Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Freamon Lester

#5076 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
Mlati šuplju. Kao on jadan ostao bez posla, a u Skupštini kantona dobiju kikiriki za paušal...
Dobro to je jasno svakome. Bar mi se tako cini, jer kad god pomislim da su nasi politicari procitani i da ih je narod prokuzio, pogrijesim :lol:

Ko biva on sad ostao na tom pausalu iz skupstine i podigao radnu knjizicu, bas me interesuje hoce li se prijaviti na biro :D Radio je 8 godina u kontinuitetu i ima pravo na naknadu za nezaposlenost :lol:

Ima ga u talovima, upravnim odborima, a i nesto mi je plaho cest na Pravnom fakultetu medju predavackim osobljem, a nije ni zavrsio fax :run:

Nego pitam kamena, jer frajer ima insajderskih informacija, jesu li to konacno u SDA skontali da je lik pajser nevidjeni (malo vjerovatno) ili je neka igranka u pitanju (vjerovatno).
Cek cek... on nije zavrsio pravo? :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5077 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Dok sam ja studirao (2007-2011) nije. Pricala mi je mladja raja da bude njegovo ime na rezultatima ispita, a da ga niko nije vidio da polaze.

Nisam to licno vidio, cuo sam od mladjih kolega, kako vec rekoh, tako da ako lazu mene, ja lazem vas :)

Ja ga nikad nisam vidio na faxu, a onda odjednom on domacin Stjepanu Mesicu, pa uvodnicar na prezentaciji nove knjige prof.dr. Barakovica, pa isao sa studenti(ca)ma u Hag sa Nezirom Pivicem (brat Rame Pivica, ok lik skroz).. Tako da ne znam fkt
Freamon Lester

#5078 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
Dok sam ja studirao (2007-2011) nije. Pricala mi je mladja raja da bude njegovo ime na rezultatima ispita, a da ga niko nije vidio da polaze.

Nisam to licno vidio, cuo sam od mladjih kolega, kako vec rekoh, tako da ako lazu mene, ja lazem vas :)

Ja ga nikad nisam vidio na faxu, a onda odjednom on domacin Stjepanu Mesicu, pa uvodnicar na prezentaciji nove knjige prof.dr. Barakovica, pa isao sa studenti(ca)ma u Hag sa Nezirom Pivicem (brat Rame Pivica, ok lik skroz).. Tako da ne znam fkt
Ako mu nisu do sad diplomu sredili onda fakat nema vise smisla... :lol:
Freamon Lester

#5079 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

A onda opet sa druge strane covjek kad pogelda, realno mogli su mu srediti, a on ide posteno. Pa koliko god traje. Nisam nikad procitao da se prodaje kao neki pravni ekspert tako da... :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5080 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:A onda opet sa druge strane covjek kad pogelda, realno mogli su mu srediti, a on ide posteno. Pa koliko god traje. Nisam nikad procitao da se prodaje kao neki pravni ekspert tako da... :?
Ne znam do cega je, ali nije ni iskljuceno da ce se sutra prodavati kao neki pravni ekspert. :lol:

Ovdje je sve moguce.

Elem, ne znam otkud on u svemu onome sto sam nabrojao vezano za pravni fax. :?
Freamon Lester

#5081 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:A onda opet sa druge strane covjek kad pogelda, realno mogli su mu srediti, a on ide posteno. Pa koliko god traje. Nisam nikad procitao da se prodaje kao neki pravni ekspert tako da... :?
Ne znam do cega je, ali nije ni iskljuceno da ce se sutra prodavati kao neki pravni ekspert. :lol:

Ovdje je sve moguce.

Elem, ne znam otkud on u svemu onome sto sam nabrojao vezano za pravni fax. :?
Mozda su ga vodali kao parlamentarca. U svakom slucaju je vidra... :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5082 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote: Mozda su ga vodali kao parlamentarca. U svakom slucaju je vidra... :izet:
Sve mu se moze osporiti osim lisicije mudrosti i seljacke lukavosti :thumbup:
kamen spoticanja

#5083 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: ...
@Kamen, sta je ovo sa Duvnjakom?

Je li to pao u nemilost? Nakon 2 mandata u Parlamentu FBiH, nisu ga stavili na listu za drzavni, nego ga vratili na kantonalni nivo, a sad jos glumi moralnu vertikalu oko bijelog hljeba i proziva (cak) i SDA.

