SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mrtva kokoš

#5076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

Dile wrote:je li ko cuo prije jedno pola sata da je sta roknulo na alipasinu.. opet? :D
opet spamujes :mrgreen:
Kristijana

#5077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kristijana »

Dile wrote:je li ko cuo prije jedno pola sata da je sta roknulo na alipasinu.. opet? :D
Možda su pustili iz apsa one likove što su ti pucali pod balkonom? Krajnje je vrijeme da ih puste.
innovision

#5078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by innovision »

Splinter wrote:
samo_ovaj_put wrote:na slobodu pusten momak koji je ubio brata na otoci prije nekih mjesec dana
:shock: :shock: :shock:
:shock: :? :-) :x :x
bejzik

#5079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bejzik »

na slobodi su i Benjamin (Ramiz) Delalić koji je ranio 3 osobe u bezistanu

i I.L. iz tramvaja
ssmmiilleeyy

#5080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

Enjoy Bosnia And Herzegovina ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

Pozivamo navijace Sarajeva kao i sve one koji hoce da pomognu u ovoj teskoj situaciji da sutra ujutro posjete transfuziologiju kantonalne bolnice u Zenici. Potrebna je krv za nastradale u teskoj saobracajnoj nesreci koja se dogodila danas. Situacija je jako ozbiljna.

Zalihe koje bolnica ima su dovoljne za veceras, ali sutra ce se osjetiti nedostatak. Kantonalna bolnica Zenica se nalazi u naselju Crkvice.

http://zenica.jevtic.net/zenica1/mapa_zenice.gif

Transfuziologija se otvara u 07:30.

Ukoliko neko zeli da pomogne a nema prevoz neka se javi na slijedeci broj telefona SAD ili UJUTRO:

062 214 518
General_Jackson

#5082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by General_Jackson »

Kristijana wrote:Postoje rješenja za speed vozače, mobitelotimače i bratokoljače:

1. nabaciti pancir, kacigu, štit, odbrambena oružja, vještine i kung fu reflekse kad se ide u grad umjesto gela za kosu i štikli;

2. razboljeti se od agorafobije i ne izlaziti iz kuće;

3. navaliti se na telefon, svako od nas, i zivkati policiju i tužilaštvo i pitati zašto bodljikava praščad šeću slobodno gradom. Treba im dosađivati, tj. vršiti pritisak javnog mnijenja. Na to imamo pravo, a bogami i obavezu. Mi plaćamo ovoj državi da nas štiti. Mi imamo pravo, a roditelji nevine dječice koja se kreću ulicama i roditeljsku obavezu, da pritisnemo organe vlasti da otvaraju zatvore i povise kazne. :x

4. uzdati se u Boga i ličnu sreću da neće belaj baš u nas i naše bližnje. Druge ko šiša. :twisted:

Iako su sigurnija rješenja, ako primijenite 1., 2. i/ili 3. ispast ćete smiješni, ludi, paranoični i crna ovca.
4.-to je najmanje sigurno, ali - daće Bog. :roll: Zato, hrabro, narode, bolje vjerovat u nafaku nego ispasti lud ili smiješan i tražiti svoju sigurnost od države kojoj plaćate da vas štiti. Metak, bodež ili udarac auta još se i preživi, ali sramota što ste buntovni građanin nikad. :skoljka:
5. kada i tebi neko zasmeta ubuduće, fino ga "rokneš" i za mjesec dana si na slobodi i mirna Bosna :run:
sofist

#5083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

maxell_sarajevo wrote:Jest Amar Babić je pusten na slobodu, vidio sam ga sinoc na Otoci sa onim lokalnim klosarima.
A objasnjenje je "pusten je jer je ubistvo pocinio pod dejstvom heroina sto znaci u neuracunljivom stanju"!? Lijepo se nadrogiras, automatsku u ruke i zaredas ko god ti u zivotu smeta, nema sanse da te osude. Je li ono neko rekao izbori, napredak, evropska unija? O cemu mi pricamo?
mahalas505

#5084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

sofist wrote:
maxell_sarajevo wrote:Jest Amar Babić je pusten na slobodu, vidio sam ga sinoc na Otoci sa onim lokalnim klosarima.
A objasnjenje je "pusten je jer je ubistvo pocinio pod dejstvom heroina sto znaci u neuracunljivom stanju"!? Lijepo se nadrogiras, automatsku u ruke i zaredas ko god ti u zivotu smeta, nema sanse da te osude. Je li ono neko rekao izbori, napredak, evropska unija? O cemu mi pricamo?
Dobro brani onaj Omar Mjesecar ove kriminalce, malo malo neko se nadje na slobodi :dance: . Doduse, ne mislim da je on neka velicina sto se tice advokature :D .

Paradoks je da bolja prava imaju kriminalci nego obicni gradjani. Da li je to neka definicija liberalne demokrtije? :dance: :thumbup: :bih: .
spreca

#5085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by spreca »

mahalas505 wrote:
sofist wrote:
Dobro brani onaj Omar Mjesecar ove kriminalce, malo malo neko se nadje na slobodi :dance: . Doduse, ne mislim da je on neka velicina sto se tice advokature :D .

