BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
emirolini

#5076 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Maramice iz Bingo fabrike papira

Image
emirolini

#5077 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Tjestenina iz Bingo fabrike tjestenine hehe :bih:

Image
emirolini

#5078 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Btw. i ovo je odlican proizvod, i ambalazu su promjenili

Image
quarterback

#5079 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

emirolini wrote:Tjestenina iz Bingo fabrike tjestenine hehe :bih:

Image
bogme su uzeli nekoga ko zna posao, pakovanje dobro izgleda, ova reklama malo manje dobro ali svejedno u odnosu na ono sto je prije bilo :thumbup:
saiks

#5080 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

kiselina u plasticnoj kantici :-)
seldzuk

#5081 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

dustaban wrote:Image

Je li vi stvarno vjerujete da se ove pipe proizvode kod nas (osim ako proizvodnjom ne smatrate sastavljanje dijelova iz kine).
I inace sva ova tema je uglavnom ubleha. Ovdje se uglavnom stvari samo prepakuju i pukne zig "made in BiH"...
Govori o konkretnim proizvodima. Ono što radi npr. Bira je prokuženo. Kad se mogu proizvoditi dijelovi za Porsche , što ne bi mogla neka glupa česma? A proizvodi na temi su najvećim dijelom prehrambeni.
Da li i to uvozimo iz Kine? :-)
Nepass

#5082 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nepass »

karanana wrote:Kod argete nije nostalgija za prosloscu nego je definitivno doslo do promjene proizvoda. Po meni znatno na gore. I ja je se sjecam tamnije i kashastije. Ukus definitivno drugaciji. Ovo sad je bas beze. Mozda je tako i bolje jer vise nisam lud za njom pa je ni ne uzimam skoro nikako. Izvadili su neku drogu iz nje.
Ja je sad ne mogu ni jesti dok ne odstoji u frizideru. Fuj mi je kad je bljutava.
kox

#5083 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

seldzuk wrote:

Je li vi stvarno vjerujete da se ove pipe proizvode kod nas (osim ako proizvodnjom ne smatrate sastavljanje dijelova iz kine).
I inace sva ova tema je uglavnom ubleha. Ovdje se uglavnom stvari samo prepakuju i pukne zig "made in BiH"...
Govori o konkretnim proizvodima. Ono što radi npr. Bira je prokuženo. Kad se mogu proizvoditi dijelovi za Porsche , što ne bi mogla neka glupa česma? A proizvodi na temi su najvećim dijelom prehrambeni.
I na Birinim proizvodima je pisalo sta je uvezeno iz Kine a sta je proizvedeno u Bihacu. U Bihacu su se proizvodili frizideri kao i prije rata, ne samo za Biru nego i druge firme. Sve ostalo se uvozilo iz Kine sto je na tim proizvodima i pisalo.
seldzuk

#5084 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

kox wrote:
seldzuk wrote:

I na Birinim proizvodima je pisalo sta je uvezeno iz Kine a sta je proizvedeno u Bihacu. U Bihacu su se proizvodili frizideri kao i prije rata, ne samo za Biru nego i druge firme. Sve ostalo se uvozilo iz Kine sto je na tim proizvodima i pisalo.
zar nisu i neke mašine?
kox

#5085 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Koliko mi je poznato samo frižidere.
kox

#5086 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Zaledjeni pomfrit Srebrenicanka - odlican.
made_in_sarajevo

#5087 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by made_in_sarajevo »

Domaci je sa stranim investitorima i gazdama, turci u sklopu pretisa otvaraju fabriku ulja. Nije ogromna ali nije ni mala bas

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
KB9

#5088 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

covjece jesu smorili onom reklamom za novu pastetu, narod je nece zbog inata uzimat kolko smorise :lol:
walk_M-A-N

#5089 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by walk_M-A-N »

Heller wrote:Ja je baš zbog Dine nikad neću ni kupit.
Ja i ne jedem pastetu, ali me citav Ovako sad podsjeca na one grozne sarene gace, cipele i svu bezveznu reklamu. A imali su divne i originalne reklame, kao ona "pa steta je".
Ma koji li samo strucnjak dodje i prodaje ove glupe ideje sa "poznatim". Evo i Paldum sada za Sprind, a Beslagic jos samo iz vece solje da iskoci..Mene to i odbija i iritira.
Valjda da se ugledaju na zapadne. A ja ne mogu smisliti ni njihove, sa svim fudbalerima, glumicama i pjevacicama. Ali oni valjda idu na drugi tip ljudi.
JanuaryJones

