Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#5076 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

vidis to nije losa ideja, kad bi u Sarajevu postojalo bar 30 svjesnih ljudi, pa da se svi ujutro skupe sa cetkicama i kaladontom pa pravac na vrata generalnog direktora ViK-a... "mi dosli da operemo zube, kod nas nema vode".

Ili kod Kifle, na Poljine.

Ne nego nema vise ni onih sto su uzaludno protestirali po centru grada, ni toga vise nema. A kamoli da neko uradi nesto konstruktivno, medjutim poplava NVO udruga je intentizvna. Ja u granapu u 7 dana sretnem bar troje cetvero sto paradiraju u trenerkama i majicama sa natpisom ove ili one NVO. Sta rade ti ljudi?
esmasaric

#5077 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

Ironično živim 10 metara od mjesta gdje su ljudi punili kanistere vode za vrijeme rata. Katastrofa. Sada tu nema vode. Ne mogu ni najosnovnije stvari da uradim prije spavanja. A ako se zaboravi kupiti flaša vode ranije onda je baš grozno.
Capsicum

#5078 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Capsicum »

Tomahawk11 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Rubaija wrote:Nije mi jasno kako do sada niko nije pokrenuo neku kolektivnu tužbu - protiv Vodovoda, Kantona, koga već. Potpuno nevjerovatno.
Prilika za kolektivnu akciju se ukazuje svakih par godinu, u vidu izbora.
A kako završava?
Pobjedom SDA, koja nas je i dovela u ovakvu situaciju.
Jeste kad bi alternativa bila bolja.
Mozes izabrati lose, gore, jos gore....sve gore od goreg, uglavnom.
Čekaj, koji su SDA u ovoj priči? Loši? Zar može gore od njih?
Nepass

#5079 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

esmasaric wrote:Ironično živim 10 metara od mjesta gdje su ljudi punili kanistere vode za vrijeme rata. Katastrofa. Sada tu nema vode. Ne mogu ni najosnovnije stvari da uradim prije spavanja. A ako se zaboravi kupiti flaša vode ranije onda je baš grozno.
ja kako sam skontao mi smo u komsiluku i ja imam 24h vodu (jedino da iza 3h zavrnu
Rockefeller

#5080 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Rockefeller »

Nepass wrote:
esmasaric wrote:Ironično živim 10 metara od mjesta gdje su ljudi punili kanistere vode za vrijeme rata. Katastrofa. Sada tu nema vode. Ne mogu ni najosnovnije stvari da uradim prije spavanja. A ako se zaboravi kupiti flaša vode ranije onda je baš grozno.
ja kako sam skontao mi smo u komsiluku i ja imam 24h vodu (jedino da iza 3h zavrnu
Esma, otiđi onda kod komšije.
amar1994

#5081 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Image
:lol: :lol: :run:
esmasaric

#5082 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

Stvarno nelogično. Niko u čitavoj zgradi nema vode. A prekoputa ljudi ima vode. Haos.

Sad će masovno ko zombiji iza ponoći sa cetkicama i kaladontom krenuti prema zgradi. Ko u vrtićima.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Maharadza

#5083 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

esmasaric wrote:Stvarno nelogično. Niko u čitavoj zgradi nema vode. A prekoputa ljudi ima vode. Haos.

Sad će masovno ko zombiji iza ponoći sa cetkicama i kaladontom krenuti prema zgradi. Ko u vrtićima.

Tu ti prekoputa živi vjerovatno neki glavonja iz ViK-a, zato imaju! :mrgreen:
Logovan

#5084 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

esmasaric wrote:Opet nemam vode. Katastrofa.
A restoran preko puta mene ima vode navečer. Jedino da idem kod njih da perem zube.
:lol: :lol: :roll: Ispade mi i smiješno i žalosno u isto vrijeme.
_turpija_

#5085 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by _turpija_ »

esmasaric wrote:Stvarno nelogično. Niko u čitavoj zgradi nema vode. A prekoputa ljudi ima vode. Haos.

