Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DaysleepeR

#5076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

buzzer wrote:
jeste bas je arogancija kad ja protestvujem protiv kritika rodnog mjesta predsjednika nase stranke, kad se bunim protiv laznih interpretacija njegovih tekstova, strasno je nafurano kad insistiram na linkovima i citatima, kako bi se ogolile lazi protiv nase stranke, a najgora je moja konsternacija sasvim argumentovanim tvrdnjama pojedinih sljedbenika zlatka lagumdzije da zene i djeca u republici srpskoj nisu klali samo zato sto fizicki nisu bili kadri, ali su bezrezervno podrzavali klanje.
istovremeno je simpaticna skromnost i uljudjenost kojom ti sa nedostiznih visina pisas po ljudima koji pokusavaju da rade u interesu svih, pa i tvom. jebiga, nisu pravnici, niti ekonomisti... umjetnicki jad i bjeda, jos ti se privatno zamjerili...
prijatelju ja sam samo osvješten građanin

znam ko me folira, znam ko me laže, ko je sposoban za politiku a ko za umjetnost, ko za oboje

meni se niko iz NS nije zamjerio, znam privatno dosta ljudi koji su u NS ušli praćeni euforijom oko Danisa koji istu euforiju danas ne dijele

ne znam za nacionaliste, nisam takav, mrzim nacionalizam i nacionaliste, mrzim jugonostalgicare i klincce koji nose pionirske kapice oko dana mladosti a nemaju pojma šta je to, itd.

ja sam neutralni glasač, na lokalnim izborima sam dao glas NS-u i puno prije izbora sugerisao da se nije uradilo ništa i da neću glasati ako se nešto ne promijeni, i onda naletim na aroganciju. e pa ako je tako onda ja kao takav sam sasvim svjestan da pišam, i naravno da ću da pišam, ja kao glasač imam puno pravo na to, a vi koji ste se podastrli pred glasače kako bi dobili funkcije, plate, paušale, kabinete, itd. imate pravo samo da zinete, i da izgledate simpatično dok to radite, jer ja sam glas, a vi ste kandidati...

opet ponavljlam, nijedan kandidat nijedne partije nije smio sebi dozvoliti aroganciju kada su izbori u pitanju, pa nije niko dužan da vas bira jer ste pametni i rječiti
buzzer

#5077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Biznis wrote:
DaysleepeR wrote:

a ti si BTW. jedan od onih arogantnih koji je koštao NS finih birača svojim nafuranim stavovima, a koliko vidim ni ovi rezultati te nisu dohavizali...
potpisujem :thumbup: :bih:

Pedja Kojovic suti, depraubivepra suti, hoces li barem odgovoriti na pitanje hoce li iko u NS podnijeti ostavku i sta mislis ko bi trebao dati ostavku zbog ovakvog loseg rezultata na izborima?
da li ce neko dati ostavku mogu znati koliko i ti, ali mislim da bi ostavku trebao dati onaj ko je vodio izbornu kampanju. greske su evidentne i jasne. tu nikako ne spada bojanovo mjesto rodjenja sto je bio jedan od cescih "argumenata" protiv nase stranke kojim su se sluzili nearogantni, simpaticni pojedinci. :thumbup:
Biznis

#5078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

buzzer wrote:jeste bas je arogancija kad ja protestvujem protiv kritika rodnog mjesta predsjednika nase stranke, kad se bunim protiv laznih interpretacija njegovih tekstova, strasno je nafurano kad insistiram na linkovima i citatima, kako bi se ogolile lazi protiv nase stranke, a najgora je moja konsternacija sasvim argumentovanim tvrdnjama pojedinih sljedbenika zlatka lagumdzije da zene i djeca u republici srpskoj nisu klali samo zato sto fizicki nisu bili kadri, ali su bezrezervno podrzavali klanje.
istovremeno je simpaticna skromnost i uljudjenost kojom ti sa nedostiznih visina pisas po ljudima koji pokusavaju da rade u interesu svih, pa i tvom. jebiga, nisu pravnici, niti ekonomisti... umjetnicki jad i bjeda, jos ti se privatno zamjerili...

otvori ti drug kakve knjige politickog marketinga. u ovome si ti amater i to se i vidi po tvojim rezultatima. ti si jedan od onih radi kojih fakat ne treba glasati za NS. ovo ti kaze osoba koja je bila potencijalni glasac do prije 3 sedmice.
kad si ovako komplikovan na internetu kakav li bi tek bio u vlasti? ti si moralna vertikala valjda neka velika, neprepoznata Majka Tereza...

dobro ti je rekao DaySleeper, fakat si jedan od onih koji je bar na ovom forumu ukopao NS svojim agresivnim stavom i svojim neobicnim nacinom odgovaranja na postavljena pitanja.
Suti i trpi

#5079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Jest se Biznis razgoropadio :mrgreen: . Da mi je znati kome si dao svoj glas kada si toliki sitnicar i kada ti sve smeta :roll: .

