SDP

nemampojma0

#50826 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Ma akademici sve, pusti kraju.

Evo imam ja prijedlog. Može koalicija sa SDA pod uslovom da svi kadrovi SDA momentalno sjašu sa svih rukovodećih funkcija i da se biraju novi.

Al' mohune to može.
Ja predlazem da se kroz konkurse imenuju najstrucniji na upravljacke pozicije, al to nece nijedna stranka. A i to da se ustanovi, ne bi sprijecilo da opet vecinu mjesta zauzmu kadrovi SDA, jer su stekli iskustvo i akademske titule kroz ovolike godine vlasti. Vecina konkursa trazi da je kandidat proveo odredjeno vrijeme na istim i slicnim funkcijama.

P.S.
Evo npr u TK na funkcijama nisu SDA kadrovi, nego PDA i SBB. U KS SBB je u proslom mandatu imao 150 direktora. Vlast donosi i to, pa je logicno da svako na upravljacke pozicije postavlja svoje ljude koji ce ostvarivati politiku stranke koja je dobila odredjeni resor.
Leverage

#50827 Re: SDP

Post by Leverage »

Nije SDA nego PDA. Nije vrat nego šija.

SDA kadrovi najsposobniji :lol:

Najsposobniji odoše u EU jer ne mogu doć' na red od izrazito sposobnih SDA kadrova.
nemampojma0

#50828 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Nije SDA nego PDA. Nije vrat nego šija.

SDA kadrovi najsposobniji :lol:

Najsposobniji odoše u EU jer ne mogu doć' na red od izrazito sposobnih SDA kadrova.
Ti si toliko iskljuciv da cak i ne citas sta pise. Hajd zdra'o
putokaz1

#50829 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Blago onima što su otišli odavde,u Minhenu nema koalicije SDA i SDP
Leverage

#50830 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote: Ti si toliko iskljuciv da cak i ne citas sta pise. Hajd zdra'o
:-)

To što si ti izokole napisao znači upravo ovo što sam ja napisao.

Ja nemam nikakav problem s činjenicom da ti glumiš drvenog advokata SDA, ali izvoli uživati u popratnom efektu te svoje odluke.
nemampojma0

#50831 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote: Ti si toliko iskljuciv da cak i ne citas sta pise. Hajd zdra'o
:-)

To što si ti izokole napisao znači upravo ovo što sam ja napisao.

Ja nemam nikakav problem s činjenicom da ti glumiš drvenog advokata SDA, ali izvoli uživati u popratnom efektu te svoje odluke.
Jesil ti dobar druze? Citas li makar sta ti pises?
Rekoh ti, hajd zdravo, nemam namjeru s tobom vise diskutovati :run:
Leverage

#50832 Re: SDP

Post by Leverage »

Ako nemaš namjeru da diskutuješ onda me nemoj citirati, budi dosljedan kao što si to u podvlačenju pod SDA skute.
putokaz1

#50833 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:Ako nemaš namjeru da diskutuješ onda me nemoj citirati, budi dosljedan kao što si to u podvlačenju pod SDA skute.
Ako pred izbore obećaš da nećeš s SDA i PDA budi DOSLJEDAN to i ispuni,pa makar i u Opoziciju
Leverage

#50834 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:
Leverage wrote:Ako nemaš namjeru da diskutuješ onda me nemoj citirati, budi dosljedan kao što si to u podvlačenju pod SDA skute.
Ako pred izbore obećaš da nećeš s SDA i PDA budi DOSLJEDAN to i ispuni,pa makar i u Opoziciju
Ti to meni?
putokaz1

#50835 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:
putokaz1 wrote:
Ti to meni?
Izvini drug,upućeno je Nerminu Nikšići,Enveru Bijediću,Željku Komšiću,Miri Lazoviću,Ivi Komšiću... ali tvoja rečenica me inspirisala
Leverage

#50836 Re: SDP

Post by Leverage »

Pa ti onda moju rečenicu uputi njima, obećavam da neću polagati nikakva autorska prava.
Laertes

#50837 Re: SDP

Post by Laertes »

Funtate, Lukavčani, a? :mrgreen:
Leverage

#50838 Re: SDP

Post by Leverage »

Laertes wrote:Funtate, Lukavčani, a? :mrgreen:
Danas je subota...