Hej, kuca do kuce, zamisli zid nas austrougarski djeli, lik pored ima vodu ne zavrce mu se , ja nemam... tuga samo takva.. Oni se u ratu presaltali na nekakav drugi vod... cccc
jao_situacije

#5086 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

ko vam je kriv mi u gatačkom klanu imamo svježu planinsku
Nepass

#5087 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Nepass »

_turpija_ wrote:

Hej, kuca do kuce, zamisli zid nas austrougarski djeli, lik pored ima vodu ne zavrce mu se , ja nemam... tuga samo takva.. Oni se u ratu presaltali na nekakav drugi vod... cccc
kod nas na poslu wc ima vode a u kuhinji nema, lavaboe dijeli samo zid
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#5088 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by enko 1964 »

Od jutros u ulici Zmaja od Bosne, kod ulaza br 66 šiklja voda iz šahta.
Okolne radnje nemaju vodu.
U 8 sati nazvao vodovod i prijavio kvar. Do sada se nije niko pojavio da makar zatvori da voda ne teče.
Probao zvati nekakvu komunalnu inspekciju da i njima prijavim, niko se ne javlja.
Mislim da se od ovoga što je ovdje isteklo, do sada mogao napuniti poveći bazen.
Ako neko zna broj kakve inspekcije, nadležne za ove stvari neka napiše.
amar1994

#5089 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

enko 1964 wrote:Od jutros u ulici Zmaja od Bosne, kod ulaza br 66 šiklja voda iz šahta.
Okolne radnje nemaju vodu.
U 8 sati nazvao vodovod i prijavio kvar. Do sada se nije niko pojavio da makar zatvori da voda ne teče.
Probao zvati nekakvu komunalnu inspekciju da i njima prijavim, niko se ne javlja.
Mislim da se od ovoga što je ovdje isteklo, do sada mogao napuniti poveći bazen.
Ako neko zna broj kakve inspekcije, nadležne za ove stvari neka napiše.
Nista te inspekcije, za sta god sam zvao nisu nadlezni [emoji35]

Sent from my C6603 using Tapatalk
esmasaric

#5090 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

_turpija_ wrote:

E to je prešmješno.
Kod mene je lutrija. Može da je nema po mjesec dana iza ponoći. A mogu da zavrnu usred bijela dana. A prije ovog mjeseca dosta dugo je nije nestajalo, iako su bile redukcije. Sve naopako...
delllboy79

#5091 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by delllboy79 »

Redukcije su iskljucivo zbog supljih cijevovoda i dotrajale vodovodne mreze.
Posle rata je bilo divoljno donacija da se napravi potpuno nov vodovodni sistem ali taj novac je pokraden na nacin da se fiktivno vodilo da se radi rekonstrukcija i obnova a u stvari na terenu nije zamjenjen ni metar cijevi ni jedan ventil apsolutno nista. Samo se kroz papire zatvaralo fiktivni nepostejeci radovi.
Tako se od tig trenutka u knjigama vodilo da imamo nov vodovod a on u stvari star desetljecima.

E nazalost sad zbog tog kriminala ispastaju svi gradjani.
Haris033

#5092 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris033 »

Malo Vam je što ne plaćate struju za pumpe Elektroprivredi, pa zbog toga imamo ove redukcije, a šta je sa kanalizacijom?! Dovoljno je dva sata da kiša jače pada, i već imamo poplave po cestama...
Očistite li Vi ikada kanalizaciju od nečistoća i prljavština koje se talože godinama? Teško nama u slučaju većih i dužih padavina..
Sram Vas bilo nesposobnjakovići iz KJKP Vodvod i kanalizacija!!!
Haris033

#5093 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris033 »

delllboy79 wrote:Redukcije su iskljucivo zbog supljih cijevovoda i dotrajale vodovodne mreze.
Posle rata je bilo divoljno donacija da se napravi potpuno nov vodovodni sistem ali taj novac je pokraden na nacin da se fiktivno vodilo da se radi rekonstrukcija i obnova a u stvari na terenu nije zamjenjen ni metar cijevi ni jedan ventil apsolutno nista. Samo se kroz papire zatvaralo fiktivni nepostejeci radovi.
Tako se od tig trenutka u knjigama vodilo da imamo nov vodovod a on u stvari star desetljecima.

