Ma i on je u redu, ima iste cijene kao i parfemizavas, a i sličan broj dojmovasedma_7 wrote:Hvala... a ovaj??THEC wrote:https://parfemisarajevo.olx.ba/
https://www.olx.ba/profil/osmantz
Nisam narucivao ja licno ali su se ovdje spominjali, pa nek ti neko jos potvrdi
https://parfemidrago.olx.ba/
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- Plavo-bijeli
#5076 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
-
moonca
#5077 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Aj, meni se desi da se zagrlim sa nekim.Dok se ne istusiram ne odlazi miris,
- tusk
#5078 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
Kakvog su kvaliteta, je li isplativije kupiti tako preko nekog, ili tipa trgovina CM..
Kakvog su kvaliteta, je li isplativije kupiti tako preko nekog, ili tipa trgovina CM..
- Plavo-bijeli
#5079 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
bolje kupiti AXE dezedorans, nego te testeretusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
- tusk
#5080 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Plavo-bijeli wrote:bolje kupiti AXE dezedorans, nego te testeretusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
zasto? evo i iznad gledam spominje se npr. olx profil parfemizavas, a i prije su govorili kao "sigurna" kupovina.. a sto se tice razlike pravog i testera tu ne bi trebalo biti drasticne razlike...
- pecpec
#5081 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Drugo su ti testeri od ovih sto prodaju originale a drugo su ti turski sto se vrte po piku u bjelim kutija po 30-40 maraka.
-
Luxor-Concorde
#5082 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Razlike izmedju testera i zapakovanih nema. Naravno ako se radi o originalnim parfemima.
Tester u bijeloj kutiji (Tom Ford, Dior, Prada itd.) - 99,99% LAZNJAK/KOPIJA/FAKE/KARCINOM KOZE
Tester u bijeloj kutiji (Tom Ford, Dior, Prada itd.) - 99,99% LAZNJAK/KOPIJA/FAKE/KARCINOM KOZE
- Plavo-bijeli
#5083 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
zato što to nije pravi tester. Originalni testeri koštaju 10km manje od orginalnog parfema, a ne ti lopovi prodaju Tom Ford Tobacco Vaniliju za 50km, ili Aventus Creed, samo po toj cijeni jer su kao testeri. Primjera radi 100ml Aventus Creed testera kod "parfemizavas" je 405km.tusk wrote:Plavo-bijeli wrote:bolje kupiti AXE dezedorans, nego te testeretusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
zasto? evo i iznad gledam spominje se npr. olx profil parfemizavas, a i prije su govorili kao "sigurna" kupovina.. a sto se tice razlike pravog i testera tu ne bi trebalo biti drasticne razlike...
- Nisrin
#5084 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jesam ja i ispala glupa malo je reci...problem je sto su me UVJERILI da je original, jer kao dobili su skoro pa "dzaba", " 60KM su, a mi smo dobili za 45. rjesavali se lagera, ne lazemo, imamo pozitivne dpjmove"- I IMAJU i ja nasjednem..sto je najgore probam parfem i dobrih pola sata je intenzivno mirisao i KUPIM...tusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
Problem je nastao kad je izlapio nakon 4h, inace taj original traje po 12h minimalno, osjeti se cak i sutra miris...i poslije sam kuci imala vremena da pregledam kutiju i bocicu, i uvidjela sam da nisu uredu...cak sam kucala i serijski broj..onda uporedila sa YT recenzijama i skontam da su fake!!! Uspjela sam vratiti jedan :S
Onda fino kontaktiram nekoliko ljudi i svi preporuce "parfemizavas", i narucim dva dobra parfema, i kolegica dva...sve ali sve pregledamo, nosila sam cak do Douglasa i stvarno jesu original. Jeftiniji su nego u Plazi i Inomi ali opet ne jeftini da budu 60KM.
Parfem - bio tester ili original pakovanje ne mogu biti svi iste cijene!
Zali Boze gresaka, a zabrinjavajuce je sto ne znam porijeklo parfema i sta sve ima u sastavu, da su DOBRE KOPIJE- jesu, barem na prvu, ali se ne bih usudila to koristiti upravo jer ne znam pouzdano sastav! Prije bih kupila u CMu bilo koji ili toceni Economic koji ima super kopija, a opet su prosli barem neke analize.
Htjela sam ove debile prijaviti inspekciji, jer imaju ogromne lagere istih, ali dzaba kad ljudi nasjedaju i uvijek ce! meni je koza uzasno osjetljiva i vise nikad necu kupiti nesto nepouzdano!