Vivaldi je potpuno u pravu, a ti si ga sasvim pogresno procjenio :mrgreen: .
vivaldi

#5080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

@ Biznis

Dodo je hodao kad je otvarao puteve, fabrike i ostalo sto je pravio iz narodnog, a ne svog kucnog budzeta. Dodo, kao i svi ostali, kad krenu i do wc uzmu dnevnicu. Dodu i ostale vozaju dzabni audiji, cesne, placeni telefoni, gorivo itd. Dodo kad nazove jednog od 3 javna emitira prema njemu se programska shema prilagodjava.

Mijesas babe i zabe. Koliko je puta Lagumdzija, Bakir, Hare, Komso.. u zadnje 4 godine bio u RS-u ili u zapadnoj hercegovini? Pa neki nece ni za pare, a kamoli dzabe.

Posto vidim da si sve pretpostavio evo jedno najlaganije pitanje. Ko ce biti mandatar Vijeca ministara?
Control panel

#5081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

emigrazione wrote:Glasao sam za NS i nisam se pokajao, naravno. Znam gdje zivim i odprilike ocekivanja su se poklopila sa rezultatom. Projekat NS je fantasticna stvar u BIH, protuteza SDP-ovoj šatrologiji mora postojati bar u ovih par procenata, kasnije ce sigurno biti bolje. Vec od sljedecih izbora se nadam da ce mnogima biti jasnije da je ''soc.demokratija'' na koju se pozivaju SNSD a pogotovo ovi iz SDP-a ustvari kleptomanskog tipa. Toliko afera, toliko ''gradske raje'' kojima karijere u rasponu od par godina uznapreduju od pljeske kod otrova do vikendica na jadranu i lux. automobila. Nevjerovatna zelja da se kontrolise drustvo u svim njegovim segmentima ( sa naglasmon na medije i pranje mozgova), pozivanje na nekakvog valtera, brzot, tihija... za koje me zaboli kita u najmanju ruku. NS i partije slicnog promisljanja su jedina ali jedina buducnost ove zemlje, sve je jos u zacetku i greske su neminovne ali sustina je bitna...ja se necu predavati sigurno :bih:
smanji dozivljaj 8-)
buzzer

#5082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

DaysleepeR wrote:
buzzer wrote:
jeste bas je arogancija kad ja protestvujem protiv kritika rodnog mjesta predsjednika nase stranke, kad se bunim protiv laznih interpretacija njegovih tekstova, strasno je nafurano kad insistiram na linkovima i citatima, kako bi se ogolile lazi protiv nase stranke, a najgora je moja konsternacija sasvim argumentovanim tvrdnjama pojedinih sljedbenika zlatka lagumdzije da zene i djeca u republici srpskoj nisu klali samo zato sto fizicki nisu bili kadri, ali su bezrezervno podrzavali klanje.
prijatelju ja sam samo osvješten građanin

znam ko me folira, znam ko me laže, ko je sposoban za politiku a ko za umjetnost, ko za oboje

meni se niko iz NS nije zamjerio, znam privatno dosta ljudi koji su u NS ušli praćeni euforijom oko Danisa koji istu euforiju danas ne dijele

ne znam za nacionaliste, nisam takav, mrzim nacionalizam i nacionaliste, mrzim jugonostalgicare i klincce koji nose pionirske kapice oko dana mladosti a nemaju pojma šta je to, itd.

ja sam neutralni glasač, na lokalnim izborima sam dao glas NS-u i puno prije izbora sugerisao da se nije uradilo ništa i da neću glasati ako se nešto ne promijeni, i onda naletim na aroganciju. e pa ako je tako onda ja kao takav sam sasvim svjestan da pišam, i naravno da ću da pišam, ja kao glasač imam puno pravo na to, a vi koji ste se podastrli pred glasače kako bi dobili funkcije, plate, paušale, kabinete, itd. imate pravo samo da zinete, i da izgledate simpatično dok to radite, jer ja sam glas, a vi ste kandidati...

