The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#5076 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma ne voli Rick garave, on bi onu doktorovu tetoviranu plavku da opali. Pravi Arijevac. :lol:
dječak sa šibicama

#5077 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Mislim da je Ricku trenutno opaljivanje bilo cega osim zombija, u drugom planu.

Takodje mislim da ce se japanac spasiti, zombiji mezete pajdu sto si je pucao u glavu, a japanac ce se valjda zavuci ispod kontejnera ili nesto tako.

Ninja Kornjaca mora imati svoju epizodu.

A vec mi je postalo smijesno kako svi osudjujuce gledaju onoga ko dokrajci ugrizenog ili umiruceg covjeka. Nije dovoljno sto covjeka grize savjest sto to mora uraditi, nego te jos ovi gledaju i osudjuju.
janje_

#5078 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Tyke wrote:Ja jos uvijek cekam kad ce Rick opaliti Michonne, sve su nekako blizu, ali nesto im se ne da... :D
ukinto da ne spojliram.. :(
Last edited by janje_ on 28/10/2015 16:05, edited 1 time in total.
Tyke

#5079 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Jest usljo, sto je ikako stregerio onda. Najjace, on rekao da ne zeli vezu i odmah i ona kaze da je bila greska, klasika... koliko smo ih tako zajebali pa onda one kazu da je bila greska. :D

Mada sam tipovao i prizeljkivao Ricka da je odradi, nekako su bas bili prisni i razumjeli se, a ne zen-ubleha da to cini.
Latte

#5080 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Latte »

Tebi bas nema smisla ponavljat na svakoj strani da ne spojlate desavanje iz stripa?
Haj zivota ti obrisi to
gonzalez

#5081 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

Ponovo sam na miru pogledao ovu epizodu, posebno dio kada Glenn pada među zombije. I primjetio zanimljiv detalj. Nicholas puca na šetače i ostaje bez metaka. Kako je moguće da se onda upucao? Ili je sve to dio njegove halucinacije ili je neko pucao iz daljine?
kakavdanakneiskustvu

#5082 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

gonzalez wrote:Ponovo sam na miru pogledao ovu epizodu, posebno dio kada Glenn pada među zombije. I primjetio zanimljiv detalj. Nicholas puca na šetače i ostaje bez metaka. Kako je moguće da se onda upucao? Ili je sve to dio njegove halucinacije ili je neko pucao iz daljine?

sve je ovdje moguce,pa i da se glen izvuce iz ove situacije,naizgled nemoguce situacije za izvuci se
inSighT
Vozim: na guranje

#5083 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by inSighT »

bull21 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Averus wrote:PS: Naredna epizoda će biti 90minuta Morgana :-)
To je najbolji nacin da se upropasti ovako dobar pocetak sezone.
Definitivno. Onaj lik je ubjedljivo najlošiji glumac, kad ga vidim da maše onom štanglom, meni se plače koliko je loš. Uz to oni njegovi zen/filozofski one-lineri su mi :lol:
Sjebali su ga sa stapom totalno, ali ovo je odglumio vrhunski u S03E Clear ako se ne varam:

suspect_zero

#5084 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Glena pojedoše? :shock: :(

joj što me sjeba ako jesu :cry:
ExNihilo

#5085 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Što me sjeba ako nisu. :lol:
oskarboy

#5086 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ali stvarno oni nas prave velikim moronima,zombiji kao ninje se odjednom pojavljuju i grizu ljude :lol: nigdje nikog u sumi i odjednom zombi iza ledja onom i grize ga :lol, cim malo stanu,odmah masa zombija se pojavljuje :lol:
annoy

#5087 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Problem je jedino ako se na neki način nađeš odjednom okružen s više zombija, inače laganim tempom možeš se odšetat od njih s obzirom na to koliko su spori i bez ikakve inteligencije.
Na kraju prošle epizode Rick je umjesto da sjedi u onom vozilu i očajava mogao jednostavno izaći van i laganim trkom bi već bio pola sata ispred krda, al ne, on će se radije dovesti u bezizlaznu situaciju, makar sam sigurna da će naći izlaz iz nje, kao i uvijek.
oskarboy

#5088 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ma nema nikakve logike,al dobro neko rece,gdje ces trazit logiku u serijama i filmovima o zombijima :lol:
Tito_i_Partija

#5089 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pa glavni pogon ove serije je da svi likovi konstantno donose retardirane odluke. S obzirom na spore zombije, to je jedini nacin na koji se moze ikakva tenzija stvorit'.

Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.
dječak sa šibicama

#5090 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ali meni je najjace kako zombije inace cujes na 58 metara udaljenosti jer svi upadljivo i glasno ghrooooarcu, ali onda odjednom se neki zombi prisunja nasim junacima i scepa nekog za gusu, ugrize za rame, otkine mu grkljan, ruku.
annoy

#5091 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Dobro, ja priznajem da u većini situacija vjerojatno ne bi imala pojma šta učiniti, i sigurno bi često donosila neke glupe odluke :D ali ima situacija u kojima baš kažem "a daj", kao ta s Rickom.

