Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
channel10

#50851 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Charuga wrote:
channel10 wrote:Igraju li veceras za Celik Mahmutovic, Salcinovic, garo i onaj iz Srbije?
Fenan i Koaudio su najavljeni, Mahmutović još nije spreman, a ne znam ko je taj iz Srbije.
Ne znam ni ja :D , ali znam da ceka papire. Kakav je taj KoVideo?

Ne znam sto su Mahmutovica i dovodili ako nece igrati pola tekmi. Samo da su ostala jos recimo dva igraca iz prosle sezone, sigurno bi izborili opstanak. Ovako se valja sekirati na sta ce to sve izaci :-)
sumirprimus

#50852 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Charuga wrote:
leškarenje wrote:
Charuga wrote:A savez ko savez ... :zzzz:
Jebi ga,budi realan pa reci da su pitari jedini lajali na ovaj savez otkako ga je komitet normalizovo :D prozivali nas svi,ismijavali.....sad nikome ne valja,a tada su hvaljeni....zaiskali ste,evo vam ga :izet:
Ne znam šta bih ti rekao, majke mi. Kukali smo svi kada su nam branili gostovanja, nije baš da ste samo vi lajali. Bilo je kukanja sa svih strana, ali efekat je i dalje isti.

Meščini da nam je svejedno ko sjedi u savezu, kada se sve gleda kroz ono "nacionalno". Ne mislim na one priče kako svake godine mora biti prvak iz drugog korpusa, nego na ove "sitne muljaže". Široki je klasični primjer toga, a nije jedini.
Kebga prvo divovi pa onda ova buranija.tako ti je to u votazi :D
Inace slazem se nacionalni kljuc nas ubi u svemu pa i u sportu...
Al ne naciinalni nego nacionalisticki.big difrens..
Zna se sta je nacija u svijetu...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50853 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Igraju li veceras za Celik Mahmutovic, Salcinovic, garo i onaj iz Srbije?
Mahmutović ne igra ( a i da igra ima jedno 5-10 kila viška), Salčinović ima kondicije koliko i prosječan forumaš, Kouadio je tu dok Ured za strance ne posjeti Bilino prvi put, a ovaj iz Srbije je katastrofa od igrača.

Čelik ispada, milijardu posto! I to u stilu Veleža one sezone kad su ispali.
channel10

#50854 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:
Mahmutović ne igra ( a i da igra ima jedno 5-10 kila viška), Salčinović ima kondicije koliko i prosječan forumaš, Kouadio je tu dok Ured za strance ne posjeti Bilino prvi put, a ovaj iz Srbije je katastrofa od igrača.

Jako zanimljiv presjek stanja :D . Gdje su sad navijaci, uprava, novi statut i tako to? Ne valjaju stare uprave, a ova ko valja :-) . Doveli poluinvalide i Bog sami zna koliko ih placaju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50855 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:
Jako zanimljiv presjek stanja :D . Gdje su sad navijaci, uprava, novi statut i tako to? Ne valjaju stare uprave, a ova ko valja :-) . Doveli poluinvalide i Bog sami zna koliko ih placaju.
Posrala se politika i Fudo po nama.
channel10

#50856 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:
channel10 wrote:
Posrala se politika i Fudo po nama.
Pa druze nije Fudo doveo Mahmutovica, vehbiju i ostale invalide! Zasto niko iz uprave ne izadje u javnost i ne kaze sta se desava? Svi se usutili, izvlace i ono malo para sto ima, a Celik propada.

Ja bih prvo njih hapsio, pa tek onda ljude iz starih uprava.
sumirprimus

#50857 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Zakon o privatizaciji sportskih kolektiva.kako vec. Uz privatizaciju i kategorizaciju sportskih objekata.
Ko ce ulagat.lovu ni u sta??
Lovu a ne ovaj nas kikiriki.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50858 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote: Pa druze nije Fudo doveo Mahmutovica, vehbiju i ostale invalide! Zasto niko iz uprave ne izadje u javnost i ne kaze sta se desava? Svi se usutili, izvlace i ono malo para sto ima, a Celik propada.

Pa nije Fudo doveo, ali jeste Fudin čovjek koji vlada klubom.
Uprava je nametnuta jer kad je na vrijeme trebalo riješiti pitanje reprograma Fudo je odugovlačio, zavlačio i lagao i umjesto nekoliko kandidata koji su se htjeli kandidovati Čelik je spao samo na brezanskog rudara Memiševića kojim vlada već spomenuti prijatelj Fude, Nihad Perčo koji je ustvari Mahmutovićev menadžer :lol: On nije predsjednik jedino zato što po Statutu ljudi koji imaju licencu menadžera ne mogu biti birani na rukovodeće pozicije.
Uprava ne izlazi u javnost jer Uprave nema, postoji samo ova marioneta Memišević, bivši igrač Benjamin Nalić i neki Merdžić o kojem niko ništa ne zna :lol: pitanje je je li frajer uopšte stvarna osoba?