opet ponavljlam, nijedan kandidat nijedne partije nije smio sebi dozvoliti aroganciju kada su izbori u pitanju, pa nije niko dužan da vas bira jer ste pametni i rječiti
a arogancija se satoji u tome sto pedja nije ushicen uzviknuo "hvala ti, o daysleeperu, sto me prosvijetli, ne mogu vjerovati da smo bili tako glupi,ali hvala kurcu, ti si nam dobronamjerno skrenuo paznju na nasu glupost." i da je onda pohitao skupa sa kompletnim vodjstvom implementirati tvoje naloge ne bi li te ponovo pridobili, iako si ti vec najavio da im glasa vise nedas. bilo bi, medjutim, malo postenije ne imputirati politicarima iz ns da im je primarni cilj dobiti funkcije, plate, pausale... oni su jedini u istoriji demokratije u bih koji su zrtvovali ucesce u sarajevskoj vlasti zbog principa.
inache, ja se ne podastirem nikome. mome poslodavcu se trudim biti koristan, kako bi se okoristio njegovim parama.
Alfons Kauders

#5083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

buzzer wrote:kriviti narod za neuspjeh nase stranke bilo bi glupo, primitivno i lagumdzijsko-sdp-ovski. rezultati su takvi kakvi su zbog gresaka koje je nasa stranka pocinila tokom kampanje, zbog korumpiranosti medija koji su favorizirali odredjene stranke, zbog ekstremno prljave kampanje koju su protiv ns vodili clanovi i simpatizeri drugih partija, te zbog kompleksnosti problema koji bih ima i za cije rjesenje je potreban savez, front snaga koje bi da od bih naprave normalnu drzavu. ali nije narod kriv i s tom glupom vadionom treba prestati odmah. pedja, kad budes imao vremena, molio bih te da nam das vise detalja o koalicionim pregovorima prije izbora? ko je htio, ko nije, ko nije htio pricati i kako je to sve teklo. milsim da je vazno da biraci, simpatizeri, ali i javnost znaju kako su tekli ti pregovori (ako i koliko ih je bilo).
saga se nastavlja... opet po zlaji... :-) i medijima... :D

hebote s koliko ste energije kidisali na sdp i opet dzaba...

evo cak ni u tuzli niste prebacili 1.3%... a metar raje razocaran crvenim...
vivaldi

#5084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

@ biznis

da se razumijemo, nisam juce uopste glasao i nisam cak ni simpatizer NS. Ja vec godinu-dvije pisem da kamen sa reformskog puta u ovoj zemlji mogu pomjeriti samo oni za koje ne bih nikada glasao i zato uopste ne vjerujem ni u kakve ozbiljne promjene dok se ne rijese nacionalna pitanja, a politiku dosta pratim i znam jako puno.
DaysleepeR

#5085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

buzzer wrote: a arogancija se satoji u tome sto pedja nije ushicen uzviknuo "hvala ti, o daysleeperu, sto me prosvijetli, ne mogu vjerovati da smo bili tako glupi,ali hvala kurcu, ti si nam dobronamjerno skrenuo paznju na nasu glupost." i da je onda pohitao skupa sa kompletnim vodjstvom implementirati tvoje naloge ne bi li te ponovo pridobili, iako si ti vec najavio da im glasa vise nedas. bilo bi, medjutim, malo postenije ne imputirati politicarima iz ns da im je primarni cilj dobiti funkcije, plate, pausale... oni su jedini u istoriji demokratije u bih koji su zrtvovali ucesce u sarajevskoj vlasti zbog principa.
inache, ja se ne podastirem nikome. mome poslodavcu se trudim biti koristan, kako bi se okoristio njegovim parama.

i tako oni ne poslušaše i eto rezultata... :D

ludilo zaista

dobićeš PP jer ne želim da kompromitujem NS i dalje, a neke stvari ni ti ne znaš pa da ti na njih ukažem
felipe kajetano

