SDP

Post Reply
sanaman

#5076 Re: SDP

Post by sanaman »

Nagradno pitanje:
Koju ces ti robu naruciti-onu koja dolazi za sedam dana ili onu koja ce doci za mjesec dana?

Na trzistu ne mozes biti konkurentan bez dobre putne infrastrukture i to je osnova svih ekonomskih razmisljanja.[/quote]

Znas li kako roba danas putuje:
a) avionom do velikih aerodroma pa se distribuira dalje, zeljeznica, kamion
b) brodom do VELIKIH luka pa dalje zeljeznicom ili kamonima

Niti na Balkanu ima tolikih kapaciteta za aerodrome, zeljeznice ni autoput..a na kraju roba ide tamo gdje su potrosaci a oni su u zapadnoj Evropi...tako se manite iluzije da ce brod da uplovi u luku (koju nemamo, a o terminlau da primimo brod sa 8000-10000 kontejnera, necu ni pricati) pa ce roba ici za zapadnu Evropu. Od te ljubavi nista.

ovo je off, sve se mi moderacija brisati :D naravno da nema veza sa strankama. ali ima veze sa cijelom pricom, jer pricamo o konkuretnosti, potencijalu i sl. stvarima. Nazalost nula bodova za Bih.
Last edited by sanaman on 06/12/2011 16:13, edited 1 time in total.
madner

#5077 Re: SDP

Post by madner »

Poenta je da privodjenje kraju nije nikakav argument. Mogli su teoretski napraviti 99 kilometara a da ne privedu kraju niti jednu dionicu.
sinuhe

#5078 Re: SDP

Post by sinuhe »

Moze i Zenon trcati a da nikad ne prestigne kornjacu :D
tortekolaci

#5079 Re: SDP

Post by tortekolaci »

madner wrote:Poenta je da privodjenje kraju nije nikakav argument. Mogli su teoretski napraviti 99 kilometara a da ne privedu kraju niti jednu dionicu.
Ko nema uspjeha u praksi uvjek ce ti prodati dobru teoriju.
madner

#5080 Re: SDP

Post by madner »

A onaj koji nema argumente ce uvijek pokusati promijeniti prvobitnu argumentaciju ako je covjek sa zadatkom.
tortekolaci

#5081 Re: SDP

Post by tortekolaci »

Svaki kilometar autoputa pomnozen sa nulom daje nulu kilometara autoputa. Jos od Pitagore i Arhimeda, svjet jaceg argumenta nije vidio.
Optimus Prime

#5082 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

tortekolaci wrote:Svaki kilometar autoputa pomnozen sa nulom daje nulu kilometara autoputa. Jos od Pitagore i Arhimeda, svjet jaceg argumenta nije vidio.
Samo ako ides od pretpostavke da se radi o linearnoj funkciji.
A posto "pustanje odredjenih kilometara ceste u pogon" nije linearna funkcija vec stepenicna, ja bih rekao da si ti troll.
tortekolaci

#5083 Re: SDP

Post by tortekolaci »

Dobro, priznajem kada sam porazen. Kada ce ta proslava izgradnje 0 km autoputa, linearnog ili stepenicnog, da nazdravim i svima se izvinim za ostar vid i pretjerano koristenje matematickih dokaza?
madner

#5084 Re: SDP

Post by madner »

Imas link na stranicu pa mozes vidjeti koji je planirani rok izgradnje.
Alfons Kauders

#5085 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ih, ode covjek na rucak i propusti raspravu ekonomskih strucnjaka koji su jutros bili na conference callu sa sarkozijem, merkelovom i bernankeom... :D
tortekolaci

#5086 Re: SDP

Post by tortekolaci »

madner wrote:Imas link na stranicu pa mozes vidjeti koji je planirani rok izgradnje.
Ne mogu. cim sam vidio da je Brcko jos uvjek u RS, odustao sam

http://www.jpautoceste.ba/web/images/kartafinal.jpg
domaci.ba

#5087 Re: SDP

Post by domaci.ba »