Redukcije NISU zbog šupljih cijevovoda! Redukcije su ISKLJUČIVO zbog uštede električne unergije (od strane ViK-a) na vodovodnim pumpama. Dok im je prolazilo opraštanje duga od Elektroprivrede, Sarajevo je imalo vode. Čim ime je Elektroprivreda počela gasiti struju tako su i počele redukcije. Onaj koji vjeruje da je redukcija zbog šupljih cijevi (istina da ima šupljih cijevi) u velikoj je zabludi. :-)
delllboy79

#5094 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by delllboy79 »

Haris033 wrote:
delllboy79 wrote:Redukcije su iskljucivo zbog supljih cijevovoda i dotrajale vodovodne mreze.

Redukcije NISU zbog šupljih cijevovoda! Redukcije su ISKLJUČIVO zbog uštede električne unergije (od strane ViK-a) na vodovodnim pumpama. Dok im je prolazilo opraštanje duga od Elektroprivrede, Sarajevo je imalo vode. Čim ime je Elektroprivreda počela gasiti struju tako su i počele redukcije. Onaj koji vjeruje da je redukcija zbog šupljih cijevi (istina da ima šupljih cijevi) u velikoj je zabludi. :-)

Da cijevi nisu suplje pumpe bi mnogo manje radile pogotovo u nocnom periodu kad je potrosnja minimalna pumpe skoro da se nebi ni palile.
Znaci uzrok su suplje cijevi. Ukljuci malo logiku i skontaces.
Da je ipak razlog suplje cijevi.
Haris033

#5095 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris033 »

Te iste cijevi su bile u kvaru i prije rata, pa nije bilo redukcija. Smanjite vi u ViK-u troskove prevelike adminsitracije, od previsokih plata, pa će biti para da platite tračune EP a i samim tim bit će struje da se pokrenu pumpe.

Takođe, malo pročistite kanalizacionu mrežu, jer ako ovako nastavite sa svojim neradom, svaka manja kiša će nam donositi poplave, čime svjesno ugrožavate imovinu i živote građana, a koji Vam redovno plaćaju za Vaš (ne)rad.... :izet:
addem

#5096 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by addem »

Ljudi dragi prije 5 godina nismo imali nikakve redukcije. Onda je polako pocelo i sa vremenom sve gore i gore bilo. Ovo sad trenutno svaku noc redukcije padala kisa il ne padala. Recimo prosle godine pola ljeta nije bilo redukcija pola je bilo. Ove godine non stop. Jedino za ramazan jedno 20tak dana imali smo smanjene redukcije od 3 do 6. Problem je sto nas ubjedjuju da je bolje. Sad da skupimo sta su sve objavljivali ti bi reko napredujemo bili smo uzas a sad je vec znatno bolja situacija. Medjutim istina je da je u zadnjih godinu dana makar sto se mog naselja tice situacija daleko najgora. Nikakvog poboljsanja nema samo lazi.
shiny

#5097 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by shiny »

Joj dođem nakon tri dana kući, šišti zrak iz česme deset minuta ravno i onda još 5 minuta dok oteče za svaki slučaj. Ko da me mjesec nije bilo. I sad ti to popij ako smiješ. Skupiću sve račune od kupovne vode na jednu kamaru i poslati im! 'nako!
amar1994

#5098 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

shiny wrote:Joj dođem nakon tri dana kući, šišti zrak iz česme deset minuta ravno i onda još 5 minuta dok oteče za svaki slučaj. Ko da me mjesec nije bilo. I sad ti to popij ako smiješ. Skupiću sve račune od kupovne vode na jednu kamaru i poslati im! 'nako!
a sat vrti i vrti :izet: :-) :run:
esmasaric

#5099 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by esmasaric »

Kad je bio ogroman pljusak u Junu, ili početkom Avgusta, Titova ulica je poplavila. Bukvalno rijeka teče kroz grad :-) Ja ne mogu da vjerujem da eto u glavnoj ulici u gradu ne mogu napraviti odvod kako treba. :(
VjecitiStudent

#5100 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Imaju odvodi u Titovoj, no su skoro svi već duže vrijeme začepljeni.
Post Reply