SDP

putokaz1

#50801 Re: SDP

Post by putokaz1 »

DF 100% za SDA.

U SDP-u ima nekog otpora koji ce po svemu sudeci biti slomljen. I nakon Lagumdzije Lagumdzija.[/quote]
Otpor će biti slomljen ali članstvo će otić i glasači,nastat će i nova stranka izgubit će se načelnici Živinica,možda i još koji
ISKRENO NISU NI ZASLUŽILI VIŠE OD 2 NAČELNIKA,DF nije zaslužio svakako nijednog
Prpa.ba

#50802 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Kikibombona wrote: DF 100% za SDA.

U SDP-u ima nekog otpora koji ce po svemu sudeci biti slomljen. I nakon Lagumdzije Lagumdzija.
Od pocetka mi zli antibosanski forumasi pisemo da je DF isprdak i mali satelit kojeg SDA koristi za prenemaganje sa HDZ-om i disperziju na lijevom centru. :D Sve je to jasno kada vidimo logiku tipicnog forumskog patriote: "Komsic se bavi drzavom, a ovi ostali se bave glupostima poput zdravstva, azila za pse, vodovoda, komunalne privrede..". :lol:

Sto se tice SDP-a, iskreno mi je apsolutno svejedno za buducnost tog politickog projekta. Ono sto je bitno je da njihovi trenutni zastupnici u Skupstini KS ne odu linijom centrale, a danasnji Kiflin nastup ide u prilog tome. Preventiva je majka vladanja. :D
Banksy

#50803 Re: SDP

Post by Banksy »

Sad će Nerko na FTV, urbi et orbi..
Leverage

#50804 Re: SDP

Post by Leverage »

Banksy wrote:Sad će Nerko na FTV, urbi et orbi..
Sve je rek'o, ništa rek'o nije.
Banksy

#50805 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Banksy wrote:Sad će Nerko na FTV, urbi et orbi..
Sve je rek'o, ništa rek'o nije.
Pa rek'o je....''najlakše je biti opozicija, ali ko će braniti Bosnu'.

On bi, ali drugi ne bi. Kupuju vrijeme dok ne kupe ljude.
Leverage

#50806 Re: SDP

Post by Leverage »

Banksy wrote: Pa rek'o je....''najlakše je biti opozicija, ali ko će braniti Bosnu'.

On bi, ali drugi ne bi. Kupuju vrijeme dok ne kupe ljude.
Iz njegovog izlaganja izgleda da ni on nije siguran ko ima većinu.

On bi u vlast, ali nipošto da bude preglasan, ako procijeni da opcija protiv ima većinu prikantat' će im se 100%.
It_is_a_Leclerc

#50807 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Nikšić osluškuje glasove s terena koji su disonantni.

Iz prve ruke, sve mlado i obrazovano u SDP-u je protiv koalicija sa SDA. Ljudi bez legimiteta koji su na račun SDP-a uhljebili Boga, oca, naravno podržavaju da se u vlast uđe i sa crnim vragom. Tu u prvom redu mislim na KO u Tuzlanskom kantonu kojeg predvodi korumpirani Bijedić. Kako se taj izvukao kad su se sjekle glave onoj Lagumdžijskoj struji i zašto mu je dato da najjaču bazu stranke odvede u sunovrat, prosudit će se naknadno.

Nikšić je katastrofalno odigrao utakmicu. SDA je kupovinom stoke sitnog suba pojeftinila poziciju SDP-a koji sad "oštre uslove" može postavljati materi i ocu kod kuće, jer i bez njih većine ima. Sad mu je jedino preostalo da pošto-po to očuva kakvo-takvo jedinstvo stranke, napravi ustupke gdje može i moli dragog Boga da preživi do redovnog kongresa stranke.

BH blok broji zadnje dane. To je mrtvo rođeno u prvom redu zbog nastrane sklonosti Komšića da se kao zadnja prostitutka baci u zagrljaj SDA-u čim mu se ukaže šansa.

Sad je samo pitanje - je li Nikšiću draži Komšić ili SDP-
meme_machine

#50808 Re: SDP

Post by meme_machine »

It_is_a_Leclerc wrote:Nikšić osluškuje glasove s terena koji su disonantni.