Kako sad da Uprava izađe u javnost kad su došli tu samo da pokradu mrvice što su ostale i da ugase Čelik kako se ne bi morao plaćati reprogram. Čelik je na aparatima i u kliničkoj komi, čeka se samo da neko dođe i isključi aparate ali niko nema tu hrabrost pa će ovako polako ispasti i ugasiti se.

Za kraj da dodam da ovaj Perčo trenutno ima 12-13 igrača u timu kojima je on menadžer, a gotovo sa svima potpisan amaterski ugovor.

I za kraj, zašto ja tebi ovo objašnjavam, zar nisi ti ono iz Zenice? :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#50859 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Jimmy McNulty wrote:

Nekad pomislim da je mozda bolje bilo ispasti prosle godine i krenete iz federalne lige u neki oporavak,nego da se patite i ove godine,nabijate jos duga,sve isto mozda i gore,a izgubili ste godinu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50860 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

mali_milojica wrote: Nekad pomislim da je mozda bolje bilo ispasti prosle godine i krenete iz federalne lige u neki oporavak,nego da se patite i ove godine,nabijate jos duga,sve isto mozda i gore,a izgubili ste godinu.
Čelik kad ispadne ugasit će se.
channel10

#50861 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:
channel10 wrote: Pa druze nije Fudo doveo Mahmutovica, vehbiju i ostale invalide! Zasto niko iz uprave ne izadje u javnost i ne kaze sta se desava? Svi se usutili, izvlace i ono malo para sto ima, a Celik propada.

Pa nije Fudo doveo, ali jeste Fudin čovjek koji vlada klubom.
Uprava je nametnuta jer kad je na vrijeme trebalo riješiti pitanje reprograma Fudo je odugovlačio, zavlačio i lagao i umjesto nekoliko kandidata koji su se htjeli kandidovati Čelik je spao samo na brezanskog rudara Memiševića kojim vlada već spomenuti prijatelj Fude, Nihad Perčo koji je ustvari Mahmutovićev menadžer :lol: On nije predsjednik jedino zato što po Statutu ljudi koji imaju licencu menadžera ne mogu biti birani na rukovodeće pozicije.
Uprava ne izlazi u javnost jer Uprave nema, postoji samo ova marioneta Memišević, bivši igrač Benjamin Nalić i neki Merdžić o kojem niko ništa ne zna :lol: pitanje je je li frajer uopšte stvarna osoba?

Kako sad da Uprava izađe u javnost kad su došli tu samo da pokradu mrvice što su ostale i da ugase Čelik kako se ne bi morao plaćati reprogram. Čelik je na aparatima i u kliničkoj komi, čeka se samo da neko dođe i isključi aparate ali niko nema tu hrabrost pa će ovako polako ispasti i ugasiti se.

Za kraj da dodam da ovaj Perčo trenutno ima 12-13 igrača u timu kojima je on menadžer, a gotovo sa svima potpisan amaterski ugovor.

I za kraj, zašto ja tebi ovo objašnjavam, zar nisi ti ono iz Zenice? :D
Jesam, ali opet ide pitanje, zar nisu clanovi birali te ljude za te pozicije? Zar nije i bio cilj navijaca kod novog statuta da clanovi biraju predstavnike u klubu? Otkud opet te ublehe u klubu?
Dalje, zar nije bilo bolje ugasiti klub i krenuti ispocetka? Osnovati klub pa pokusati dovesti nekoga kao sto je to Sarajevo uradilo? Sad degeni igraju sa juniorima i uplatit ce pare poreskoj. Tacnije bacit ce pare u bunar. Milion nelogicnih poteza......
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50862 Re: Premijer liga BiH

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote: 1. Jesam, ali opet ide pitanje, zar nisu clanovi birali te ljude za te pozicije? Zar nije i bio cilj navijaca kod novog statuta da clanovi biraju predstavnike u klubu? Otkud opet te ublehe u klubu?

2. Dalje, zar nije bilo bolje ugasiti klub i krenuti ispocetka? Osnovati klub pa pokusati dovesti nekoga kao sto je to Sarajevo uradilo? Sad degeni igraju sa juniorima i uplatit ce pare poreskoj. Tacnije bacit ce pare u bunar. Milion nelogicnih poteza......
Pa sad sam ti rekao, zbog Fudinog odugovlačenja apsolutno niko normalan nije htio prijaviti kandidaturu. Da je reprogram i otpis dugova prema JP bio sređen odmah po kraju sezone, došli bi neki ljudi sa vizijom. Bio je jedan milioner iz Austrije zainteresovan, lično smo ga upoznali mi mnogi Robijaši, ali nije bio spreman pod ovakvim uslovima raditi. Čovjek je ozbiljan i nije htio da ga se zavlači.

