Vodim te: moja je sad kastrirana (Sept 20) ovdje u USA i doslo me je $250 i dodatnih $49 za chipovanje ( i jos $15 za registraciju cipa)
Prije toga kad sam bila u Bosni odvela 2 macka i jednu macku na kastriranje kod Amara, to me je doslo total 195KM (macka je 75, macak 60 KM), odvela macke u 9, dosla po njih u 13h, jesu bili high, ali macke ciste, suhe, nakon par sati im sve OK bilo.
Moju jadnicu ovdje odvela u 7:30 ujutro, po nju u 16:30 otisla (oni te nazovu oko podne i kazu da je proslo ok, i kad da dodjem po nju), kad sam dosla cujem k'o neka macka iz pakla da zavija, kaze Smokey nije voljela da se probudi, bila agresivna? Dali mi stari veliki peskir (bio kavez prekriven, ko da je smiri), kazu vratite se za 7-10 dana da vadimo konce.
Dosla kuci, reko pusticu je pa ce ona spavati kao one macke u Bosni na krevet i spavanjac, jok ba, izleti mi macka, sva je ona mokra od pola nadolje, i ima neki cudan miris, komirana, a mjauce ko da je kolju. Sve po kuci mokro sad (sreca pa je parket), strpam je u WC i sjednem i ja sa njom. Kako bi se pomakla tako bi to jako zamjaukala. Sjedila sam 5 sati sa njom. U tih 5 sati je uspjela tako high otici do wc (pijesak je takodje u WC) i onako mokra se jos uvaljati u pijesak nakon sto je obavila svoje. Jela tek sutradan ujutro. E ono sto me najvise naljutilo je sto sam tek kad sam kuci dosla skontala da su koristili midline rez (ne flank, onaj poprecni) i sto su umjesto absorb-able stitches koristili jebene kopce! 7 kopci su oni fino stavili, i jos kazu pazite da ne skace dok ne zaraste (halo ba, macka je, sta trebam bolovanje uzeti sad da gledam da ona ne skoci). Imam one tabuere, pa sam joj to stavila (voli sjediti na prozoru, pa da se ne pati). U 8 dana uspjela je izvaditi sama sebi jednu kopcu, tako da sam je vodila da izvadi 6 proslu pretproslu subotu.
Bjesnilo je vakcina obavezna, i jos markica svake godine kao dokaz da je dobila tu vakcinu. Distemper je isto dobila (3 ture) i to je to od vakcina. Oko $250 total za vakcine.
casanova123 wrote:Oj mene kastracija ovdje u austriji kostala 170 eura haha

D