Iz prve ruke, sve mlado i obrazovano u SDP-u je protiv koalicija sa SDA. Ljudi bez legimiteta koji su na račun SDP-a uhljebili Boga, oca, naravno podržavaju da se u vlast uđe i sa crnim vragom. Tu u prvom redu mislim na KO u Tuzlanskom kantonu kojeg predvodi korumpirani Bijedić. Kako se taj izvukao kad su se sjekle glave onoj Lagumdžijskoj struji i zašto mu je dato da najjaču bazu stranke odvede u sunovrat, prosudit će se naknadno.

Nikšić je katastrofalno odigrao utakmicu. SDA je kupovinom stoke sitnog suba pojeftinila poziciju SDP-a koji sad "oštre uslove" može postavljati materi i ocu kod kuće, jer i bez njih većine ima. Sad mu je jedino preostalo da pošto-po to očuva kakvo-takvo jedinstvo stranke, napravi ustupke gdje može i moli dragog Boga da preživi do redovnog kongresa stranke.

BH blok broji zadnje dane. To je mrtvo rođeno u prvom redu zbog nastrane sklonosti Komšića da se kao zadnja prostitutka baci u zagrljaj SDA-u čim mu se ukaže šansa.

Sad je samo pitanje - je li Nikšiću draži Komšić ili SDP-
Ali ako je vecina vec formirana bez bh. bloka, to Niksicu ide na ruku, zar ne? Sada SDP moze principijelno i bez straha djelovati iz opozicije, jer vecina postoji i bez njih.

Win-win, sto bi rekli
Plaut

#50809 Re: SDP

Post by Plaut »

Politika zahtjeva koaliranje. Najveća greška SDPa je bilo plakanje da nikad više neće sa SDA znajući da bez njih ne mogu ništa. To isto je uradio SBB, pa su nestali sa mape.

Mogli su lijepo reći, nama su potrebni glasovi da uradimo kvalitetan posao, neovisno od toga s kim ćemo koalirati, mi ćemo uraditi posao kako treba na svim pozicijama koje dobijemo.

A ne ovako, i predsjednik stranke kaže prije izbora nikad više, ima i snimak na youtube, a omladinac kaže ne, nikad više.

Znaju i sami da moraju. Ispast će najveći lažovi ako koaliraju, a hoće jer moraju, politika je to, pa će dobiti lijepi ceh na kraju kao što ga je dobio sbb :)

U svemu ovome SDA će izaći nikad jači.
kmirsad

#50810 Re: SDP

Post by kmirsad »

Baš me interesuje koliko para su naplatili svoju izdaju Lazović, Enko... i ostali koji koji su prodali SDP članove, simpatizere i ostale svoje biraće... ako su jednog poslaničića kupili za 250.000 km, koliko li su im ponudili za kupovinu čitave stranke... :roll:
bunk

#50811 Re: SDP

Post by bunk »

kmirsad wrote:Baš me interesuje koliko para su naplatili svoju izdaju Lazović, Enko... i ostali koji koji su prodali SDP članove, simpatizere i ostale svoje biraće... ako su jednog poslaničića kupili za 250.000 km, koliko li su im ponudili za kupovinu čitave stranke... :roll:
A kmirso druze,s kim da sdp koalira na tk?
kmirsad

