"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
tulalan

#5076 Re:

Post by tulalan »

zLatk0 wrote:Moraju biti dokazi da tu postoji znak P, nije tek tako stavljen.. Slika, dopis i slicno, ostao je stub od znaka?
Ima stub i to u planu je da se pocme naplacivat parking tu al fora je sinoc nisam vidio mrak bio linije su im se izbrisale al gdje sam ja bio nije iscran parking svejedno sto sam bio 2 m iza famoznog znaka jbg lucky winer i gotovo :)
Al me iritira stonije prema svima isti kriterij neke prodje i ne pogleda ih . Evo danas na istom tom mjestu 2 auta i niko nista, a da samo obilaze moju ulicui da naplacuju parkingna trotoaru napunili bi kasu za 2 dana hahahaha
bpsang

#5077 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

hopi wrote:ovo mi fakat nije jasno, čuj ne mogu parkirati na trotoar i to je sada problem, još se bune. A dostavljači će i dalje moći, iste ove žute postave pa se kombijima nekako penju preko njih često vidim. Trebali su staviti ili ogradu ili one crne stubiće preko njih ne može.
ma jarane , ovo sto postavljaju je mačiji kasalj.
Gledao sam na KRKU u Hrvatskoj kako je rijesen taj problem ,Betonska kugla zabetonirana jednom četvrtinom na svakih jedan metar a visine oko pola metra, pa hajd je zaskoči , ne mogi ni privatna vozila a ni dostavljaci kamioni .
Ovi nasi stavljaju nekakve stubice precnika 15 cm visine isto toliko ili 20cm.
Ovi iz komunalnog ce ih počistiti zajedno sa prvim snijegom.Atek koliko su hajrovali skupljaci sekundarnih sirovina na onim stubovima od GUSA, SAMO GA DRMNE JEDAMPUT NOGOM ON PUCA PRI DNU ASFALTA .
shiljak

#5078 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shiljak »

_ado_ wrote:
shiljak wrote:evo jedna friska sa ilidze :D
Image
dosao covjek kod Ivice po autodjelove :)
cigo sa familijom parkirao :D
Logovan

#5079 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

shiljak wrote: cigo sa familijom parkirao :D
Vjerovatno oni. :-)
zLatk0

#5080 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zLatk0 »

Image
Lozionicka. Mercator
Emir92

#5081 Re:

Post by Emir92 »

zLatk0 wrote:Image
Lozionicka. Mercator
Kreno "Ćoik" u kupovinu pa pokusao da udje do kase, al mu nije mogao proc kroz vrata :P :D :dance:
mahalas505

#5082 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

blue033 wrote:Preko 200 stranica ove teme, ali čini se da je uzalud, primitivizam je toliko ukorijenjen u naše građane da je normalno postalo nenormalno.

Evo zanimljivog teksta u današnjie toalet dnevnom listu:
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/ivi ... oj-apoteci

Novinar se kritički osvrće na činjenicu da je napokon neko preduzeo korake da se spriječi parkiranje na trotoaru, jer trotoari služe za prolaz pješacima, gospođama sa bebom u kolicima, invalidima i sl. Za novinara je trotoar samo prilaz apoteci????? Ponekad idem u tu apoteku i uvijek parkiram sa druge strane na parkingu i nemam više od 10 metara da prošetam. Međutim svako ko prolazi zna kakvi su problemi naveče sa parkiranjem na trotoaru, pa nakon toga se izlijeće na glavnu ulicu bez poštivanja prvenstva. Apoteci ako treba prilaz nek nađe drugi poslovni prostor. Žalosno je da su i novinari počeli podržavati primitivizam. U normalnoj državi bi svi koji parkiraju na trotoar bili kažnjeni, kod nas su primitivci ugroženi građani.
Ja novinara i odrona, da ne kazem sta gore, vjerovatno ce ovo procitati, pa reko da se ne uvrijedi :roll: . Znaci treba pjesak da sidje sa trotora, zagazi na najprometniju saobracajnicu u gradu, i to bi trebalo da bude u redu :lol: .
duspi

#5083 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duspi »

jutrošji biseri s alipašinog

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 8067_n.jpg

dva prazna mjesta na parkingu i dva debila koja su ih zagradila. wtf, sad više nije fazon stati na sred ulice kad nemaš gdje druge, već stati na sred ulice i kad imaš slobodno mjesto odmah do?

možda se na slici najbolje ne vidi, ali pristup mjestima je zagrađen i ne može biti da je neko bio tu parkiran, pa ovi došli stali, a taj neko naknadno otišao (sa zadnje strane je podoboar komad livade i bez tragova guma:)), znači mjesta su stajala slobodna sve vrijeme, ali jok, papci su ih zagradili
madtv

#5084 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madtv »

duspi wrote:jutrošji biseri s alipašinog

dva prazna mjesta na parkingu i dva debila koja su ih zagradila. wtf, sad više nije fazon stati na sred ulice kad nemaš gdje druge, već stati na sred ulice i kad imaš slobodno mjesto odmah do?

možda se na slici najbolje ne vidi, ali pristup mjestima je zagrađen i ne može biti da je neko bio tu parkiran, pa ovi došli stali, a taj neko naknadno otišao (sa zadnje strane je podoboar komad livade i bez tragova guma:)), znači mjesta su stajala slobodna sve vrijeme, ali jok, papci su ih zagradili
mozda su auta u "leru" da se mogu pomjeriti na guranje da bi mogli izaci ovi koji su parkirani do njih?
(nije da pravdam bilo koga, ali mozda je to slucaj :))
duspi

#5085 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duspi »

cijela ta ulica / parking je na blagoj uzbrdici, tako da bi bilo puno više praznih mjesta na vrhu da je to slučaj :D
madtv

#5086 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madtv »

duspi wrote:cijela ta ulica / parking je na blagoj uzbrdici, tako da bi bilo puno više praznih mjesta na vrhu da je to slučaj :D
:lol: :lol:
onda ne znaju parkirat ;)
poznanik

#5087 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Ovakvu i sličnu drskost je postalo besmisleno komentirati :(

Image
Image
poznanik

#5088 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

A samo nekoliko minuta nakon odlaska prvog automobila, na isto mjesto uparkirava drugi :shock:

Image
Image
zLatk0

#5089 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zLatk0 »

Tu kad god prođem auta jedan na drugom parkirana.. A da ne pominjem kamikaze koji do pola ulice izađu da vide mogu li skrenuti iz sporednih ulica
Emir92

#5090 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Emir92 »

R_v_P20 wrote:Image
:thumbup: :thumbup:
Logovan

#5091 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

R_v_P20 wrote:Image
:shock: :shock: Kakvo samo razmišljanje, kakav samo odabir za parking. :-) Svega se kod nas čovjek može nagledati
pajero

#5092 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pajero »

E svaka mu cast! Kakve ideje covjek ima zajebo je i Teslu! :x Pa gdje je bio ovaj radnik/ca trafike?
mco

#5093 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

Stvarno majstor :lol:
M@RKO

#5094 Re: "Majstori" parkiranja

Post by M@RKO »

pajero wrote:E svaka mu cast! Kakve ideje covjek ima zajebo je i Teslu! :x Pa gdje je bio ovaj radnik/ca trafike?
Mozda se taj iz trafike parkirao da ima auto na oku :lol: :lol:
pajero

#5095 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pajero »

Vidis...moguce! :lol:
rookfash

#5096 Re: "Majstori" parkiranja

Post by rookfash »

duspi wrote:jutrošji biseri s alipašinog

prekjucer me lik na ovom parkingu isto ovako zagradio. 15-20 min sam cekao, trubio, raspitivao se okolo. na kraju i ja ispao papak, jbg fkt morao ici dalje i lagano preko trave obilazi :-)
anonimni clan

#5097 Re: "Majstori" parkiranja

Post by anonimni clan »

Merkator na A.Polju
Image
dingosp0

#5098 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

^^ nista novo ispred tog ulaza u garazu...
a tek unutar garaze... sve majstor do majstora...
Laplace

#5099 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

corolla02 wrote:
Discball wrote:Image

Evo kako sam i obećao ponosnom vlasniku da ću objaviti fotografije njegove kulture to i činim, ko zna možda se i nauči parkirati...

Elem opis gospodina bi bio 50-tih godina krupan ćelave glave, nagovorio mi se svašt, od onog da nabijem mobitel (cenzura) pa ... uglavnom kulturno kao što se i parkira...

Lokacija Merkator - šta da kažem uobičajena, dobro poznata svima po majstorima parkiranja koji kupuju vozačke dozvole umjesto da nešto i nauče u auto školi.
Neki lokalni Dahija, nema drugog objasnjenja!
Prije par dana sam na ovom parkingu, na sličnom mjestu, vidio BMW X6 (novi) parkiran po svim propisima, nigdje nije izvirivao, ni nazad (ja parkirao iza njega). Kad sam se vraćao, on otvarao vrata gepeka i uzeo neku torbu, niti je on meni smetao niti ja njemu. Ni naprijed nije izašao van linija (prolazio kraj njega). Biće da je X6 kraći od sedmice (sad vidim da je ipak kraći, 4877 mm, a sedmica 5072 mm, X6 je 19,5 cm kraći)
Coppertone

#5100 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Coppertone »

Mozete slikati koliko hocete, ali kada bi civili mogli zaduzivati auto-lisice,uokolo postavljati, uslikati, pa proslijediti policiji, samo za 10-20% od kazne za pogresna parkiranja ili pauka imali bi para ko blata i sredjenu situaciju u gradu vrlo brzo.
Locked