Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
nikad_vise

#5076 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

kakavdanakneiskustvu wrote:
nisi odgovorio pa da te ponovo pitam

otkud ti znaš ko je na forumu socijaldemokrata a ko ne?

ponavljam,fahrudin je itekako prihvatljiv dodiku i čoviću,i to dovoljno govori o njemu kao političaru
hmm..gdje sam konkretno naveo da ja znam ko je socijaldemokrata?tu rijec sam upotrijebio u posto kojim sam se obratio vanilli ako se ne varam i za nju konkretno znam koju opciju podrzava.druga stvar je da isto mogu zakljuciti i na osnovu raznih piskaranja forumasa na mnogim temama.a treca stvar mozda imam kakav brojac krvnih zrnaca il jednostavno sam vidovit ko ce ga znati :? zivi u neizvjesnosti :)
nikad_vise

#5077 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

hecimnadri wrote:Radončić je odavno prihvatljiv HDZ-eu.Njegov avaz je odavno posto glasilo HDZ-ea .Tako i u današnjem broju objavljuje cijelo pismo Josipa Kvasine visokom predstavniku.
Fahro je klasični foteljaš ,čim je amnestirao HDZ od korupcije .Vrlo dobro znamo kako su prošle državne firme gdje je na vlasti bio HDZ svih ovih godina pogotovo u vrijeme ratne i poratne privatizacije.
kad ti meni objasnis kako je preko noci predsjednik stranke cije je ovo saopstenje postao progresivna strana u BIH ja cu tebi objasniti kako je Radoncicu postao prihvatljiv HDZ koji je usput i SDP-u prihvatljiv samo da trazi malo manje fotelja :roll:
Ovih dana je Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu. Riječ o optužnici po navodnoj zapovjednoj odgovornosti, i to za one koji su se branili od velikosrpske politike. Hrvatska stranka prava BiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.

Spomenuti dužnosnici hrvatskog naroda su, bez ikakve osobne krivnje, proveli već daleko više godina u pritvoru, nego je to i jedan zločinac velikosrpske politike, kao što su Slobodan Milošević, Radovan Karačić, Biljana Plavšić i drugi. Naime, u pritvoru su već više od, zajedno, 30 godina. Potpuno je jasno da je ovdje riječ o politički montiranoj optužnici i kazni žrtve, kako bi se na kraju izjednačio agresor i žrtva, te kao bi se nametnula povijesna laž i nepravda da je na Balkanu devedesetih godina izbio građanski rat. Iz svega rečenog, možemo zaključiti da je srpska politika, pravno i diplomatski, pobijedila hrvatske postrojbe, iako to nisu uspjeli u ratu.

To kako su Hrvati gubitnici nakon rata je poznato, ali nas najviše brine što se i dalje o cijelom slučaju šuti i što se i dalje dopušta Banja Luci i aktualnoj politici Republike Srpske da vodi Hrvate. Naravno, o ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka. Inicijativu bi trebao povesti HDZ BiH jer je i najodgovorniji za ovakvo stanje i omalovažavanje Domovinskog rata. Zašto Hrvatska zajednica BiH i njihovi novi partneri HDZ 1990 ne reagiraju, zašto šute, i ponovno „srljaju kao guske u maglu“, rekli bi HSS-ovci , budući da u zadnje vrijeme samo reagiraju kada treba blatiti HSP BiH? Gdje su te silne udruge proistekle iz Domovinskog rata i HVIDR-e, zašto nešto ne poduzmu, ili skupljaju potpise za političke stranke?

Suđenje spomenutoj hercegovačkoj šestorki je pristrano i pod utjecajem današnje politike koja se može promatrati i u kontekstu aktualne politike HDZ BiH i njezina predsjednika Dragana Čovića, koji nevješto i u dnevne političke svrhe koristi ideju „trećeg entiteta“ za koju sada Tužiteljstvo i traži ovako visoku kaznu, kako više nikome ne bi palo na pamet od Hrvata u BiH tražiti svoj entitet. Čestitamo Miloradu Dodiku što je ovako majstorski uspio uvući neke hrvatske političare u svoju igru i preko hrvatskih leđa slomiti ispravnu ideju i zalaganje za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, a sačuvati genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku.

