Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The BEN10

#5076 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sakazulu wrote:Volio bih vidjeti cro kanale u HD-u?
HD HD!! :-D
afannedim

#5077 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Poštovani korisnici,

Zbog radova na IPTV sistemu 12.7.2013. godine, u periodu od 02:00 do 07:00, dolazit će do prekida u radu SUPER TV servisa zbog redovnog održavanja sistema.

Izvinjavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo Vam na razumijevanju.

Vaš LOL tim:)
Robot

#5078 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Robot »

edin.h wrote:Šta ba nema više Balkanike... :-x :twisted:

Svaka im čast, baš se trude da budu najbolji i da nam ukinu što više kanala... Duboko sam razocaran LOL timom :twisted:
stvarno kakav užas da ste to ukinuli...ccc...
nisam znao ni da ima ta Balkanika ne loži raju bezzzzze :evil:
Sakazulu

#5079 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ima li šta novo?
033_NS

#5080 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 033_NS »

Sakazulu wrote:Ima li šta novo?
nista do plate :)
moke_31

#5081 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

Konkurencija povećava brzine. Može li LOL bar povećati upload???? :evil:

Sad i Google povećo prostor na Drive-u na 15 giga ali kakva korist kad je upload 512 kbs. :sad: :sad: :sad:

Vidim ovdje se raja žali na neke kanale i sl. gluposti, pa od 120 kanala valjda se može nešto gledati, zakerate bezze :D :D, OK za traženje HD kanala. Nikad se ne može svakom korisniku ugoditi.

Ali upload im je stvarno mizerija i mislim da je krajnje vrijeme da ga dignu!!!
prestigio

#5082 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prestigio »

hej, da li neko može da mi objasni postupak prenosa broja iz BH TELOKOMA u LOGOSOFT FIKSNU mrežu? gledala sam na portalima, forumima ali ništa mi nije jasno :) šta treba da uradim, gdje da odem, koliko košta itd :)
prestigio

#5083 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prestigio »

Lud i ponosan wrote:
prestigio wrote:hej, da li neko može da mi objasni postupak prenosa broja iz BH TELOKOMA u LOGOSOFT FIKSNU mrežu? gledala sam na portalima, forumima ali ništa mi nije jasno :) šta treba da uradim, gdje da odem, koliko košta itd :)
Od 01.septembra 2011.godine Logosoft d.o.o. uvodi novu uslugu prenosa telefonskog broja. Navedena usluga omogućuje prelaz u mrežu drugog operatera fiksne telefonije uz mogućnost zadržavanja postojećeg korisničkog broja. Naime, ukoliko ste korisnik druge fiksne telefonske mreže možete preći u Logosoft LOLphone mrežu i zadržati svoj stari telefonski broj. Iskoristite prednosti koje pruža IP telefonija, postanite korisnik fiksne telefonije Logosofta i razgovarajte po povoljnjijim cijenama.

U nastavku slijede odgovori na najčešće postavljena pitanja:

Ko propisuje pravila prenosa telefonskog broja?
Način i pravila prenosa telefonskog broja propisala je Regulatorna Agencija za komunikacije BIH i ona su ista zasve operatere fiksne telefonije. Pravilom 62/2012 o prenosivosti telefonskih brojeva uređuju se tehnički i administrativni uslovi kojima pretplatnici u javnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine zadržavaju brojeve nezavisno od promjene lokacije, servisa i operatera telekomunikacija.

Koja je procedura za prenos telefonskog broja u mrežu Logosofta?
Proces prenosa telefonskog broja započinje dolaskom pretplatnika u centralu Logosofta u ulici Igmanska 9 ili poslovnicu u BBI centru. Pretplatnik, koji želi prenijeti broj u Logosoft mrežu podnosi Zahtjev za prenos telefonskog broja. Podnošenjem Zahtjeva za prenos telefonskog broja istovremeno se podnosi i zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa za onaj paket usluga za koji se pretplatnik odluči ( bilo da se radi samo o usluzi fiksne telefonije ili o integrisanom xDSL paketu koji sadrži uslugu fiksne telefonije). Logosoft dostavlja operateru davatelju broja Zahtjev za prenos telefonskog broja faksom ili elektronskim putem, što se ujedno smatra zahtjevom pretplatnika za raskidanje pretplatničkog odnosa kod Operatera davatelja broja. Ista je procedura kada je riječ o prenosu telefonskog broja iz mreže Logosofta u mrežu drugog operatera.

