prijatelju ja sam samo osvješten građaninbuzzer wrote:
jeste bas je arogancija kad ja protestvujem protiv kritika rodnog mjesta predsjednika nase stranke, kad se bunim protiv laznih interpretacija njegovih tekstova, strasno je nafurano kad insistiram na linkovima i citatima, kako bi se ogolile lazi protiv nase stranke, a najgora je moja konsternacija sasvim argumentovanim tvrdnjama pojedinih sljedbenika zlatka lagumdzije da zene i djeca u republici srpskoj nisu klali samo zato sto fizicki nisu bili kadri, ali su bezrezervno podrzavali klanje.
istovremeno je simpaticna skromnost i uljudjenost kojom ti sa nedostiznih visina pisas po ljudima koji pokusavaju da rade u interesu svih, pa i tvom. jebiga, nisu pravnici, niti ekonomisti... umjetnicki jad i bjeda, jos ti se privatno zamjerili...
znam ko me folira, znam ko me laže, ko je sposoban za politiku a ko za umjetnost, ko za oboje
meni se niko iz NS nije zamjerio, znam privatno dosta ljudi koji su u NS ušli praćeni euforijom oko Danisa koji istu euforiju danas ne dijele
ne znam za nacionaliste, nisam takav, mrzim nacionalizam i nacionaliste, mrzim jugonostalgicare i klincce koji nose pionirske kapice oko dana mladosti a nemaju pojma šta je to, itd.
ja sam neutralni glasač, na lokalnim izborima sam dao glas NS-u i puno prije izbora sugerisao da se nije uradilo ništa i da neću glasati ako se nešto ne promijeni, i onda naletim na aroganciju. e pa ako je tako onda ja kao takav sam sasvim svjestan da pišam, i naravno da ću da pišam, ja kao glasač imam puno pravo na to, a vi koji ste se podastrli pred glasače kako bi dobili funkcije, plate, paušale, kabinete, itd. imate pravo samo da zinete, i da izgledate simpatično dok to radite, jer ja sam glas, a vi ste kandidati...
opet ponavljlam, nijedan kandidat nijedne partije nije smio sebi dozvoliti aroganciju kada su izbori u pitanju, pa nije niko dužan da vas bira jer ste pametni i rječiti