Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
oridjidji

#5076 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:
oridjidji wrote:0-0 bajern celzi u 90 minuta. strijelac u produzetku truhli torres :lol:

ma na hrtu komentator drama :) ovi sto pricaju da ih je bajern ubio seru ko foke, ujednacena utakmica. prvo poluvrijeme najbolji period utakmice. drugo truba. jedino se gomezov zicer moze istaci kao prava go sansa i to onaj iz 85 minute. produzetci nidje veze. truba. penali su rulet. sve u svemu i da ih je real izbacio bilo bi zasluzeno...

sve u svemu ocekujem guravo englesko-njemacko finale jednu mrtvu utakmicu, nove produzetke i pobjedu celzija iz gola u produzetcima. naravno truhli strijelac torres. :lol: . 123 minut utakmice.
Kako truba oridjidji? Pa ti ovo volis. Organizovane odbrane, vertikalni fudbal itd. ?
Sta volim? Utakmice u kojima gledam jedno dobro poluvrijeme i onda pad kvalitete fudbala u drugom poluvremenu i produzetke isto tako nezanimljive u kojima nema obilja sansi, vec tek poneka na jade iskobeljana sansa. Pa nocas su dva gola bila na utakmici bila iz penala. Eto toliko o nabrijanosti utakmice i dobroj igri i jednih i drugih...

Vidi utakmica je u prvom poluvremenu i imala ritam, mnogo prilika i golova. u drugom dosta izgubljenih lopti i na jednoj i na drugoj strani te pokojim kvalitetnim probijanjem po bokovima jedne i druge ekipe, te rijetke polusanse, te jedna prava prilika koju je promasio Gomez pred kraj regularnog vremena.

Da volim vertikalan fudbal, hrabro kretanje ekipe prema naprijed, dobru transformaciju ekipe iz odbrane u napad, izuzetnu kontru jer i to je dio fudbala. Pa ove dvije ekipe su imale puno bolje i ljepse meceve u proslosti od ovoga sto je bio nocas. Da je bilo boljih nebi se utakmica odvukla na penale.
oridjidji

#5077 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

zlo87 wrote:
Johnny_x wrote:Ove godine ako Holandija dodje do finala na svjetskom prvenstvu sramota od Fife i Uefe bi bilo da Roben ne dobije nagradu za najboljeg igraca
A što bio on to trebao dobiti nagradu ??

I nije SP nego EP. :D
igle i konac da hekla :lol:
kakav robben... kad je nisu dobili snajder i xavi onda, nece ni robben sada...
Johnny_x

#5078 Re: Champions League 2011/12

Post by Johnny_x »

oridjidji wrote:
Johnny_x wrote:Ove godine ako Holandija dodje do finala na svjetskom prvenstvu sramota od Fife i Uefe bi bilo da Roben ne dobije nagradu za najboljeg igraca
mislis na europsko :D
Mislim editovo sam
Edin H.

#5079 Re: Champions League 2011/12

Post by Edin H. »

p206 wrote:ima li gdje kakva izjava Mourinha?
Ima kaze da su sanse u finalu 50-50 i da ce svakako navijati za plavce u finalu :D

Jos je rekao da je osjetio da njegovi igraci nisu bili dovoljno svjezi poslije najvaznije utakmice u njihovom prvenstvu, da su vjezbali penale, ali nakon dva sata fantasticnog truda grijesili su i promasili PET :D penala :-)
awaken

#5080 Re: Champions League 2011/12

Post by awaken »

Došli bakica i Sergio Ramos pred raj.
- Bakice, zašto bi vi trebali ući u raj?
- Pa molila sam se, bila dobra, čuvala djecu...
- Ajde uđi!

