Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
mali jomu

#5076 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

славянин wrote: Ima izreka - "hard way is the right way" , jer joj ma nece mogu ja sad nije dobro.Imas svakakvih ljudi... izvadi ploce iz pancira mrsko mu nositi, neki drugi naprimjer ne izvadi ploce - a ti panciri spasili koliko zivota - znaci zbog "ma nece" kad pogines vjerovatno ti bude krivo :lol:

ne znam sad sta da ti napisem....... bilo bi dobro da je tako kao sto si napisao
Dozer

#5077 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Seawolf wrote: Kolika je vrijednost koriolisove sile koja djeluje na zrno mase 11,7 g (180 gr), u trenutku kada je ispaljeno brzinom od 800 m/s, tačno u smjeru zapada, na lokaciji koja se nalazi na 45 stepeni sjeverne geografske širine?
Vrijednost koriolisove sile koja djeluje na zrno koje se kreće tačno prema zapadu, ili tačno prema istoku je jednaka nuli.

Koriolisova sila je jednaka proizvodu mase zrna i koriolisovog ubrzanja. Koriolisovo ubrzanje je jednako dvostrukom vektorskom proizvodu vektora ugaone brzine obrtanja zemaljske kugle sa komponentom vektora brzine zrna koja presjeca osu obrtanja zemaljske kugle.

Kako je ta komponenta vektora brzine zrna, u slučaju da zrno leti tačno prema istoku, ili tačno prema zapadu, jednaka nuli, tako su i koriolisovo ubrzanje i koriolisova sila za te slučajeve jednaki nuli.

Vertikalni koriolis, o kojem ti pišeš, u stvari nema veze sa koriolisovom silom, nego je posljedica eötvösovog efekta, a to je utjecaj centrifugalne sile obrtanja zemaljske kugle na balističku putanju zrna.

Eötvösov efekat je najizraženiji kada zrno leti tačno prema zapadu (kada pojačava pad zrna i dovodi do podbačaja), odnosno kada leti tačno prema istoku (kada smanjuje pad zrna i dovodi do prebačaja).
Ovo jeste ovako, ali ne za tvoj primjer "zadatka" koji si zadao :)
Sjeverna geografska sirina je sjeverna hemisfera, a na njoj je Koriolisov efekat kako sam i napisao - sjeverna hemisfera metak ode desno, juzna metak ode lijevo. 0 bi bio ako si tacno na ekvatoru i pucas direkt prema nekom od polova.
I ostalo, sto se tice vertikalnog ponasanja, vec napisah zasto je tako. Da, to se zove Eotvosov efekat, ali mislim da je manje bitno kako se zove u odnosu na ono radi cega se desava :)
hamza_sa

#5078 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by hamza_sa »

Eh, sad!

Tokom agresije imao sam priliku osjetiti sta znaci imati bliski susret sa snajperistom.

Doduse nismo imali okrsaj face to face, nego samo on sa mojom "face" :D tj. mojim plucima. Iz svog iskustva mogu vam reci da je veoma velika razlika u dozivljaju ranjavanja u borbi i ranjavanja od strane snajperiste. U borbi uvijek ocekujes da se moze desiti ono najgore, ali ovo je sasvim nesto drugo. Haman, pa nisi ni svjestan sta se je desilo. A i nije bolilo toliko kao ranija ranjavanja, valjda sto vrlo brzo nakon toga sam ostao bez svijesti.

Ali, stvarno je uticaj na tijelo i psihu totalno drugaciji.

Medjutim, razlog sto ovo sve pisem jeste sljedece. Ja sam u zivotu iz snajperske puske ispalio maksimalno 5-6 metaka i to u neznacajnu metu, neku glupost tipa kontejner.

Nisam nikada bio tip koji je gotivio takvu vrstu ratovanja. Shvatam ja i potrebe postojanja takvih ljudi i jedinica u ratu, ali nikada mi nije bilo jasno, niti ce mi biti, a pogotovo necu moci se pomiriti sa tim da su postojale zvijeri u ljudskom obliku, koje su hladnokrvno mogle imati na nisanu dijete ili bilo kojeg civila i povuci obarac?!?!?!?

