Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
ubojica77

#5076 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

dalmatinka wrote:
Aspekt wrote:U Hrvatskoj zivi 1 % Bosnjaka . A procenat bosnjaka u medicini , kulturi , znanosti itd je 10 % .
10 posto najumnih ljudi u Hrvtskoj cine bosanski muslimani .
Nabroji ne 10% nego njih 10. Ja ne znam niti jednoga, barem mi trenutno ne padaju na pamet.
Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
insomnia99

#5077 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

Aspekt wrote:
Hasanginica je proglasena hrvtskom pjesmom . Bosancica je proglasena hrvatskom cirilicom . Tornjak je proglasen kao hrvatski pas . Steci su proglaseni kao hrvtski i katolicki . Film , Nicija emlja ,je u jutranjem listu prosao ovako ,, Hrvatskoj Oskar ,, bitka na Neretvi se predstavlja kao hrvatski film . Od Maka Dizdara pa nadalje se jako puno knjizevnika i pisaca vodi kao Hrvati . Ivo Andric takodje . Edo majka je hrvatski reper . Zeljko Bebek je hrvatski pjevac .Tvrto kotromanic je Hrvat Mogao bi do zore ali mi se ne da
ovoa za niciju zemlju je smiješno....nikad nisam primjetio da neko u hrvatskoj prisvaja taj film.....edo majka onako.....uspio je u hrvatskoj,ima hrvatske papire ali sumnjam da ga u hrvatskoj doživljavaju kao svog

bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinematografiji....i pripao je....
oko dizdara,andrića,tvrtka i sličnih bi se dalo raspravljati ;-)
Minkica88

#5078 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

Nije 10% ali je svakako istina da su Bosnjaci bas prisutni u javnom zivotu Zagreba. Vidim na Sveucilistu recimo da ima dosta profesora s bosnjackim imenima (jedna Aida K. iz Bihaca cak predaje hrvatski jezik :lol: ), a znam da ima i ljekara dosta.

Ili samo na "estradi" i u javnom zivotu uopste : isla u pozoriste neki dan da gledam trenutno najpopularniju predstavu (Njuske), kad ono glavnu ulogu igra jedan Enes Vejzovic. Citam magazin Glorija kod frizera i saznah da je predsjednik HDZa Tomislav Karamarko ozenjen Bosnjakinjom :) Da je Mila Elegovic u vezi sa nekim zagrebackim frizerom, Bosnjakom, pa pise nesto o Tariku Filipovicu, o Maji Sar koja se preselila u ZG i tako.
Last edited by Minkica88 on 16/11/2013 20:08, edited 2 times in total.
Minkica88

#5079 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.
Aspekt

#5080 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

insomnia99 wrote:
Aspekt wrote:
Hasanginica je proglasena hrvtskom pjesmom . Bosancica je proglasena hrvatskom cirilicom . Tornjak je proglasen kao hrvatski pas . Steci su proglaseni kao hrvtski i katolicki . Film , Nicija emlja ,je u jutranjem listu prosao ovako ,, Hrvatskoj Oskar ,, bitka na Neretvi se predstavlja kao hrvatski film . Od Maka Dizdara pa nadalje se jako puno knjizevnika i pisaca vodi kao Hrvati . Ivo Andric takodje . Edo majka je hrvatski reper . Zeljko Bebek je hrvatski pjevac .Tvrto kotromanic je Hrvat Mogao bi do zore ali mi se ne da
ovoa za niciju zemlju je smiješno....nikad nisam primjetio da neko u hrvatskoj prisvaja taj film.....edo majka onako.....uspio je u hrvatskoj,ima hrvatske papire ali sumnjam da ga u hrvatskoj doživljavaju kao svog

bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinemat
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:30, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5081 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Aspekt wrote:Daj mi svoju adresu to niko bolje od tebe ne napravio . Upozancu te sa jednim fudbalerom ako mi napises tuzbu
( govoris strane jezike , razumijes se u pravo , filozofiju , medicinu ....ti si lik iz gospodara prstenova :)
Nisam, jadan, ja tema :D , nego ta tužba koju najavljuješ, pa kontam šta čekaš.. Ostalo je do sudije..
Aspekt