Ured za odnose s javnošću HSP BiH
takodje ocekujem da mi objasnis kako je lijan preko noci od navodne osobe koja je ostetila budzet za par miliona maraka postao progresivna snaga u BIH..ako ne znas ev ja cu ti pomoci da rijesimo sve tvoje dileme :zzzz:
Image
ne_pretenciozan

#5078 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ne_pretenciozan »

Ma jebena je ta situacija. Sandžačka mafija zajedno sa HDZ mafijom drma, a ovi SDP i SDA samo otužno gledaju i traže hise za sebe od mutnih poslova.
zonbirile

#5079 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

ne_pretenciozan wrote:Ma jebena je ta situacija. Sandžačka mafija zajedno sa HDZ mafijom drma, a ovi SDP i SDA samo otužno gledaju i traže hise za sebe od mutnih poslova.
---------------------------------------
ma snašli su se i oni,ne treba ih žaliti
ne_pretenciozan

#5080 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ne_pretenciozan »

Pa šta su se onda pojebali? Zašto se bratski ne zagrle kao nekada ?
respo

#5081 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

nikad vise ne budi smijesan
kad covjek cita postove konto bi imas minimalno 50 godina
koliko me zivot naucio
volim sve sto vole mladi
mogu racionalno zakljuciti itd.

a spomenu da imas 21-u godinu akos e ne varam

pa nisi jos ni mlad da volis sve sto vole mladi
koliko te zivot naucio samo ovo poslije rata?
racionalno zakljucujes al u panjevima
da si racionalno zakljucio ne bi vjerovao avazu i fahri i branio ga kao da ti je neki rod (a mozda i jeste) ili te masno placa
mesihtrko

#5082 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mesihtrko »

Nemora biti ni rod niti da je plaćen more bit bidne da je prirodno glup ,jer mi s takvima imamo najviše problema .
Gledao sam jednu TV emisiju u kojoj gost (inače SBB-eovac ) svako malo izgovori Fahro graditelj.
Nezna čovjek da obični građanin nema ništa od te građevine,običan građanin je gladan i neće biti sit ako vidi Fahrin Toranj.Isto tako pominje Terzića kao uspješnog premijera ,a nezna jadnik da običan narod nema ništa od PDV-ea,nezna ili nće da zna ali mi vrlo dobro znamo da je (samo recimo)šećer od onih 0,60 feninga otišao onda na 1,20KM a sada i na 2 KM.Nezna jadnik da što je veća cijena veći je i PDV.
Mora da dotični g-din voli onu pjesmu"o kako je lijepo biti glup"
nikad_vise

#5083 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

@respo
da.imam 21 godinu...
ne pocinje nam zivot svima nakon braka.Nit pamet dolazi nakon istog.sa svojih 21 godinu sam dovoljno iskusio da bez ikakvih problema mogu voditi normalno raspravu sa puno starijim osobama od mene.Sta vise ne vidim ni koja je tvoja zamijerka na moje pisanje osim sto podrzavam SBB.
ne znam zasto se ja onda osjecam jos uvijek mladim,i koja je granica za mladost :roll: u svakom slucaju ovog mladalackog nacina zivota se ne namijeravam rijesiti bar jos par godina.
da..imao sam dobre lekcije iz kojih sam izvlacio pouku i sve sto mi se desavalo shvatio sam kao lekciju,izazov i priliku za rast i dalje napredovanje :roll:

zasto? zato sto jednostavno nisam pristalica politicke opcije ciji si ti pristalica?
da si racionalno zakljucio ne bi vjerovao avazu i fahri i branio ga kao da ti je neki rod (a mozda i jeste) ili te masno placa
fahro mi nije nista..sto se tice moje veze s SBB strankom i fahrom,ta veza je jedino sto sam delegat te stranke u opstinskom vijecu..nit se placa funkcija nit je od neke vaznosti.sto se tice avaza,vjeruj rijetko ga i citam,a da mu vjerujem jos manje..mnogo puta sam rekao da su nasi mediji jako pristrasni i da meni nikad avaz nije kreirao misljenje.Ni avaz ni 60 minuta,ni bilo koji drugi medij.
nikad_vise

#5084 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

mesihtrko wrote:Nemora biti ni rod niti da je plaćen more bit bidne da je prirodno glup ,jer mi s takvima imamo najviše problema .
Gledao sam jednu TV emisiju u kojoj gost (inače SBB-eovac ) svako malo izgovori Fahro graditelj.
Nezna čovjek da obični građanin nema ništa od te građevine,običan građanin je gladan i neće biti sit ako vidi Fahrin Toranj.Isto tako pominje Terzića kao uspješnog premijera ,a nezna jadnik da običan narod nema ništa od PDV-ea,nezna ili nće da zna ali mi vrlo dobro znamo da je (samo recimo)šećer od onih 0,60 feninga otišao onda na 1,20KM a sada i na 2 KM.Nezna jadnik da što je veća cijena veći je i PDV.
Mora da dotični g-din voli onu pjesmu"o kako je lijepo biti glup"
bit cu fer i korerkan.prijavio sam ovaj post administraciji pa nek oni rijese s tobom.kao prvo jeftin pokusaj diskreditacije sagovornika,sto je dovoljno reklo prije svega o tebi.Nazvati nekoga glupim s kim nisi razmijenio 3 rijeci za svog zivota je krajnje bezobrazno :roll: i zanima me jel ti imas neku licencu psihologa il neko ovlastenje da ocjenjujes intelektualne sposobnosti forumasa :roll:
nikad_vise