Ok, shvatam, imati uniformisano neprijateljsko lice na nisanu i "odraditi" posao. Ali, dijete?!??!??

Pitam se, kako te zvijeri uopste spavaju??????

Pratio sam sudjenje jednom cetniku koji je u vrijeme agresije izvrsio brojna silovanja na podrucju Visegrada. I jedan od svjedoka, znajuci da je isti ozenjen ga je pitao, kako bolan mozes leci i imati sex sa svojom zenom nakon svega sto si ucinio??? Zar ti nikada ni jedna od tih zena i djevojcica ne dodju pred oci u tom momentu????

Mozda je do mene, ne znam, ali za mene treba biti veca zvijer od same zvijeri pa povuci obarac i ubiti dijete, a ono ti tu "na dohvat ruke"?!

Sto ce reci, pitam sve vas iskusne sa snajperima kakvo je vase misljenje u vezi toga?
dadoka84

#5079 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dadoka84 »

Bio je onaj što je valjda ubio dijete u ratu, pa mu je dolazilo non stop ga mučilo i na kraju sam sebi presudio.

https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... sti/258964

Citat:
“Ne znam kakav je đavo ušao u mene tog dana. Sjećam se, bio je vreli ljetni dan, august 1992. Vidio sam civile, uglavnom starce i žene, kako oprezno izviruju iz kuća. Nastalo je zatišje i oni su se uputili na česmu na obali Miljacke da dopune zalihe vode. Uhvatio sam lice djevojčice i shvatio da se ona smije, baš kao da se oko nje ne dešava nikakvo ludilo... A onda je ludilo, iznenada, uhvatilo mene. ‘Nećeš ti meni, vala’, rekao mi je neki pakleni glas i ja u tom trenu shvatih da mi se prst, baš kao da ga ja ne kontrolišem, spustio na obarač i počeo da ga stiska...”, napisao je snajperista Predrag O. u pismu, a potom je počinio samoubistvo u Beogradu.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5080 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by parappa »

hamza_sa wrote:Eh, sad!

Tokom agresije imao sam priliku osjetiti sta znaci imati bliski susret sa snajperistom.

Doduse nismo imali okrsaj face to face, nego samo on sa mojom "face" :D tj. mojim plucima. Iz svog iskustva mogu vam reci da je veoma velika razlika u dozivljaju ranjavanja u borbi i ranjavanja od strane snajperiste. U borbi uvijek ocekujes da se moze desiti ono najgore, ali ovo je sasvim nesto drugo. Haman, pa nisi ni svjestan sta se je desilo. A i nije bolilo toliko kao ranija ranjavanja, valjda sto vrlo brzo nakon toga sam ostao bez svijesti.

Ali, stvarno je uticaj na tijelo i psihu totalno drugaciji.

Medjutim, razlog sto ovo sve pisem jeste sljedece. Ja sam u zivotu iz snajperske puske ispalio maksimalno 5-6 metaka i to u neznacajnu metu, neku glupost tipa kontejner.

Nisam nikada bio tip koji je gotivio takvu vrstu ratovanja. Shvatam ja i potrebe postojanja takvih ljudi i jedinica u ratu, ali nikada mi nije bilo jasno, niti ce mi biti, a pogotovo necu moci se pomiriti sa tim da su postojale zvijeri u ljudskom obliku, koje su hladnokrvno mogle imati na nisanu dijete ili bilo kojeg civila i povuci obarac?!?!?!?

Ok, shvatam, imati uniformisano neprijateljsko lice na nisanu i "odraditi" posao. Ali, dijete?!??!??

Pitam se, kako te zvijeri uopste spavaju??????

Pratio sam sudjenje jednom cetniku koji je u vrijeme agresije izvrsio brojna silovanja na podrucju Visegrada. I jedan od svjedoka, znajuci da je isti ozenjen ga je pitao, kako bolan mozes leci i imati sex sa svojom zenom nakon svega sto si ucinio??? Zar ti nikada ni jedna od tih zena i djevojcica ne dodju pred oci u tom momentu????