#5090 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by JanuaryJones »

walk_M-A-N wrote:
Heller wrote:Ja je baš zbog Dine nikad neću ni kupit.
Ja i ne jedem pastetu, ali me citav Ovako sad podsjeca na one grozne sarene gace, cipele i svu bezveznu reklamu. A imali su divne i originalne reklame, kao ona "pa steta je".
Ma koji li samo strucnjak dodje i prodaje ove glupe ideje sa "poznatim". Evo i Paldum sada za Sprind, a Beslagic jos samo iz vece solje da iskoci..Mene to i odbija i iritira.
Valjda da se ugledaju na zapadne. A ja ne mogu smisliti ni njihove, sa svim fudbalerima, glumicama i pjevacicama. Ali oni valjda idu na drugi tip ljudi.
Jel do mene ili su max vizualno pođonili Argetu?
Image
KB9

#5091 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

pa to samo corava osoba ne vidi :mrgreen:
emirolini

#5092 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Odlican stari Semberski zacin tj. dodatak jelima po novom :D

Image
emirolini

#5093 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Fabrika papira Bingo ima novi proizvod

Image
vješalica

#5094 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

Argeta je ipak argeta...najbolja mi je Adriatica i Tuna ili losos ove ostale nisu cemu...ona sa suhim mesom bezvezna ali inace ono za hitno pojesti najbolje su ove tri...nisam onu lovacku argetu probala samo...

A ovako je uvijek bio krs...jednom kupila one napuhane virsle i dala dzukelama lutalicama...sramota stvarno...krs ja ne znam koji im tehnolog pravi to ali pojma nema...i probala sam perfetu nije losa...al et prosjecna podrigusa
dječak sa šibicama

#5095 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dječak sa šibicama »

Image

meni je ovo odlicno, posebno kad treba miris duhanskog dima ubiti

Busovaca Kacuni :D
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#5096 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by TouringBiker »

emirolini wrote:Fabrika papira Bingo ima novi proizvod

Image

Mene ljuti sto Bingo pod svojim brendom prodaje smrznuto povrce (grasak itd) uvezeno iz Srbije, umjesto da su uzeli od, recimo, Jamija. E, pa necu proizvode iz Srbije, pa da su i dzabe!!! (necu ni one iz republike mrske)
Connaisseur Karlin

#5097 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Connaisseur Karlin »

dječak sa šibicama wrote:Image

meni je ovo odlicno, posebno kad treba miris duhanskog dima ubiti

Busovaca Kacuni :D
smrad maskiras drugim smradom :skoljka:
dječak sa šibicama

#5098 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dječak sa šibicama »

Nije smrad, zaista, ako se ne pretjera.

Odlicno je za ubijanje neugodnih mirisa, ja sigurno nebi hvalio proizvod nekakvog Tisala iz Kacuna da nije dobar :D
emirolini

#5099 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Kako mislis Jamija? Pa to je Ledo firma, koja zapravo uvozi iz Srbije povrce. BOSNA I HERCEGOVINA nema ni 10 tona mrkve za kolektivnog otkupa i pakovanja. Zato je Bingo revitalizirao Semberku da bi ulozio u tu granu poljoprivrede, da ne mora vise uvoziti povrce vec da koristi Bosansko Hercegovacko.

Neznanje nas ubi, morate se stvarno malo vise ukljuciti i informisati ako cete tako pametovati!!

TouringBiker wrote:
emirolini wrote:Fabrika papira Bingo ima novi proizvod

Image

Mene ljuti sto Bingo pod svojim brendom prodaje smrznuto povrce (grasak itd) uvezeno iz Srbije, umjesto da su uzeli od, recimo, Jamija. E, pa necu proizvode iz Srbije, pa da su i dzabe!!! (necu ni one iz republike mrske)
bumerangss

#5100 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

vješalica wrote:Argeta je ipak argeta...najbolja mi je Adriatica i Tuna ili losos ove ostale nisu cemu...ona sa suhim mesom bezvezna ali inace ono za hitno pojesti najbolje su ove tri...nisam onu lovacku argetu probala samo...

A ovako je uvijek bio krs...jednom kupila one napuhane virsle i dala dzukelama lutalicama...sramota stvarno...krs ja ne znam koji im tehnolog pravi to ali pojma nema...i probala sam perfetu nije losa...al et prosjecna podrigusa
"O ukusima ne treba raspravljati" Meni je najbolja bajrina Pileti paštete, cak i uksnija od Argete!
Post Reply