Eh jebi ga sad ti jarane.horion_bosona wrote:me sviđa mi se što ćemo biti nosioci... znam da ćemo tako izbjeći, kao moguće protivnike, ekipe protiv kojih realno nemamo šanse... međutim, sve slabije postavljenje reprezentacije će priželjkivati BiH kao nosioca i u tome vidjeti dobru priliku za prolazak na Euro, te ulaziti maksimalno motivisani u te utakmice... dok ćemo mi, htejeli ne htjeli, imati breme favorita u kvalifikacionoj grupi, uz ogromana očekivanja javnosti
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#5076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- horion_bosona
#5077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa prošle kvalifikacije (tj. kvalifikaciona grupa) su pokazale da je moguće dobiti povoljnu grupi i iz trećeg šeširaLogovan wrote:Eh jebi ga sad ti jarane.horion_bosona wrote:ne sviđa mi se što ćemo biti nosioci... znam da ćemo tako izbjeći, kao moguće protivnike, ekipe protiv kojih realno nemamo šanse... međutim, sve slabije postavljenje reprezentacije će priželjkivati BiH kao nosioca i u tome vidjeti dobru priliku za prolazak na Euro, te ulaziti maksimalno motivisani u te utakmice... dok ćemo mi, htejeli ne htjeli, imati breme favorita u kvalifikacionoj grupi, uz ogromana očekivanja javnosti![]()
Pa bolje i ovo, nego da smo recimo u drugom šeširu, tj. da nismo nosioci. Čuj ulazit će maksimalno motivisani... Eto inače ne ulaze motivisani, nego se odmah naguze na početku meča.
psihološki je bolje da te se protivnici pribojavaju kao nezgodnog rivala iz 2. ili 3. šešira, nego priželjkuju kao najlakšeg nosioca
-
missko
#5078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vaha ako bude selektor ne gine nam da igramo ko Grcka. On bi po meni bio idealan da vodi Hr repku
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
snoopy_cb
#5079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Napisao sam u jednom post-u da Safet nije vrhunski trener ali da je ucio, sto je sve zaboravio sto je naucio trebalo bi njega pitati. Ali mu je taktika od USA postala cak i gora od one prve zvanicne protiv FRA. Vaha je vrhunski trener, dvije lige iznad Safeta, covjek u odlucujucoj sve svoje zvijezde stavi na klupu, Belfodil, Taider, Djebour, Yebda i niko da prigovori. Kod nas Miske ne moze da hoda 90 min a ne da trci, ako ga ne smijes ostaviti na klupi onda ga zajedno s nama postedi muka i zamjenhorion_bosona wrote:nigdje ne tvrdim da će ostati ili otići, samo razmišljam par mjeseci unaprijed... bilo bi sasvim normalno da on nakon SP dobije pristojnu ponudu za vođenje nekog kluba... i sam je nagovjestio da ga ne zanima ništa do završetka Svjetskog
osjeti se znatan pad u igri od augusta... za razliku od prošlih kvalifikacija, kad smo se dizali kako su one odmicale... mislim da promjena, uz pravo trenersko ime sa ovako sređenim savezom u pozadini, može dovesti do dobrih stvari... ili, ako hoćeš, do toga da neće nastati veće turbulencije
- DonVitoN
#5080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nemamo mi podloge da igramo kao Grcka.missko wrote:Vaha ako bude selektor ne gine nam da igramo ko Grcka. On bi po meni bio idealan da vodi Hr repku
- phillie
#5081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo je pocelo cini mi se kad smo dobili Armeniju 2:0 u gostima, onako bas rutinerski, lagano. Do tada su nam gostovanja kod ovakvih ekipa bila u najmanju ruku da igramo sa rivalom jednakih kvaliteta i da bi i bod bio uspjeh. Slucajno ili ne od te utakmice nas je nekako "krenulo" protiv slabijih reprezentacija. Naravno da se moze (i da ce se kad-tad) desiti kiks protiv ovakvih reprezentacija (pogledajte rezultate Portugala kroz zadnje dvoje kvalifikacije), ali upravo se i zove kiks sto se desi jednom u dvije-tri godine, a ne da strepimo jel izvucemo Armeniju, Estoniju, Ovcija otocjacyprus wrote:Ovo je fraza koja se često provlači zadnjih godina, a realno je besmislena... Šta znači prebolovati dječije bolesti i šta su to u ovom slučaju 'dječije bolesti'? Mi smo sastavili tri ciklusa bez da su nas male reprezentacije iznenadile i sad ko kontamo: e, više nemamo problema s njima i nećemo ih imati ubuduće, to je iza nas... Međutim, to se ni za jednu reprezentaciju ne može reći... Skoro svaka reprezentacija može i pozitivno i negativno iznenaditi... Nisu to nikakve bolesti, to je jednostavno fudbal... Kiksaćemo i mi protiv malo, prije ili kasnije, a obzirom da već prilično dugo držimo taj uspješan niz, bojim se da bi nam se to moglo uskoro desit, tj. ne bi me pretjerano začudilo... Al eto nadajmo se da neće ili da ako se već desi, da neće ozbiljno uticat na naše generalne rezultate i igru...BHF_Manijak wrote:Ma dobro, opce poznato je da Cyrpus uvijek nesto gotivi ovi outsidere i underdogovetako da nemojte se cudit bezze.