#5086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

buzzer wrote:kriviti narod za neuspjeh nase stranke bilo bi glupo, primitivno i lagumdzijsko-sdp-ovski. rezultati su takvi kakvi su zbog gresaka koje je nasa stranka pocinila tokom kampanje, zbog korumpiranosti medija koji su favorizirali odredjene stranke, zbog ekstremno prljave kampanje koju su protiv ns vodili clanovi i simpatizeri drugih partija, te zbog kompleksnosti problema koji bih ima i za cije rjesenje je potreban savez, front snaga koje bi da od bih naprave normalnu drzavu. ali nije narod kriv i s tom glupom vadionom treba prestati odmah. pedja, kad budes imao vremena, molio bih te da nam das vise detalja o koalicionim pregovorima prije izbora? ko je htio, ko nije, ko nije htio pricati i kako je to sve teklo. milsim da je vazno da biraci, simpatizeri, ali i javnost znaju kako su tekli ti pregovori (ako i koliko ih je bilo).
Bas tako...ova koalicija realno nije ni mogla vise obzirom na okolnosti i atmosferu u kojoj je djelovala.Na "demokratskoj" FTV nisu mogli dobiti sekunde promocije, RTRS je poznata prica, ispostavilo se na kraju da je BN televizija ispala najkorektnija iako je prati glas "cetnistva" na svakom koraku.Uvjeran sam da bi dobili vise glasova da su imali bar 1/10 medijskog prostora koje su imale stranke pobjednice Izbora 2010.

Moram priznati da krivica nije samo na medijima, izborni stab ove koalicije je radio katastrofalno, ja ne znam da li je to posljedica nedostatka finansija ili neceg drugog, al' ono je bio uzas.U Doboju nigdje postera, lista sa uzasnim kandidatima, mislim da tu prije svega NSP nije odigrao kako treba.Vjerovatno su sto se tice liste RS-a sve bile nalik onoj dobojskoj, izuzev BL na kojoj se moglo naci nesto sto vrijedi.I pored svega, obezbjedio sam ovoj listi bar na jednom nivou 5 glasova(oko preuzimanja nagrade cemo preko PP-a :D ), nisam imao srca da ne dam bar jedan dio glasova ovoj koaliciji.

Uglavnom ovi izbori treba da budu "nauk" za buducnost, ako se zeli nesto ozbiljnije napraviti.Mada izgleda sto kaze @vivaldi dok se neke druge stvari ne rijese...."uzalud nam trud sviraci".
vivaldi

#5087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote: Shvatam ja tebe, ali da bi komunicirali sa svijetom i narodom NS-u je trebalo bar 20-30 miliona KM da potrose u zadnjih recimo 6 mjeseci.
o boze... ja sam u deceniju u kusur promijenio 5-6 poslova i svi su imali nekog dodira sa medijima... za tvoju informaciju, sa 20-30 miliona u 6 mjeseci svako bi mogao postaviti orangutana za predsjedavajuceg vijeca ministara... a kamoli insana...
Ja sam cuo da su haretovci digli 5 hiljada u mikrodretinoj organizaciji na 12 mjeseci i otvorili televiziju. Navodno im ostalo nesto para da se taxijem kuci vrate. Cuo sam takodjer da su bilbordi jeftiniji od smrtovnica u novinama..

Bakir navodno dao 50 maraka (nije imao nista sitnije u dzepu) centrotransu pa dobio obljepljen bus narod zna da se voza po bosni...
Biznis

#5088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

Suti i trpi wrote:Jest se Biznis razgoropadio :mrgreen: . Da mi je znati kome si dao svoj glas kada si toliki sitnicar i kada ti sve smeta :roll: .

Vivaldi je potpuno u pravu, a ti si ga sasvim pogresno procjenio :mrgreen: .
Nermin Pecanac u KS. Od njega bi vi iz NS trebali uciti kako djeluje politicar.
Ja nisam uopce sitnicar, to je ono sto vi ne shvatate. Ja samo zelim da moj glas ode pravom covjeku. Vidim da je vivaldi u pravu na pitanje "kako ne pridobiti neodlucne glasace i kako potencijalne glasace razuvjeriti da ne glasaju za NS". cestitam na uspjesnom projektu :D
Alfons Kauders

#5089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:
Alfons Kauders wrote:
vivaldi wrote: Shvatam ja tebe, ali da bi komunicirali sa svijetom i narodom NS-u je trebalo bar 20-30 miliona KM da potrose u zadnjih recimo 6 mjeseci.
o boze... ja sam u deceniju u kusur promijenio 5-6 poslova i svi su imali nekog dodira sa medijima... za tvoju informaciju, sa 20-30 miliona u 6 mjeseci svako bi mogao postaviti orangutana za predsjedavajuceg vijeca ministara... a kamoli insana...
Ja sam cuo da su haretovci digli 5 hiljada u mikrodretinoj organizaciji na 12 mjeseci i otvorili televiziju. Navodno im ostalo nesto para da se taxijem kuci vrate. Cuo sam takodjer da su bilbordi jeftiniji od smrtovnica u novinama..