To se sve desilo jer protekle sezone Perči koji je blizak prijatelj Fude nije dozvoljeno da uđe u Upravni odbor jer ima menadžersku licencu, onda on puni glavu Fudi i okreće ga kontra momaka iz NGG-a i dobio si ovo što si dobio.

Cilj statuta i jeste bio to i navijači su izabrali ovaj UO jer nisu imali drugih kandidata i jer su tako dobili priliku da produže ovu agoniju, da brezanski rudar nije izabran Čelik bi već dva mjeseca bio ugašen.

Pokušalo se spasiti što se spasiti može. Eto otkud te ublehe u klubu.

2. Mislim da će se to naposljetku i dogoditi, ali ipak pokušala se spasiti tradicija i historija koju Čelik ima. Trostruki osvajač lige, dva kupa BiH, dva Srednjoeuropska kupa, jbg to ipak nešto znači... znaš kako je već to, tradicija je lijepa stvar i niko nije htio da je se odrekne.

Što se tiče jakog čovjeka rekao sam ti već gore, ali propalo je jbg.
channel10

#50863 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Ma tu treba samo malo volje i da sve bude kako treba. Ako se vec ide na reprogram, pokusati promijeniti statut i urediti ga nesto slicno FKS i pokusati nekog dovesti. Samo malo zelje treba od strane onog majmuna.
sumirprimus

#50864 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Treba vam lova i to velika...na godinjem nivou..
A ko ce vam dat na lijepe oci...
Ne moze.se ovde zivjet od sponzora i navijaca.moze se zivotarit...
Za nesto vise treba lova.a live.vjerovatno nema bez privatizacije..
Muhamed Đakmić

#50865 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

sumirprimus wrote:Zakon o privatizaciji sportskih kolektiva.kako vec. Uz privatizaciju i kategorizaciju sportskih objekata.
Privatizacija će u roku od tri godine ugasiti Slobodu, Čelik i Borac, možda i KK Bosna. Živi bili pa vidjeli. Ko će normalan ulagati u klubove sa desetinama miliona duga?
sumirprimus

#50866 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Muhamed Đakmić wrote:
sumirprimus wrote:Zakon o privatizaciji sportskih kolektiva.kako vec. Uz privatizaciju i kategorizaciju sportskih objekata.
Privatizacija će u roku od tri godine ugasiti Slobodu, Čelik i Borac, možda i KK Bosna. Živi bili pa vidjeli. Ko će normalan ulagati u klubove sa desetinama miliona duga?
Mozda da mozda.ne..zakont rzista ko nadje investitora opstace.posteno.
Jbo vise i socijalu i donacije i pozajmice i ovo prosenje.
sumirprimus

#50867 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Ovako i regija nam pobjeze a ne evropa...
decko_sa_kovaca

#50868 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Ja kad sam vidio da su maltene sve ekipe iz regije u play offu pao sam u depresiju
sumirprimus

#50869 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Pa Sta su radili ti klubovi? U cemu je razilka?
Nikako izmisljanje tople vode
decko_sa_kovaca

#50870 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Ma sve to stoji al mi bude zao sto smo dno al i to cemo zaboravit za jedno mjesec-dva dok se liga malo zaholca sad nikom nije interesantna vidis da niko nista ne pise a i stadioni su plaho prazni
sumirprimus

#50871 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Pa ko i na izborima.svima zao i svi kmece i opet za isto glasaju :lol:
Samo nek ne puca... :lol:
Mozemo mi filozofirat koliko hocemo.s ovim načinom org.jednostavno nema dovoljno love.
Nije sve ni u lovi.al et jest jedno 95%...
VPSA

#50872 Re: Premijer liga BiH

Post by VPSA »

sumirprimus wrote:Pa ko i na izborima.svima zao i svi kmece i opet za isto glasaju :lol:
Samo nek ne puca... :lol:
Mozemo mi filozofirat koliko hocemo.s ovim načinom org.jednostavno nema dovoljno love.
Nije sve ni u lovi.al et jest jedno 95%...
Jeste, ali kod nas svi cekaju sadaku, a lovu treba napravit. Ili barem preduslove da ti neko da sadaku kako treba.
sumirprimus

#50873 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Ah a to je ona prica nasa djeca kad nestane love jel??
sumirprimus

#50874 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

I za op treba love..svi vide i razumiju samo prodaju mladih igraca...a djeca placaju clanarine i kupuju opremu :lol:
sumirprimus

#50875 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Pa nisu normalni utakmica u 5..40 stepeni je i u 5 jebte led .
Pa poginuce neko
Locked