![]()
Svejedno je ko ce doci iz posljednjeg sesira, natamburat cemo ga! A ako se vec vodimo izuzecima, koji su nekad nekog zajebali, onda nam je 99% ekipa pogubno. No 1 od 100 slucajeva ne mijenja cinjenicu da su sve te ekipe iz zadnjeg sesira kar'ne.![]()
I Lihtenstajne je zajeb'o Slvoake u nasoj grupi, pa ih mi naderasmo u 2 tekme. Nema to veze, jednostavno jos u Cirino vrijeme smo prerasli te djecije bolesti da nas slabije ekipe od nas iznenade, ne pamtim kad smo zadnji put protiv slabije, na papiru, ekipe kiksali! Deremo ih redovno!
PS Ipak, ima izuzetak u protekla tri ciklusa, a zove se Albanija... Mada, X u Tirani meni i nije neko silno iznenađenje... Daleko je Albanija od naivne reprezentacije, a to su osim nas i mnogi drugi iskusili...
- DonVitoN
#5082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam u ovoj prosloj grupi gdje smo mi Slovacka, Grcka, Litvanija, Latvija ocekivao mnogo vise X.. ne samo za nas nego sa Grcku i Slovacku npr.. eto Grcka nije kiksala ni protiv Litvanije, Latvije, Slovacke a ocekivao sam u vrh glave da ce dva od tri ta gostovanja da prospu barem tamo bodove a sve je to bilo..
Sjecam se prvo kolo Latvija-Grcka pol. 1-0 i onda iz dva suta do dva gola.. pa onda u Slovackoj pobjede a imali su samo dva suta jedna u okvir gola dok je Slovacka napadala imala sanse dodje Muha u Grckoj i zabije sam sebi..
Litvaniju i Lih. po 0-1 onda su ono najsigurniji za kladionicare 
Sjecam se prvo kolo Latvija-Grcka pol. 1-0 i onda iz dva suta do dva gola.. pa onda u Slovackoj pobjede a imali su samo dva suta jedna u okvir gola dok je Slovacka napadala imala sanse dodje Muha u Grckoj i zabije sam sebi..
- dajdza-ze
#5083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
horion_bosona wrote:nigdje ne tvrdim da će ostati ili otići, samo razmišljam par mjeseci unaprijed... bilo bi sasvim normalno da on nakon SP dobije pristojnu ponudu za vođenje nekog kluba... i sam je nagovjestio da ga ne zanima ništa do završetka Svjetskog
osjeti se znatan pad u igri od augusta... za razliku od prošlih kvalifikacija, kad smo se dizali kako su one odmicale... mislim da promjena, uz pravo trenersko ime sa ovako sređenim savezom u pozadini, može dovesti do dobrih stvari... ili, ako hoćeš, do toga da neće nastati veće turbulencije
Slazem se u potpunosti. Safet je dao svoj maksimum. Da li sto zna, sto je imao srece ili nesto drugo nije sad bitno. Dosao je do situacije kada mu igraci diktiraju sastav tj. ucjenama i slicnim stvarima ga stavljaju u nezgodnu situaciju a on nema muda da to odjebe. I ja licno sam misljenja da mu treba zahvaliti i rastati se ljudski koliko je to moguce. A smatram da bi vaha bio prava osoba da naslijedi safeta jer nije opterecen sa time ko je koliko doprinjeo a sad nije u mogucnosti da nastavi tim kvalitetom. I sto je jos bitno nema brata menadzera.
- DaysleepeR
- Herr Flick
#5085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jesul se odredile zvanično jakosne skupine i ako jesu neka neko postavi link skupina da vidimo. 
