Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
sizifinho
#5076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa u teoriji ima spoila radnji koje ce se ubrzo odviti stoga teoretisanje na tu temu jeste spoil..
a kako je jon targerijen?
Rhaegar, brat od Daenerys i nasljednik trona je imao zenu iz Dornea (koju je viper dosao osvetiti),
medjutim Rhaegar se zaljubio u Lyannu Stark, Nedovu sestru, pa ju je oteo. Robert je zbog tog cina pokrenuo pobunu koja je dovela do pada Porodice Targerijen.
Eh sad, zbog par stvari koje Eddard kaze u prvoj knjizi
i par UNUTRASNJIH DIJALOGA, te nekoliko scena iz drugih knjiga
vjeruje se da Lyanna nije oteta vec je svojom voljom otisla sa rhaegarom.
Kad je Robert ubio Rhaegara, Ned je pronasao dvorac u kojem je Lyanna bila skrivena, i kako kaze u knjizi: nasao ju je u krevetu od krvi
Eh sad, Rhaegar je volio Lyannu
ne bi je ubio sigurno.
A u medieval engleskoj bed of blood je termin za zenu koja je umrla pri porodu.
Teorija je da je Jon zapravo Rhaegarov sin, a da je Ned zrtvovao svoju cast, rekavsi da je prevario Catelyn, i da je Jon njegovo kopile. Poznavajuci koliko je Ned castan, ova teorija zapravo ima smisla.
a kako je jon targerijen?
Rhaegar, brat od Daenerys i nasljednik trona je imao zenu iz Dornea (koju je viper dosao osvetiti),
medjutim Rhaegar se zaljubio u Lyannu Stark, Nedovu sestru, pa ju je oteo. Robert je zbog tog cina pokrenuo pobunu koja je dovela do pada Porodice Targerijen.
Eh sad, zbog par stvari koje Eddard kaze u prvoj knjizi
i par UNUTRASNJIH DIJALOGA, te nekoliko scena iz drugih knjiga
vjeruje se da Lyanna nije oteta vec je svojom voljom otisla sa rhaegarom.
Kad je Robert ubio Rhaegara, Ned je pronasao dvorac u kojem je Lyanna bila skrivena, i kako kaze u knjizi: nasao ju je u krevetu od krvi
Eh sad, Rhaegar je volio Lyannu
ne bi je ubio sigurno.
A u medieval engleskoj bed of blood je termin za zenu koja je umrla pri porodu.
Teorija je da je Jon zapravo Rhaegarov sin, a da je Ned zrtvovao svoju cast, rekavsi da je prevario Catelyn, i da je Jon njegovo kopile. Poznavajuci koliko je Ned castan, ova teorija zapravo ima smisla.
- karanana
#5077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aha, eh hvala na ovome, jer ova prica se vrti nekako od prve sezone kada robert i ned hodaju dole po katakombama winterfella i pricaju o tome pa sve do ove zadnje epizode, a meni je malo bilo komplikovano to uhvatiti, a vjerovatno se kroz knjigu bolje zapamte te ljubavne relacije.
a ova lyanne, nju je i robert ganjo je li tako ali na kraju uze cersei, ako se dobro sjecam price izmedju neda i roberta iz prvih par epizoda prve sezone? dobra neka macka bila izgleda.
a ova lyanne, nju je i robert ganjo je li tako ali na kraju uze cersei, ako se dobro sjecam price izmedju neda i roberta iz prvih par epizoda prve sezone? dobra neka macka bila izgleda.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaći ipak je snow Targaryen... zato je ona crvena vještica htjela njegovo sjeme po kraljevskoj liniji i nanjušila da je jače od Stanisovog, još kad bi probala moje 
- pici
#5079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:aha, eh hvala na ovome, jer ova prica se vrti nekako od prve sezone kada robert i ned hodaju dole po katakombama winterfella i pricaju o tome pa sve do ove zadnje epizode, a meni je malo bilo komplikovano to uhvatiti, a vjerovatno se kroz knjigu bolje zapamte te ljubavne relacije.

jebemli ga ovo mi prvo izbaci kad sam ukuco lyanne u gogletu...
- karanana
#5080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
starkova 100%, vidis crnu kosu.
- pici
#5081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

a sad je malo jasnije...Aemon i Daenerys su jedini živući Targaryen, dok je Jon Snow kopile raHmetlije Rhaegara i Lyanne...Elia Martell je sestra od Oberyn i Doran Martell, koja je silovana i ubijena skupa sa svojom djecom od Mountain po naredbi Lannistera a zatim sklanjajući konkurenciju za prestolje sklopljen brak Cersei Lannister i Robert I Baratheon...
- karanana
#5082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e jeste jasnije sada. mogla bi ova teorija biti tacna.
a zar nije umrla beba drage i kalisi? je li still born znaci da je preminula?
