Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
opa22

#5076 Re: Teretana

Post by opa22 »

ej ljudi kako jedete ove pahuljice, kupio sam Violine 5 vrsta voca....sad me interesira je li ih jedete s mlijekom ili vodom????
Image
T-pain

#5077 Re: Teretana

Post by T-pain »

opa22 wrote:ej ljudi kako jedete ove pahuljice, kupio sam Violine 5 vrsta voca....sad me interesira je li ih jedete s mlijekom ili vodom????
Image
jedem ja, odlicne su bar meni. Mlijeko malomasno 0.8 mm ujutru 150 gr + susam + lan i imas perfektan dorucak.
nije lose ni sa toplom vodom, smao je okus drugaciji.
Quaresma

#5078 Re: Teretana

Post by Quaresma »

ja narezem i dodam banane, inace mi bude ruzno

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
opa22

#5079 Re: Teretana

Post by opa22 »

zahvalan na odgovoru :)
soxx

#5080 Re: Teretana

Post by soxx »

Danas opet radio prsa i triceps. Muko moja sta mi bi. Uglavnom, danas nisam mogao uraditi tri serije kako treba istu tezinu kao prosli put. :shock: Kontam koji mi je :-)
Izgurao sam opet trening nekako citav, negdje manje negdje iste tezine.
Jel to mozda sto sam pocetnik pa umor ili nesto nije uredu ? Stvarno sam se osjecao bez snage na benchu
tarikBA

#5081 Re: Teretana

Post by tarikBA »

sve neki strucnjaci, ja koliko znam : misicu rastu dok se odmaramo a ne u teretani dok ih treniramo

najbolji sistem je 2-1-2-2

pon: grudi-biceps
uto: noge
sri: /
cet: ledja
pet: ramena-triceps
wikend: /
hodža

#5082 Re: Teretana

Post by hodža »

šta ti znaš...

ja cijeli život odmaram...znači treb'o bi biti ko Arnold ? :D :izet: :run:
tarikBA

#5083 Re: Teretana

Post by tarikBA »

hodža wrote:šta ti znaš...

ja cijeli život odmaram...znači treb'o bi biti ko Arnold ? :D :izet: :run:
zar nisi ko arnold :mrgreen:
hodža

#5084 Re: Teretana

Post by hodža »

pa vidiš da ne rastu mišići od odmaranja :lol: :lol: :lol:
hali gali halid

#5085 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

Samo prirodno, bez ikakvih suplemenata, preparata itd., pa makar mi trebalo troduplo vise vremena nego nekome sto uzima nesto, zadovoljniji sam samim sobom kada znam da nisam koristio nista.
Kofer

#5086 Re: Teretana

Post by Kofer »

tarikBA wrote:sve neki strucnjaci, ja koliko znam : misicu rastu dok se odmaramo a ne u teretani dok ih treniramo

najbolji sistem je 2-1-2-2

pon: grudi-biceps
uto: noge
sri: /
cet: ledja
pet: ramena-triceps
wikend: /
Najbolje je 3x u tjednu trenirat(pon.,srijeda,petak),i u ta 3 dana raspodijeliti vježbe.
MOSALJOZE

#5087 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

I jedan i drugi ste upravu i niste upravu to vama odgovara,ali nekom ne odgovara i ne mozes reći da je to najbolje jer ponavljam niko nije isti
condy

#5088 Re: Teretana

Post by condy »

Svi pišu o planu rada u teretani a niko o ishrani.

Za trening visokog inteziteta, četri do pet puta sedmično, od hrane za sedmicu dana vam treba : dva kolograma posnog sira, kilogram mladog sira, tri kilograma pilećih fileta, kilogram morske ribe, kilogram smeđe riže isto toliko krompira, zobne pahuljice, neke integralne žitarice u međuobroku, minimalno jedan obrok u sedmici sa povrćem, do pola kilograma badema, kilogram banana, pola kilograma drugog voća, min. deset jaja, dva litra nemasnog mlijeka, magnezij od 250 mg poslije treninga. Sa ovom prehranom, koja u sebi ima proteine, ugljikohidrate i masti je moguće očekivati rezultate, ali ona ima svoju i cijenu. Bez pravilne prehrane nema rezultata, koliko god trenirali. Preparati kao whey, bcaa, glutamin, kreatin, dekstroza i sl. su dodaci prehrani a ne prehrana.
condy

#5089 Re: Teretana

Post by condy »

MOSALJOZE wrote:I jedan i drugi ste upravu i niste upravu to vama odgovara,ali nekom ne odgovara i ne mozes reći da je to najbolje jer ponavljam niko nije isti
:thumbup:
Zuka16

#5090 Re: Teretana

Post by Zuka16 »

T-pain Hvala na odgovoru, imam jos jedno pitanje. Sto se tice toga nakon sto sto se postignu zeljeni rezultati. Sta poslije? Logicno ak oprestanes da ces opasti ali u kolikoj mjeri? I je li moguce odrzavati poslije bez suplemenata nekim kucnim treningom? Imam kuci bendz i bucice. I u mogucnosti sam da konzumiram prirodan med, pekmez, jaja, mlijeko, znaci domace sve. Kako to pomazeu razvoju ili ima li neka smjesa ili vrijeme uzimanja i tako? Hvala.
Kofer

#5091 Re: Teretana

Post by Kofer »

Plan prehrane:

1. obrok ( zobene+whey)
2. obrok ( posni sir+orašari)
3. obrok (obrok prije treninga ; riža+piletina)
TRENING (poslije treninga obavezno whey+glukoza)
4.obrok ( riža+piletina)
5.obrok (jaja)
6.obrok(posni sir+orašari)
T-pain

#5092 Re: Teretana

Post by T-pain »