Bakir navodno dao 50 maraka (nije imao nista sitnije u dzepu) centrotransu pa dobio obljepljen bus narod zna da se voza po bosni...
"sta zna dijete sta je 30 miliona" :-)
Suti i trpi

#5090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

buzzer wrote:a arogancija se satoji u tome sto pedja nije ushicen uzviknuo "hvala ti, o daysleeperu, sto me prosvijetli, ne mogu vjerovati da smo bili tako glupi,ali hvala kurcu, ti si nam dobronamjerno skrenuo paznju na nasu glupost." i da je onda pohitao skupa sa kompletnim vodjstvom implementirati tvoje naloge ne bi li te ponovo pridobili, iako si ti vec najavio da im glasa vise nedas. bilo bi, medjutim, malo postenije ne imputirati politicarima iz ns da im je primarni cilj dobiti funkcije, plate, pausale... oni su jedini u istoriji demokratije u bih koji su zrtvovali ucesce u sarajevskoj vlasti zbog principa.
Zanmiljivo je da pojedini 'ozbljini' ljudi nisu glasali za Nasu stranku radi tvoje arogancije i radi moga prikrivenog cetnistva :mrgreen: . Za tebe ne znam, ali ja nisam clan Nase stranke. Pitam se kako su onda mogli glasati za SDP kada se zna da mnogi ultra desnicari sa ovog foruma podrzavaju SDP (medju njima i cuveni Bosnolog :mrgreen: ) :mrgreen: !? Stvarno neozbiljno, sasvim djetinjasto.

Pedja je jedini mjerodavan, mi ostali smo anonimusi koji se kriju iza odredjenih nadimaka. Mozda medju nama ima ubacenih elemenata bas iz SDPa koji svojom arogancijom i cetnistvom pokusavaju kompromitovati Nasu stranku :mrgreen: .

Da vam razlozi neglasanja za NS nisu smijesni bili bi zalosni.

Biznis
Ja nisam uopce sitnicar, to je ono sto vi ne shvatate. Ja samo zelim da moj glas ode pravom covjeku. Vidim da je vivaldi u pravu na pitanje "kako ne pridobiti neodlucne glasace i kako potencijalne glasace razuvjeriti da ne glasaju za NS". cestitam na uspjesnom projektu
Odlicno. Je l to predsjednik SDU? Koliku je glasova dobio SDU? Jesu li prosli bolje od NS? Jesu li imali akcije sirom BiH koje nije imala NS?
Alfons Kauders

#5091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote: Da vam razlozi neglasanja za NS nisu smijesni bili bi zalosni.
ti zaista mislis da sam ja jucer ustao i rekao "necu glasati za ns radi onih forumasa?" :D

mozda se ja volim zajebavat, al sam prilicno ozbiljna osoba u nekim stvarima... moje razloge mozes pronaci u stotinjak poruka na ovoj temi, pa bujrum...
DaysleepeR

#5092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

evo buzzer je odobrio :D

Image

kandidat za KS ispred NS A.R. (davač), neidentifikovani primač, ali pretpostavljam dio podmlatka...

toliko o ozbiljnosti NS-a
Biznis

#5093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

vivaldi wrote:@ Biznis

Dodo je hodao kad je otvarao puteve, fabrike i ostalo sto je pravio iz narodnog, a ne svog kucnog budzeta. Dodo, kao i svi ostali, kad krenu i do wc uzmu dnevnicu. Dodu i ostale vozaju dzabni audiji, cesne, placeni telefoni, gorivo itd. Dodo kad nazove jednog od 3 javna emitira prema njemu se programska shema prilagodjava.

Mijesas babe i zabe. Koliko je puta Lagumdzija, Bakir, Hare, Komso.. u zadnje 4 godine bio u RS-u ili u zapadnoj hercegovini? Pa neki nece ni za pare, a kamoli dzabe.

Posto vidim da si sve pretpostavio evo jedno najlaganije pitanje. Ko ce biti mandatar Vijeca ministara?

