Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#5076 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

bingov buraz wrote:Mertesaker I Koscelni se strasno naopunjuju I pokrivaju mane jedan drugom, ima I statistika mislim da su sa njima dvojicom izgubili samo jednu utakmicu ove sezone.
Ne samo ove sezone:

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... years.html

Još od 22/01/2012 Arsenal nije izgubio utakmicu koju su 90 minuta zajedno odigrali Kos i BFG. Strašan podatak. :-)
bingov buraz

#5077 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Da ih Allah pozivi :D mislim da je to podatak koji objasnjava prvo mjesto ove sezone, svaka cast Ozilu ali ofanziva nije nikad toliko skripala koliko su se primali pacerski golovi.Fermalen je kompletniji igrac pojedinacno od obojice ali nije kliknuo I dzaba.
Ridjobrki

#5078 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Šuti, neka i realizacije! :-D :lol:

Mrsko mi sad tražiti ali Arsenal je definitivno ekipa sa najboljim "clean sheet recordom" ove sezone. Osim toga, primili su samo 19 golova ove sezone (najmanje u ligi, slijede Chelsea i Everton sa po 20) od čega šest u onom slomu protiv Cityja. To znači da su u ostalih 21 utakmica primili svega 13 golova! I to je neki pokazatelj, uz takvu odbranu ne mora značiti da ćeš dobijati utakmice ali nećeš ih lako ni gubiti pa da ti je ne znam kakav raspored.

Tim prije što je ekipa haman kompletna uoči ovih izazova, samo Walcott je izbačen iz stroja a ostali su svi na raspolaganju ili će biti u idućih nekoliko dana. :) I to je nešto za nepovjerovati kad je Arsenal u pitanju. :lol:

Btw, super što je tema živnula! :-D
bingov buraz

#5079 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Mozda tripujem ali mi se cini da se nas selektor fura na Arsena fudbalskom filozofijom,bitan je posjed,gomilanje kreativaca,nepostojanje plana B kad krene nizbrdo dakle krutost i nepopustljivost takticki.
Ridjobrki

#5080 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

bingov buraz wrote:Mozda tripujem ali mi se cini da se nas selektor fura na Arsena fudbalskom filozofijom,bitan je posjed,gomilanje kreativaca,nepostojanje plana B kad krene nizbrdo dakle krutost i nepopustljivost takticki.
:lol: :lol: :lol:

Ne'am pojma... ma ne bih to tako gledao - Wenger si može priuštiti tu filozofiju jer je tako u mogućnosti, Pape jednostavno ima onaj materijal koji ima i ne može kreirati niti transfer-politiku ni podmladak i akademiju. :) Mi imamo 20-ak igrača od kojih su nekolicina kreativci i neradnici i Papetu se valja tome prilagoditi.

Nego, zdravo za gotovo se uzela vijest da Wenger produžava ugovor, niko ni da se počeše oko toga. :lol:
ultima_palabra

#5081 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

bingov buraz wrote:Mozda tripujem ali mi se cini da se nas selektor fura na Arsena fudbalskom filozofijom,bitan je posjed,gomilanje kreativaca,nepostojanje plana B kad krene nizbrdo dakle krutost i nepopustljivost takticki.
Ima tu neke istine...
Logovan

#5082 Re: Arsenal F.C.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Image
Ko preživi,pričaće
U ovom dijelu sezone ako ostvare u većini utakmica dobre rezultate onda su fakat zaslužili da pokupe neke trofeje ili makar jedan trofej. :D Pravi ispit za njih. Vidjet ćemo kako će proći.
popokatepetl_com

#5083 Re: Arsenal F.C.

Post by popokatepetl_com »

Ne kupi li Wenger nekoga u ova 3 dana nema sanse da uzme ligu a i bilo kakav drugi trofej dok god mu je onaj francuski trabant u vrhu napada, lik fula sve zivo imam osjecaj kad ga krene da bi i promasio prazan gol sa 2 metra.
popokatepetl_com

#5085 Re: Arsenal F.C.

