rocco_siffredi wrote: ↑14/01/2020 09:35
Nije do tebe ili da si nešto pametan, nego do trzista.
Zato sto su sve cijene stanova otisle gore.
Ja sam na svom stanu skoro popeglao kamatu koju sam platio.
Opet ostaje konstatacija. Tibra ku.rcu ne valja, ni kao gradnja, ni kao pristupne ceste, ulice okolo, ni kao naselje, ni parking okolo, ni kao sadržaji u istom, ukratko ne valja nista. To sto šabani kupuju, njihov problem.
Vidite ljudi. Živio sam u 5-6 naselja u Sarajevu, u različitim stanovima i gradnjama.
Nemojmo praviti sada ovdje sataraš. Kvaliteta stanova je jedno, a sami izgled zgrade, orijentacija da li imaš otvoren pogled ili komšijski prozor na par metara, okolica, pristupni putevi, to je drugo.
Tibra II je fakat najkvalitetnije od svega toga bilo što se tiče samoga stana. Znači izolacija je odlična, grijanje se plaćalo po potrošnji i dolazilo je jeftino, parket jako kvalitetan, izolacija dobra, unutrašnja stolarija odlična, a i vanjska solidna, pvc. Stan jako osvijetljen, francuski prozori do poda, što je meni jako bitno. Balkoni prostrani. Orijentacija mog stana bila je odlična, sunce prijepodne i poslije podne, pogled prema Ilidži, otvoren, ja sam na to pazio. Znači sami stan je bio fantazija, zato sam i znao da će se lagano kad tad prodati.
E sad, kada pričamo o okolini, to je druga stvar. Nema parka, nema zelenila. Parkinga ima, to se nađe. Pristupni put realno loš. Međutim tehnički sadržaji oko zgrada tu su jako dobri - imaš Bingo, pekare, apoteku, malu trgovinu, par voćara, Mujanić, vrtić. Sve apsolutno ima. Samo što je ružno naselje za pogledat, i iskreno, ni meni nije jasno kako ljudi mogu kupiti one stanove sa unutrašnje strane gdje sunce ne vidiš, nego samo komšijske prozore. Ali to je njihov problem, a jbg i onoga ko dopusti da se tako radi. U zadnje vrijeme sve je više ovih primjera, ne samo u Tibri čak.
A komšije ko komšije, gdje god sam živio ima dobrih i loših primjera.