- Sergio Ramos, zašto bi ti trebao ući u raj?
- Ma ništa, ja sam samo došao po loptu
Madrid

#5081 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Bit ce zanimljivo vidjeti tko ce dobiti zlatnu loptu, mogu Messi i Ronaldo zabiti po 100 golova, ali brate bez titule LP ne ide, pogotovo za prvog koji ce po svemu sudeci ostat i bez lige :D
Koolin1

#5082 Re: Champions League 2011/12

Post by Koolin1 »

Madrid wrote:Bit ce zanimljivo vidjeti tko ce dobiti zlatnu loptu, mogu Messi i Ronaldo zabiti po 100 golova, ali brate bez titule LP ne ide, pogotovo za prvog koji ce po svemu sudeci ostat i bez lige :D
Ronaldo je danas propustio sansu da konacno zavrsi ispred Messia... iskreno, da je real prosao do finala mislim da bi bez razmisljanja Ronaldo trebao biti taj koji bi dobio zlatnu loptu, ovako mislim da Messi ipak ima vece sanse, jer je postigao 63 gola, a jos ima 4 utakmice da igra... ako uspije oboriti rekord onda mislim da je on ponovo taj koji treba da je dobije
East_side

#5083 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

.
Coalman

#5084 Re: Champions League 2011/12

Post by Coalman »

Sasvim zaslužen prolaz Bayerna. Igrali su zaista odlično u obje utakmice. U finalu su favoriti protiv Chelsea jer igraju na svom terenu, no već je provjereno da nema favorita i da svako svakog pobjeđuje.
Madrid

#5085 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Ne zaboravi da Ronaldo opet moze biti ispred Messia po broju golova u ligi, osvojit ce vjerovatno ligu i ako cemo statisticki, dao je 2 gola u polufinalu i nije direktni krivac za ispadanje svog tima(nije jedini "fulao"penal), dok je Messi onim penalom ipak odlucio finalistu...

Plus Ronaldo ima Europsko prvenstvo da se dokaze...
Mada ako Spanija odigra kako ocekujm od nje, a posebno Inieste, ne bi mi bilo zao da i iniesta pokupi tu nagradu, zasluzio je :-D

Neki spominju Robena, koji je igracina, ali kad se sjetim sta su o njemu pisali poslije utakmice sa Borusijom...
Better Man

#5086 Re: Champions League 2011/12

Post by Better Man »

Koolin1 wrote:
Madrid wrote:Bit ce zanimljivo vidjeti tko ce dobiti zlatnu loptu, mogu Messi i Ronaldo zabiti po 100 golova, ali brate bez titule LP ne ide, pogotovo za prvog koji ce po svemu sudeci ostat i bez lige :D
Ronaldo je danas propustio sansu da konacno zavrsi ispred Messia... iskreno, da je real prosao do finala mislim da bi bez razmisljanja Ronaldo trebao biti taj koji bi dobio zlatnu loptu, ovako mislim da Messi ipak ima vece sanse, jer je postigao 63 gola, a jos ima 4 utakmice da igra... ako uspije oboriti rekord onda mislim da je on ponovo taj koji treba da je dobije
Sramota bi bilo opet dati Messiu, jer momak ove sezone nije nista osvojio! Mislim da ce zlatnu loptu dobiti najbolji igrac repke koja osvoji Euro!
Koolin1

#5087 Re: Champions League 2011/12

Post by Koolin1 »

Madrid wrote:Ne zaboravi da Ronaldo opet moze biti ispred Messia po broju golova u ligi, osvojit ce vjerovatno ligu i ako cemo statisticki, dao je 2 gola u polufinalu i nije direktni krivac za ispadanje svog tima(nije jedini "fulao"penal), dok je Messi onim penalom ipak odlucio finalistu...