Ne znam, istina sad je nemoguce dovesti nekog bas jakog napadaca ali sam je kriv jer se upustio u avanturu zvanu Giroud prvi spic to je na ljeto trebao rijesiti.
bingov buraz

#5086 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Vjerovatno misli na centarfora,jos zalim za Suarezom,sa njim bi se prosetali ligom,bio je i kod njega voljni momenat ali se ne dade,ja bih pristao i na Vucinica,posluzio bi svrsi sigurno.
ultima_palabra

#5087 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Bila je neka priča za Berbatova... da, i Vučinić se pominjao.

Jest da su lijene kljusine obojica, ali znaju zabiti i iskreirati nešto za razliku od Girouda koji je samo radilica.
Last edited by ultima_palabra on 28/01/2014 12:59, edited 1 time in total.
popokatepetl_com

#5088 Re: Arsenal F.C.

Transfer Suareza bio bi im bolji pogodak i od Ozila jer oni veznjaka imaju na kamaru Ozil je na svojoj poziciji najbolji na svijetu ali njima je falio napadac kalibra Suareza za njega nije trebalo zaliti ni 60 miliona, koliko sam ja skontao Suarez je ucinoo sve da dodje ali ih je zajebo ugovor mislili su da su imali klauzulu po kojoj moze ici ali ustvari to nije bila prava klauzula.
Last edited by popokatepetl_com on 28/01/2014 13:00, edited 1 time in total.
bingov buraz

#5089 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Berbatov ok...da je 2007-ma :D
yoda82

#5090 Re: Arsenal F.C.

Post by yoda82 »

popokatepetl_com wrote:Ne kupi li Wenger nekoga u ova 3 dana nema sanse da uzme ligu a i bilo kakav drugi trofej dok god mu je onaj francuski trabant u vrhu napada, lik fula sve zivo imam osjecaj kad ga krene da bi i promasio prazan gol sa 2 metra.
Giroud je dobar igrač i igrač koji se odlično uklapa u Arsenalov način igre, ali činjenica je da trebaju još 2-3 kvalitetna igrača Arsenalu u rotaciji.
SmokingMan

#5091 Re: Arsenal F.C.

Post by SmokingMan »

popokatepetl_com wrote:Transfer Suareza bio bi im bolji pogodak i od Ozila jer oni veznjaka imaju na kamaru Ozil je na svojoj poziciji najbolji na svijetu ali njima je falio napadac kalibra Suareza za njega nije trebalo zaliti ni 60 miliona, koliko sam ja skontao Suarez je ucinoo sve da dodje ali ih je zajebo ugovor mislili su da su imali klauzulu po kojoj moze ici ali ustvari to nije bila prava klauzula.
Šta bi sa Moratom,jedno vrijeme je Wenger bio žestoko zagrijan da ga dovede?
yoda82

#5092 Re: Arsenal F.C.

Post by yoda82 »

z1xter wrote:
popokatepetl_com wrote:Transfer Suareza bio bi im bolji pogodak i od Ozila jer oni veznjaka imaju na kamaru Ozil je na svojoj poziciji najbolji na svijetu ali njima je falio napadac kalibra Suareza za njega nije trebalo zaliti ni 60 miliona, koliko sam ja skontao Suarez je ucinoo sve da dodje ali ih je zajebo ugovor mislili su da su imali klauzulu po kojoj moze ici ali ustvari to nije bila prava klauzula.
Šta bi sa Moratom,jedno vrijeme je Wenger bio žestoko zagrijan da ga dovede?
Navodno hoće da ostane i dokaže se u Realu.
Ridjobrki

#5093 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

I ja mislim da je nemoguće i ne mislim da je Giroud loš. Sigurno nije ekstra klasa u rangu Suareza, Coste, Van Persieja ali radi dobar posao, daje golove, otvara prostor drugima... Meni je draža distribucija golova na pet ili deset igrača nego da klub ovisi o formi jednog ili dvojice. Sad kako se povrijedio Ramsey i kako je Ozila malo stalo stvar preuzeli najprije Walcott do ozljede a sad Cazorla i opet Giroud sa po tri-četiri gola u zadnjih toliko utakmica. A još Podolski čeka na klupi svoje šanse i iskoristi ih kad ih god dobije Pitanje je koliko bi novi napadač donio u kratkom roku...