#50812 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:
kmirsad wrote:Baš me interesuje koliko para su naplatili svoju izdaju Lazović, Enko... i ostali koji koji su prodali SDP članove, simpatizere i ostale svoje biraće... ako su jednog poslaničića kupili za 250.000 km, koliko li su im ponudili za kupovinu čitave stranke... :roll:
S onima koje su istjerali iz BH Bloka, prije nego su i sami iz njega iskočili pravdajuči se SBB-om...
U životu nisam vidio brže saopštenje DF i SDP kako se Blok raspao...
Na jednoj strani predstavnik SBB govori novinarima da njihovo glasanje protiv Mešalića ne znači raspad Bloka nego samo protivljenje imenovanju Mešalića, da nisu ni konsultovani o njegovom imenu, da su za prijedlog saznali na sat dva prije sjednice, i da su SDP i DF znali da će njihova reakcija na to ime biti ovakva...
u isto vrijeme Enko i Begić na drugom kraju hodnika, daju izjave novinarima, da je Blok definitivno i nepovratno, prošlost, te da ulaze u razgovore sa SDA...
Programirano dogovaranje neuspjeha, pripremljeni alibi prije ubistva, uz pronalaženje dežurnog krivca na kojeg bi svalili krivicu i zamazale oči javnosti, sakrivajuči podlo ubistvo Bloka...
Samo retardirani ili zlonamjerni ne vide da su organizatori raspada Bloka na TK... Reg. odbori SDP i DF-a, a ne SBB kojem su ovo namjestili znajuči Fahrinu eksplozivnu čud..A ni pregovaračima NS- iz Reg. odbora Tuzla nije bilo to baš previše mrsko... stoje sa sa strane i viču... rodilo se, eto... ninaj...Ma ne vjerujem ni jednima... Termoelektrana i Blok 7 izgleda draži od Bloka BH...a lakše ga opkoliti i poklopiti sa SDA...
Da su to htjeli u SDP i DF, danas bi se u Skupštini TK, izglasavalo ukidanje paušala, usvakjaoli Zakomn o porjekli imovine, Etički Zakon, razmatrali izvještaji javnih kantonalnih preduzeča i lopovluci...
ultima_palabra

#50813 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Zamisli kad Mašić predvodi tu neku "progresivniju" ekipu u SDP-u :lol: Kakvi su onda ovi drugi :cry:
bunk

#50814 Re: SDP

Post by bunk »

Ko od njih nije pojeo sesir ili sta je vec trebalo u vezi Denisove kandidature za predsjednistvo?
kmirsad

#50815 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Ko od njih nije pojeo sesir ili sta je vec trebalo u vezi Denisove kandidature za predsjednistvo?
Nije se moglo pobječi od rezultata referenduma...zato sada, kad su mnogo važnije stvari u pitanju od člana predsjedništva, bježe od referenduma ko đavo od krsta...
It_is_a_Leclerc

#50816 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

kmirsad wrote:
bunk wrote:
S onima koje su istjerali iz BH Bloka, prije nego su i sami iz njega iskočili pravdajuči se SBB-om...
U životu nisam vidio brže saopštenje DF i SDP kako se Blok raspao...
Na jednoj strani predstavnik SBB govori novinarima da njihovo glasanje protiv Mešalića ne znači raspad Bloka nego samo protivljenje imenovanju Mešalića, da nisu ni konsultovani o njegovom imenu, da su za prijedlog saznali na sat dva prije sjednice, i da su SDP i DF znali da će njihova reakcija na to ime biti ovakva...
u isto vrijeme Enko i Begić na drugom kraju hodnika, daju izjave novinarima, da je Blok definitivno i nepovratno, prošlost, te da ulaze u razgovore sa SDA...
Programirano dogovaranje neuspjeha, pripremljeni alibi prije ubistva, uz pronalaženje dežurnog krivca na kojeg bi svalili krivicu i zamazale oči javnosti, sakrivajuči podlo ubistvo Bloka...
Samo retardirani ili zlonamjerni ne vide da su organizatori raspada Bloka na TK... Reg. odbori SDP i DF-a, a ne SBB kojem su ovo namjestili znajuči Fahrinu eksplozivnu čud..A ni pregovaračima NS- iz Reg. odbora Tuzla nije bilo to baš previše mrsko... stoje sa sa strane i viču... rodilo se, eto... ninaj...Ma ne vjerujem ni jednima... Termoelektrana i Blok 7 izgleda draži od Bloka BH...a lakše ga opkoliti i poklopiti sa SDA...
Da su to htjeli u SDP i DF, danas bi se u Skupštini TK, izglasavalo ukidanje paušala, usvakjaoli Zakomn o porjekli imovine, Etički Zakon, razmatrali izvještaji javnih kantonalnih preduzeča i lopovluci...
Nepošteno je, Mirso, iskoristiti PDA da ti pogura Karajbića u PFBiH, a onda se praviti da ih prvi put vidiš u Skupštini TK.