Plus Ronaldo ima Europsko prvenstvo da se dokaze...
Mada ako Spanija odigra kako ocekujm od nje, a posebno Inieste, ne bi mi bilo zao da i iniesta pokupi tu nagradu, zasluzio je :-D

Neki spominju Robena, koji je igracina, ali kad se sjetim sta su o njemu pisali poslije utakmice sa Borusijom...
Mislim da ce EP i odluciti o tome, ako Spanija kojim slucajem osvoji onda je krajnje vrijeme da Iniesta ili Xavi osvoje, ako se pokazu... ako je to Holandija onda definitivno Robben ili RVP...

zamisli Torres postigne hat trick u finalu LP, i odluci pobjednika, i onda bude najbolji strijelac na EP, postigne 2 u finalu i osvoji zlatnu loptu, hahaha
Koolin1

#5088 Re: Champions League 2011/12

Post by Koolin1 »

Better Man wrote:
Koolin1 wrote:
Sramota bi bilo opet dati Messiu, jer momak ove sezone nije nista osvojio! Mislim da ce zlatnu loptu dobiti najbolji igrac repke koja osvoji Euro!
Slazem se, al ipak je postigao 63 gola ove sezone, 5 golova u jednoj utakmici... osvojio je spanski super kup, pa kup (ako osvoje) ... mislim da je jos uvijek jedan od kandidata definitivno...
jasko_ba

#5089 Re: Champions League 2011/12

Post by jasko_ba »

jos uvijek se trazi ramosova lopta
Image
:lol:
trcicu trceci

#5090 Re: Champions League 2011/12

Post by trcicu trceci »

Image
Image
Image
Image
Image
osvajac bayern munchen...dovidjena i prijatno :run:
ledeni_caj

#5091 Re: Champions League 2011/12

Post by ledeni_caj »

jasko_ba wrote:jos uvijek se trazi ramosova lopta
Image
:lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#5092 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

trcicu trceci wrote: Image

"E jebem mu mater, kako nece ocam'..." :lol: :lol: :mrgreen:
smijesni_ste

#5093 Re: Champions League 2011/12

Post by smijesni_ste »

A kažu LeBron James zakaže u ključnim trenucima.. :D :D
East_side

#5094 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

Možda je prerano govoriti o finalu, daleko je taj 19. maj... ko zna ko će biti spreman/povrijeđen od igrača do tada, hoće li se usvojiti ova odluka oko ukidanja kartona, samim time i suspenzija nekih igrača iz oba tima...

Ali ja ću se usuditi baš sada, na osnovu analize dosadašnjih zasluga, "točka sreće" i ostalih "kredita" oba tima iznijeti svoju prognozu Minhenskog finala :mrgreen:

Ako bismo gledali dosadašnji tok ove sezone Lige šampiona, Bayern je mnogo više pokazao od Chelsea i po tome bi bilo pravednije da on i osvoji ovo takmičenje. Ruku na srce, ni Bayern nije bio baš najuvjerljivija ekipa do sada. Za razliku od nekih drugih timova, nisu ostali neporaženi u grupnoj fazi, pa onda i onaj neočekivani poraz i jako slabo izdanje kod Basela, bez obzira na super-visoku pobjedu u revanšu...

Možda nebitni detalji ali ipak ostavljaju malu mrlju na cjelokupnu superiornost Bavarskog giganta. Šta tek onda reći za Chelsea? Pa oni su bili već otpisani još nakon one prve utakmice kod Napolija, barem s moje strane... U grupnoj fazi također nisu ostali neporaženi.

Ali Chelsea od osmine finala nema nijedan poraz u LŠ. :) Bayern je, s druge strane, večeras doživio novi poraz :oops: :mrgreen:

Zaključak: Bayern je mnogo lakše i uvjerljivije od Chelsea prošao sve svoje prepreke u knock-out fazi takmičenja. ;-)

Ako bismo, pak, uzeli u obzir sve dosadašnje pehove Chelsea u ranijim sezonama (nevezano za Bayern); ispadanje od Liverpool-a nakon penala one jedne sezone, pa onda onaj promašeni penal Terry-a za titulu šampiona Evrope protiv Man.Utd., pa onaj (po njih) nesretni polufinalni dvomeč protiv Barce prije dvije sezone... došli bismo (barem ja dolazim) do zaključka da ova generacija plavaca sa Stamforda, predvođena Drogbom, Lampardom, Terry-em, Čechom... bez obzra koliko nam bili dragi (meni baš i nisu), nakon svega ovoga, definitivno zaslužuje da jednom podigne tog "klempu". ;-)

Ako bi sada u tome i uspjeli, nakon što su na OVAKAV način došli do finala, mislim da bi anulirali sve ove pehove iz prethodnih sezona i upravo zbog toga, zasluženo osvojili LŠ.