#5085 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

kakavdanakneiskustvu wrote: ponovo te pitam,znaš li za bar jedan tekst u konkurentskom oslobođenju u kojem se neko naziva govnetom,slinavkom ili slično?
nisam ni rekao da je neki od medija to rekao..prvenstveno sam mislio na pljuvanje po doticnom gospodinu na ovoj temi od odredjenih forumasa.. :roll:

p.s.odakle bi i znao,ko jos cita oslobodjenje :D
nikad_vise

#5086 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

nikad_vise wrote:
nisi odgovorio pa da te ponovo pitam

otkud ti znaš ko je na forumu socijaldemokrata a ko ne?

ponavljam,fahrudin je itekako prihvatljiv dodiku i čoviću,i to dovoljno govori o njemu kao političaru
hmm..gdje sam konkretno naveo da ja znam ko je socijaldemokrata?tu rijec sam upotrijebio u posto kojim sam se obratio vanilli ako se ne varam i za nju konkretno znam koju opciju podrzava.druga stvar je da isto mogu zakljuciti i na osnovu raznih piskaranja forumasa na mnogim temama.a treca stvar mozda imam kakav brojac krvnih zrnaca il jednostavno sam vidovit ko ce ga znati :? zivi u neizvjesnosti :)

e jbg ako ću te ja podsjećati šta si i gdje pisao,pogledaj stranicu 209 ove teme,vidićeš.

ovime boldovanim si dovoljno o sebi rekao kao ozbiljnom forumašu,tipičan avazov proizvod
ok..ucinio sam ti uslugu i vratio se par stranica nazad.u pitanju je moje obracanje uvazenoj gospođi/ci plain vanilla. pa onaj ko ima dilemu o njenim politickim opcijama taj je definitivno slijep.drugarica je crvena do bola,tita mi :roll:

p.s.sto se tice ostalih socijaldemokrata ima tu moj stari drugar ultima,popajic,zornbil... :roll:
respo

#5087 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

nikad_vise wrote:@respo
da.imam 21 godinu...
ne pocinje nam zivot svima nakon braka.Nit pamet dolazi nakon istog.sa svojih 21 godinu sam dovoljno iskusio da bez ikakvih problema mogu voditi normalno raspravu sa puno starijim osobama od mene.Sta vise ne vidim ni koja je tvoja zamijerka na moje pisanje osim sto podrzavam SBB.
ne znam zasto se ja onda osjecam jos uvijek mladim,i koja je granica za mladost :roll: u svakom slucaju ovog mladalackog nacina zivota se ne namijeravam rijesiti bar jos par godina.
da..imao sam dobre lekcije iz kojih sam izvlacio pouku i sve sto mi se desavalo shvatio sam kao lekciju,izazov i priliku za rast i dalje napredovanje :roll:

zasto? zato sto jednostavno nisam pristalica politicke opcije ciji si ti pristalica?
fahro mi nije nista..sto se tice moje veze s SBB strankom i fahrom,ta veza je jedino sto sam delegat te stranke u opstinskom vijecu..nit se placa funkcija nit je od neke vaznosti.sto se tice avaza,vjeruj rijetko ga i citam,a da mu vjerujem jos manje..mnogo puta sam rekao da su nasi mediji jako pristrasni i da meni nikad avaz nije kreirao misljenje.Ni avaz ni 60 minuta,ni bilo koji drugi medij.
kratko jasno ne se*i

ko kaze da pocinje zivot kad se ozenis
21 godina? znam ja kako je to i ja sam imao znam ja sve ja sam najpametniji imam iskustvo kao matuzalem

sta si ti iskusio da vodis raspravu sa puno starijim daj ba ne budi smijesan
moja zamjerka je da si ti rodjen 90-e ili 89-e svejedno
a pises o ovom i proslom sistemu i uporedjujes ih kao da znas kakav je bio prosli sistem a ti u njemu samo u pelenama bio
sve sto se prica nije crno i bijelo nit je bio raj kao sto neki pricaju nit je bio pakao kao sto neki sada to zele prikazati

ovo o mladosti nisi skontao al nema veze nadoci ces

koje su to lekcije i kakvi si to pouke izvukao molim te reci mi
to si mogao u max zadnjih 8-9 godina a to je od 2002-e pa ovamo
pa ti se ne sjecas ni sukera kako treba