- Plavo-bijeli
#5085 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Isto!Nisrin wrote:Jesam ja i ispala glupa malo je reci...problem je sto su me UVJERILI da je original, jer kao dobili su skoro pa "dzaba", " 60KM su, a mi smo dobili za 45. rjesavali se lagera, ne lazemo, imamo pozitivne dpjmove"- I IMAJU i ja nasjednem..sto je najgore probam parfem i dobrih pola sata je intenzivno mirisao i KUPIM...tusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
Kakvog su kvaliteta, je li isplativije kupiti tako preko nekog, ili tipa trgovina CM..![]()
Problem je nastao kad je izlapio nakon 4h, inace taj original traje po 12h minimalno, osjeti se cak i sutra miris...i poslije sam kuci imala vremena da pregledam kutiju i bocicu, i uvidjela sam da nisu uredu...cak sam kucala i serijski broj..onda uporedila sa YT recenzijama i skontam da su fake!!! Uspjela sam vratiti jedan :S
Onda fino kontaktiram nekoliko ljudi i svi preporuce "parfemizavas", i narucim dva dobra parfema, i kolegica dva...sve ali sve pregledamo, nosila sam cak do Douglasa i stvarno jesu original. Jeftiniji su nego u Plazi i Inomi ali opet ne jeftini da budu 60KM.
Zali Boze gresaka, a zabrinjavajuce je sto ne znam porijeklo parfema i sta sve ima u sastavu, da su DOBRE KOPIJE- jesu, barem na prvu, ali se ne bih usudila to koristiti upravo jer ne znam pouzdano sastav! Prije bih kupila u CMu bilo koji ili toceni Economic koji ima super kopija, a opet su prosli barem neke analize.
Htjela sam ove debile prijaviti inspekciji, jer imaju ogromne lagere istih, ali dzaba kad ljudi nasjedaju i uvijek ce! meni je koza uzasno osjetljiva i vise nikad necu kupiti nesto nepouzdano!
Zna li neko provjerenog šanera (može na pp) da dobiva orginal parfeme? Ja znam jednog, nisu uopšte jeftini, 80km - 50ml, 100km 75ml, mada može se uštediti 30,40km, ako se zna pravilno izabrati, međutim trenutno ih nema na stanju.
-
Luxor-Concorde
#5086 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
@Nisrin Zasto ih nisi prijavila?
- Nisrin
#5087 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Luxor-Concorde wrote:@Nisrin Zasto ih nisi prijavila?
Imam samo broj telefona, adresu ne znam, osim da su u Buca Potoku negdje...doduse imaju i FB stranicu, nisu jedini!
A sta da kazem- to su oni "uspjesni" u nasem drustvu kojima se svi dive, najlakse je imati tako sto ostetis druge!
- KB9
#5088 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
parfemizavas ti fakticki moze proc pod "sanere"Plavo-bijeli wrote:Isto!Nisrin wrote:Jesam ja i ispala glupa malo je reci...problem je sto su me UVJERILI da je original, jer kao dobili su skoro pa "dzaba", " 60KM su, a mi smo dobili za 45. rjesavali se lagera, ne lazemo, imamo pozitivne dpjmove"- I IMAJU i ja nasjednem..sto je najgore probam parfem i dobrih pola sata je intenzivno mirisao i KUPIM...tusk wrote:Da ne listam u rikverc... Je li neko kupovao ove testere sto se na piku krecu u rangu 40-60 KM ?
Kakvog su kvaliteta, je li isplativije kupiti tako preko nekog, ili tipa trgovina CM..![]()
Htjela sam ove debile prijaviti inspekciji, jer imaju ogromne lagere istih, ali dzaba kad ljudi nasjedaju i uvijek ce! meni je koza uzasno osjetljiva i vise nikad necu kupiti nesto nepouzdano!Ko inače je za raju 60, ali ko nama je 45km. Mama mi uzela ukupno 4 parfema, između ostalog Chanel chance eau tendre i Allure Homme sport Extreme, sve po 100ML. U mom slučaju čak nisu bile ni dobre kopije, a mama mi naivna, kaže ta jaranica jedna kad joj javi onda je provjereno sigurno, nema potrebe za provjeravanjem. Sreća ja odem do SCC isti dan, ma kakvi, ni blizu, zgrozile se one mirisom, a bočica čak nije bila ni iste boje
. Sreća pa smo na vrijeme vidjeli i uspjeli vratiti, inače ode 200km niz vodu
.
Zna li neko provjerenog šanera (može na pp) da dobiva orginal parfeme? Ja znam jednog, nisu uopšte jeftini, 80km - 50ml, 100km 75ml, mada može se uštediti 30,40km, ako se zna pravilno izabrati, međutim trenutno ih nema na stanju.
tesko da moze bolje (a 100% provjereno) od njega
- radiša
#5089 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ovaj opet gluposti pise
Cuj parfemi za vas pod sanere

