Ramzess Veliki wrote: ......Jarane onaj sto je pucao na tebe pa zasutao, nije ga kap strefila sto se tebe prepao nego moja kugla i da nje nije bilo vi ne biste presli tu livadu, i jos par njih koje nisi vidio a koji bi vas sacekali u unakrsnu vatru.....
e jebiga sad, proslo je to, i ne lozi se na te stvari, narocito sad, puno je vode proteklo od tada...... rat je bio i ne ponovilo se nikad nikom, u glavnom prije nego se islo na teren bio si u komunikaciji sa svima, pa tako i sa njima, "likovima" koji su trenutno imali najtacniji info o lokacijama na koje ides, oni to "saraju" i znaju sta se trenutno desava, javljaju ti kuda, kako i sta.... ne ides nikad na slijepo, oni te vode, i onda to sve krene dok se ne zavrsi, kako se je god zavrsilo..... zavrsilo se je i picis dalje
snajperisti su posebni likovi koji imaju taj neki svoj unutrasnji mehanizam koji im neda ta puknu, barem kolko tolko im neda, valjda istrenirani pa ih drzi, znam neke koji nisu dobri nikako..... bore se stim, zajebano je to nosat, imam jarana koji se samo usuti, nekad nesto njegovo dobaci i to je sve, a nije bio snajperista ali ga pukne nesto.... svi odmah znamo sta je,
a znam i jednog snajperistu koji je samo ostavio pusku i rekao nam ko vas jebe, odoh ja odavde.... i otiso, nije mogao vise..... raja govore da je negdje preko grane, to je sve sto znamo o njemu
znam jos jednog snajperistu..... kad je stalo skreno u prevarante, zajebo masu raje, nije dobar nikako, pici na relaciji njemacka-sarajevo sverca sve sta moze,
znam i raje koji su u neka doba samo ostavili puske, nekom u prolazu rekli da ne mogu vise i otisli......
na svakog se to sve odrazi na neki njegov licni nacin..... ovi jedni alkosi, drugi nervoza, trece boli kurac, neki se vratili normali i bore se sa poslom, racunima, djeca, skola.....
ja kad se sjetim toga svega...... dobro su ovi svi ljudi ovdje u BiH uopste i normalni, pa se pocnem samom sebi smijat (sad se smijem samom sebi i zaboli me kurac ) borba za posao, zena, djeca... e tako to sad kod mene ide. Nedo Bog nikad vise nikom nigdje, ali kad bi opet ovdje puklo opet bi bez ikakva razmisljanja u sekundi isto kreno, pa nece te...... i nedam ko ga jebe nek sve leti.
Ramzess Veliki wrote:
Prisustvujem jednoj situaciji, naravno da to nisam bio ja, ja sam samo sjedio sa strane, sjedi mlad decko snajperista specijalne MUP-a i pali cigaru, ruke mu se tresu jedva ugura nekako tu cigaru u usta ... pored njega slucajno se nalazi stariji snajperista (oba imaju puske sa optikama pa sam po tome zakljucio), lik hladan ko spricer, i pita ga:
- Momak, sta je tebi sta se treses ko dzevdzir?
- Eh ... (otpuhnu dim...) ... da si ti pocistio osamnaest meta i ti bi se tresao ...
Ovaj stariji odgovori:
- Ne brini se, cim predjes pedeset same se ruke smire ...
ti cini mi se ili samo gledas ratne filmove, ili igras igrice, suplja ti je prica.......