zasto racionalno ne zakljucujes? pa zato sto ne vidis sumu od drveta i to nema nikakve veze sa partijom koje sam ja pristalica
partija koje sam ja pristalica je na margini i ne izlazi na izbore toliko o mojoj politickoj opciji
vidis li ti covjece da je sbb kbb stranka koja prima samo odpatke iz ostalih stranaka najvise iz sda
a onda isti pljuju po sda kao najgoroj stranci koja je vladala 20 godina
moras biti bas mazohista da to podrzavas

aha znaci tako postao delegat mada si delegat i bez te funkcije osjetio malo "vlasti" vaznosti u opcini /opstini u kojoj jesi pa kontas evo me ja sve znam ja mogu sve ( ne sjecas se ti one ja mogu mogu sve sa 22-e)
rodi majka pravi si primjer kakvi omladinci izlaze kad su im uzor poslijeratni politicari
znaci sa 28-29 planiras da budes na nekoj funkciji koja se placa da kroz tendere fazone i ostale karafeke koje te nauce starije kolege uzmas sebi pinku da obecavas i nista ne ostvarujes
a sa 40+ da budes na nekoj drzavnoj funkciji kupis stan od 1000 kvadrata za 500 maraka i pametujes jer imas iskustva

sto se tice medija necu nista reci jer ako mislis da mi je uzor ili vodilja 60 minuta ili bilo koja druga emisija televizija i neke novine varas se
zonbirile

#5088 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

ABA3 je prepoznao nesebični rad i stručnost osnivaća SBBBiH gF.Radonjčića.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5089 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

da prebacim s pdf mediji

Image
zonbirile

#5090 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

plain vanilla wrote:da prebacim s pdf mediji

Image
-------------------------
društvo,šta sada?
Gandalf

#5091 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

zonbirile wrote:
plain vanilla wrote:da prebacim s pdf mediji

Image
-------------------------
društvo,šta sada?
GOTOVI SMO :lol: Čuj posjećenost pada - na svaki objavljeni članak na portalu desetine komentara - kada god se logiram na SAX uvijek bar 30 ljudi on line i još 50 gostiju - al ako avaz kaže sigurno je tako :mrgreen:
Last edited by Gandalf on 21/02/2011 10:05, edited 1 time in total.
madner

#5092 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by madner »

Misle na portal, ne na forum :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5093 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

madner wrote:Misle na portal, ne na forum :D
jah, jadan sarajevo-x, trebali bismo nekad otici :-) :D
Gandalf

#5094 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

Ma znam, dopunio sam post, al' fazon je što i na portalu bude na desetine komentara i kada objave najbezvezniju slikicu.
Gandalf

#5095 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

plain vanilla wrote:
jah, jadan sarajevo-x, trebali bismo nekad otici :-) :D
Ma ja neću, čuo sam da ga uređuje SDA :D
panzer

#5096 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by panzer »

Ovo pokazuje teško psihopatološko stanje ekipe okupljene u onom tornju. Male su šanse da će se izliječiti.
dzeno123

#5097 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dzeno123 »

Nedavno smo se nasli na istom seminaru, predstavnici politickih stranaka, NVO, medija, umjetnika i nekoliko razlicitih internacionalnih politickih grupacija. Glavni urednik ili vlasnik sa-x je dosao ispred medija i toliko je pricao o socijaldemokratiji i SDP da se komotno pored imena moglo dodati SDP. Stranci, barem ovi iz liberalne internacionale Svedske i Norveske nisu se mogli nacuditi i ostali su zgrozeni stanjem u medijima. Tako da ovo nista ne iznenadjuje medjutim dolazi sa pogresne strane jer kontra strana doslovno drzi vecinu printanih medija. Ta vecina medija ili tacnije svi mediji imaju svoju politicku pozadinu sto je za politiku i drustvo pogubno a ti se rezultati vide na izborima, na ulicama, u drzavnim institucijama...Kompletnom stanju jedne drzave.
madner

#5098 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by madner »

Gandalf wrote:
Ma znam, dopunio sam post, al' fazon je što i na portalu bude na desetine komentara i kada objave najbezvezniju slikicu.
Ovo je bila Scepo lekcija I:
Kako promovisat svoj portal :D
Gandalf

#5099 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

madner wrote:
Gandalf wrote:
Ovo je bila Scepo lekcija I:
Kako promovisat svoj portal :D
Ma šćepo je meni king - SAX-ov forum nikada nije imao više članova, teme počinju biti prebukirane, diskusije traju danima, al eto posjećenost portala pada, jer svi ti ljudi sa foruma vjerovatno nikada ne zavire na portal :D a ni drugi korisnici interneta koji nisu članovi foruma baš nikada ne zavire na portal SAX-a :mrgreen: :sax: u inat šćepi
Post Reply