A ovi ninja zombiji stupaju na scenu uglavnom kad se treba riješiti nekog sporednog lika.
janje_

#5092 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Tito_i_Partija wrote:..Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.
jucer sam pregledo prvu sezonu (danas ovako usput gledam drugu) i tu zombiji itekako trce, preskacu preko zatvorene kapije, i kamenjem razbijaju prozore na samoposluzi (ono gdje je Rick sreo Andreu i ekipu)..

ali haman su odebilili s godinama..
Tito_i_Partija

#5093 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

janje_ wrote:
Tito_i_Partija wrote:..Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.
jucer sam pregledo prvu sezonu (danas ovako usput gledam drugu) i tu zombiji itekako trce, preskacu preko zatvorene kapije, i kamenjem razbijaju prozore na samoposluzi (ono gdje je Rick sreo Andreu i ekipu)..

Najveca greska koju su producenti serije napravili je to sto su dali otkaz Frank Darabont-u, koji je bio glavni scenarista, reziser, i showrunner prve sezone. Serija od tad nije vise ista, nit' ce ikad bit'. :(

Zato sad naprimjer imamo ninja-zombije, koje ne cujes dok ti ne skoce za vrat. Super. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#5094 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Tito_i_Partija wrote:Pa glavni pogon ove serije je da svi likovi konstantno donose retardirane odluke. S obzirom na spore zombije, to je jedini nacin na koji se moze ikakva tenzija stvorit'.

Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.

:lol: :thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#5095 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

dječak sa šibicama wrote:Ali meni je najjace kako zombije inace cujes na 58 metara udaljenosti jer svi upadljivo i glasno ghrooooarcu, ali onda odjednom se neki zombi prisunja nasim junacima i scepa nekog za gusu, ugrize za rame, otkine mu grkljan, ruku.

ja bolan,bas niđe veze,i to u sumi gdje je sve puno lisca pod nogama
kakavdanakneiskustvu

#5096 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

janje_ wrote:

nesto se ne sjecam toga,moracu provjeriti
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5097 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

janje_ wrote:

ili struhli :D

tada su još bili taze.
buba80

#5098 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by buba80 »

annoy wrote:Problem je jedino ako se na neki način nađeš odjednom okružen s više zombija, inače laganim tempom možeš se odšetat od njih s obzirom na to koliko su spori i bez ikakve inteligencije.
Na kraju prošle epizode Rick je umjesto da sjedi u onom vozilu i očajava mogao jednostavno izaći van i laganim trkom bi već bio pola sata ispred krda, al ne, on će se radije dovesti u bezizlaznu situaciju, makar sam sigurna da će naći izlaz iz nje, kao i uvijek.

A mene su ostavili pod utiskom da je njegov cilj da presjece put zombijima i povede ih nazad na put kojim su i trebali da idu, kako ne bi stigli u alexandriju. Mislim da zbog toga i dalje pokusava upaliti kamper i zato je ocajan, a ne zbog toga sto mu ova masa prilazi (vidjeli smo da je to shasha za njega ;-)) ne znam, mozda nisam u pravu, al ja sam tako shvatio tu scenu.
DMXallen

#5099 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

buba80 wrote:
annoy wrote:Problem je jedino ako se na neki način nađeš odjednom okružen s više zombija, inače laganim tempom možeš se odšetat od njih s obzirom na to koliko su spori i bez ikakve inteligencije.

A mene su ostavili pod utiskom da je njegov cilj da presjece put zombijima i povede ih nazad na put kojim su i trebali da idu, kako ne bi stigli u alexandriju. Mislim da zbog toga i dalje pokusava upaliti kamper i zato je ocajan, a ne zbog toga sto mu ova masa prilazi (vidjeli smo da je to shasha za njega ;-)) ne znam, mozda nisam u pravu, al ja sam tako shvatio tu scenu.
+1
Baš tako, Rick je tu i došao da odvuče odlutalo krdo zato je očajan i pokušava upaliti kamper. To mu je prioritet, jer prije na walkie je rekao, kad je čuo pucnjavu, kako ovi u Alexandriji se moraju sami snaći a da oni imaju zadatak riješiti se walkera.

Malo pažljivije pratiti seriju i biti će manje nejasnoća :D
annoy

#5100 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pa svejedno se ne bi trebao dovest u situaciju da se nađe usred krda, šta će onda?* Bolje izaći pa možda naći neko drugo vozilo. Sama ta ideja da ostane sjedit unutra dok će ga ovi svaki čas okružit mi je malo :-)

* Pod time šta će onda mislim na nekakav izvjestan scenarij gdje baš nema neke šanse za izvuć se, ali sigurna sam da će serija opet izvući nekog deus ex machina, ili će kombi čarobno proradit u pravom trenutku
Post Reply