#5082 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Minkica88 wrote:
ubojica77 wrote: Evo neznam ni ja,al niti jednog HR akademika,a da je Bosanski musliman. Cak i ovi koje je gore naveo,a nespadaju u nikakav vrh nisu muslimani.
Vjerovatno niste culi za Asima Kurjaka u Hercegovini, ali u Hrvatskoj je svakako poznat.
,
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:31, edited 1 time in total.
insomnia99

#5083 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

Aspekt wrote:
a o bosancici , steccima , Hasanaginici psu tornjaku , cevapima , sarmi . Zabranjenom pusenju ...bi se takodje dalo raspravljati zar ne :wink:
ma tko ovo prisvaja?
neki lik izjavio "čevapi su naši" i to odmah skočio

a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatsku....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
i mi ga ukrali? šta trebali smo ga potjerat natrag u bosnu?
KatarinaKosaca

#5084 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

insomnia99 wrote:
Aspekt wrote:
a o bosancici , steccima , Hasanaginici psu tornjaku , cevapima , sarmi . Zabranjenom pusenju ...bi se takodje dalo raspravljati zar ne :wink:
ma tko ovo prisvaja?
Pa, zar zaista uzimate za ozbiljno nekoga ko pokrene temu sa prijedlogom za tužbu zato što njemu osobno nešto nije smiješno, a u isto vrijeme neće on da podnese tu tužbu? :D
Aspekt

#5085 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

insomnia99 wrote:
Aspekt wrote:
ma tko ovo prisvaja?
.
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:31, edited 1 time in total.
Minkica88

#5086 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

insomnia99 wrote: a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatskoj....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.
dalmatinka

#5087 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Aspekt wrote:
insomnia99 wrote:
Aspekt wrote:
ma tko ovo prisvaja?
aha , izdvojio si ono sto tebi pase . Ma daj molim te bjezi
Zar nisu turski? :-)
KatarinaKosaca

#5088 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Čak se i ne zna šta se piše.. Psa tornjak nije prisvojio Hrvatski kinološki savez, nego Bosanac prodao. Zvaničan naziv mu je bosanskohercegovački-hrvatski pastirski pas tornjak. Kad se otvara neka tema, treba se, bilo bi lijepo, bar malo se informirati o onom o čemu se piše..
insomnia99

#5089 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

Minkica88 wrote:
insomnia99 wrote: a ne razumijem ovu logiku....neki bošnjak došao u hrvatskoj....tu čovjek uspio i ostao raditi.....
Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.
živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišeš
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
angelo

#5090 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Aspekt wrote:
Minkica88 wrote:
Za enesa kisevica , Semku Sokolovic , Fadila Hadzica , Haznadar , Ibricu i djelu jusica , Huseina Hasanefendica ( parni valjak )
Senad Galijasevica , Almu Pricu , Mustafu Nadarevica , Mersada Bebera , Djelo Hadziselomovica , Dr muradif Kulenovic ...nastavicu drugi put
Izabrao Đelo Hadžiselimović :thumbup:
insomnia99

#5091 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

jadni bošnjaci u hrvatskoj....
ovako ni židovima nije bilo u njemačkoj...za vrijeme hitlera naravno
ubojica77

#5092 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Aspekt wrote:
insomnia99 wrote:
Aspekt wrote:

bitka na neretvi je po meni yugoslavenski film.....ali redatelj je iz nekog razloga htio da pripadne hrvatskoj kinematografiji....i pripao je....
oko dizdara,andrića,tvrtka i sličnih bi se dalo raspravljati ;-)

Sarma se smatra bugarskim nacionalnim jelom, ali ne s ukiseljenim kupusom, kako je uobičajeno u Hrvatskoj, već sa svježim bijelim kupusom, dok se grčke sarmice pripremaju s lišćem vinove loze.
Sarme najčešće pripremaju u Armeniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji, Jordanu, Libanonu, Siriji, Iraku, Turskoj i Ukrajini, ali uglavnom s različitim receptima. U Gruziji i Armeniji isto ili slično jelo naziva se "dolma".