Sve te male stranke proizašle iz SDA su dobrom voljom krenule u razvaljivanje SDA na državnom (glasanje za kolegij) i federalnom (glasanje za kolegij) nivou. Greška je BH bloka što je začepljao nos pred njima na kantonalnom nivou, a zbog čega su oni danas bliže SDA-u nego SDP-u, odnosno Bh bloku.

Da se tu principijelno postupilo, druga bi se pjesma pjevala.
putokaz1

#50817 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Po meni greška je što 19 torka nije odma izašla s premiejrom an TK,dok su postojali,a SDP je čekao,čekao
A s PDA ni SDA se ne ide,nisu trebali da ih Husić(PDA TUZLA) podrži u FBIH parlamentu,a Husić je ipak bolji od Kukića
nemampojma0

#50818 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Da pitam cijenjene forumase, jel i ovo jedan od izdajnika?

https://analiziraj.ba/2019/02/01/povije ... a-cjedilu/
putokaz1

#50819 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Dr Ivo Komšić iz Kiseljaka je promjenio 365 stranaka
skbih,sdp,hss,sdu,usd,sdp,i još neke manje poznate sutra će i u SDA ako zatreba
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#50820 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ako u BIH bloku SDP uzme dominaciju, a nastoji hinjski to je dupla nepravda. Prvo, po glasovima drugo po 4 godine vladavine kad su nas u crno zavili i N I S T A dobro za gradjane nisu napravili. Bavili se uhljebljenjima clanatva i simpatizera 4 godine.
Leverage

#50821 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote:Da pitam cijenjene forumase, jel i ovo jedan od izdajnika?

Šta ćeš ti sad ovdje reklamirati ama baš svakog ko se zalaže za koaliciju narodnog spasenja, a mi bismo trebali baš svakog da pojedinačno komentarišemo?

Da ti kažem potpuno otvoreno, da je moj personalni ćaća rek'o da valja ta koalicija ja kažem da ne valja i gotovo. Baš me briga ko govori, izneseni su nepobitni fakti zašto je ta koalicija katastrofa i to je to. Na stranu što Ivo Komšić nije nikakav mesija, oduvijek ide u paketu s Lazovićem, 1+1 gratis.

Eno i Hadžikadić podbada.
nemampojma0

#50822 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote:Da pitam cijenjene forumase, jel i ovo jedan od izdajnika?

Šta ćeš ti sad ovdje reklamirati ama baš svakog ko se zalaže za koaliciju narodnog spasenja, a mi bismo trebali baš svakog da pojedinačno komentarišemo?

Da ti kažem potpuno otvoreno, da je moj personalni ćaća rek'o da valja ta koalicija ja kažem da ne valja i gotovo. Baš me briga ko govori, izneseni su nepobitni fakti zašto je ta koalicija katastrofa i to je to. Na stranu što Ivo Komšić nije nikakav mesija, oduvijek ide u paketu s Lazovićem, 1+1 gratis.

Eno i Hadžikadić podbada.
Sto si ljut? OpusCeno ba :D
Izvini akademice, nisam te prepoznao...sta ce Ivo, Miro i ostali jalijasi spram ovdje "iznesenih nepobitnih fakata" :wink:
Leverage

#50823 Re: SDP

Post by Leverage »

Tebi je sad svako akademik, jedini uslov je da podržava podvlačenje pod SDA skute.
nemampojma0

#50824 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Tebi je sad svako akademik, jedini uslov je da podržava podvlačenje pod SDA skute.
Ma jok, ti si akademik..procitaj ponovo. :wink:
Cuj zavlacenje pod skute SDA. Jest vam SDA nabila komplekse da samo oni imaju pravo na vlast, institucije i drzavu. Kakvo zavlacenje pod skute, kad je BH blok ( bez NS koja izdaje blok) ravnopravan po broju mandata SDA-u, a jaci i od HDZ-a i SNSD-a?
Sto sami sebe da obezvrijedjujemo?
Leverage

#50825 Re: SDP

Post by Leverage »

Ma akademici sve, pusti kraju.

Evo imam ja prijedlog. Može koalicija sa SDA pod uslovom da svi kadrovi SDA momentalno sjašu sa svih rukovodećih funkcija i da se biraju novi.

Al' mohune to može.
Post Reply