Da li je, pored Zahtjeva za prenos telefonskog broja, potrebno priložiti dodatnu dokumentaciju?
Jeste. Potrebno je priložiti potvrdu o izmirenju dugovanja za telekomunikacijske usluge u mreži prethodnog operatera za onaj broj koji se prenosi u mrežu Logosofta ( navedenu potvrdu izdaje operater koji daje broj), kao i kopiju lične karte ( ukoliko se radi o fizičkom licu) ili kopiju ID ili PDV broja, izvod iz sudskog registra i kopiju lične karte zastupnika, ukoliko se radi o pravnom licu.

Koliko dugo traje proces prenosa broja?
Rok za rješavanje po Zahtjevu za prenos telefonskog broja je deset (10) radnih dana od dana zaprimanja zahtjeva.

Da li postoje razlozi uslijed kojih se ne može izvršiti prenos broja ili uslijed kojih može doći do kašnjenja procesa prenosa broja?
Postoje. Podneseni zahtjev se neće moći uzeti u razmatranje ukoliko:
- sadrži neke formalne nedostatke koji onemogućavaju postupanje uključujući i neizmiren dug po osnovu korištenja broja za koji se traži prenos, a ti nedostaci se ne otklone u ostavljenom roku. Ukoliko podnosilac zahtjeva nije nosilac prava korištenja broja za koji se traži prenos, niti je punomoćnik nosioca tog prava.
- broj za koji podnosilac zahtjeva traži prenosivost je privremeno isključen;
- tokom realizacije prenosa broja ustanovi se zloupotreba korištenja broja za koji se traži prenosivost, za vrijeme dok se ne odluči o takvom kršenju i daljem pravu na korištenje broja.

Obvezuje se li pretplatnik pri prenosu broja na obavezno trajanje ugovora?
Logosoft ne obvezuje trajanjem ugovora. Ipak, Regulatorna Agencija za komunikacije BiH ima pravilo prema kojem korisnik nakon prenosa broja, mora ostati u odabranoj mreži minimalno 6 mjeseci.

Koliko košta usluga prenosa telefonskog broja u mrežu Logosofta?
Za uslugu prenosa telefonskog broja Logosoft će naplaćivati posebnu, jednokratnu naknadu koja je definisana u skladu sa važećem Cjenovnikom korištenja telefonskih usluga LOL- PHONE. Cjenovnik važi od 01.avgusta 2012.godine.

Koliko košta prenos telefonskog broja iz mreže Logosofta u mrežu drugog operatera?
Operater primatelj broja definiše cijenu za uslugu prenosa telefonskog broja u skladu sa Pravilom 62/2012 o prenosu telefonskog broja.

Da li postoje ograničenja u prenosu telefonskog broja iz mreže Logosofta u mrežu drugog operatera?
Postoje. Izuzetak u korištenju usluge prenosivosti broja bit će slučaj kada pretplatnik podnosi zahtjev za prenos broja koji je dodjeljen u okviru paketa bundliranih usluga Logosofta. Navedeni broj se neće moći prenijeti u mrežu drugog operatera.

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... b85fca4c39
Ja sam napisala da to nista ne razumijem :D ne znam sta trebam da uradim u posti? jel trebam njima da kazem da zelim da zadzim broj i da ga prenesem u logosoft :D i tako to :D
Sakazulu

#5084 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

prestigio wrote:hej, da li neko može da mi objasni postupak prenosa broja iz BH TELOKOMA u LOGOSOFT FIKSNU mrežu? gledala sam na portalima, forumima ali ništa mi nije jasno :) šta treba da uradim, gdje da odem, koliko košta itd :)

Nisam bio vezan ni za ijedan tel broj u prošlosti i lagano sam iste ostavljao i uzimao nove... Tako i kad sam iz telekoma prelazio u LOL mrežu. Shvatam da je to nekome jako bitno, ali mislim sad se mučiti sa birokratijom i zezanjima... Lakše odjaviti, u LOL prijaviti i OJHAAAAA.
prestigio

#5085 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prestigio »

Napr..kada bih ja odjavila usluge telemach-a, koliko trebam ranije da potpisem ugovor za logosoftom? koliko se dana ceka da dodju, odnosno koliko cu dana biti bez tv-a,net-a i telefona :D

primjer, odjavim telemach 31.7.2013, a logosoft prikljucim 1.8.2013? da li je to izvodljivo
apicrenjo