Mozda je do mene, ne znam, ali za mene treba biti veca zvijer od same zvijeri pa povuci obarac i ubiti dijete, a ono ti tu "na dohvat ruke"?!

Sto ce reci, pitam sve vas iskusne sa snajperima kakvo je vase misljenje u vezi toga?
ovo sam se i ja cesto pitao.

meni bi cak bilo tesko pucati u vojnika koji se odmara daleko iza linije... lik zapali cigaru, smije se... ti vidis da mu fali desni ocni zub i da ima neki ben na obrazu... i cak... :fazlija: ugasis mu svijetlo.

drugo je borba na liniji... pucaju, prilaze, pucas ti sa saborcima, neprijatelj pada ispred tebe... haj znaj tacno ko ga je pogodio.

razumijem potpuno potrebu snajperiste samo kazem da bi mi bilo tesko pucati nekome u facu.
Dozer

#5081 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Oooooo, Hamza moj dobri... Kakav si?

Misljenje o tome...kakvo moze biti? Ko god ima neko pozitivno misljenje o tome, taj je totalni idiot i nema potrebe dalje o tome ni pricati.
hamza_sa

#5082 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by hamza_sa »

Dozer wrote:Oooooo, Hamza moj dobri... Kakav si?

Misljenje o tome...kakvo moze biti? Ko god ima neko pozitivno misljenje o tome, taj je totalni idiot i nema potrebe dalje o tome ni pricati.

Ma, nisam mislio pozitivno ili negativno misljenje. Vise sam mislio na sam taj osjecaj. Ono, imas neprijateljskog vojnika na jednom takvom nisanu, ok roknes ga i gotovo. Ali, ubiti dijete na taj nacin?!?!?!?

P.S. Imas pp
dadoka84

#5083 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dadoka84 »

Da je bogdo u facu. Mog dajdžu je kod hitne pogodio u stomak... jedva ga skrpili. Na kraju fali bubreg, odvaljen dio kičme, ali srećom pokretan je ostao čovjek.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5084 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by parappa »

sreca u nesreci... biti pogodjen kod hitne
dadoka84

#5085 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dadoka84 »

Mislim da hitna tad nije radila, operisan je u vojnoj bolnici.
Ramzess Veliki

#5086 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

mali jomu wrote:
славянин wrote: Govorim o borbenim dejstvima a ne lola kaki na livadi misleci da je dovoljno daleko :lol: , pa eno stavio sam video na 2.5 kilometara sto puca lapua onu municiju - sve to super (kolika je sansa da pogodis na 1000+ metara iz prve , kolika je sansa da ce budala bas da sjedi i da je vidljiv lijepo .. itd itd) mislim valjda u nasem ratu rovovsko dugotrajno ratovanje pa su se cesto znali opustiti i fljas.. ali nece bas neki obuceni profesionalni vojnik da sjedi na otvorenom kilometar dva od linije .

Ja to ne gladam tako, malo ispocetka sam na to konto i onda oguglo, toliko je toga proletilo kraj mene da sam se ohladio od toga, moras tu neku srecu imat, i tu neku "ludost" koja ti neda da se zajebes......

kontas ti i skontas o svemu tome, i kad to sve krene ne kontas vise o tome...... nemas vremena, sve se odjednom desava da onda oguglas i ides na srecu..... ko koga, MORATE IMATI TU LUDU SRECU DA VAS FULAJU, ja sam u tim trenutcima bio dovoljno lud da sam konto i skonto u glavi da imam srecu da ce me fulat, nekako cu proci ko ga jebe, CUVAS SE TI..... ALI U STVARI CUVAS SE KURAC, ne mozes se cuvat i ko ga jebe, tako to ide..... jebali vas filmovi dosta je raje poginulo bezze radi filmova

