Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirzet87sa
#5076 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije seljacki nastup, jednostavno ne mozemo raspravljat na tu temu. Ne znas, kao sto ne znam ni ja rastavit mjenjac pa se i ne mijesam. Koliko god da ga ulickas i ismirglas ukoliko povrsina nije ravna osjetit ce, sprickit radi posao bolje. Za filer sam i napisao da popunjava rupe na sprickitu..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5077 Re: Pitamo Mehanicare ?
naravno da mozemo raspravljati,znam ja to bolje od tebe ,samo ne zelim to raditi,jer nemam uslove za to, a ni vremena.takodjer ne zelim da mi likovi iz sjene poput tebe nalaze mane i pregledaju mikrometrima.
spric kit ne postoji,provaljujes se.... postoje tecni kit i filer.
provalio si se i za grijalicu ,al naucio sam te kako se to zove ,sad znas...
farbate aute od 50.000 maraka sprejem na livadi i skupo vam 100 maraka da vam neko ofarba u komori....
spric kit ne postoji,provaljujes se.... postoje tecni kit i filer.
provalio si se i za grijalicu ,al naucio sam te kako se to zove ,sad znas...
farbate aute od 50.000 maraka sprejem na livadi i skupo vam 100 maraka da vam neko ofarba u komori....
-
mirzet87sa
#5078 Re: Pitamo Mehanicare ?
Itekako da postoji. Spricas kit spricom, spric kit. Kit u masi, kit. Ime grijalice nisam znao, ne znam je ni sad. Da radi na principu ic-a znam, da susi boju suprotno od ostalih znam isto. Nisam ja nikakav lik iz sjene, nit si ti na bini. Ne mjeri se mikrometrom, ima poseban alat za mjerenje vec ofarbanog auta. Na autu tvog lakirera ga izmjeriti nisam mogao jer je kit ispod predebeo, a pojedina odstupanja su nenormalno velika. Vidi se da je nanosena boja naknadno, odnosno na principu prsni tamo prsni vamo. Ne moras mi ti pricati o skupoci farbanja. S crne u metalik sivu u ovlastenom serivsu 3800 km. A kod mehe u komori je moglo i za 2milje.
- bitanga_sa_otesa
#5079 Re: Pitamo Mehanicare ?
nauci ,napisao sam ti i opet cu,nije grijalica ,vec infra red lampa ...
ja sam niko i nista ,binu nemam,a ni komoru,niti zelim prasinu i smetlje u garazi.auto nije od mog lakirera niti ja imam lakirera,ne posjedujem nikog...
a alatka ima naravno...

kupi je da mozes mjeriti po skupovima i parkinzima
ja sam niko i nista ,binu nemam,a ni komoru,niti zelim prasinu i smetlje u garazi.auto nije od mog lakirera niti ja imam lakirera,ne posjedujem nikog...
a alatka ima naravno...

kupi je da mozes mjeriti po skupovima i parkinzima
-
tempuser
#5080 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve je meni bilo jasno kad su u racunicu ubacio najam komore i naftu za komoru...mirzet87sa wrote:Druze, ja sam ovaj zanat ispeko davnih dana. Malo koji majstor kod nas ima pravu grijalicu, sve su to fuseraji od par stotina km. Termin "majstor" i majstor kod nas ne postoji. Svi rade na isti princip, nema nikakvih noviteta ni izmisljotina. Samo sto su neki bezobrazni i naplate fuseraj po 500+ km, dok drugi urade kvalitetnije i bolje za duplo manju cifru. Ne znaci uvijek skuplje bolje, vjeruj mi.tempuser wrote:
Sta je ovdje ofrlje?
Prvo, napravi rukom zonu 40 x 40 cm i vidi kolika je to povrsina za popravak. Drugo, ja nisam pisao za za ovaj auto nego uopsteno i kako treba i trece "majstor" koji nema komoru ovo moze na grijalicu zavrsiti i za 3 sata za 30 KM ako hoce, a pravi majstor ovo nece popraviti kako treba ispod 100 i vise i krace od jednog radnog dana.