#5086 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apicrenjo »

sutra fino odes u poslovnicu i prijavis se..tako sam i ja uradio...nista neces potpisati do prvog..krajem mjeseca izmiris dugove prema telemach i vratis njihovu skalameriju i to je to
apicrenjo

#5087 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apicrenjo »

moj ti je savjet da pripremis teren na vrijeme..odes u telemach i kazes da zelis da prekines saradnju od 1 08-2013 da ti ne ispostave racun za osmi mjesec...maliciozni su to lihvari od njih je sve za ocekivati
Praetorious

#5088 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

prestigio wrote:Napr..kada bih ja odjavila usluge telemach-a, koliko trebam ranije da potpisem ugovor za logosoftom? koliko se dana ceka da dodju, odnosno koliko cu dana biti bez tv-a,net-a i telefona :D

primjer, odjavim telemach 31.7.2013, a logosoft prikljucim 1.8.2013? da li je to izvodljivo
Telemach zahtijeva da se zahtjev za raskid podnese najkasnije do 20-tog u mjesecu (bar je tako bilo ranije). Dakle, 16-tog u mjesecu (tj. sutra) u Poslovnicu Telemacha odneseš Zahtjev za raskid ugovora, napišeš lijep dopis sa svim potrebnim podacima i navedeš da želiš raskid ugovora zaključno sa 31.7.
Isti dan nazoveš Logosoft, zakažeš priključenje za 1.8. i daš im svoje podatke preko telefona. Kada monteri dođu na adresu da te priključe donijeće ugovore koje ćeš potpisati.
Naravno, ili 31.7. ili ujutro 1.8. u Telemach odneseš zaduženu opremu i razdužiš se. Kada stigne račun za 7. mjesec platiš i time je stvar okončana.
Sakazulu

#5089 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Telemach zahtijeva da se zahtjev za raskid podnese najkasnije do 20-tog u mjesecu (bar je tako bilo ranije). Dakle, 16-tog u mjesecu (tj. sutra) u Poslovnicu Telemacha odneseš Zahtjev za raskid ugovora, napišeš lijep dopis sa svim potrebnim podacima i navedeš da želiš raskid ugovora zaključno sa 31.7.
Isti dan nazoveš Logosoft, zakažeš priključenje za 1.8. i daš im svoje podatke preko telefona. Kada monteri dođu na adresu da te priključe donijeće ugovore koje ćeš potpisati.
Naravno, ili 31.7. ili ujutro 1.8. u Telemach odneseš zaduženu opremu i razdužiš se. Kada stigne račun za 7. mjesec platiš i time je stvar okončana.
Upravo ovako!

I postoji opasnost da LOL uvede uslugu i 19.7. Pa ćeš imati preklapanje sa dvije strane... Ali šta te briga, jer ćeš odmah zaploviti morem LOL-a i biće ti ko na Zrću.
afannedim

#5090 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Pa hoće li više proraditi ton na MOTORSTV, i ovi kanali HRT4 i MGM. je.o više kod njih kanal kad nestane baš dugo ne radi.
Sakazulu

#5091 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Meni danima oko ovih doba konencija prekida svakih 10 min...

LOL nemoj da dolazim tamo!
Sakazulu

#5092 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ispravka svake 3 minute...
afannedim

#5093 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kod mene nema problema sa netom, al oko tv-a ovo ovako me baš nervira
apsolut

#5094 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

Image
znam ko nema :)

Opet neke oscilacije u konekciji, od gledanja youtube i ostalih stranica pa do upload-a....
Praetorious

#5095 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Talasalo se malo, sad je OK.
TwistedX

#5096 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Imam isto oscilacije u konekciji velike. Sad je ok sad nije na svim stranicama.
prestigio

#5097 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prestigio »

ovo opet neki problemi sa logosoft-om? a ja mislila ovih dana da priključim :(
Qler

#5098 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ja na dobrinj nisam primjetio nokakve problene vec duze vrijeme, da ne ureknem :)
Praetorious

#5099 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Evo kažu da je moguće usporenje interneta zbog DDoS-a. Kome radi - dobro je, kome ne ... tome i ne radi.
afannedim

#5100 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kod mene na Čengić Vili bez problema duži period.
Post Reply