i kad to prodje..... tad vidis srecu i skontas da bez srece nema i ne mozes nista od svega toga, to je mene cuvalo i ocuvalo da ne poludim, jer saceka te to sve poslije..... pa opet u sve to

jebiga..... tako to ide, i sad mi nekad dodje da eksiram litar konjaka, pa jos jedan litar.... pa se skontam koji ce mi kurac

imaju fore kako se snajperi traze, mame i skidaju..... to je vec profesionalna stvar, stim se nikad ne zajebava, i zajebite filmove, nista nije onako.
Jomu ziva istina, bas tako. Jos kad te ponese borba pa gledas da poskidas sto vise mozes a zrna frcaju oko glave, a ti neces da popustis nego i dalje trazis odakle te gadja da ga ohladis ... :lol:

Samo sreca, nista drugo ... kad nemas srece ubije te saksija sa treceg sprata, ne treba ti dobro treniran profesionalac. A kad imas srece mozes se glupirati i sa metom na ledjima trcati bez gaca po liniji, nece ti nista biti ...
Ramzess Veliki

#5087 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

hamza_sa wrote:
Dozer wrote:Oooooo, Hamza moj dobri... Kakav si?

Ma, nisam mislio pozitivno ili negativno misljenje. Vise sam mislio na sam taj osjecaj. Ono, imas neprijateljskog vojnika na jednom takvom nisanu, ok roknes ga i gotovo. Ali, ubiti dijete na taj nacin?!?!?!?

P.S. Imas pp
Jednom sam cekao one dvije sto su rokale djecu po Dobrinji 3 iz Dobrinje 4, imao sam kratak pravac preko kojeg su pretrcavale iz haustora gdje im je bila priprema straze do ulaza u atomsko skloniste.
Dvostruka obaraca, predpaljenje povuceno, obaraca za paljenje na 0,3 grama, aktivira je dasak vjetra ... I cekam vec satima napet ...
I vidim pomjera se nesto iza ulaza, mala sjena, pokret ... cekam ... duzina pretrcavanja je jako kratka, moram pucati cim istrce i krenu u skloniste ...

I istrca djevojcica od desetak godina ... sreca uvijek ima onaj kratki momenat u prvih metar da raspoznas da li je to cilj ili nije ... nisam opalio i napustim polozaj, sidjem dolje kod komsije na kafu.

Za mene kao ono dobar sam, je li ... a komsijina zena trci u trpezariju nosi mi vode i secera, govore sjedi, jesi li dobro, izgledas ko mejt, de popij ovo ... tek sam tad shvatio da se tresem iako sam pokusavao da djelujem smireno.

Nikad necu prezaliti sto bar jednu od te dvije monstruozne zene nisam uspio ugasiti da vise ne postoje i zalicu to dok sam ziv.

Uvijek sam se pitao sta je djevojcica sama radila na tom potezu na kojem nikad civil nije pretrcao. Sama na opasnom mjestu, bez roditelja ...
Mozda je to bila meta namijenjena meni ... znale su da ih lovim ...

PS: Ovu sam pricu cuo od jednog nepoznatog lika za sankom ... poslije se izgubio a face mu se ne sjecam ... demencija.
Dozer

#5088 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:lol: :thumbup:
mali jomu

#5089 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

Ramzess Veliki wrote:
PS: Ovu sam pricu cuo od jednog nepoznatog lika za sankom ... poslije se izgubio a face mu se ne sjecam ... demencija.

Ljudi svasta nosaju u sebi, a ne moze se to nigdje u normalnim okolnostima izbacit iz sebe, tako da je sank okidac za tako to.....