Ćevapi (tur. kebap "na komadiće izrezano meso" ili "nasjeckano meso"), poznati i kao ćevapčići, su jelo od mljevenog mesa, popularno u zemljama nekadašnjeg Osmanskog Carstva na Balkanu.

Za Zabranjeno p. nikad od nikog nisam cuo da je to HR band.

Danas su izdiferencirani u dva različita oblika 'Hrvatski planinski pas tornjak' i 'Bosanski Tornjak

Bosancica je nastala prije najezde Turaka,njome su se najvise koristili Franjevci,a pisalo se njome i u Dubrovniku, Istri...jel to onda Bosansko pismo? Ako gledamo da u to vrijeme nije bilo jasnih granica i da su dijelovima Bosne gdi se koristila vladali HR plemici i narod je bio katolicke vjeroispovjesti,mislim da mozemo reci da je to Hrvatsko pismo.

Hasanagica je nastala u okolici Imotskog.....

Vec kad si napisao za sarmu i cevape da su porijeklom iz Bosne si pokazao kolka ti je inteligencija.
JohnnyS

#5093 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Minkica88 wrote:

Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost ;)
Aspekt

#5094 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

KatarinaKosaca wrote:Čak se i ne zna šta se piše.. Psa tornjak nije prisvojio Hrvatski kinološki savez, nego
Bosanac prodao
. Zvaničan naziv mu je bosanskohercegovački-hrvatski pastirski pas tornjak. Kad se otvara neka tema, treba se, bilo bi lijepo, bar malo se informirati o onom o čemu se piše..
a da meni Dalmatinka proda psa dalamtinca i da ga ja proglasim bosanskim psom . A onaj vucjak iliti njemacki ovcar sto ga je kupio moj tetak Meho od sada ce se zvati bosanski ovcar . Samo bi ti onda njemci jebali i mater i oca kada bi im tako nesto napravio .
angelo

#5095 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Najveći fazon mi je bio kad je Senad Galijašević izabrao "hrvatsko" ime Senna M. Za Edija Majku niti ne znam kako mu je ime. Ne kontam zašto se ljudi stide i srame svog porijekla. :roll:
Minkica88

#5096 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

insomnia99 wrote: živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišeš
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
Ti mene ne razumijes: ja bas kazem da je Bosnjacima u Hrvatskoj dobro. Barem u Zagrebu, gdje ja trenutno studiram. Ali nije istina ono sto ti impliciras da Bosnjaci nista nisu dali hrvatskoj kulturi, sportu ili nauci.
angelo

#5097 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

JohnnyS wrote:
Minkica88 wrote:

Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost ;)

Zar misliš da bi liječio Gadafijevu ženu da je šarlatan? Prije bio rekao da je u pitanju najobičniji hrvatski jal. :-?
Aspekt

#5098 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

JohnnyS wrote:
Minkica88 wrote:

Ma jasta kako da ne pa je onda protiv njega podignuta tuzba na osnovu clanka iz vecernjog lista . Nobilo ih otreso na sudu ko slinu . Tuzioc se ufatio za glavu blamaza samo takva .
Minkica88

#5099 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

JohnnyS wrote: Poznat je ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom znanstvenom svijetu. Kao sinonim za plagiranje i znanstvenu neetičnost ;)
To su spekulacije.
JohnnyS

#5100 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Inače, ne čini li vam se malo neobično prebrojavanje krvnih zrnaca? Meni je to nekako neprirodno, čak i kad je nešto pozitivno u pitanju...
Post Reply