Kad forumas popravi ostecenje kod "majstora" za 50km na livadi pokraj stada ovaca nek okaci slike. Bezobrazluk i paljenje po usima s cijenama ne znaci ujedno i kvalitet rada/opreme/materijala.
Edit;
Porsheov servis posjeduje prave grijalice, koga zanima nek svrati i vidi kakve su to masinerije i sta su sve sposobne uraditi
-
mirzet87sa
#5081 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mimo toga sto nemas pobrojano, nemas ni znanja. Podosta detalja je izostavljeno, od utvrdjivaca za kit, filter, te njegovo mijesanje zatim rapid filera s kojim kod nas nece niko da radi, pa do toga da farbanje plastike ide drugom metodom ali ti se nadovezao da nije 92, da se ne uzima neko kupuje... Imam ja tih alata hejber, samo sto se cofi na pojedinim mjestima ne moze izmjerit od debljine kita, a na pojedinim je debljina boje 2x veca od drugih.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5082 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima l' sta pametno ovdje????????? 
-
mirzet87sa
#5083 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nazalost, svidjalo se tebi ili ne sve se to naplacuje. Pola njih nema svoju komoru nego je rentaju za 50-80km dan, a to nabiju tebi na cijenu. Naftu ti takodjer naplate po 20-30km, a ne potrose pola od toga. Ono ostecenje jednostavno nije vrijedno izlaganju velikih para. Da se rade veci dijelovi, bez komore nema price.tempuser wrote:
Sve je meni bilo jasno kad su u racunicu ubacio najam komore i naftu za komoru...
- bitanga_sa_otesa
#5084 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam pisao u detalje ,a znam te detalje bolje od tebe,cak i ono farbanja plastike ali nemam se volje natezati s lazovima u supljatorima,skrivenim iza nickova .mirzet87sa wrote:Mimo toga sto nemas pobrojano, nemas ni znanja. Podosta detalja je izostavljeno, od utvrdjivaca za kit, filter, te njegovo mijesanje zatim rapid filera s kojim kod nas nece niko da radi, pa do toga da farbanje plastike ide drugom metodom ali ti se nadovezao da nije 92, da se ne uzima neko kupuje... Imam ja tih alata hejber, samo sto se cofi na pojedinim mjestima ne moze izmjerit od debljine kita, a na pojedinim je debljina boje 2x veca od drugih.
nego posto vidim da imas alat za mjerenje debljine kita kad mogu doc na jedno mjerenje
- bitanga_sa_otesa
#5085 Re: Pitamo Mehanicare ?
ima ,evo uci od mirzeta kako se farbaju auti od 50 milja zgrijalicom za cvajukonektovan wrote:Ima l' sta pametno ovdje?????????
-
mirzet87sa
#5086 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam vase vidio, suvisno je komentarisati visebitanga_sa_otesa wrote: nisam pisao u detalje ,a znam te detalje bolje od tebe,cak i ono farbanja plastike ali nemam se volje natezati s lazovima u supljatorima,skrivenim iza nickova .
nego imas li alat da izmjeris debljinu kita kad mogu doc na jedno mjerenje![]()
- bitanga_sa_otesa
#5087 Re: Pitamo Mehanicare ?
moje nisi vidio,a za tvoje misljenje i lazi me zaboli q
a za kit slabo kontas ,ne rade ti grijaci

i daj neki broj ostavi da ti mozemo dovuc neka auta na lakiranje pa de te poslije pljujemo po forumu
a za kit slabo kontas ,ne rade ti grijaci
i daj neki broj ostavi da ti mozemo dovuc neka auta na lakiranje pa de te poslije pljujemo po forumu
-
mirzet87sa
#5088 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja ti opet kazem, a ako ne vjerujes pitaj ga i sam. Na skupu sam covjek rekao da nije zadovoljan radom. Srdacan pozdrav, odoh taksirati 
Ne bavim se tom vrstom posla, mala mi je para. Valja uzet drugo auto od 50k
Ne bavim se tom vrstom posla, mala mi je para. Valja uzet drugo auto od 50k
Last edited by mirzet87sa on 27/05/2016 13:14, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#5089 Re: Pitamo Mehanicare ?
hajde vidim da je guzva na standu pa mozes tipkat ,modernizovali ste se nema sta .koliko otimas od aerodroma do centra??