ne mozes nikom reci da si birao mete osim u pijanom stanju, to ti je zivotna drama sa tvojim zdravim razumom jer ciljas i vidis.... stalno ti je to u glavi da vidis i da znas u koga pucas, svi smo svugdje birali mete, niko od nas nije pucao a da nije vidio u koga puca, meni je na primjer i sad krivo sto sam toliko njih namjerno ispromasivao, i onda raja na to zovnu jos koju turu jer nam je svima krivo sto ih nismo odmah sve pobili

i onda vremenom kad to stanje prodje...... dodjes srajom za sank i vratis se u nenormalu, okine te, svi smo sjebani, tako to stalno kruzi, non-stop

ne zna se sta je gore, zamalo ubiti bilo koga neduznog, ili ubiti pravu metu, jer sve te to saceka u onom tvom cosku kad se sabiras sam sa sobom, svi su to prosli i prolaze.....nikad se iz tog nece izaci
mali jomu

#5090 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

e sad, pokusajte skontat kako je onom koji nije birao mete, covjece to je neki "anamo" drugi svijet, to znaju oni koji su u njemu, ne moze cuga svugdje pomoc, mada cuga u stvarnosti ne moze nigdje pomoc, ali eto moras negdje nekako ispuhat, blago onom ko se moze ispuhat.....

ovi koji nisu birali ne mogu nigdje ispuhat...... nikad i nece moci, nek skoce na glavu sa zgrade, ali ne na auto vec direktno na beton, za ono sta su radili........ nadam se da ce svi jednom na betonu zavrsit
dadoka84

#5091 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dadoka84 »

Mi smo imali situaciju sa 93 na 94. zima i djeca se sankaju, mirno ni metak nije ispaljen cijeli dan na cvili 2. Na zgradu iznad nas udara minobacačka granata i pukom srecom ne eksplodira. Fazon je u tome što je bila magla i vidljivost nije bila veća od 100-200m. Tj vjerovatno je bila dojava. Koji je to mentalni sklop kao prvo da dojaviš a onda da šalješ granatu na djecu koja se sankaju...
Ramzess Veliki

#5092 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

mali jomu wrote:e sad, pokusajte skontat kako je onom koji nije birao mete, covjece to je neki "anamo" drugi svijet, to znaju oni koji su u njemu, ne moze cuga svugdje pomoc, mada cuga u stvarnosti ne moze nigdje pomoc, ali eto moras negdje nekako ispuhat, blago onom ko se moze ispuhat.....
Prisustvujem jednoj situaciji, naravno da to nisam bio ja, ja sam samo sjedio sa strane, sjedi mlad decko snajperista specijalne MUP-a i pali cigaru, ruke mu se tresu jedva ugura nekako tu cigaru u usta ... pored njega slucajno se nalazi stariji snajperista (oba imaju puske sa optikama pa sam po tome zakljucio), lik hladan ko spricer, i pita ga:
- Momak, sta je tebi sta se treses ko dzevdzir?
- Eh ... (otpuhnu dim...) ... da si ti pocistio osamnaest meta i ti bi se tresao ...
Ovaj stariji odgovori:
- Ne brini se, cim predjes pedeset same se ruke smire ...

Jest pogan posao kad razmisljas o njemu u formi "Ja vs neko koga sam ohladio", ali nije nikad bilo tako. Uvijek je bilo "Ja vs onaj ko ce mi ubiti druga, mene, djecu na igralistu". Bar sa nase strane. Mi nismo imali artiljeriju, jedino sredstvo za postizanje neke nadmoci je bila ta snajperska puska dugo vremena, ali sigurno prve dvije godine rata, o prvoj da ne govorim. Dobrinju su odbranili snajperisti, nek prica ko sta hoce. Jednom sam slusao raspravu, poce lik poslije akcije pametovat nekom nepoznatom snajperisti, on je jurisnik a on je biva iza cigli zaklonjen negdje na krovu ... kaze mu ovaj - Jarane onaj sto je pucao na tebe pa zasutao, nije ga kap strefila sto se tebe prepao nego moja kugla i da nje nije bilo vi ne biste presli tu livadu, i jos par njih koje nisi vidio a koji bi vas sacekali u unakrsnu vatru.