- DonVitoN
#5086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsi ... +published
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
a 9 grupa ce biti dok ce 8 grupa biti po sest rep. a jedna grupa ce biti od 5 rep.. slobodna ekipa u toj grupi od 5 ce moci da igra prijateljske sa Francuskom koja nece igrati klf. naravno uz dogovor.
Zrijeb za kvalifikacije ce se odrzati 23. feb.2014. u Nici, dok će sve regulacije zrijeba tj. termine utakmica za finalno takmićenje biti objavljene nakon sastanka UEFA u Nyonu koji će se održati 23, 24 januara...
Konačna lista ce biti objavljen nakon sastanak u Nyonu
Uzet ce se u obzir kvalifikacija za SP 2010 i finalnog turnira (20%), kvalifikacije za EP 2012 i finalnog turnira (40%) i kvalifikacije za SP 2014 (40%) evo ga..
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Jos nije zvanicno sto se tice nosioca ali po "UEFA National Team Ranking" mi smo 9The nine group winners, the nine group runners-up and the best third-placed side will qualify directly for the final tournament. The eight remaining third-placed teams will contest play-offs to determine the last four qualifiers for the finals.
Play-off match dates
First legs: 12/13/14 November 2015
Second legs: 15/16/17 November 2015
The draw for the final tournament will be held in Paris on 12 December 2015. The format for the finals, which will feature six groups of four teams, can be found in the regulations.
Zrijeb za kvalifikacije ce se odrzati 23. feb.2014. u Nici, dok će sve regulacije zrijeba tj. termine utakmica za finalno takmićenje biti objavljene nakon sastanka UEFA u Nyonu koji će se održati 23, 24 januara...
Konačna lista ce biti objavljen nakon sastanak u Nyonu
Uzet ce se u obzir kvalifikacija za SP 2010 i finalnog turnira (20%), kvalifikacije za EP 2012 i finalnog turnira (40%) i kvalifikacije za SP 2014 (40%) evo ga..
http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html
- nKrkan
#5087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Irska će u drugi šešir jer se zbog Francuza svako pomjera za 1 mjesto
11 Croatia 30785
12 Ukraine 30635
13 Sweden 30245
14 Denmark 29660
15 Switzerland 29572
16 Belgium 28732
17 Czech Republic 28234
18 Hungary 27802
19 Ireland 26733
daj nam Irsku
11 Croatia 30785
12 Ukraine 30635
13 Sweden 30245
14 Denmark 29660
15 Switzerland 29572
16 Belgium 28732
17 Czech Republic 28234
18 Hungary 27802
19 Ireland 26733
daj nam Irsku
- DonVitoN
#5088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Madjarsku zbog ovi (ne) ljubitelja Madjarske lige
uglavnom ko god.. nije to Spanija, Njemacka, Holandija.. hem te stucu, ljuljnu, spuste..
Ovako imamo izglede da ostanemo opet na 1poz. stim svim pobjedama i u sami vrh FIFA i Uefa Rang. lista helem tako da za sljedece klf. SP budemo nosioci.. i necemo biti debitanti SP
Ovako imamo izglede da ostanemo opet na 1poz. stim svim pobjedama i u sami vrh FIFA i Uefa Rang. lista helem tako da za sljedece klf. SP budemo nosioci.. i necemo biti debitanti SP
-
SSemir
#5089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
neka si se ti registrovao da nam kazes kako safetu igraci diktiraju sastav.dajdza-ze wrote:horion_bosona wrote:nigdje ne tvrdim da će ostati ili otići, samo razmišljam par mjeseci unaprijed... bilo bi sasvim normalno da on nakon SP dobije pristojnu ponudu za vođenje nekog kluba... i sam je nagovjestio da ga ne zanima ništa do završetka Svjetskog
Slazem se u potpunosti. Safet je dao svoj maksimum. Da li sto zna, sto je imao srece ili nesto drugo nije sad bitno. Dosao je do situacije kada mu igraci diktiraju sastav tj. ucjenama i slicnim stvarima ga stavljaju u nezgodnu situaciju a on nema muda da to odjebe. I ja licno sam misljenja da mu treba zahvaliti i rastati se ljudski koliko je to moguce. A smatram da bi vaha bio prava osoba da naslijedi safeta jer nije opterecen sa time ko je koliko doprinjeo a sad nije u mogucnosti da nastavi tim kvalitetom. I sto je jos bitno nema brata menadzera.
