovako nešto pitaš
kmirsad

#50863 Re: SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote: Kad več razgovaramo, nabroj mi te moje etikete koje sam i kome zalijepio...
aj, druže Mirso pa to je barem lako.....

uzmeš laptop, otvoriš klix forum, nađeš postove forumaša kmirso i čitaš.....garantujem, nakon čitanja nećeš imati potrebu da mene ovako nešto pitaš
Drug, ja probo... đaba... opet ne vidim da sam sam se bavio etiketiranjem...
palermo

#50864 Re: SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote: Drug, ja probo... đaba... opet ne vidim da sam sam se bavio etiketiranjem...
šteta.....al šta'š
putokaz1

#50865 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da veći dio rukovodstva SDP-a je FOTELJAŠKI ali glasači nisu
Glasači traže povratak komunizma,bar to
kmirsad

#50866 Re: SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote: Drug, ja probo... đaba... opet ne vidim da sam sam se bavio etiketiranjem...
šteta.....al šta'š
Ali baš bih volio da mi citiraš neko od tih mojih ... etiketiranja...
Doduše znam nekada biti preiskren i neke stvari nazvati, grubo, nediplomatski, pretpstaviti motive nečijeg ponašanja ili nečijih izjava, poteza... pa se to, možda nekome kome se ne sviđa, učiniti etiketiranjem...
Žao bi mi bilo ako sam nekome nalijepio etiketu, nije mi etiketiranje bila namjera... mrzim to...
Ali je kod nas več uobičajeno, da kad nekome kažeš nešto što smatraš istinom, u lice, da odmah odgovori da je to etketiranje...
kmirsad

#50867 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Da veći dio rukovodstva SDP-a je FOTELJAŠKI ali glasači nisu
Jebe mi se što će SDP , ako pristupi koaliciji sa SDA, propasti skroz na skroz, Taman koliko i onima koji to lobiraju...
Teško mi pada to što će uništiti moje iluzuje da ima snaga koje imaju potencijal da učine da nam budučnost izgleda bar malo svijetlija...i da to doživim
putokaz1

#50868 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja mislim da potencijala da sve ne odemo za njemačku -NEMA
Plaut

#50869 Re: SDP

Post by Plaut »

putokaz1 wrote:Da veći dio rukovodstva SDP-a je FOTELJAŠKI ali glasači nisu
Kad je to bio komunizam? :D Komunizam je utopija i nemoguće sprovesti u djelo. Ako ne vjeruješ pitaj Kineze kako im je :zoka:
Roccohljup

#50870 Re: SDP

Post by Roccohljup »

hjo sto im medijski ogranak SDA najavljuje čistku kadrova :-) :-) :-) :-)
SEDAM DANA KOJI ĆE POTRESTI SDP: Sprema se odstrel Saše Magazinovića i Damira Mašića!
SDP BiH održat će sjednicu Glavnog odbora 9. februara, a gotovo je izvjesno da će se na toj sjednici postaviti pitanje odgovornosti Saše Magazinovića i Damira Mašića

Mini market

Prije 1h Prije 33 min

0

Lideri Bh. Bloka, Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović, sastat će se sutra u 14 sati u kabinetu predsjednika SDP-a, i donijeti definitivnu odluku o (ne)sudjelovanju u vlasti s tri nacionalne stranke.

Prema informacijama Slobodne Bosne, odluka će vjerovatno biti pozitivna, uz čitav niz ograda, a jedna od tih ograda bit će i simbolička zaštita Bh. Bloka, koji će ulazak u vlast nazvati kohabitacijom, a ne koalicijom. Najveći otpori ulasku u vlast još uvijek dolaze iz SDP-a, a pruža ih mlađa garnitura članova najužeg rukovodstva: Saša Magazinović, Damir Mašić, Berin Alagić, Adnan Korić..., pa se stranački šef Nermin Nikšić nalazi pred iznimno teškom odlukom. Lukavi lider DF-a, Željko Komšić, u prvi plan istura Nikšića i javno govori da će DF slijediti odluku SDP-a, ma kakva ona bila.

Treći akter u tom trouglu odlučivanja, lider Naše stranke, Predrag Kojović, posve je nebitan jer je njegova stranka rrelevantna samo na razini Sarajevskog kantona, dok i na federaloj i na državnoj razini ima zanemarljiv broj mandata.

Ali prava uzbuđenja u SDP-u uslijedit će 9. februara na sjednici Glavnog odbora, na kojoj će se između ostalog analizirati i rezultati koje je SDP ostvario na izborima prošle godine. Prema informacijama Slobodne Bosne, nekoliko članova Glavnog odbora postavit će pitanje odgovornosti Saše Magazinovića i Damira Mašića. Magazinovića, kao predsjednika Glavnog odbora, zbog nekih propusta u radu u protekloj godini, ali prvenstveno zbog poraza Denisa Bećirovića, jer je upravo Magazinović bio šef njegove izborne kampanje, a Mašića zbog očajnih izbornih rezultata koje je SDP ostvario u njegovoj „zoni odgovornosti“, dakle u Sarajevskom kantonu, gdje je Mašić predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a. Kao što je poznato, SDP u Sarajevu sa SBB-om dijeli četvrto mjesto po broju osvojenih glasova, iza prvorangirane SDA, drugorangirane Naše stranke i trećerangirane stranke Narod i pravda.

Ako rasprava na Glavnom odboru bude rezultirala glasanjem o povjerenju Mašiću i Magazinoviću, gotovo je izvjesno da će i jedan i drugi dobiti crvene kartone.

(S.B)
Banksy

#50871 Re: SDP

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:hjo sto im medijski ogranak SDA najavljuje čistku kadrova :-) :-) :-) :-)

Lideri Bh. Bloka, Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović, sastat će se sutra u 14 sati u kabinetu predsjednika SDP-a, i donijeti definitivnu odluku o (ne)sudjelovanju u vlasti s tri nacionalne stranke.

Prema informacijama Slobodne Bosne, odluka će vjerovatno biti pozitivna,
(S.B)
SDA pamfletić, kao i obično, širi dezinformacije.
Kojović: Ako SDP i DF koaliraju s nacionalnim strankama, oni izlaze iz Bh. bloka
U slučaju 'pozitivne odluke', fotelja se trese Nikšiću, ne njima dvojici.
Tomos

#50872 Re: SDP

Post by Tomos »

.
Last edited by Tomos on 04/02/2019 14:11, edited 1 time in total.
Leverage

#50873 Re: SDP

Post by Leverage »

Tomos wrote:bh blok od latinske ćuprije do Ilidže jel to ? Naša stranka nigdje nema u hercegovini opštinski odbor niti ogranak, a ne da govorimo o entitetu rs. Moje Bošnje samo se rastačite sa glasovima i ovi glume gradjansku državu u državi koja tako nije koncipirana, pa kako hrvati i srbi uvjek glasaju za hdz ili snsd.
:lol:

Tako i mi trebamo svi za našu SDA? To ta priča?
Leverage

#50874 Re: SDP

Post by Leverage »

Gdje su sad oni što drže SB za ozbiljan portal?
Tomos

#50875 Re: SDP

Post by Tomos »

.
Last edited by Tomos on 04/02/2019 14:11, edited 1 time in total.
Post Reply