Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Son1

#5076 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Son1 »

I ja sam o tom razmisljao, mada da vrate paket nakon pola predjenog puta, da se roknem odma :D
Moguce je i da ima veze kojom postom se salje, mozda nisu ista pravila za sve.

02.06.2014 09:53:55 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:

Da li ima sanse da ovo danas dodje, kontam da odem do poste? (Iz Sarajeva sam)
dinooh

#5077 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Ja sam tako iz njemacke stavio sloveniju a gradi i zipcode te adresu u BiH. 1/2 puta uspjelo. Bio neki bsplatni katalog koji isporucuju samo u zemlje EU, ali eto jednom stigao a jednom nije
quarterback

#5078 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Son1 wrote:I ja sam o tom razmisljao, mada da vrate paket nakon pola predjenog puta, da se roknem odma :D
Moguce je i da ima veze kojom postom se salje, mozda nisu ista pravila za sve.

02.06.2014 09:53:55 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:

Da li ima sanse da ovo danas dodje, kontam da odem do poste? (Iz Sarajeva sam)
mislim tek za 2/3 dana
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5079 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Picajzla »

Meni danas dodje posiljka koju sam narucio tacno prije 5 mjeseci i 17 dana :lol:

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
dinooh

#5080 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Picajzla wrote:Meni danas dodje posiljka koju sam narucio tacno prije 5 mjeseci i 17 dana :lol:

inace preko brze poste :D
Jesi li dobio Refund za nju.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5081 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Picajzla »

dinooh wrote:
Picajzla wrote:Meni danas dodje posiljka koju sam narucio tacno prije 5 mjeseci i 17 dana :lol:

inace preko brze poste :D
Jesi li dobio Refund za nju.
Da, da brza China Post :D

Dobio sa refund nekad davno, ja se danas iznenadio jer znam da nisam nista narucivao u posljednje vrijeme. Inace posiljka nije nesto vrijedna 5-6 $

PS

Je li narucivao ko ove Curren satove do nekih 30-tak dolara. Planiram jedan naruciti, na slikama ne djeluju losi pa ako ima neko iskustva da napise kakvi su iz prve ruke.

zbrgbl

#5082 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zbrgbl »

e ovako, posto na svom akauntu na ebay nisam bio u mogucnosti da bidujem (duga prica) , napravio sam novi akaunt, stavio neko bezveze ime i adresu i bidovao majicu , rekoh sebi da vidim da li cu da dobijem aukciju, pa ako dobijem onda cu prilikom placanja promjeniti ime u svoje pravo i adresu takodje. i osvojih aukciju, danas odem i stavim pare na karticu, dodjem kuci da platim, i pretpostavite sta se desilo, ono lazno ime i adresa ostali kao shipping adrress :( dakle, sta mi je sada ciniti, pozitivna stvar je nadam se sto sam naveo Banja Luku kao grad :/ poslao sam mail ovom liku sto mi treba poslati, objasnio mu sve, promjenio i ime i adresu na tom akauntu, ali koliko sam citao oni salju samo na onu adresu koja je navedena prilikom placanja. sta mi je sad ciniti dakle, ako vec posalju na to lazno ime i adresu, da li ima nekakva mogucnost da odem u postu, dam im sve podatkei potvrdu da sam ja to platio, pa da me obavjeste kada stigne paket da ga preuzmem?
seoBIH

#5083 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ako posalju na lazno ime, ne mozes podici paket.
emir_kum

#5084 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by emir_kum »

Pozdrav raja, kupio sam nesto preko ebay-a, zemlja porijeka USA, poslano prije 2 mjeseca i 10 dana, nisam dobio TN, tacnije lafo sam za EU radi, a mi iz BIH mozemo se slikat :D . Da li da se oprostim sa narudzbom il ima jos sanse da stigne? Inace je trabalo bit poslano USPS-om (USPS First Class Mail Intl ). Da je iz HK poslano, cekao bi jos koji mjesec :D , ali posto je USPS, malo me brine da je ipak "nestalo u magli " :run: :shock: Ako je imao ko kakvu slicnu situaciju, nek me obraduje :D .
seoBIH

#5085 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Nista ti nase situacije ne mogu pomoci ako nemas TN. Moze se desiti da je od nas 10 koji smo narucili, svima dosla posiljka za 3 mjeseca, a da tebi 11tom ne dodje nikako. Nema tu bas nekog uticaja kada nemas tn. Moze se izgubiti/ukrasti bez ikakvih problema.
agent_001