Cuj parfemi za vas pod sanere
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5090 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sta je covjek pogrešno napisao?!radiša wrote:Ovaj opet gluposti pise![]()
Cuj parfemi za vas pod sanere![]()
![]()
Ne budi i ti naporan, malo popusti, nema razloga za naprdjivanje.
- Nastasia
#5091 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam je li to subjektivan doživljaj, ali parfemi u CM-u i DM-u kao da nisu baš sto posto "prava stvar."
Par godina za redom sam iz Njemačke dobijala parfem, koji čak nije ni u rangu "skupljih" parfema, ali kad bih sebe opisivala mirisom, eto to bi bio taj parfem. I pronađem ga jednom u CM-u, ni blizu
Isto mi se dešavalo više puta, a i više prijateljia mi je to potvrdilo.
Evo to je taj:

Sad koristim ovaj:

Par godina za redom sam iz Njemačke dobijala parfem, koji čak nije ni u rangu "skupljih" parfema, ali kad bih sebe opisivala mirisom, eto to bi bio taj parfem. I pronađem ga jednom u CM-u, ni blizu
Isto mi se dešavalo više puta, a i više prijateljia mi je to potvrdilo.
Evo to je taj:

Sad koristim ovaj:

- konektovan
#5092 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Curo draga, zeno
jesi li ti cula za reformulacije parfema???? Mnogi poznati parfemi, a danas je to postao trend, prodju kroz izmjene, neki manje neki više. Malo se promjeni sastav, iz "njima" samo poznatih razloga, tako da se pojedini parfemi unište do te mjere, da ne lice na originalne verzije.
Druga stvar, znaju parfemi zbog lošeg skladištenja izgubiti na kvaliteti. Puno vlage, puno svjetlosti moze cudo napraviti u negativnom smislu.
Druga stvar, znaju parfemi zbog lošeg skladištenja izgubiti na kvaliteti. Puno vlage, puno svjetlosti moze cudo napraviti u negativnom smislu.
- Nastasia
#5093 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dečko dragi, čula sam.konektovan wrote:Curo draga, zenojesi li ti cula za reformulacije parfema???? Mnogi poznati parfemi, a danas je to postao trend, prodju kroz izmjene, neki manje neki više. Malo se promjeni sastav, iz "njima" samo poznatih razloga, tako da se pojedini parfemi unište do te mjere, da ne lice na originalne verzije.
Ali je nelogično da prijateljica u Inomi kupi parfem, ja taj isti u CM-u, isti datum proizvodnje, a različit kvalitet totalno.
- konektovan
#5094 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.
Prije ce biti lose skladistenje.
Prije ce biti lose skladistenje.
- radiša
#5095 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pod kakve sanere,kao prvo naucite sta znaci saner pa onda dalje komentarisite.Ljudi rade legalno znaci nikakva sana i prodaju testere za nesto manje od zapakovanog parfema(negdje 10km manje negdje 20)i to nema nikakve veze sa sanerizmom i sanerom koji ce ti prodat parfem koji je ukro u pola cijene.I ne naprđujte vi đaba,bolje ne napisat nista nego svasta.konektovan wrote:Sta je covjek pogrešno napisao?!radiša wrote:Ovaj opet gluposti pise![]()
Cuj parfemi za vas pod sanere![]()
![]()
Ne budi i ti naporan, malo popusti, nema razloga za naprdjivanje.
- konektovan
#5096 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Radi legalno?!
Reci da de zahebavaš?!
Frajer tuši "parfeme" halo, preko olx, facebooka, placa li porez drzavi????? Znas li da je tušio u početku iz gepeka, i trajalo je to, kao i mnogi drugi koji se bave tim poslom.
Da placa dadzbine k'o i parfumerije, cijene bi bile iste kao i kod plaze, inome.
Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera.

Reci da de zahebavaš?!
Frajer tuši "parfeme" halo, preko olx, facebooka, placa li porez drzavi????? Znas li da je tušio u početku iz gepeka, i trajalo je to, kao i mnogi drugi koji se bave tim poslom.
Da placa dadzbine k'o i parfumerije, cijene bi bile iste kao i kod plaze, inome.
Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera.
- radiša
#5097 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
konektovan wrote:Radi legalno?!![]()
Reci da de zahebavaš?!![]()
Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera.![]()
Kakve samo provale ti pises,ocigledno da poreze ne placa jer nema radnju a uvoz na carini mora platit.Ti kad narucis box iz kine placas li sta osim carinu?Koga briga sta ces ti poslje radit sa njim kad zavrsis obaveze prema drzavi na carini?
Haj ne lupaj vise.
-
Zeing Jang Gungisha
#5098 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Tocno tako,sto ce placati poreze koji placaju koji drze radnje?Zna se zasto je parfem u radnji skuplji jer pored poreza tu su place radnicima,eventualno iznajmljivanje radnje koje neko mora platiti kao i rezije.Pored svega i gazda mora nesto da zaradi.
- konektovan
#5099 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jesi li siguran da placa carinu???? Imaš li dokaze???radiša wrote:konektovan wrote:Radi legalno?!![]()
Reci da de zahebavaš?!![]()
Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera.![]()
![]()
![]()
![]()
Kakve samo provale ti pises,ocigledno da poreze ne placa jer nema radnju a uvoz na carini mora platit.Ti kad narucis box iz kine placas li sta osim carinu?Koga briga sta ces ti poslje radit sa njim kad zavrsis obaveze prema drzavi na carini?
Haj ne lupaj vise.
Ima li uvozne deklaracije??? Hoces li reci da ima upotrbne dozvole za distribuciju parfema????
Znam jednog, više nego dovoljno, cisti sverc je u pitanju.
-
Zeing Jang Gungisha
#5100 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.