Optimus Prime wrote:
domaci.ba wrote: Tajautoput im je jedina nada da ostanu na vlasti. Ma mogu jos dosta toga, da ne sirim.
Nisam prorok, ali neke stvari se tesko mogu predvidjeti. Do 2014 je dugo i dosta toga se moze uraditi.
SDP je naslijedio jednu gomilu problema koje moraju rijesavati u najnepogodnijem trenutku sa obzirom na duznicku krizu u evropskim drzavama.
No ukoliko Evropa do 2013 izadje iz krize i njihove ekonomije pocnu opet brze rasti, to ce pozitivno utjecati na nas izvoz, strane investicije i doznake iz inostranstva. Do SDP-a je da povuku par dobrih poteza kako bi ostvarili sinergiju koja bi pojacala efekte tog ekonomskog rasta i u Bosni. Novi mandat im je onda siguran.
Sto se tice autocesta mislim da su planovi o izgradnji nekih 35 km za vrijeme ovag mandata i vise nego realni.
Dok ja to ocima ne vidim ne vjerujem. Pusti ba Europu izvuci ce se oni. Ode ovo siroko neki su izvukli stanje na terenu. To je ono sto je bitno i da dalje ne skrecem, SDP je zajaho i licno ocekujem rezultate. U supotnom bice kaznjeni, a oktobar je blizu(ovaj opcinski nivo)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5088 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ova rasprava se odvija kao da je SDP završio dionicu autoputa kroz BIH, pa se sad kao netko nešto buni, a ljudi eto, napravili :D . Pa nije ni pomaknuto. Samo neke kućice postavljene oko Kaknja.
Upsss, da zaboravih.. piše na linku da hoće. :lol:
Ukratko, za autoput imaju još 3 godine i ne treba ih oko toga direati. Nego, neka mi se ne predstavlja kao da je završeno ili početo kad nije.
Optimus Prime

#5089 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:Ova rasprava se odvija kao da je SDP završio dionicu autoputa kroz BIH, pa se sad kao netko nešto buni, a ljudi eto, napravili :D . Pa nije ni pomaknuto. Samo neke kućice postavljene oko Kaknja.
Upsss, da zaboravih.. piše na linku da hoće. :lol:
Ukratko, za autoput imaju još 3 godine i ne treba ih oko toga direati. Nego, neka mi se ne predstavlja kao da je završeno ili početo kad nije.
Da se i ja barem djelimicno s tobom slozim.

Djelimicno, posto svi insider-i govore da su se radovi od Kaknju prema Zenici prilicno intenzivirali, kao i radovi oko zaobilaznice.
A i u Hercegovini se nesto desava. Vidljivo iz slika koje sam postao.

Sto se tice ostalih dionica to cemo naravno vidjeti.

U svakom slucaju ce biti vrlo tesko da za tri sljedece godine naprave manje autoceste od prosle Mujezinoviceve vlade., i to usprkos recesiji.:D
KatarinaKosaca

#5090 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:U svakom slucaju ce biti vrlo tesko da za tri sljedece godine naprave manje autoceste od prosle Mujezinoviceve vlade. :D
Napisah ja na ovom forumu da neće doći gori gradonačelnik od Semihe, jer je to nemoguće, pa me stvarnost demantira :D . Ali, šta će biti kad će biti... to samo zna Bog.
Optimus Prime

#5091 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:U svakom slucaju ce biti vrlo tesko da za tri sljedece godine naprave manje autoceste od prosle Mujezinoviceve vlade. :D
Napisah ja na ovom forumu da neće doći gori gradonačelnik od Semihe, jer je to nemoguće, pa me stvarnost demantira :D . Ali, šta će biti kad će biti... to samo zna Bog.
Ja sam ateista, tako da mislim da niko ne zna sta ce biti.

Ali evo dajem ti casnu pionirsku da necu glasati za SDP, ako platforma ne napravi barem 100 m vise autoputa od bivse vlade.
KatarinaKosaca

#5092 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Ali evo dajem ti casnu pionirsku da necu glasati za SDP, ako platforma ne napravi barem 100 m vise autoputa od bivse vlade.
I ja sam ateista, Bog je upotrebljeno u uzrečici. A, svatko je slobodan da glasa za koga želi i da preferira koga želi. Ne treba demonizirati ljude koji ne djele iste ideje sa našima. Ukoliko neka stranka nije teroristička ili zabranjena , sasvim je legitimno da je se podrži. Na primjer, ako budu prijevremeni izbori ja ću glasati SDP. Ne zato što ih volim niti u njih vjerujem, nego zato što treba završiti posao i preuzeti odgovornost. A ne zaposliti daidžiće pa pobjeći.
Alfons Kauders

#5093 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Optimus Prime wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ja sam ateista, tako da mislim da niko ne zna sta ce biti.