Svaka cast svakome, ali najmanje pohvala su dobili oni koji su najvise zivota spasili ... o njima se suti i danas, oni ne dobivaju Zlatne ljiljane, oni samo odrade sav taj prljavi posao i nestanu u neku ilegalu nadajuci se da ih nekad nece pozvati na saslusanje, nadajuci se da ce bar nekad mirno zaspati noseci u sebi pitanje da li sam heroj ili sam presao na Mracnu stranu. Nekad ih neko pohvali od suboraca i to je sva satisfakcija I priznanje koje mogu ocekivati.
mali jomu

#5093 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

Ramzess Veliki wrote: ......Jarane onaj sto je pucao na tebe pa zasutao, nije ga kap strefila sto se tebe prepao nego moja kugla i da nje nije bilo vi ne biste presli tu livadu, i jos par njih koje nisi vidio a koji bi vas sacekali u unakrsnu vatru.....

e jebiga sad, proslo je to, i ne lozi se na te stvari, narocito sad, puno je vode proteklo od tada...... rat je bio i ne ponovilo se nikad nikom, u glavnom prije nego se islo na teren bio si u komunikaciji sa svima, pa tako i sa njima, "likovima" koji su trenutno imali najtacniji info o lokacijama na koje ides, oni to "saraju" i znaju sta se trenutno desava, javljaju ti kuda, kako i sta.... ne ides nikad na slijepo, oni te vode, i onda to sve krene dok se ne zavrsi, kako se je god zavrsilo..... zavrsilo se je i picis dalje

snajperisti su posebni likovi koji imaju taj neki svoj unutrasnji mehanizam koji im neda ta puknu, barem kolko tolko im neda, valjda istrenirani pa ih drzi, znam neke koji nisu dobri nikako..... bore se stim, zajebano je to nosat, imam jarana koji se samo usuti, nekad nesto njegovo dobaci i to je sve, a nije bio snajperista ali ga pukne nesto.... svi odmah znamo sta je,

a znam i jednog snajperistu koji je samo ostavio pusku i rekao nam ko vas jebe, odoh ja odavde.... i otiso, nije mogao vise..... raja govore da je negdje preko grane, to je sve sto znamo o njemu

znam jos jednog snajperistu..... kad je stalo skreno u prevarante, zajebo masu raje, nije dobar nikako, pici na relaciji njemacka-sarajevo sverca sve sta moze,

znam i raje koji su u neka doba samo ostavili puske, nekom u prolazu rekli da ne mogu vise i otisli......

na svakog se to sve odrazi na neki njegov licni nacin..... ovi jedni alkosi, drugi nervoza, trece boli kurac, neki se vratili normali i bore se sa poslom, racunima, djeca, skola.....

ja kad se sjetim toga svega...... dobro su ovi svi ljudi ovdje u BiH uopste i normalni, pa se pocnem samom sebi smijat (sad se smijem samom sebi i zaboli me kurac ) borba za posao, zena, djeca... e tako to sad kod mene ide. Nedo Bog nikad vise nikom nigdje, ali kad bi opet ovdje puklo opet bi bez ikakva razmisljanja u sekundi isto kreno, pa nece te...... i nedam ko ga jebe nek sve leti.

Ramzess Veliki wrote:
Prisustvujem jednoj situaciji, naravno da to nisam bio ja, ja sam samo sjedio sa strane, sjedi mlad decko snajperista specijalne MUP-a i pali cigaru, ruke mu se tresu jedva ugura nekako tu cigaru u usta ... pored njega slucajno se nalazi stariji snajperista (oba imaju puske sa optikama pa sam po tome zakljucio), lik hladan ko spricer, i pita ga:
- Momak, sta je tebi sta se treses ko dzevdzir?
- Eh ... (otpuhnu dim...) ... da si ti pocistio osamnaest meta i ti bi se tresao ...
Ovaj stariji odgovori:
- Ne brini se, cim predjes pedeset same se ruke smire ...
ti cini mi se ili samo gledas ratne filmove, ili igras igrice, suplja ti je prica.......
mali jomu

#5094 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

Ramzess Veliki wrote: Jomu ziva istina, bas tako. Jos kad te ponese borba pa gledas da poskidas sto vise mozes a zrna frcaju oko glave, a ti neces da popustis nego i dalje trazis odakle te gadja da ga ohladis ... :lol: ...