#5086 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by agent_001 »

zbrgbl wrote:e ovako, posto na svom akauntu na ebay nisam bio u mogucnosti da bidujem (duga prica) , napravio sam novi akaunt, stavio neko bezveze ime i adresu i bidovao majicu , rekoh sebi da vidim da li cu da dobijem aukciju, pa ako dobijem onda cu prilikom placanja promjeniti ime u svoje pravo i adresu takodje. i osvojih aukciju, danas odem i stavim pare na karticu, dodjem kuci da platim, i pretpostavite sta se desilo, ono lazno ime i adresa ostali kao shipping adrress :( dakle, sta mi je sada ciniti, pozitivna stvar je nadam se sto sam naveo Banja Luku kao grad :/ poslao sam mail ovom liku sto mi treba poslati, objasnio mu sve, promjenio i ime i adresu na tom akauntu, ali koliko sam citao oni salju samo na onu adresu koja je navedena prilikom placanja. sta mi je sad ciniti dakle, ako vec posalju na to lazno ime i adresu, da li ima nekakva mogucnost da odem u postu, dam im sve podatkei potvrdu da sam ja to platio, pa da me obavjeste kada stigne paket da ga preuzmem?
Ja sam tako dugo imao nadimak kao ime a adresu pravu, o peglo se s onim likovima u pošti, a poštari navikli na to ime i ostavljali ono što su moglu u sandučuć ugurati, i anakon nekog vremena promijenim da se ne peglam.. dakle ubjedi poštara ili onog na šalteru da si to ti :D
emir_kum

#5087 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by emir_kum »

123456789 wrote:Nista ti nase situacije ne mogu pomoci ako nemas TN. Moze se desiti da je od nas 10 koji smo narucili, svima dosla posiljka za 3 mjeseca, a da tebi 11tom ne dodje nikako. Nema tu bas nekog uticaja kada nemas tn. Moze se izgubiti/ukrasti bez ikakvih problema.
Ma ne to, imam ja preko 50 transakcija na Ebay, i nije mi prvi put da cekam paket po 2-3 mjeseca, nego onako me cisto informativno interesuje, posto je USPS First Class Mail Intl, da li zna da kasni kao i obicni Int Mail, posto mi je dosad ovim servisom stizalo za 10 do 15 dana maksimalno :) Hvala u svakom slucaju :)
zbrgbl

#5088 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zbrgbl »

poslao liku poruku na ebayu, objasnio situaciju, kaze sutra ce poslati paket, poslace na adresu koju sam mu napisao u poruci
Son1

#5089 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Son1 »

Opet ja sa svojim kinezom i 2 posiljke na moju adresu.
Kaze nemoj slati nazad, ja eseje pisem, objasnjavam sta se desilo i predlozim da spusti cijenu.
On je sa prvobitnih 35, spustio cijenu na 31 za sve (snizio cijenu proizvoda u svojoj prodavnici) i meni kaze evo 30$ :lol:
Sta da mu sad covjek radi, fakat mi ne trebaju 2 ista proizvoda, a jos sam za 100+ KM mogao kupiti i ovdje i ne peglati se :roll:
57 KM troskovi posiljke u Kinu :roll:
quarterback

#5090 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

rekao sam ti :-)
newera86

#5091 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newera86 »

kakav je postanski kurir DPD?? da nije kao DHL, pa da me oderu na carini, ili je regularan kao royal mail recimo??
dali neko ima iskustva sa DPD-om??
hvala!
ZOB

#5092 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ZOB »

Već sam ranije čitao o baterijama i nemogućnosti da se pošalju u BiH ali ranije nisam naručivao baterije,i tako ja naručim bateriju za laptop iz USA 28.04 čekam sve vrijeme dvije pošiljke koje su iz istog mjesta mislim istog mjesta gdje i ovaj seller sa baterijom za laptop živi ,te dvije pošiljke došle još kasnije naručene,ja sinoć kontaktirao sellera on mi odgovorio žao mi je ali da su dobili obavijest da baterija ne može biti poslana u Kanadu,Francusku,BiH,šta sad za raditi hoće li ova naša carina u BiH prihvatiti ako naručim iz Evrope ?gore mi je od sellera što sam čekao mjesec i devet dana da bi me obavijestio i to još ne bi obavjestio da nisam kontakirao. :-x
seoBIH