Dodi ne trebaju dnevnice. Taj je covjek toliko bogat da on ne zivi od dnevnica i sumnjam da podize platu. Da vise pratis ekonomiju (mogao bi ti nesto Damir Miljevic o tome reci) znao bi za Optima grupu, Razvojnu banku RS i slicne igrarije. Dodo je kupovao medije jer je mogao a i ti bi uradio isto. Prije toga dok je bio opozicija Dodo je pravio infrastrukturu i trazio nacin kako da razvija stranku u puno tezim uslovima nego vi.
Bakir je bio u Samcu gdje mu je saopceno da ce biti kandidat SDA na izborima. Lagumdzija je bio na predizbornom skupu u Doboju 20.09.2010
http://www.sdp.ba/novost/11642/Lagumdzi ... ujedinjena
Komsic i Lagumdzija su bili u Zvorniku 22.09.2010
http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/bih/ko ... sjednik-rs
Silajdzic je bio u Banjaluci 09.09.2010 gdje je klanjao Bajram
http://www.skibyusa.com/index.php?optio ... Itemid=131

mandatar Vijeca ministara bi kao trebao biti Hrvat mada to nije nigdje zapisano. Moguci kandidati bi mogli biti Raguz i Covic. i ovo uopce nije najlakse pitanje. imam ja jedno lakse za tebe: ko ce biti mandatar Vlade Kantona Sarajevo?

BTW, ti ne glasas i cekas da nacionalisti sami odu...i onda branis NS? Pa sto im ti nisi pomogao da lakse dodju na vlast i svojim glasom pokazes kako je svaki glasac bitan?
klixober

#5094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

NS nije presla izborni prag u TK.Mozda bi se Frenkie trebao zapitati koliki je licno njegov doprinos za ovako los rezultat....koliko je Tuzlaka odvratio od NS svojim nebuloznim kolumnama u kojima je pljuvao po Komsicu i SDP-u,ili onom pjesmom(za koju nikad nisam dobio odgovor na forumu).
DaysleepeR

#5095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

komeba wrote:NS nije presla izborni prag u TK.Mozda bi se Frenkie trebao zapitati koliki je licno njegov doprinos za ovako los rezultat....koliko je Tuzlaka odvratio od NS svojim nebuloznim kolumnama u kojima je pljuvao po Komsicu i SDP-u,ili onom pjesmom(za koju nikad nisam dobio odgovor na forumu).
potpisujem
Suti i trpi

#5096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:
Suti i trpi wrote: Da vam razlozi neglasanja za NS nisu smijesni bili bi zalosni.
ti zaista mislis da sam ja jucer ustao i rekao "necu glasati za ns radi onih forumasa?" :D

mozda se ja volim zajebavat, al sam prilicno ozbiljna osoba u nekim stvarima... moje razloge mozes pronaci u stotinjak poruka na ovoj temi, pa bujrum...
Nisam mislio na tebe. Ali, ako neko nije glaso za NS radi nekih forumasa, onda stvarno, kakvi vjetrovi pusu kroz glave tih ljudi :roll: . Navoditi mene ili Buzzera kao razlog neglasanja za NS je sasvim neozbiljno i djetinjasto. Ja sam glaso za NS radi Danisa, Bojana, Dine i Pedje, a ne radi Libera, EX Libera, Buzzera ili naseg entuzijaste iz Doboja :mrgreen: . Smijesno je pisati o ovome...
DaysleepeR

#5097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Suti i trpi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisam mislio na tebe. Ali, ako neko nije glaso za NS radi nekih forumasa, onda stvarno, kakvi vjetrovi pusu kroz glave tih ljudi :roll: . Navoditi mene ili Buzzera kao razlog neglasanja za NS je sasvim neozbiljno i djetinjasto. Ja sam glaso za NS radi Danisa, Bojana, Dine i Pedje, a ne radi Libera, EX Libera, Buzzera ili naseg entuzijaste iz Doboja :mrgreen: . Smijesno je pisati o ovome...
nisam ja mislio na sebe, i nisam jedini koji je to rekao

ja kad sam se prvi put javio na temu sam rekao da necu glasati za NS opet i zasto...
Biznis