S druge strane Bayern, domaćin, željan osvajanja trofeja LŠ više nego ikad, pogotovo zbog poraza u svom posljednjem finalu (po meni zasluženog) od Intera. Ni za Bayern se ne može baš reći da se kao klub nije susretao s pehovima. Iako je bilo poprilično davno, ja još uvijek ne zaboravljam onaj nevjerovatni poraz od Man.Utd. kada su do sudijskog vremena vodili 1-0 i onda primili dva gola... To je možda i jedan od glavnih razloga što baš ovoliko mrzim taj Man.Utd. :x Istina, Bayern mi je tada bio mnogo draži klub nego danas ali eto...

Dalje, Bayern je do svoje (zasad) posljednje titule prvaka Evrope došao nakon penala! Dakle, više sretno nego spretno. Večeras se nakon tih istih penala plasirao u finale.

Prognoza finala: To će biti jedna, ne baš lijepa utakmica za oko uz terensku inicijativu Bayerna ali bez pravih rješenja u napadu. S druge strane, uz izuzetno disciplinovanu (kako smo to već sada i navikli) i učinkovitu defanzivu Chelsea s nešto hrabrijom igrom prema naprijed i češćim kontrama nego što je to bio slučaj protiv Barce. Svi statistički parametri će na kraju biti u korist Bayerna, osim;

Final score: na osnovu svega što sam naveo, prognoziram pobjedu Chelsea na kraju! ;-) Da li nakon penala, produžetaka, regularnog toka, vidjet ćemo aBd...
Last edited by East_side on 26/04/2012 13:13, edited 1 time in total.
BASS

#5095 Re: Champions League 2011/12

Post by BASS »

Image

Sreca pa ova greska nije presudila.O onom prvom penalu necu da pricam,kakav onda izgleda prirodan polozaj ruke kad padas na zemlju? Zao mi Alabe,jer je bio jedan od boljih veceras,zasluzio je finale.
matsuda

#5096 Re: Champions League 2011/12

Post by matsuda »

Utakmica je bila dobra, neizvjesna, tvrda... Bas po mom ukusu.

Ali, neko onom sudiji treba objasniti da aut (ili korner) ne izvodi ona ekipa ciji igrac je loptu izbacio van igre, nego suprotno. Ne znam je li frajer pola auta (i kornera) dosudio kako treba.

I drago mi je sto nisu zatamnili onaj njemacki kanal na kojem prenose LP. Slika fantastica, ne razumijem komentatora - perfekcija.
BASS

#5097 Re: Champions League 2011/12

Post by BASS »

matsuda wrote: I drago mi je sto nisu zatamnili onaj njemacki kanal na kojem prenose LP. Slika fantastica, ne razumijem komentatora - perfekcija.
:) suti nemoj pricat da cuju pa zatamne : P
Rob_Atl

#5098 Re: Champions League 2011/12

Post by Rob_Atl »

Image
:D
ultima_palabra

#5099 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

BASS wrote:Image

Sreca pa ova greska nije presudila.O onom prvom penalu necu da pricam,kakav onda izgleda prirodan polozaj ruke kad padas na zemlju? Zao mi Alabe,jer je bio jedan od boljih veceras,zasluzio je finale.
Jel tebi ova linija paralelna sa linijom 16erca? Uostalom, šta i da jeste u ofsajdu 10 cm, jel to greška sudije?
sumirprimus

#5100 Re: Champions League 2011/12

Post by sumirprimus »

bajern zasluzeno pros`o dalje...
nadam se da ce uzet i finale...
da se zna,da se isplati igrat lopte,a ne ziheraski,cekat.. i cekat.. i cekat.. :D

p.s sreca pa ofsajd ne presudi :P
Locked