supljiras.......

obrnuto je, u stvarnosti bjezis u prvu rupu koju pronadjes i uspijes se u nju zavuci, ali samo ako uspijes...... ako ne, onda budes ubijen

ili ako imas toliko srece da tebe niko ne gadja....... pa se nekako iskobeljas
mali jomu

#5095 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

U stvarnosti kad neko puca na tebe moras se sakrit da te ne pogodi, znaci sklanjas se, bjezis sa putanje metka gdje prvo mozes..... ili ce te pogodit, ubit ce te, poginut ces, i tako se jurite, pa ko koga prevari..... to je sve prevara, brzina, ludost i sreca.....

koliko god ti hoces njega da pogodis, tako i on hoce tebe da pogodi,

jebiga..... ili ti ili on, ko se god tu zajebe, tu su svi koji su se zajebali izginuli, bez izuzetka..... na svim stranama

ja nemam pojma kako sam prezivio....... nekakva luda sreca me pratila, nista vise nista manje, ne moze se to drugacije skontat, u stvari kad se napijes samo to i mozes skontat......... sve dalje je ludara
mali jomu

#5096 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by mali jomu »

Rat je ubijanje da ne bi bio ubijen......

kod nas je ovdje bio rat sa genocidnim namjerama ubijanja svakog...... nemas gdje, moras ubijat ili ces biti ubijen, nema druge, ko se god zajebo pa mislio da ima druge...... ubijen je, e tako ti je to bilo

ko god to nije prosao..... sreca njegova, da Bogda nikad niko to ne prosao

ja spavam mirno, narocito kad odem u carsiju i vidim sve one ljude kako se zajebavaju..... pa fino sjednem sa rajom na kahvu pa se zajebajemo sa svima..... nedaj Boze, ali za to bi opet ako bude trebalo zvijeri tamanio samo da bi se svi ljudi mogli zajebavat u svom zivotu....
славянин

#5097 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by славянин »

dadoka84 wrote:Mi smo imali situaciju sa 93 na 94. zima i djeca se sankaju, mirno ni metak nije ispaljen cijeli dan na cvili 2. Na zgradu iznad nas udara minobacačka granata i pukom srecom ne eksplodira. Fazon je u tome što je bila magla i vidljivost nije bila veća od 100-200m. Tj vjerovatno je bila dojava. Koji je to mentalni sklop kao prvo da dojaviš a onda da šalješ granatu na djecu koja se sankaju...
Ne mora to da znaci - ta posada na minobacacu je znala da ce svijet izaci zbog magle, znaju gdje se ljudi koncentrisu jer jel grad je pod opsadom godinu dana a imaju lijepo sve ucrtano i minobacaci vec postavljeni - opali granatu gdje misli da ima svijeta - jos saceka 5 min pa drugu ...
Ramzess Veliki

#5098 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

mali jomu wrote: ti cini mi se ili samo gledas ratne filmove, ili igras igrice, suplja ti je prica.......
U pravu si, furam se na Otpisane i Partizansku eskadrilu. Nek si mi rekao, ne bih to znao bez tebe. :thumbup:
Ramzess Veliki

#5099 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

mali jomu wrote:
Ramzess Veliki wrote: Jomu ziva istina, bas tako. Jos kad te ponese borba pa gledas da poskidas sto vise mozes a zrna frcaju oko glave, a ti neces da popustis nego i dalje trazis odakle te gadja da ga ohladis ... :lol: ...

supljiras.......

obrnuto je, u stvarnosti bjezis u prvu rupu koju pronadjes i uspijes se u nju zavuci, ali samo ako uspijes...... ako ne, onda budes ubijen

ili ako imas toliko srece da tebe niko ne gadja....... pa se nekako iskobeljas
Ne znam, ja sam sve ovo cuo u Mynchenu. :thumbup:
славянин

#5100 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by славянин »

@ ramzess u mladjim danima

Image
:D
Post Reply