- Capajebo
#5083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smijeh na 0:40
Nego onaj, kad ce 5ta epizoda?
-
omar little
#5084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dokle mi, me=sto smo gledali sve, moramo cekati da nas stigne emitiranje? (ne da mi se guglati
)
- AleksoMKD
#5085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nego kad smo kod Roberta Barateona, najbolji komentar o njemu u knjizi:
If he couldn't fuck it, fight it or drink it, it bored him
Sandor Clegane on Robert Baratheon
If he couldn't fuck it, fight it or drink it, it bored him
Sandor Clegane on Robert Baratheon
- Njanjavi
#5086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stani ba, jel ovo znaci da je beba od khalisi plavke i onog drogasha kale prezivila?pici wrote:
a sad je malo jasnije...Aemon i Daenerys su jedini živući Targaryen, dok je Jon Snow kopile raHmetlije Rhaegara i Lyanne...Elia Martell je sestra od Oberyn i Doran Martell, koja je silovana i ubijena skupa sa svojom djecom od Mountain po naredbi Lannistera a zatim sklanjajući konkurenciju za prestolje sklopljen brak Cersei Lannister i Robert I Baratheon...
Jel mutant neki il je normala beba?
I u kojoj epizodi se to sazna i dje je sad beba. Dosao sam do 5te epizode u drugoj sezoni
-
duboka_misao
#5087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:e jeste jasnije sada. mogla bi ova teorija biti tacna.
stillborn je mrtvorodjeno,nije ni bilo zivo u njoj a deceased je zivio pa preminuo.
-
omar little
#5088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa piste ti stillborn. mrtvo dijete.
- pici
#5089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

znaći Jon nebi trebao biti Eddovo kopile, nego sin od njegove sestre Lyanna Stark koju je "Oteo" Rhaegar Targaryen, zapravo Edd je sačuvao čast svoje sestre jer je Rhaegar bio oženjen i imao dvoje djece sa Elia Martell... Rhaegara je ubio Robert Baratheon a ženu mu Mountain vazal i poslušnik Lannistera... aHa sad sve leže na rudu.
-
Juliuscezar
#5090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
čudi me da je Rickon tako lahko otpisan, ne bi lose da Stannis sazna za njega i iskoristi ga za dobivanje podrske sjevera. Da se desi slicna situacija onoj u Valley-u.
- karanana
#5091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a gdje je rickon sada?
ja se uopste ne sjecam ni njega ni njegove price i epopeje.
- annoy
#5092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo da kažem da nemaju svi Targaryeni srebrnkastu kosu, a ljubičaste oči još manje.
Može netko bit (barem dijelom) Targaryen sve i ako je crnokos
Može netko bit (barem dijelom) Targaryen sve i ako je crnokos
-
Juliuscezar
#5093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:a gdje je rickon sada?
Sklonjen i sakriven kod neke plemicke porodice koja je odana Starkovima, gore blizu zida. Ne znam tacno koja. Znas ono da su on i onaj mali invalid ko predstavljeni da su spaljeni, ali su se izvukli. Sad ne znam ima li iko ideju da su oni ustvari prezivjeli.
Edit: Sklonjen kod hous of Umber, dvorac last heart.
- annoy
#5094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidim da se pričalo o Dany i tome što (ne)bi trebala napraviti, pa da i to prokomentiram, ja nekako uvijek mislim da je ona trebala otići u Asshai
Jorah ju je htio tamo odvesti dok se nisu zmajići izlegli, kasnije to više nije spominjao, možda je mislio da bi se tamo oni mogli izleći pa nije više bilo potrebe, ali nekako imam osjećaj
da bi tamo dobila neko korisno znanje u vezi zmajeva, možda o odgoju i dresuri...I Quaithe joj je prorekla da tamo ode i da ju tamo čeka istina...možda će i otići tamo pa doći u Westros s druge strane 
Makar sumnjam da bi prihvatila Crvenog boga.