Sta je za rec?
Mlati šuplju. Kao on jadan ostao bez posla, a u Skupštini kantona dobiju kikiriki za paušal...
Nece on svakako raditi za paušal. ..on je profesionalni poslanik a oni rade za platu...dodaj na to jos koju komisiju i taman
Mada sam negdje cuo da ce ici u dom naroda iz zdk...e sad sto su ga spustili na kanton nemam pojma
More bit da je neka igranka
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5084 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Nece on svakako raditi za paušal. ..on je profesionalni poslanik a oni rade za platu...dodaj na to jos koju komisiju i taman
Mada sam negdje cuo da ce ici u dom naroda iz zdk...e sad sto su ga spustili na kanton nemam pojma
Koliko sam upucen, ne moze se u kantonalnoj skupstini biti profesionalni poslanik :roll: Ali nije mi ni jedne jedine sekunde zima za njega :D
kamen spoticanja

#5085 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Nece on svakako raditi za paušal. ..on je profesionalni poslanik a oni rade za platu...dodaj na to jos koju komisiju i taman
Koliko sam upucen, ne moze se u kantonalnoj skupstini biti profesionalni poslanik :roll: Ali nije mi ni jedne jedine sekunde zima za njega :D
Ne znam ti te detalje :D
Mada zujan izgleda i zvuci strasno iritantno, zanimljivo da je sasvim pristojan lik...ali ima taj problem vjecitog uzimaca love bez dana ozbiljne skole i ozbiljnog posla...jos kad pocne sherovat svoje putesetvije s repkom a pola grada nema za kafe
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5086 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ne znam ti te detalje :D
Mada zujan izgleda i zvuci strasno iritantno, zanimljivo da je sasvim pristojan lik...ali ima taj problem vjecitog uzimaca love bez dana ozbiljne skole i ozbiljnog posla...jos kad pocne sherovat svoje putesetvije s repkom a pola grada nema za kafe
Izrazen deficit emocionalne inteligencije :izet:
kamen spoticanja

#5087 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Pa dobro. ..svi mi.imamo neke gabarite...tako se i njegova politika svodi na neke manje inicijative bez osobitnog znacaja...samo ovaj mu je potez s bijelim hljebom dobra stvar...to se mora priznati
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5088 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Pa dobro. ..svi mi.imamo neke gabarite...tako se i njegova politika svodi na neke manje inicijative bez osobitnog znacaja...samo ovaj mu je potez s bijelim hljebom dobra stvar...to se mora priznati
Jedne prilike sjedih u Dolce Viti sa nekakvom mladom i po frke ugodnu atmosferu sjebase glasan smijeh, neartikulisan govor i lupanje o sto svakih 30 sekundi. Trpili smo jedno 7 minuta :D I kad smo izlazili, opazimo da buku pravi Žutalj, a kraj njega dvojica dupeuvlakaca ne trepcu.

I sto kazes, nije marke zaradio van budzetske sise i kvazidrzavnih ubleha, a nema gdje ga nema i jos se time hvali na fb.

Sto se tice inicijativa, to je meni ono kao alibi pas u fudbalu, kad dodajes prvom igracu do sebe, bez rizika. Na papiru si dobar, a u stvarnosti nista nisi uradio. Za bijeli hljeb svaka cast, ali pitanje je sta se iza brda valja. Ja ba njima ne vjerujem nista, a narodna mudrost kaze ne laje kuca zbog sela :izet:
Last edited by _BataZiv_0809 on 22/12/2014 21:10, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#5089 Re: Zeničani

A jes drekav, to se slazem :D
cenecimoveocino

#5090 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

To mi je komsija :mrgreen:
belfy

#5091 Re: Zeničani

Post by belfy »

sve se uzdrzavam, ali postaje pretesko. poznajem ga dugo. pamtim ga od dana kada je jos NVO ganjao i bas u periodu kada ce preci u SDA. pamtim kada je kidao plakate drugih strnaka u predizbornoj. pamtim lobiranja i "lobiranja". sjecam se i kako je jarane morao vodati sa sobom da drugima prijeti da ne lijepe plakate preko njegovih...

elem, seljacic per ekselans (iako sam mrzim slicna poredjenja, za njega zaista ne mogu naci bolje). sa njim razmijeniti pametnu je kao traziti pamet u osnovnoj skoli. sto ne zna ponoviti nece ni reci. ako je sta upamtio da je neko rekao onda za njega bolje... dovoljno je da on zna kako se probio, a ono sto prikazuje je samo slika njegovog vidjenja tog "uspjeha".

on je lice i olicenje stranke kojoj pripada. da bude veca zalost - da je on malo stariji i malo iskusniji napravio puno veci uspjeh. u stvari nisam siguran ni kolika bi to zalost/radost bila. glup nije, ali ni pametan nije. njega samo iskustvo moze pouciti. sto jasno pokazuju i ove njegove "inicijative" kao i reagovanja na sve sto se desava. covjek bez vizije i ideje koji sam trazi da mu je drugi daju.

nazalost, samo jedan od mnogih. tesko nama s njima, a i njima s nama...
ExNihilo

#5092 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote:sve se uzdrzavam, ali postaje pretesko. poznajem ga dugo. pamtim ga od dana kada je jos NVO ganjao i bas u periodu kada ce preci u SDA. pamtim kada je kidao plakate drugih strnaka u predizbornoj. pamtim lobiranja i "lobiranja". sjecam se i kako je jarane morao vodati sa sobom da drugima prijeti da ne lijepe plakate preko njegovih...