Zuka16 wrote:T-pain Hvala na odgovoru, imam jos jedno pitanje. Sto se tice toga nakon sto sto se postignu zeljeni rezultati. Sta poslije? Logicno ak oprestanes da ces opasti ali u kolikoj mjeri? I je li moguce odrzavati poslije bez suplemenata nekim kucnim treningom? Imam kuci bendz i bucice. I u mogucnosti sam da konzumiram prirodan med, pekmez, jaja, mlijeko, znaci domace sve. Kako to pomazeu razvoju ili ima li neka smjesa ili vrijeme uzimanja i tako? Hvala.
AKo prestanes trenirati u mjeri da nista ne radis normalno da ce opdanje biti vise izrazenije, nego recimo kako si vec naveo da imas bench i bucice kuci sto ti je sasvim dovoljno za odrzavanje postignutog cilja. Zanci fino odes na net imas million vijezbi sa bucicama, tijelom.. za kucnu varijantu i lijepo proucis i nastavis sa treniranjem i jedes samo zdravo i sto vise proteinske hrane. Drzis se nekog REDA, ne pretjerujes ni u cemu.

ovako za hranu, JAJA su ti osnovna hranu za teretanu, bez njih si nula. Fino ujutru ubijek 4-5 zavisi koliko mozes pojesti bijelanjaka + jedno zumance bar jednom sedmicno. I u ovih 5 bjelanjaka imas 35-tak gr proteina nesto malo masti. Sir ti je takodjer odlican poslije treninga i pred svapanje 2h, brokule takodjer odlicne, meso svo piletina, crveno curetina riba, recimo one konzerve rribe su isot odlicne za protein cirka 40 gr po konzervia ko se ne varam nisam siguran. Dalje imas riza, krompir, salate... kuhano u vodi i sl. nmg se sjetiti svega otso mozak na pasu xD. Uglavnom jedi hranu bogatu proteinima sto vise to bolje. Manje masti, mada i nju trebas nekad unieti zbog kose, noktiju, koze...

Mlijeko ti je isto tkao dobro protein, kalcij. Med je u svkaom slucaj dobar tako da jedna kasika nikome nece skodii. Ovi orascasti plodovi su ti extra.

Mozes praviit razne shake-ove. Stavis 500 ml mlijeka, kasiku meda, 2 jajeta, malo cimeta, bananu i sve lijepo smikas i dobijes shake boli glava. Ovje mozes dodati po zelji sta god hoces sve zavisi od ukusa. Takodjer mzes naci na netu dosta recepata za shakeove.

Ovo bi trebalo pomoci, nadam se.
stranac2

#5093 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Zuka16 wrote:T-pain Hvala na odgovoru, imam jos jedno pitanje. Sto se tice toga nakon sto sto se postignu zeljeni rezultati. Sta poslije? Logicno ak oprestanes da ces opasti ali u kolikoj mjeri? I je li moguce odrzavati poslije bez suplemenata nekim kucnim treningom? Imam kuci bendz i bucice. I u mogucnosti sam da konzumiram prirodan med, pekmez, jaja, mlijeko, znaci domace sve. Kako to pomazeu razvoju ili ima li neka smjesa ili vrijeme uzimanja i tako? Hvala.

Zavisi kako si se nabildao. ako si koristio kreatin (koji nema nikakav efekt na gradjenu misicne mase osim sto veze ekstra vodu vodu i pravi misice vece nego sto zaista jesu) onda ima da izgubis stecene misice u vecoj mjeri poslije prestanka koristenja istog.

Inace hrana bogata proteinima i neki normalan trening ce da te drze odprilike na istom nivou. S tim sto sama ljudska priroda starenja jeste da gubimo oko pola kila misica godisnje poslije neke 28-e. Znaci ne postoji on nabildas se jednom i tako da ostane. Smanjis trening 50-ak % i hranis se proteinski i to je to.
Last edited by stranac2 on 30/10/2013 02:10, edited 1 time in total.
stranac2

#5094 Re: Teretana

Post by stranac2 »

T-pain wrote:
opa22 wrote:ej ljudi kako jedete ove pahuljice, kupio sam Violine 5 vrsta voca....sad me interesira je li ih jedete s mlijekom ili vodom????
Image
jedem ja, odlicne su bar meni. Mlijeko malomasno 0.8 mm ujutru 150 gr + susam + lan i imas perfektan dorucak.
nije lose ni sa toplom vodom, smao je okus drugaciji.

S kiselim mlijekom naj ...
Mustang1

#5095 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

:D :oops:
BAN___KAI wrote:
Mustang1 wrote:
BAN___KAI wrote:Ovaj Star Trek je premocan , vec sam Vice Admiral xD Samo sto sam zamijenio grafu pa sada igram na lowest detaljima ::(
A zato si ti prestao sa teretanom ! :D
Haha ma jok , uzeli mi starci sav djeparac jer je prokleta drzava smanjila penzije pa evo odose oni bicepsi sto sam ih mukom napravio :twisted:
Brkooo

#5096 Re: Teretana

Post by Brkooo »

pratim :D
yoda82

#5097 Re: Teretana

Post by yoda82 »

T-pain

#5098 Re: Teretana

Post by T-pain »

nije losa ponuda, da hoce sta dati za ostale suplemente to bi bilo vrh :)
tarikBA

#5099 Re: Teretana

Post by tarikBA »

po mom misljenju je bolje dodati jos 20-30 km i kupiti bolji HEMORAGE ili NO XPLODE
dzeno123

#5100 Re: Teretana

Post by dzeno123 »

tarikBA wrote:
po mom misljenju je bolje dodati jos 20-30 km i kupiti bolji HEMORAGE ili NO XPLODE
Ili assault.
Post Reply