#5098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

Suti i trpi wrote:
Biznis
Ja nisam uopce sitnicar, to je ono sto vi ne shvatate. Ja samo zelim da moj glas ode pravom covjeku. Vidim da je vivaldi u pravu na pitanje "kako ne pridobiti neodlucne glasace i kako potencijalne glasace razuvjeriti da ne glasaju za NS". cestitam na uspjesnom projektu
Odlicno. Je l to predsjednik SDU? Koliku je glasova dobio SDU? Jesu li prosli bolje od NS? Jesu li imali akcije sirom BiH koje nije imala NS?
jeste. dobio je dovoljno da udje u skupstinu ks. vi ste se nadali da cete pobjediti u sarajevu i skupa sa sdp formirati vlast u glavnom gradu. ovdje nije bila prica ko ce bolje proci na izborima, obzirom da ste vi mislili da cete uci u vladu ks. sdu je odlicno prosla kad se uporedi sa vama i vasim nadanjima. sdu nije imala akcije sirom bih ali se sdu ne zali kako niko za njih ne zna.
prica o akcijama sirom bih je bila sugestija glasaca kako ste mogli prosiriti svoju ideju. neformalna grupa gradjanja je protiv taje dobijala donacije firmi, vi kao politicka partija to niste bili u stanju...imate rezisere ali niste u stanju da se pojavite na tv. postojite dvije godine, za vas niko ne zna i onda se jos na to zalite. nista nelogicno? i kako bi ti informisao stanovnike sela Tusila, stanovnike mjesne zajednice Kulen Vakuf ili stanovnike opcine Doboj Jug da NS egzistira? politicar si, zelis biti vlast-kako bi?

btw, vama smeta kad se pita za rodno mjesto predsjednika stranke ali vasim kandidatima na izborima ne smeta da psuju sandzacke majke kandidatima drugih stranaka...ili nikom u NS ne smeta gdje je rodjen radoncic? da to nisu dupli standardi?
vivaldi

#5099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Biznis wrote:
vivaldi wrote:@ Biznis

Dodi ne trebaju dnevnice. Taj je covjek toliko bogat da on ne zivi od dnevnica i sumnjam da podize platu. Da vise pratis ekonomiju (mogao bi ti nesto Damir Miljevic o tome reci) znao bi za Optima grupu, Razvojnu banku RS i slicne igrarije. Dodo je kupovao medije jer je mogao a i ti bi uradio isto. Prije toga dok je bio opozicija Dodo je pravio infrastrukturu i trazio nacin kako da razvija stranku u puno tezim uslovima nego vi.
Bakir je bio u Samcu gdje mu je saopceno da ce biti kandidat SDA na izborima. Lagumdzija je bio na predizbornom skupu u Doboju 20.09.2010
http://www.sdp.ba/novost/11642/Lagumdzi ... ujedinjena
Komsic i Lagumdzija su bili u Zvorniku 22.09.2010
http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/bih/ko ... sjednik-rs
Silajdzic je bio u Banjaluci 09.09.2010 gdje je klanjao Bajram
http://www.skibyusa.com/index.php?optio ... Itemid=131

mandatar Vijeca ministara bi kao trebao biti Hrvat mada to nije nigdje zapisano. Moguci kandidati bi mogli biti Raguz i Covic. i ovo uopce nije najlakse pitanje. imam ja jedno lakse za tebe: ko ce biti mandatar Vlade Kantona Sarajevo?

BTW, ti ne glasas i cekas da nacionalisti sami odu...i onda branis NS? Pa sto im ti nisi pomogao da lakse dodju na vlast i svojim glasom pokazes kako je svaki glasac bitan?
Jako su mi zanimljivije ove Septembarske turisticke ture po RS-u 2010-og Anno Dominija. Mora da su neka vansezonska snizenja u pitanju. Tako rade prave i ozbiljne partije - sve 4 godine, a ne ko neki samo predizborni mjesec.

Ti si cini mi se vrlo mlad pa je euforicnost logicna. Na brdovitom Balkanu se vec vijekovima zbog nacionalnog pitanja skidaju glave u stotinama hiljada. Vjeruj da to nema puno veze sa izlaznoscu na izborima ili apstinencijom..

A sto se tice Dodija i ja sam cuo da se kandidovao iz altruistickih pobuda. Navodno je postao alergican na boju novca, pa ne primice parama vec samo uzima topli obrok i kupon za gradski prevoz.
Control panel

#5100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

kako ovi rezultati dolaze sve mi se cini da je NS ''kriva'' za veliki broj glasova koji nisu presli izborni prag. tj bacenih glasova.
Locked