elem, seljacic per ekselans (iako sam mrzim slicna poredjenja, za njega zaista ne mogu naci bolje). sa njim razmijeniti pametnu je kao traziti pamet u osnovnoj skoli. sto ne zna ponoviti nece ni reci. ako je sta upamtio da je neko rekao onda za njega bolje... dovoljno je da on zna kako se probio, a ono sto prikazuje je samo slika njegovog vidjenja tog "uspjeha".

on je lice i olicenje stranke kojoj pripada. da bude veca zalost - da je on malo stariji i malo iskusniji napravio puno veci uspjeh. u stvari nisam siguran ni kolika bi to zalost/radost bila. glup nije, ali ni pametan nije. njega samo iskustvo moze pouciti. sto jasno pokazuju i ove njegove "inicijative" kao i reagovanja na sve sto se desava. covjek bez vizije i ideje koji sam trazi da mu je drugi daju.

nazalost, samo jedan od mnogih. tesko nama s njima, a i njima s nama...
:thumbup:
N.N.

#5093 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Doticnog je gospodin Salih Jalimam svojevremeno samog stavljao u amfiteatar da radi ispit. I onda slao onu Selmu iz kantine da vidi prepisuje li :D
Sprdanciju Salih sa njim pravio. I koliko znam, nikada ga Jalimam nije pustio da polozi :-D

A sto hoda po faxu sa profama, pa jbga. Sada se uvezali. Drustvo je to. Duvnjak, Nezir Pivic, Zlatan Meskic, Spahija je u SDA i td td. Vodaju se, jebes ih.
Amagon

#5094 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Jasmin Duvnjak - stručnjak za podnošenje inicijativa :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5095 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Doticnog je gospodin Salih Jalimam svojevremeno samog stavljao u amfiteatar da radi ispit. I onda slao onu Selmu iz kantine da vidi prepisuje li :D
Sprdanciju Salih sa njim pravio. I koliko znam, nikada ga Jalimam nije pustio da polozi :-D

A sto hoda po faxu sa profama, pa jbga. Sada se uvezali. Drustvo je to. Duvnjak, Nezir Pivic, Zlatan Meskic, Spahija je u SDA i td td. Vodaju se, jebes ih.
Hahahaha nisam znao za to :D

Jalimam je bio car, mislim imao je svojih aferima, ali generalno jedna zivopisna licnost. Kutrovic ga pomete ko da ga ni bog nije dao :run:

A znam da su privatno drustvo, ali jbga otkud to da se Duvnjaku daje da bude uvodnicar na prezentacijama knjiga, da ide sa njima u Hag, da docekuje Stipu Mesica, jel to jaranska funkcija :lol: ili je nesto on sad na fakultetu?

Ne znam samo otkud Meskic tom drustvu on je pametniji od ostalih skupa :mrgreen: .
phillie

#5096 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ovo za Mesica, organizator njegovog dolaska u Ze je bio LOV regije Zenica (valjda odatle i njegova uloga). Za prezentacije i putovanja po sudovima ne znam...

Edit: evo pogledao sam, u Hag je isao u svojstvu studenta, dakle jos se fakultet ganja....
Last edited by phillie on 23/12/2014 09:36, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5097 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

phillie wrote:Ovo za Mesica, organizator njegovog dolaska u Ze je bio LOV regije Zenica (valjda odatle i njegova uloga). Za prezentacije i putovanja po sudovima ne znam...
Aha, e do mene je onda. Mislio sam da je Pravni fax organizator. Halalite narode :thumbup:
kamen spoticanja

#5098 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote: Ne znam samo otkud Meskic tom drustvu on je pametniji od ostalih skupa :mrgreen: .
oo zlatan se sjajno uklopio u tu ekipu...ocito ga ponijela atmosfera...bio je decko potencijal...a sad je potencijalno veliki problem za pravni fakultet
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5099 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne znam samo otkud Meskic tom drustvu on je pametniji od ostalih skupa :mrgreen: .
oo zlatan se sjajno uklopio u tu ekipu...ocito ga ponijela atmosfera...bio je decko potencijal...a sad je potencijalno veliki problem za pravni fakultet
Sto?

Jbt sta bi od momka koji je bio najbolji becki student, docekao George W. Busha u ime beckog Univerziteta, medju najmladjim doktorima nauka u Zenici, poznat po nepotkupljiovsti :?
notsure

#5100 Re: Zeničani

Post by notsure »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Pa dobro. ..svi mi.imamo neke gabarite...tako se i njegova politika svodi na neke manje inicijative bez osobitnog znacaja...samo ovaj mu je potez s bijelim hljebom dobra stvar...to se mora priznati
Odlična stvar. Zato što računa da će proći u Dom naroda FBiH, tamo se profesionalizirati pa još 4 godine na državnoj sisi. Bijeli hljeb mu i ne treba. To je samo jeftino skupljanje poena. Popravlja sliku o SDA u javnosti jer su oni kao odjednom humani i pažljivi, a zauzvrat dobije novu platu od par hiljadarkica za nerad.
A najveći domet mu je bio inicijativa za zakon o verbalnom deliktu. Ja demokratije i go*ana.
Post Reply