Paradoks je da bolja prava imaju kriminalci nego obicni gradjani. Da li je to neka definicija liberalne demokrtije? :dance: :thumbup: :bih: .

Ako nase sudstvo nastavi ovako nebih me iznenadilo da kod nas pocne nesto kao zub za zub oko za oko.
PriNc_ba

#5086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PriNc_ba »

iskreno se nadam da je vozac golfa koji je skrivio jucer nesrecu i poginuo. ne kazem iz neke mrznje nego ako je prezivio moze se popisat na sebe i svoj zivot kad na savjesti bude imao 3 zivota oduzeta i povrijedjenu djecu. imam havera koji je tako prezivio i eno ga i dan danas ko lud :( nadam se samo da ce se ostali povrijedjeni izvuci i ozdraviti...

nek im je vjecni rahmet i slava :( RIP

i zna li neko zasto se ne moze sa nase transfuziologije proslijediti krv u zenicu ? :?
fole13

#5087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

PriNc_ba wrote:iskreno se nadam da je vozac golfa koji je skrivio jucer nesrecu i poginuo. ne kazem iz neke mrznje nego ako je prezivio moze se popisat na sebe i svoj zivot kad na savjesti bude imao 3 zivota oduzeta i povrijedjenu djecu. imam havera koji je tako prezivio i eno ga i dan danas ko lud :( nadam se samo da ce se ostali povrijedjeni izvuci i ozdraviti...

nek im je vjecni rahmet i slava :( RIP

i zna li neko zasto se ne moze sa nase transfuziologije proslijediti krv u zenicu ? :?
iskreno da ti kazem zalazis duboko u tragediju koja se desila ...nije bito sada ko je kriv nego je bitno da sto vise ljudi prezivi :sad: ..
krv nije voda da moze na toplom .....
a nemamo mi vozila za prebacivanje krvi :(
PriNc_ba

#5088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PriNc_ba »

a nisam fkt mislio ono na ruzan nacin NEK JE POGINUO nego samo kazem da ako je prezivio tesko ce se nositi kroz zivot s tim. naravno da je svaki ljudski gubitak veoma tuzan na koji god nacin se to desilo, ali s obzirom na okolnosti i broj povrijedjenih zato kazem najbolje bi bilo ako je vec i poginuo neko onda da je to i vozac ovog golfa, iako bi super bilo da niko nije poginuo.
najzalosnije od svega je sto stradase ljudi ni krivi ni duzni u autu koje je parkirano :( i sam sam imao udes, doduse kao suvozac. puno auto i ja jaranu 5 puta govorim da ni slucajno ne pokusava preticati debila koji nas je namjerno kocio i mi u preticanje on ubrza i sve tako. dok nismo stigli kolonu neku manju i ovaj ispred krene i jaran za njim, ovaj se ubaci u kolonu a mi ni tamo ni vamo a auto na nas direktni sudar,srecom nekom bez mrtvih ali trojica nazad su bili teze povrijedjeni. sjecam se samo da su nas 2 kontejnera zaustavila da ne odemo na zenu s 2 djece koji su stajali u blizini... i sjecam se jarana koji je vozio koji onako krvav izadje iz auta i ljubi kontejner i zahvaljuje Bogu kad je vidio da smo svi zivi ;) znam o cemu pricam zato sam ovo gore i rekao. zao mi je sto se uopste ovo desilo kao i svakom normalnom :(
Cholina_Lokica

#5089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Splinter wrote:
ja sam ozbiljna bila... :oops: :mrgreen:
lucius

#5090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lucius »

E ja mislim na najružniji način, NEK JE POGINUO, ludak, jučer sam bio na tom mjestu 5 minuta nakon nesreče, i još ga ne treba sahraniti nego pustiti psima da jedu.
Ako ima boga, nek gori u 3 pakla, ubi djete, nesorta.
fole13

#5091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

Dile wrote:
Splinter wrote:
ja sam ozbiljna bila... :oops: :mrgreen:

i ja cuo da je nesto roknulo e sad sta bi moglo biti :roll:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Bitno je da na dragoj FTV na TTX još stoji da su povrijeđeni prevezeni SANITARNIM vozilima u bolnicu, a to je isto pročitala i kokoška koja je vodila vijesti u 12 :x
fole13

#5093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

lucius wrote:E ja mislim na najružniji način, NEK JE POGINUO, ludak, jučer sam bio na tom mjestu 5 minuta nakon nesreče, i još ga ne treba sahraniti nego pustiti psima da jedu.
Ako ima boga, nek gori u 3 pakla, ubi djete, nesorta.
ako ti zelis nekom smrt kakv si ti covjek :? to je trenutak nepaznje bio desava se svima ali svi su odmah osudili nase da smo mi divljali vako nako a mozda je ta dvica kriva jer je pogodjena u cosak sto mi daje sumlju da se dvica je krenula da izleti na cestu s zemlje ... i bumm moze biti nepaznja vozaca "golfa koji kazu da je stajao " .... necu nikog da osudjujem bog sve vidi i sve cuje :)
pff da sam MOD sad bi te poslao u banovice na 2 mjeseca
Comrad