Ali evo dajem ti casnu pionirsku da necu glasati za SDP, ako platforma ne napravi barem 100 m vise autoputa od bivse vlade.
pa ako si ateista, mogo si se vala komotno zakunut bogom... :D

evo npr. ja se kunem bogom :D da cu do kraja zivota glasati sa sdp ako pocnu barem projektovati dionicu tz-zepce do kraja mandata... :D onda nek fahro preuzme :D
KatarinaKosaca

#5094 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:evo npr. ja se kunem bogom :D da cu do kraja zivota glasati sa sdp ako pocnu barem projektovati dionicu tz-zepce do kraja mandata... :D onda nek fahro preuzme :D
Uhhh, teška dionica. Neće ovo ni tvoji unuci dočekati ni sa Donaldom Trumpom..
Alfons Kauders

#5095 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:evo npr. ja se kunem bogom :D da cu do kraja zivota glasati sa sdp ako pocnu barem projektovati dionicu tz-zepce do kraja mandata... :D onda nek fahro preuzme :D
Uhhh, teška dionica. Neće ovo ni tvoji unuci dočekati ni sa Donaldom Trumpom..
tehnici jeste zahtjevna... ali je zato kratka i ide kroz vukojebine... :D tako da nema ljudi koji bi trazili 172,000 maraka odstete za dvije lijehe graha i rusevnu stalu... :D

a nesto sumnjam da ce RS jedva docekati da gradi svoj dio dionice, sjeverno od doboja...
irnes77

#5096 Re: SDP

Post by irnes77 »

Gospon Lagundzija je tek poceo zadovoljavati svoje i stranacke potrebe po manjim mjestima, vidjecemo kad dodje do vecih da li ce se sjetiti da ovdje ima i gladnih, nezaposlenih, jadnih, bijednih... Pa da vidimo da li ce potrebe naroda konacno staviti ispred svojih? Da li ce ikada ta drzava biti za covjeka???
Alfons Kauders

#5097 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

irnes77 wrote:Gospon Lagundzija je tek poceo zadovoljavati svoje i stranacke potrebe po manjim mjestima, vidjecemo kad dodje do vecih da li ce se sjetiti da ovdje ima i gladnih, nezaposlenih, jadnih, bijednih... Pa da vidimo da li ce potrebe naroda konacno staviti ispred svojih? Da li ce ikada ta drzava biti za covjeka???
tako je, dosta se sarajevo patilo sa najvisom prosjecnom platom i najnizom stopom nezaposlenosti u bih... :D
Hemel

#5098 Re: SDP

Post by Hemel »

SNSD Milorada Dodika stiže i u Kalesiju

Kako se približava izborna godina tako raste i broj zainteresovanih za liste Općinskih vijeća. Na sreću broj vijećnika je ograničen. Na dosadašnjim općinskim izborima u Kalesiji liste za OV nisu imale stranke iz Republike Srpske.

Kako saznajemo od izvora bliskih SNSD-u Milorada Dodika ova stranka bi uskoro trebala otvoriti kancelariju u Kalesiji. Pored otvaranja kancelarije počet će i pripreme liste za Općinsko vijeće na kojoj će se naći nekoliko srpskih povratnika iz Jeginov Luga, Gojčina, Zolja i Zeline.

O tačnom datumu otvaranja SNSD-ove kancelarije naš izvor nam nije mogao reći, ali ističe da će to najvjerovatnije biti u februaru naredne godine.

(Kalesija Online )
R.A.
upss...ovo nije trebalo ovdje da se nadje... :D
quasar

#5099 Re: SDP

Post by quasar »

Evo da i ja kazem sta treba SDP uraditi da bih ja opet glasao za njih:
1. da ne poskupi voda ni grijanje, a ni struja za njihovog mandata.
(neka naprave kantonalnu agenciju - holding za komunalna preduzeca, pa nek objedine racun za sve rezije i usluge KJKP, i elektrodistribucije. Rjesice problem toplana, vodovoda, Rada... moze se i RTV tu prisloniti, a poskupljenja nece biti potrebna). Ovo uz ustede u pomenutim firmama jer nedopustivo je da imaju plate iznad prosjeka, a da traze poskupljenja.
2. da imam pitku vodu na cesmi 24/7,
3. da otvore gradiliste na 150 km trase autoputa,
4. da mi ne opale nove namete na platu (sada mi drzava uzima 59% onoga sto zaradim, 42% preko platne liste i 17% PDV kad krenem da potrosim ono sto je ostalo.)

Eto skromno. Trazim samo da mi ne bude gore nego sad, i da imam vode cijeli dan. E jbg. ako ovo zaseru.
irvinx1

#5100 Re: SDP

Post by irvinx1 »

Treba zapocetak da smanje broj siromasnih, da naprave vise usranu drzavu za covjeka koju su obecali, da smanje nezaposlenost, da prestanu da kukaju kako im HDZ i SNSD nedozvoljavaju da formiraju vlast i bla bla bla...

Sve patriote u picku materinu, a drzava se gusi u nezaposlenosti, siromastvu i sivilu.
Post Reply