-
duboka_misao
- pici
#5096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
annoy wrote:Vidim da se pričalo o Dany i tome što (ne)bi trebala napraviti, pa da i to prokomentiram, ja nekako uvijek mislim da je ona trebala otići u AsshaiJorah ju je htio tamo odvesti dok se nisu zmajići izlegli, kasnije to više nije spominjao, možda je mislio da bi se tamo oni mogli izleći pa nije više bilo potrebe, ali nekako imam osjećaj
da bi tamo dobila neko korisno znanje u vezi zmajeva, možda o odgoju i dresuri...I Quaithe joj je prorekla da tamo ode i da ju tamo čeka istina...možda će i otići tamo pa doći u Westros s druge strane
Melisandre je iz Asshaia, njena religija je takodje iz tog grada tj glavna religija, Jorah po meni je tada spijo za Kraljevstvo tako da je moguce da je htjeo da je odvuce sto dalje od glavnog grada, mislim da bi joj to bila najveca greska...kako ce opet ovladati zmajevima to ne znam al ce sigurno se vratit, nemaju koga drugog ubacit na njeno mjesto kao jednog od glavnih likova serije, naivna, simpaticna, jebozovna i beskrajno glOpa
- annoy
#5097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
"To go north, you must go south. To reach the west, you must go east. To go forward you must go back, and to touch the light you must pass beneath the shadow."pici wrote:
Melisandre je iz Asshaia, njena religija je takodje iz tog grada tj glavna religija, Jorah po meni je tada spijo za Kraljevstvo tako da je moguce da je htjeo da je odvuce sto dalje od glavnog grada, mislim da bi joj to bila najveca greska...kako ce opet ovladati zmajevima to ne znam al ce sigurno se vratit, nemaju koga drugog ubacit na njeno mjesto kao jednog od glavnih likova serije, naivna, simpaticna, jebozovna i beskrajno glOpa
Po meni joj je puno veća greška što se išla pačati u staru civilizaciju i rušiti ju, koliko god njena borba protiv ropstva bila plemenita, ona nema pojma kako vladati tim ljudima, premlada je, prebalava, preglupa i previše impulzivna da ičime vlada.
Trebala se pritajiti i otići u Asshai
- Njanjavi
#5098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najjaca picka ikad na tv je ona plavka kalisi sa zmajevima tita mi, donna iz suitsa aint got shit on her!!!
A onu shemsu stark bi mlavio maljem dok je ne bi u vegetu pretvorio, sve joj glupo jbem u nos mutavi, de ba nek je neko rokne vise pizda joj materna glupa i razmazena!!!
Najjaci lik ikad onaj iz bravosa killer sto mjenja lica kad hoce, ona mala okata je mahnita sto ne ode na obuku sa njim
Jes zaraza serija jbote, jos skino torent imam sad i mape nekakve, nafur zesci kad spomenu stagod, pratim kretanje hajvana po mapi
A onu shemsu stark bi mlavio maljem dok je ne bi u vegetu pretvorio, sve joj glupo jbem u nos mutavi, de ba nek je neko rokne vise pizda joj materna glupa i razmazena!!!
Najjaci lik ikad onaj iz bravosa killer sto mjenja lica kad hoce, ona mala okata je mahnita sto ne ode na obuku sa njim
Jes zaraza serija jbote, jos skino torent imam sad i mape nekakve, nafur zesci kad spomenu stagod, pratim kretanje hajvana po mapi
-
sizifinho
#5099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
boldirano znači da mora otići i vratiti se svojim Dorthraki plemenima, a ovoannoy wrote:"To go north, you must go south. To reach the west, you must go east. To go forward you must go back, and to touch the light you must pass beneath the shadow."pici wrote:
Melisandre je iz Asshaia, njena religija je takodje iz tog grada tj glavna religija, Jorah po meni je tada spijo za Kraljevstvo tako da je moguce da je htjeo da je odvuce sto dalje od glavnog grada, mislim da bi joj to bila najveca greska...kako ce opet ovladati zmajevima to ne znam al ce sigurno se vratit, nemaju koga drugog ubacit na njeno mjesto kao jednog od glavnih likova serije, naivna, simpaticna, jebozovna i beskrajno glOpa![]()
Po meni joj je puno veća greška što se išla pačati u staru civilizaciju i rušiti ju, koliko god njena borba protiv ropstva bila plemenita, ona nema pojma kako vladati tim ljudima, premlada je, prebalava, preglupa i previše impulzivna da ičime vlada.
Trebala se pritajiti i otići u Asshai
znači više u kontekstu: "da bi naučila letjeti na zmaju, moraš zadobiti njegovo povjerenje"to touch the light you must pass beneath the shadow
Asshai nećemo vidjeti, Martin je to već izjavio
- annoy
#5100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Proročanstvo je dosta neodređeno i apstraktno i može se odnositi na više stvari. Ovo je samo jedno od mogućih tumačenja.sizifinho wrote:
boldirano znači da mora otići i vratiti se svojim Dorthraki plemenima, a ovoznači više u kontekstu: "da bi naučila letjeti na zmaju, moraš zadobiti njegovo povjerenje"to touch the light you must pass beneath the shadow
Asshai nećemo vidjeti, Martin je to već izjavio
Quaithe joj je i sama potvrdila da treba ići u Asshai tako što joj je rekla da ju tamo čeka istina...zato sam ja uvjerena da sjena označava Asshai.
Znam što je Debeli rekao za Asshai, samo govorim ono što bih ja htjela vidjeti i što mislim da bi trebalo biti. On mora zaokruživati priče, a ne otvarati nova poglavlja, pa zato razumijem da tamo nećemo otići.