#5094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Neko iz tog golfa koji je preticao je poginuo. Sad je li vozac ili suvozac, ne znam..evo tema..
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=80696

ja sam u prvi mah mislio da se autobus prevrnuo ili nesto, kad rekose 10-oro povrijedjeno, poginulih... :cry: :(
Utic

#5095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Utic »

fole13 wrote:ako ti zelis nekom smrt kakv si ti covjek :? to je trenutak nepaznje bio desava se svima ali svi su odmah osudili nase da smo mi divljali vako nako a mozda je ta dvica kriva jer je pogodjena u cosak sto mi daje sumlju da se dvica je krenula da izleti na cestu s zemlje ... i bumm moze biti nepaznja vozaca "golfa koji kazu da je stajao " .... necu nikog da osudjujem bog sve vidi i sve cuje :)
Ja cu samo realno, uz zaljenje prema misljenjima kao sto je tvoje i momka kojeg si citirao...
Momak je preticao na punoj, ispred nepregledne krivine, da se ne lazemo... tu nema nepaznje i ne desava se svima, to je divljanje za volanom! Ne umanjujem gubitak jednog zivota naseg sugradjanina i veoma sam tuzan zbog toga, ali sa druge strane dijete je izgubilo brata i majku, otac je izgubio sina i suprugu... zbog divljanja za volanom i zbog zurbe na pisljivu tekmu!
Last edited by Utic on 06/10/2010 19:41, edited 1 time in total.
Skyfox

#5096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

Kod remize danas oko pola 5 lezi neko na stanici kola hitne stoje, jedna vec otisla prema gradu, iskupila se masa, ili je nekome pozlilo ili ga je auto pokupilo...
campa_xxx

#5097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by campa_xxx »

Utic wrote:
fole13 wrote:ako ti zelis nekom smrt kakv si ti covjek :? to je trenutak nepaznje bio desava se svima ali svi su odmah osudili nase da smo mi divljali vako nako a mozda je ta dvica kriva jer je pogodjena u cosak sto mi daje sumlju da se dvica je krenula da izleti na cestu s zemlje ... i bumm moze biti nepaznja vozaca "golfa koji kazu da je stajao " .... necu nikog da osudjujem bog sve vidi i sve cuje :)
Ja cu samo realno, uz zaljenje prema misljenjima kao sto je tvoje i momka kojeg si citirao...
Momak je preticao na punoj, ispred nepregledne krivine, da se ne lazemo... tu nema nepaznje i ne desava se svima, to je divljanje za volanom! Ne umanjujem gubitak jednog zivota naseg sugradjanina i veoma sam tuzan zbog toga, ali sa druge strane dijete je izgubilo brata i majku, otac je izgubio sina i suprugu... zbog divljanja za volanom i zbog zurbe na pisljivu tekmu!
Evo rekose na vijestima da je vozac golfa priveden u policiji jer je skrivio saobracajnu nesrecu...
The 51st State

#5098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The 51st State »

bitno je krenuti na prvu i prosipati pamet...
mahalas505

#5099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

spreca wrote:
mahalas505 wrote:Dobro brani onaj Omar Mjesecar ove kriminalce, malo malo neko se nadje na slobodi :dance: . Doduse, ne mislim da je on neka velicina sto se tice advokature :D .

Ako nase sudstvo nastavi ovako nebih me iznenadilo da kod nas pocne nesto kao zub za zub oko za oko.
Pa sta ce drugo preostati ljudima da bi zastitio sebe i svoju porodicu? Mislim kakvo je to drustveno uredenje gdje stanje "nadrogiranosti" uzima kao ulaksavajuca okolnost. I pustas osobu koja se drogira da se brani s slobode, koja ce naravno pociniti jos jedno 20-tak kriminalnih radnji(da se snadbije s drogom) uz naravno onih 50-tak koje ima otprije. Zato upitah ako ima kakav strucnjak socilog odgovori kakvo mi to drustveno(drzavno) uredjenje imamo? :?
Utic

#5100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Utic »

campa_xxx wrote:
Utic wrote:
Evo rekose na vijestima da je vozac golfa priveden u policiji jer je skrivio saobracajnu nesrecu...
U svom postu nisam spominjao rahmetli Admira. Zao mi je momka koji je preminuo bas kao i drugo dvoje ubijenih, a pogotovo njihovih porodica... Spomenuo sam vozaca, a nisam znao ko je upravljao vozilom. Na tu osobu (ne mogu reci covjeka, jer to nije) koja je upravljala vozilom ne zelim da trosim rijeci... Samo jos da je kod nas pravna drzava...
Locked