- Point.
#5090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako bih volio da Vaha naslijedi Papeta, ako ovaj ode poslije SP.
- DonVitoN
#5091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bojim se da ce Vaha produziti sa Alzirom i posle SP tj. ako budu zadovoljniPoint. wrote:Kako bih volio da Vaha naslijedi Papeta, ako ovaj ode poslije SP.
Nama posle Susica ne trebaju heroji, idoli nacije itd.. nego strucnjak, STRUCNJAK.
- drug_profi
#5092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam siguran da bi to nuzno dobro funkcionisalo, ali neise...
Cijenim Vahu, samo se bojim da ce se tersonja posvadjati sa pola tima, a onda nema nista od kvalifikacija...
Cijenim Vahu, samo se bojim da ce se tersonja posvadjati sa pola tima, a onda nema nista od kvalifikacija...
- Muhamed Đakmić
#5093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ja bih volio Vahu poslije Sušića, mada ne znam zašto svi misle da Sušić ide poslije svjetskog. Ja se nadam da ostaje, jer bi ostanak vjerovatno značio dobro prvenstvo 
- N.N.
#5094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Treba njih priupitati cemu sluzi trening centar u Zenici ? Zasto niko do sada na njemu nije trenirao ? Zasto ce se reprezentacija pripremati za Brazil u Hrasnici a ne u tom centru ?
- DaysleepeR
#5095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
bravoN.N. wrote:Treba njih priupitati cemu sluzi trening centar u Zenici ? Zasto niko do sada na njemu nije trenirao ? Zasto ce se reprezentacija pripremati za Brazil u Hrasnici a ne u tom centru ?
- Logovan
#5096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako se iznerviram kad pročitam ovako nešto.dajdza-ze wrote:
Igrači mu diktiraju sastav, Sead Sušić mu govori koga će pozvati, Osim mu govori kakvu formaciju da igra, itd.
- uglavnomja
#5097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne znam je li prava tema
Hrvatska tek u drugoj jakosnoj skupini za Euro 2016., BiH u prvoj
Prva jakosna skupina: Španjolska, Engleska, Portugal, Grčka, Rusija, Nizozemska, Italija, BiH
Druga jakosna skupina: Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Švedska, Danska, Švicarska, Češka, Mađarska, Irska
Treća jakosna skupina: Turska, Slovenija, Izrael, Srbija, Norveška, Slovačka, Rumunjska, Austrija, Crna Gora
Četvrta jakosna skupina: Armenija, Poljska, Škotska, Finska, Latvija, Bugarska, Estonija, Bjelorusija, Wales
Peta jakosna skupina: Island, Sjeverna Irska, Cipar, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija
Šesta jakosna skupina: Luksemburg, Kazahstan, Lihtenštajn, Farski Otoci, Malta, Andora, San Marino, Gibraltar
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 16089.html
Hrvatska tek u drugoj jakosnoj skupini za Euro 2016., BiH u prvoj
Prva jakosna skupina: Španjolska, Engleska, Portugal, Grčka, Rusija, Nizozemska, Italija, BiH
Druga jakosna skupina: Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Švedska, Danska, Švicarska, Češka, Mađarska, Irska
Treća jakosna skupina: Turska, Slovenija, Izrael, Srbija, Norveška, Slovačka, Rumunjska, Austrija, Crna Gora
Četvrta jakosna skupina: Armenija, Poljska, Škotska, Finska, Latvija, Bugarska, Estonija, Bjelorusija, Wales
Peta jakosna skupina: Island, Sjeverna Irska, Cipar, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija
Šesta jakosna skupina: Luksemburg, Kazahstan, Lihtenštajn, Farski Otoci, Malta, Andora, San Marino, Gibraltar
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 16089.html
- phillie
#5098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne zna Pape da je Centar zavrsenN.N. wrote:Treba njih priupitati cemu sluzi trening centar u Zenici ? Zasto niko do sada na njemu nije trenirao ? Zasto ce se reprezentacija pripremati za Brazil u Hrasnici a ne u tom centru ?
- dajdza-ze
#5099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bar da rastjera ove govnaredrugi profil wrote:Nisam siguran da bi to nuzno dobro funkcionisalo, ali neise...
-
popokatepetl_com
#5100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bas citam izjavu Papeta, prvi dio priprema cemo obaviti u Sarajevu (Hrasnici) i kontam trening centar i svecano otvoren a mi se u Hrasnici spremamo? Ocigledno neki talovi...