:D
It_is_a_Leclerc

#50839 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

nemampojma0 wrote:
Leverage wrote:Ma akademici sve, pusti kraju.

Evo imam ja prijedlog. Može koalicija sa SDA pod uslovom da svi kadrovi SDA momentalno sjašu sa svih rukovodećih funkcija i da se biraju novi.

Al' mohune to može.
Ja predlazem da se kroz konkurse imenuju najstrucniji na upravljacke pozicije, al to nece nijedna stranka. A i to da se ustanovi, ne bi sprijecilo da opet vecinu mjesta zauzmu kadrovi SDA, jer su stekli iskustvo i akademske titule kroz ovolike godine vlasti. Vecina konkursa trazi da je kandidat proveo odredjeno vrijeme na istim i slicnim funkcijama.

P.S.
Evo npr u TK na funkcijama nisu SDA kadrovi, nego PDA i SBB. U KS SBB je u proslom mandatu imao 150 direktora. Vlast donosi i to, pa je logicno da svako na upravljacke pozicije postavlja svoje ljude koji ce ostvarivati politiku stranke koja je dobila odredjeni resor.
Dozvolite.

To da je sve od direktora do čistačice u Osnovnoj školi politička funkcija jedan je od kancera ovog društva koji nam je uspješno implantirala zločinačka, izdajnička i kriminalna SDA. To da se smijene svi, bez obzira kakvi su im rezultati, osmišljeni je koncept SDA koji je istjerao na stotine i hiljade mladih, pametnih i stručnih ljudi iz ove države, a u direktorske pozicije doveo pjevače, lažne primarijuse koji sebi poklanjanju iPhone, štampaju knjige i "promovišu se po društvenim mrežama" o trošku građana (Za sve ovo imam relevantne dokumente o aktivnostima SDA-ovog direktora ZZO KS)

U najkraćem, sistem je koncepiran kao damping gdje svaki direktor kojeg SDA imenuje na poziciju dio plate uplati u stranku. To e oblik političkog reketa koji postoji, a zainteresiranima mogu na PP navesti i imena ljudi koji su plaćali i još uvijek plaćaju reket lokalnoj SDA za direktorsku poziciju. Ne platiš tri mjeseca, obaraju ti upravni odbor i sijeku glavu.

E to je maligni proces zbog kojeg je ova zemlja najgora u Evropi po APSOLUTNO SVEMU što se zamisliti može.
It_is_a_Leclerc

#50840 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

nemampojma0 wrote:Da pitam cijenjene forumase, jel i ovo jedan od izdajnika?

https://analiziraj.ba/2019/02/01/povije ... a-cjedilu/
Vidim, ideš od teme do teme, vapiš za odgovorom profesoru Komšiću, so here it is.

Ivo Komšić je lokalni stručnjak opšte prakse, karijerni socijaldemokrat, sa legitimitetom u dnevnom boravku (ako i tu). Pokušaji ljudi (Lazović, Komšić i sl.) koji na zadnjim izborima nisu dobili nijedan jedini glas da ugaruju 200.000 SDP-ovih glasova u njedra Bakiru Izetbegoviću, inspirisani su potrebom za ličnim bogaćenjem, uhljebljivanjem rodbine i nastavku lagodnog života na račun partije kojoj nisu dali apsolutno ništa. Od rata vegetiraju na marginama političkog života, seljakaju se od stranke do stranke, noseći ono jada od glasova koje imaju, a sad kad ih je neko primio u SDP odjednom pokušavaju držati slovo ljudima koji su članovi godinama.