- dobar osjecaj
#5090 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja dolazim na ove teme da citam zanimljive stvari koje pisu ljudi koji vole auta. Popeli ste se na vrh glave sa ovim visednevnim mjerenjem kita.
-
mirzet87sa
#5091 Re: Pitamo Mehanicare ?
Manje nego vi za farbanje... 
- amar1994
#5092 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:ima ,evo uci od mirzeta kako se farbaju auti od 50 milja zgrijalicom za cvajukonektovan wrote:Ima l' sta pametno ovdje?????????
-
condy
#5093 Re: Pitamo Mehanicare ?
Stari zahebant...kako vaše zene gledaju na ova forumska dopisivanja i raspravljanja ja imam ozbiljan problemkonektovan wrote:Ima l' sta pametno ovdje?????????
-
shandrprcSA
#5094 Re: Pitamo Mehanicare ?
sve vas treba banovati 
- bitanga_sa_otesa
#5095 Re: Pitamo Mehanicare ?
evo mene je strah bas...tipkam ispod stola...zakljucao sam se dvaput...shandrprcSA wrote:sve vas treba banovati
- bitanga_sa_otesa
#5096 Re: Pitamo Mehanicare ?
izvini molim te ,evo ja definitivno necu vise nista pisati ovdje da vas ne ometam ,izvinite zurim ,caoooodobar osjecaj wrote:Ja dolazim na ove teme da citam zanimljive stvari koje pisu ljudi koji vole auta. Popeli ste se na vrh glave sa ovim visednevnim mjerenjem kita.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5097 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nista od vas dvojice danas, oftopicarite opasno, umjesto da pomognete, onako, konkretno.bitanga_sa_otesa wrote:ima ,evo uci od mirzeta kako se farbaju auti od 50 milja zgrijalicom za cvajukonektovan wrote:Ima l' sta pametno ovdje?????????
@condy
I ja imam problem sa zenom, tj. nema foruma kad sam u njenom drustvu.
-
mirzet87sa
#5098 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajde idi zamijeni forumasu uz popust matice dizni za 250km, jer ti si majstor. A onaj "majstor" sto ih uradi za 100km, on je ipak s njive dosao pa se prihvatio alata, a musterija bijedna fukara kojoj je puno dat 2,5 glave.. Odoh i ja baciti koju turu do europe, a ja taman mislio "mi taksisti" najveci lopovi.. valja vam parirati
- bitanga_sa_otesa
#5099 Re: Pitamo Mehanicare ?
matice dizni
ja cu poludit

-
mirzet87sa
#5100 Re: Pitamo Mehanicare ?
kad izvadis distributor i otegnes ____ kontrolnog klipa.. evo ti hint ( matica )
a da ne budem smrad, jer ti ipak ne radis na autima od 50k..
koji je nacin da gorivo dodje do ulja ? Pisnu ga dizne do cilindra, a obicno je neko prije toga cacka k glavu.. mada moze i kroz plasticnu cijev ako je neispravan regulator pritiska ali nije to tema..
kad se kontrolni klip zaglavi pa ne silazi dovoljno duboko a klapna ga ne dodiruje onda se mora vaditi distributor i otegnuti matica kontrolnog klipa.. Ali ja zaboravio da vi majstori ne radite podesavanje k glave sa analizatorom izduvnih gasova.. Ipak je to mnogo posla i vremena, a malo novca
a da ne budem smrad, jer ti ipak ne radis na autima od 50k..
koji je nacin da gorivo dodje do ulja ? Pisnu ga dizne do cilindra, a obicno je neko prije toga cacka k glavu.. mada moze i kroz plasticnu cijev ako je neispravan regulator pritiska ali nije to tema..
kad se kontrolni klip zaglavi pa ne silazi dovoljno duboko a klapna ga ne dodiruje onda se mora vaditi distributor i otegnuti matica kontrolnog klipa.. Ali ja zaboravio da vi majstori ne radite podesavanje k glave sa analizatorom izduvnih gasova.. Ipak je to mnogo posla i vremena, a malo novca
Last edited by mirzet87sa on 27/05/2016 13:40, edited 1 time in total.