I onaj Sanogo je oporavljen i tek treba pokazati šta zna, Bendtner je tu i nije ni on baš toliki kloc... Dok se novi napadač uhaviza ova četvorica mogu odraditi posao. Može neko reći da je to neizvjesno ali koliko je izvjesno da bi novi napadač odmah proradio, uklopio se i trpao golčine?

Bilo bi fino dovesti "nekoga" ali koliko je tu faktora:

- da je fakat dobar napadač
- da nije povrijeđen
- da nije prestar
- da ga klub želi prodati
- da hoće da dođe
- da ga neko tipa Chelsea ili PSG ne preotme
- da se uklopi odmah u sistem igre Arsenala
- da se odmah navikne na engleski nogomet
- da ne košta 50 miliona ili više nego da ima neku razumnu cijenu od 20-30 miliona max
- da je uz sve to puno, puno bolji od Podolskog koji je na klupi

Ima li takav napadač na vidiku?
Partijaner

#5094 Re: Arsenal F.C.

Post by Partijaner »

Ima Kevin Volland iz Hoffenheima, momak ima 21 godinu i trenutno ponajbolji igrac ekipe i prvi strijelac, posto Wenga voli nijemce eto mu prilike da ga dovede ukoliko ga naravno imaju na vidiku.

Tu bih jos dodao i Lassogu iz HSV-a, 22 godine, momak je gromada.
popokatepetl_com

#5095 Re: Arsenal F.C.

Taj Morata je krampa nije on igrac koji ce sad golovima Arsenalu osvojiti titulu, njima treba pravi napadac svjetske klase koji ce zabiti ono sto Giroud kontsantno promasuje, ima ona stranica sa statistikom koja kaze da je procenat realizovanih sansi Girouda bijednih 13% cini mi se.
Ridjobrki

#5096 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Partijaner wrote:Ima Kevin Volland iz Hoffenheima, momak ima 21 godinu i trenutno ponajbolji igrac ekipe i prvi strijelac, posto Wenga voli nijemce eto mu prilike da ga dovede ukoliko ga naravno imaju na vidiku.

Tu bih jos dodao i Lassogu iz HSV-a, 22 godine, momak je gromada.
Mogu li srušiti Liverpool za 15 dana ako ih se dovede do subote? :)

Jesu li bolji od Podolskog? :)

Da se razumijemo, i ja mislim da Arsenalu treba ubica kakav je bio Van Persie ali ne vjerujem da mogu takvog dovesti i da ponude 50 miliona u ovom momentu. Postoji samo nekoliko igrača koji bi bili garant povećanja šansi za titulu i to su Diego Costa, Hulk, Falcao da se nije povrijedio, Ibrahimović, možda i Benzema i još par njih koji su top-igrači ali njih se ne može dovesti... Kad si prvoplasirani tim EPL i ciljaš na titulu prvaka najbolje lige nije lako naći pojačanja, moraš se pojačavati iz najnajnajklubova sa najnajnajigračima a to je zajeban posao... Možda sad i Puma olakša posao sa nekim od svojih manekena kao što to rade Adidas i Nike za "svoje" klubove. Sad je Arsenal glavni reprezent Pume na svijetu i možda i to doprinese...
ultima_palabra

#5097 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ma nije januar vrijeme da se dovodi klasni napadač... njima treba neki veteran koji može uskočiti kao starter na par utakmica da odmijeni Girouda i još na par njih biti džoker sa klupe... kao što je Larsson svojevremeno bio u Barceloni.
Ridjobrki

#5098 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:Ma nije januar vrijeme da se dovodi klasni napadač... njima treba neki veteran koji može uskočiti kao starter na par utakmica da odmijeni Girouda i još na par njih biti džoker sa klupe... kao što je Larsson svojevremeno bio u Barceloni.
Tačno tako, a za to imaju Bendtnera ako Podolskog smatramo prvotimcem.

Je li vrijeme za Anelkin "second coming"? :D :lol:
Jazzy.ba

#5100 Re: Arsenal F.C.

Post by Jazzy.ba »

Ti sunce kalajisano. :jedekolac:
Post Reply