Dakle, da budem potpuno jasan - Ivo Komšić nema nikakvo pravo da drži predavanje nikom, a pogotovo SDP-u.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50841 Re: SDP

Post by Chmoljo »

osim toga, dok se kolektivno rugamo Skaki, ovaj je za jedno šest klasa bolji gradonačelnik od Komšića, i između njih dvojice, uvijek bih sjecimudu dao glas prije nego ovom starom šupljatoru.
putokaz1

#50842 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:
Laertes wrote:Funtate, Lukavčani, a? :mrgreen:
Danas je subota...

:D
...danas igra Lukavac,ko ne voli Lukavac....Uf ne smijem dalje
Kikibombona

#50843 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:osim toga, dok se kolektivno rugamo Skaki, ovaj je za jedno šest klasa bolji gradonačelnik od Komšića, i između njih dvojice, uvijek bih sjecimudu dao glas prije nego ovom starom šupljatoru.
Cini se da je jedini kvalitet Ive Komsica i Mire Lazovica to sto nisu Bosnjaci.

Ne znam cime su nas zaduzili i sta su u zivotu korisno uradili.

Dva politicka fosila koja se okrecu kako vjetar puse.
Leverage

#50844 Re: SDP

Post by Leverage »

Ivo Komšić nas je zadužio inicijativom da se počne prodavati svinjetina u BBI. Ništa bitnije od toga šta će se prodavati u privatnom objektu.
kmirsad

#50845 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Po meni greška je što 19 torka nije odma izašla s premiejrom an TK,dok su postojali,a SDP je čekao,čekao
A s PDA ni SDA se ne ide,nisu trebali da ih Husić(PDA TUZLA) podrži u FBIH parlamentu,a Husić je ipak bolji od Kukića
Husić je velika ljudina, velikog srca.
kmirsad

#50846 Re: SDP

Post by kmirsad »

Podigla se velika prašina oko inicijative grupe rukovodilaca iz SDP koji su za zajedničku borbu sa SDA, protiv političkog kriminala, mita , korupcije, pljačke tenderašenjem, nepotizma... i grupe koja je za to isto... ali svako za sebe.
Zašto SDP ne provede referendum članastva o ovom prelomnom pitanju, pa ko pobijedi, halal olsun... rodilo se, ninaj...
putokaz1

#50847 Re: SDP

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:Podigla se velika prašina oko inicijative grupe rukovodilaca iz SDP koji su za zajedničku borbu sa SDA, protiv političkog kriminala, mita , korupcije, pljačke tenderašenjem, nepotizma... i grupe koja je za to isto... ali svako za sebe.
Zašto SDP ne provede referendum članastva o ovom prelomnom pitanju, pa ko pobijedi, halal olsun... rodilo se, ninaj...
Zajednička borba protiv kriminala s SDA???
SDP se ponaša ko korumpirani policajac,ako pane kriminalac past ce i on....
kmirsad

#50848 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Podigla se velika prašina oko inicijative grupe rukovodilaca iz SDP koji su za zajedničku borbu sa SDA, protiv političkog kriminala, mita , korupcije, pljačke tenderašenjem, nepotizma... i grupe koja je za to isto... ali svako za sebe.
Zajednička borba protiv kriminala s SDA???
SDP se ponaša ko korumpirani policajac,ako pane kriminalac past ce i on....
Zanimljivo... a sve se javljaju metuzalemi i politički ugašeni i istrošeni revolucionari sa ruba političkog smetljišta i granice zakonitosti, koji su zaboravili šta je to socijaldemokratija... zaboravili da to nije sredstvo zaštitu od Tužilaštava, za ostvarivanje vječne vlasti, lično bogačenje i stranačko zapošljavanje...nego progresivna ideja za koju pravi socijaldemokrati ginu...
putokaz1

#50849 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Jedini koji je spreman da pogine za ideju je Draško Stanivuković
kmirsad

#50850 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Jedini koji je spreman da pogine za ideju je Draško Stanivuković
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply