Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.dalmatinka wrote:Nabroji ne 10% nego njih 10. Ja ne znam niti jednoga, barem mi trenutno ne padaju na pamet.Aspekt wrote:U Hrvatskoj zivi 1 % Bosnjaka . A procenat bosnjaka u medicini , kulturi , znanosti itd je 10 % .
10 posto najumnih ljudi u Hrvtskoj cine bosanski muslimani .
Desavanja u Hrvatskoj
-
ubojica77
#5076 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
insomnia99
#5077 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ovoa za niciju zemlju je smiješno....nikad nisam primjetio da neko u hrvatskoj prisvaja taj film.....edo majka onako.....uspio je u hrvatskoj,ima hrvatske papire ali sumnjam da ga u hrvatskoj doživljavaju kao svogAspekt wrote:
Hasanginica je proglasena hrvtskom pjesmom . Bosancica je proglasena hrvatskom cirilicom . Tornjak je proglasen kao hrvatski pas . Steci su proglaseni kao hrvtski i katolicki . Film , Nicija emlja ,je u jutranjem listu prosao ovako ,, Hrvatskoj Oskar ,, bitka na Neretvi se predstavlja kao hrvatski film . Od Maka Dizdara pa nadalje se jako puno knjizevnika i pisaca vodi kao Hrvati . Ivo Andric takodje . Edo majka je hrvatski reper . Zeljko Bebek je hrvatski pjevac .Tvrto kotromanic je Hrvat Mogao bi do zore ali mi se ne da
bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinematografiji....i pripao je....
oko dizdara,andrića,tvrtka i sličnih bi se dalo raspravljati
-
Minkica88
#5078 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije 10% ali je svakako istina da su Bosnjaci bas prisutni u javnom zivotu Zagreba. Vidim na Sveucilistu recimo da ima dosta profesora s bosnjackim imenima (jedna Aida K. iz Bihaca cak predaje hrvatski jezik
), a znam da ima i ljekara dosta.
Ili samo na "estradi" i u javnom zivotu uopste : isla u pozoriste neki dan da gledam trenutno najpopularniju predstavu (Njuske), kad ono glavnu ulogu igra jedan Enes Vejzovic. Citam magazin Glorija kod frizera i saznah da je predsjednik HDZa Tomislav Karamarko ozenjen Bosnjakinjom
Da je Mila Elegovic u vezi sa nekim zagrebackim frizerom, Bosnjakom, pa pise nesto o Tariku Filipovicu, o Maji Sar koja se preselila u ZG i tako.
Ili samo na "estradi" i u javnom zivotu uopste : isla u pozoriste neki dan da gledam trenutno najpopularniju predstavu (Njuske), kad ono glavnu ulogu igra jedan Enes Vejzovic. Citam magazin Glorija kod frizera i saznah da je predsjednik HDZa Tomislav Karamarko ozenjen Bosnjakinjom
Last edited by Minkica88 on 16/11/2013 20:08, edited 2 times in total.
-
Minkica88
#5079 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
-
Aspekt
#5080 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ovoa za niciju zemlju je smiješno....nikad nisam primjetio da neko u hrvatskoj prisvaja taj film.....edo majka onako.....uspio je u hrvatskoj,ima hrvatske papire ali sumnjam da ga u hrvatskoj doživljavaju kao svoginsomnia99 wrote:Aspekt wrote:
Hasanginica je proglasena hrvtskom pjesmom . Bosancica je proglasena hrvatskom cirilicom . Tornjak je proglasen kao hrvatski pas . Steci su proglaseni kao hrvtski i katolicki . Film , Nicija emlja ,je u jutranjem listu prosao ovako ,, Hrvatskoj Oskar ,, bitka na Neretvi se predstavlja kao hrvatski film . Od Maka Dizdara pa nadalje se jako puno knjizevnika i pisaca vodi kao Hrvati . Ivo Andric takodje . Edo majka je hrvatski reper . Zeljko Bebek je hrvatski pjevac .Tvrto kotromanic je Hrvat Mogao bi do zore ali mi se ne da
bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinemat
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:30, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5081 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam, jadan, ja temaAspekt wrote:Daj mi svoju adresu to niko bolje od tebe ne napravio . Upozancu te sa jednim fudbalerom ako mi napises tuzbu
( govoris strane jezike , razumijes se u pravo , filozofiju , medicinu ....ti si lik iz gospodara prstenova
-
Aspekt
#5082 Re: Desavanja u Hrvatskoj
,Minkica88 wrote:Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:31, edited 1 time in total.
-
insomnia99
#5083 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma tko ovo prisvaja?Aspekt wrote:
a o bosancici , steccima , Hasanaginici psu tornjaku , cevapima , sarmi . Zabranjenom pusenju ...bi se takodje dalo raspravljati zar ne
neki lik izjavio "čevapi su naši" i to odmah skočio
a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatsku....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
i mi ga ukrali? šta trebali smo ga potjerat natrag u bosnu?
- KatarinaKosaca
#5084 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa, zar zaista uzimate za ozbiljno nekoga ko pokrene temu sa prijedlogom za tužbu zato što njemu osobno nešto nije smiješno, a u isto vrijeme neće on da podnese tu tužbu?insomnia99 wrote:ma tko ovo prisvaja?Aspekt wrote:
a o bosancici , steccima , Hasanaginici psu tornjaku , cevapima , sarmi . Zabranjenom pusenju ...bi se takodje dalo raspravljati zar ne
-
Aspekt
#5085 Re: Desavanja u Hrvatskoj
.insomnia99 wrote:ma tko ovo prisvaja?Aspekt wrote:
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:31, edited 1 time in total.
-
Minkica88
#5086 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.insomnia99 wrote: a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatskoj....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
- dalmatinka
#5087 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zar nisu turski?Aspekt wrote:aha , izdvojio si ono sto tebi pase . Ma daj molim te bjeziinsomnia99 wrote:ma tko ovo prisvaja?Aspekt wrote:
- KatarinaKosaca
#5088 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čak se i ne zna šta se piše.. Psa tornjak nije prisvojio Hrvatski kinološki savez, nego Bosanac prodao. Zvaničan naziv mu je bosanskohercegovački-hrvatski pastirski pas tornjak. Kad se otvara neka tema, treba se, bilo bi lijepo, bar malo se informirati o onom o čemu se piše..
-
insomnia99
#5089 Re: Desavanja u Hrvatskoj
živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišešMinkica88 wrote:Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.insomnia99 wrote: a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatskoj....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
- angelo
#5090 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Izabrao Đelo HadžiselimovićAspekt wrote:Za enesa kisevica , Semku Sokolovic , Fadila Hadzica , Haznadar , Ibricu i djelu jusica , Huseina Hasanefendica ( parni valjak )Minkica88 wrote:Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Senad Galijasevica , Almu Pricu , Mustafu Nadarevica , Mersada Bebera , Djelo Hadziselomovica , Dr muradif Kulenovic ...nastavicu drugi put
-
insomnia99
#5091 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jadni bošnjaci u hrvatskoj....
ovako ni židovima nije bilo u njemačkoj...za vrijeme hitlera naravno
ovako ni židovima nije bilo u njemačkoj...za vrijeme hitlera naravno
-
ubojica77
#5092 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sarma se smatra bugarskim nacionalnim jelom, ali ne s ukiseljenim kupusom, kako je uobičajeno u Hrvatskoj, već sa svježim bijelim kupusom, dok se grčke sarmice pripremaju s lišćem vinove loze.Aspekt wrote:insomnia99 wrote:ovoa za niciju zemlju je smiješno....nikad nisam primjetio da neko u hrvatskoj prisvaja taj film.....edo majka onako.....uspio je u hrvatskoj,ima hrvatske papire ali sumnjam da ga u hrvatskoj doživljavaju kao svogAspekt wrote:
bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinematografiji....i pripao je....
oko dizdara,andrića,tvrtka i sličnih bi se dalo raspravljati
Sarme najčešće pripremaju u Armeniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji, Jordanu, Libanonu, Siriji, Iraku, Turskoj i Ukrajini, ali uglavnom s različitim receptima. U Gruziji i Armeniji isto ili slično jelo naziva se "dolma".
Ćevapi (tur. kebap "na komadiće izrezano meso" ili "nasjeckano meso"), poznati i kao ćevapčići, su jelo od mljevenog mesa, popularno u zemljama nekadašnjeg Osmanskog Carstva na Balkanu.
Za Zabranjeno p. nikad od nikog nisam cuo da je to HR band.
Danas su izdiferencirani u dva različita oblika 'Hrvatski planinski pas tornjak' i 'Bosanski Tornjak
Bosancica je nastala prije najezde Turaka,njome su se najvise koristili Franjevci,a pisalo se njome i u Dubrovniku, Istri...jel to onda Bosansko pismo? Ako gledamo da u to vrijeme nije bilo jasnih granica i da su dijelovima Bosne gdi se koristila vladali HR plemici i narod je bio katolicke vjeroispovjesti,mislim da mozemo reci da je to Hrvatsko pismo.
Hasanagica je nastala u okolici Imotskog.....
Vec kad si napisao za sarmu i cevape da su porijeklom iz Bosne si pokazao kolka ti je inteligencija.
- JohnnyS
#5093 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Minkica88 wrote:Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost
-
Aspekt
#5094 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a da meni Dalmatinka proda psa dalamtinca i da ga ja proglasim bosanskim psom . A onaj vucjak iliti njemacki ovcar sto ga je kupio moj tetak Meho od sada ce se zvati bosanski ovcar . Samo bi ti onda njemci jebali i mater i oca kada bi im tako nesto napravio .KatarinaKosaca wrote:Čak se i ne zna šta se piše.. Psa tornjak nije prisvojio Hrvatski kinološki savez, nego. Zvaničan naziv mu je bosanskohercegovački-hrvatski pastirski pas tornjak. Kad se otvara neka tema, treba se, bilo bi lijepo, bar malo se informirati o onom o čemu se piše..Bosanac prodao
- angelo
#5095 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Najveći fazon mi je bio kad je Senad Galijašević izabrao "hrvatsko" ime Senna M. Za Edija Majku niti ne znam kako mu je ime. Ne kontam zašto se ljudi stide i srame svog porijekla. 
-
Minkica88
#5096 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti mene ne razumijes: ja bas kazem da je Bosnjacima u Hrvatskoj dobro. Barem u Zagrebu, gdje ja trenutno studiram. Ali nije istina ono sto ti impliciras da Bosnjaci nista nisu dali hrvatskoj kulturi, sportu ili nauci.insomnia99 wrote: živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišeš
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
- angelo
#5097 Re: Desavanja u Hrvatskoj
JohnnyS wrote:Minkica88 wrote:Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost
Zar misliš da bi liječio Gadafijevu ženu da je šarlatan? Prije bio rekao da je u pitanju najobičniji hrvatski jal.
-
Aspekt
#5098 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma jasta kako da ne pa je onda protiv njega podignuta tuzba na osnovu clanka iz vecernjog lista . Nobilo ih otreso na sudu ko slinu . Tuzioc se ufatio za glavu blamaza samo takva .JohnnyS wrote:Minkica88 wrote:Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
-
Minkica88
#5099 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To su spekulacije.JohnnyS wrote: Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost
- JohnnyS
#5100 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Inače, ne čini li vam se malo neobično prebrojavanje krvnih zrnaca? Meni je to nekako neprirodno, čak i kad je nešto pozitivno u pitanju...