nemampojma0 wrote:Leverage wrote:Ma akademici sve, pusti kraju.
Evo imam ja prijedlog. Može koalicija sa SDA pod uslovom da svi kadrovi SDA momentalno sjašu sa svih rukovodećih funkcija i da se biraju novi.
Al' mohune to može.
Ja predlazem da se kroz konkurse imenuju najstrucniji na upravljacke pozicije, al to nece nijedna stranka. A i to da se ustanovi, ne bi sprijecilo da opet vecinu mjesta zauzmu kadrovi SDA, jer su stekli iskustvo i akademske titule kroz ovolike godine vlasti. Vecina konkursa trazi da je kandidat proveo odredjeno vrijeme na istim i slicnim funkcijama.
P.S.
Evo npr u TK na funkcijama nisu SDA kadrovi, nego PDA i SBB. U KS SBB je u proslom mandatu imao 150 direktora. Vlast donosi i to, pa je logicno da svako na upravljacke pozicije postavlja svoje ljude koji ce ostvarivati politiku stranke koja je dobila odredjeni resor.
Dozvolite.
To da je sve od direktora do čistačice u Osnovnoj školi politička funkcija jedan je od kancera ovog društva koji nam je uspješno implantirala zločinačka, izdajnička i kriminalna SDA. To da se smijene svi, bez obzira kakvi su im rezultati, osmišljeni je koncept SDA koji je istjerao na stotine i hiljade mladih, pametnih i stručnih ljudi iz ove države, a u direktorske pozicije doveo pjevače, lažne primarijuse koji sebi poklanjanju iPhone, štampaju knjige i "promovišu se po društvenim mrežama" o trošku građana (Za sve ovo imam relevantne dokumente o aktivnostima SDA-ovog direktora ZZO KS)
U najkraćem, sistem je koncepiran kao damping gdje svaki direktor kojeg SDA imenuje na poziciju dio plate uplati u stranku. To e oblik političkog reketa koji postoji, a zainteresiranima mogu na PP navesti i imena ljudi koji su plaćali i još uvijek plaćaju reket lokalnoj SDA za direktorsku poziciju. Ne platiš tri mjeseca, obaraju ti upravni odbor i sijeku glavu.
E to je maligni proces zbog kojeg je ova zemlja najgora u Evropi po APSOLUTNO SVEMU što se zamisliti može.