#5093 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

O kojim baterijama tacno pricas? Iz Kine uredno stizu. Ti iz BIH NE MOZES poslati baterije, ali ih mozes primiti.
kloniran

#5094 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

ZOB wrote:Već sam ranije čitao o baterijama i nemogućnosti da se pošalju u BiH ali ranije nisam naručivao baterije,i tako ja naručim bateriju za laptop iz USA 28.04 čekam sve vrijeme dvije pošiljke koje su iz istog mjesta mislim istog mjesta gdje i ovaj seller sa baterijom za laptop živi ,te dvije pošiljke došle još kasnije naručene,ja sinoć kontaktirao sellera on mi odgovorio žao mi je ali da su dobili obavijest da baterija ne može biti poslana u Kanadu,Francusku,BiH,šta sad za raditi hoće li ova naša carina u BiH prihvatiti ako naručim iz Evrope ?gore mi je od sellera što sam čekao mjesec i devet dana da bi me obavijestio i to još ne bi obavjestio da nisam kontakirao. :-x
ja i iz njemacke i iz kine uredno dobio, iz njemacke za 3 dana obicnom postom :D
ZOB

#5095 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ZOB »

O bateriji za laptop,još je odbijena u USA a seller šuti valjda mislio da ću zaboraviti :-) ovo mi je odgovorio :
Thank you for your reply.

We are so sorry to tell you that your item can't be shipped.
We got notice from freight company, batteries are hazardous materials, the shipping of such hazardous materials are blocked at some country such as CANADA, FRANCE, Bosnia and Herzegovina.
So we’ve limited selling to these countries. Now we're going to issue full refund to you once get your confirmation.
Please reply this message within 2 days, or we'll refund to your PayPal account directly.

We apologize for the inconvenience it caused, let us know if there is any questions!
Looking forward to your reply.

Best Regards
Laptopz-outlet Customer Care
Ma da mi je glupost kao što sam rekao,što nije odmah rekao da ne može kad je dobio obavijest predpostavljam da nije čekao mjesec dana da mu ovi kažu da ne može biti poslano,pa da ja mogu dalje tražiti ali ajde onda je vjerovatno to što je iz USA poslano,naručiti ću iz UK ili Kine.
seoBIH

#5096 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Vjerovatno mu se nije isplatilo slanje pa se izvukao na državu. Kažem ti da baterije udjh, ali ne mogu izaci iz bih.

Sent with smoke signals using p..... dim.
ZOB

#5097 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ZOB »

123456789 wrote:Vjerovatno mu se nije isplatilo slanje pa se izvukao na državu. Kažem ti da baterije udjh, ali ne mogu izaci iz bih.

Sent with smoke signals using p..... dim.
Ne znam jel to bio razlog jer sam platio i 10 $ poštarine sve me 38 $ izašlo.
newera86

#5098 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newera86 »

newera86 wrote:kakav je postanski kurir DPD?? da nije kao DHL, pa da me oderu na carini, ili je regularan kao royal mail recimo??
dali neko ima iskustva sa DPD-om??
hvala!
ZOB

#5099 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ZOB »

Ponovo ja oko baterije :D može mala pomoć malo sam izgubljen oko refunda na PayPal-u mi piše da mi je refundiran novac odnosno vrijednost artikla+ poštarina ali ne vidim promjenu na stanju kod PayPal balance,čini mi se kao da je novac legao i odmah povučen sa mog PayPal-a evo ss oko te transakcije pa ako tko može razjasniti ove minuse:
Image
kloniran

#5100 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

ZOB wrote:Ponovo ja oko baterije :D može mala pomoć malo sam izgubljen oko refunda na PayPal-u mi piše da mi je refundiran novac odnosno vrijednost artikla+ poštarina ali ne vidim promjenu na stanju kod PayPal balance,čini mi se kao da je novac legao i odmah povučen sa mog PayPal-a evo ss oko te transakcije pa ako tko može razjasniti ove minuse:
Image
kad se radi refund novac se ne zadrzava na paypalu nego se odmah preusmjerava na karticu
ta zadnja obavijest ti je da je novac uplacen na kreditnu karticu

edit: jel ovo paypal prilagodio lihvarsku konverziju ili mi se samo cini :D
Last edited by kloniran on 08/06/2014 20:21, edited 1 time in total.
Post Reply