Ne kontam njihovu racunicu, to je zaista jeftino da ne moze jeftinije, jedino da nece za pola godine doci do samounistenja mobitela
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dječak sa šibicama
#5076 Re: Kineski mobiteli
Uzeo onaj Umi Rome X za 170 km, cisto da probam kineski "no name", smijesna cijena a telefon sasvim solidan cak mogu reci i odlican za tu cijenu.
Ne kontam njihovu racunicu, to je zaista jeftino da ne moze jeftinije, jedino da nece za pola godine doci do samounistenja mobitela
- edo82
#5077 Re: Kineski mobiteli
Na koji?taureg71 wrote:itekakoskafiskafsnjak wrote:Ja imam LG G3 ... isplati li se meni prelaziti na jedan od ova dva...edo82 wrote:Koji uzeti?
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_349208.html
ili
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367775.html
Trenutno "naginjem" na drugi.
Pročitao sam da je Xiaomi Redmi Note 3 Pro bolji, ali je i 70ak KM skuplji + carina i PDV. Osim toga ne odgovara mi veličina.
Prema tome, kakva su iskustva sa ova dva gore i koji je bolji.
Hvala
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5078 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Ovi xiaomi su dobri uredjaji, al' i G3 je dobar uredjaj, i ja ne vidim da ces nesto posebno bolje dobiti, promjenom.skafiskafsnjak wrote:Ja imam LG G3 ... isplati li se meni prelaziti na jedan od ova dva...edo82 wrote:Koji uzeti?
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_349208.html
ili
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367775.html
Trenutno "naginjem" na drugi.
Pročitao sam da je Xiaomi Redmi Note 3 Pro bolji, ali je i 70ak KM skuplji + carina i PDV. Osim toga ne odgovara mi veličina.
Prema tome, kakva su iskustva sa ova dva gore i koji je bolji.
Hvala
poslano sa Sonija Ze
- kloniran
#5079 Re: Kineski mobiteli
kinezi nemaju veliku marzu za razliku od ovih razvikanih brendovadječak sa šibicama wrote:Uzeo onaj Umi Rome X za 170 km, cisto da probam kineski "no name", smijesna cijena a telefon sasvim solidan cak mogu reci i odlican za tu cijenu.
-
Azrail
#5080 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Kinezi nemaju trošak marketinga i distribucije.kloniran wrote:kinezi nemaju veliku marzu za razliku od ovih razvikanih brendovadječak sa šibicama wrote:Uzeo onaj Umi Rome X za 170 km, cisto da probam kineski "no name", smijesna cijena a telefon sasvim solidan cak mogu reci i odlican za tu cijenu.
So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth...
- Montana
#5081 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
da..i ja baš o tome razmišljo pa se načito,a to je glavni razlog zašto su kineski mob jeftiniji,ko što si reko.samsung i apple milione u marketing troše i to nam u cjenu produkta naplate.kod kineza to nema.baš kupujemo radi imena,,ili..onaj ima pa i ja oću.Azrail wrote: Kinezi nemaju trošak marketinga i distribucije.
http://www.vecernji.hr/gadgeti/nisu-sam ... a-6-985968
https://www.androidpit.de/darum-sind-ch ... o-guenstig
- dječak sa šibicama
#5082 Re: Kineski mobiteli
Slazem se, nemaju trosak marketinga, distribucije, sve ide prakticno on line (prodaja), ali opet ja sam ubjedjen da jedan LG ili Samsung traje duze nego neki Umi, Xiaomi ili Outkitel, naravno mislim na isti kvalitativni i cjenovni rang.
Ko mijenja telefon kao carape, njemu je svejedno, ali ko namjerava koristiti telefon dvije tri godine, onda bi ipak trebao birati "marku". Bar mislim, mozda nisam u pravu.
Ko mijenja telefon kao carape, njemu je svejedno, ali ko namjerava koristiti telefon dvije tri godine, onda bi ipak trebao birati "marku". Bar mislim, mozda nisam u pravu.
-
citroen xm
#5083 Re: Kineski mobiteli
Ne znam, ali sumnjam da je na polju kvaliteta Samsung bolji od recimo Huawei telefona, možda je čak i obratno. Evo kod mene 2 Huaweija rade godinama i ništa im. Mislim da će i sledeći biti iz iste kuće.
- Montana
#5084 Re: Kineski mobiteli
pa evo,moremo pitat...ja imam samsung,kraj četvrte godine.Imal ko kineza pune 4 godine?
u ostalom,kod ovakvih kineskih cjena,more se svake godine novi uzimat.
jel istina to da oni nemaju garanciju?
- dječak sa šibicama
#5085 Re: Kineski mobiteli
Pa dobro, Huawei je marka, sto jest jest.
Kinezi nemaju garanciju ako kupujes iz Kine, kod nas ih prodaje par shopova iz Mostara i Hercegovine, nude garanciju maksimalno godinu dana.
Mada, i sarajevski trgovci uglavnom daju godinu dana garancije, govorim opet o nekim mid range mobitelima.
Kinezi nemaju garanciju ako kupujes iz Kine, kod nas ih prodaje par shopova iz Mostara i Hercegovine, nude garanciju maksimalno godinu dana.
Mada, i sarajevski trgovci uglavnom daju godinu dana garancije, govorim opet o nekim mid range mobitelima.
- SONY_91
#5086 Re: Kineski mobiteli
Ako ti može biti od pomoći, kod mene sestra koristi OnePlus One koji je prethodno bio kod mene, a, napunio je dvije godine. Ja koristim MEIZU MX5 koji je napunio godinu i sa njim nisam imao nikakvih problema do sad. Prije toga sam također imao par kineza koji su se dobro pokazaliMontana wrote:pa evo,moremo pitat...ja imam samsung,kraj četvrte godine.Imal ko kineza pune 4 godine?
- Montana
#5087 Re: Kineski mobiteli
pa eto..korisna informacija za ljudi koji će se na kineze prebacit.ja svaki dan vidim novog kojeg bi uzeo i biće se teško odlučit,pogotovo od ovih što do kraja godine izlaze.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#5088 Re: Kineski mobiteli
mislim da u unutrasnjosti ne zaostaju mnogo za ovim ˝reklamnim˝ mobitelima...
- irac300
#5089 Re: Kineski mobiteli
Ja koristim Coolpad F1 evo okruglo dvije godine. Telefon radi kao i prvi dan, a da spomenem da sam mijenjao mali milion romova, znači doslovno ovo je T-34 za telefone, nepoderiv.
-
citroen xm
#5090 Re: Kineski mobiteli
Imam između ostalog Y300 evo već 4-ta godina. Ma ništa, kvalitet odličan. Neka druga stvar su performanse koje zavise od konfiguracije i optimizacije. To zavisi od pozicije koju telefon zauzima kod svog proizvođača.
- kloniran
#5091 Re: Kineski mobiteli
iduci kupis ovajirac300 wrote:Ja koristim Coolpad F1 evo okruglo dvije godine. Telefon radi kao i prvi dan, a da spomenem da sam mijenjao mali milion romova, znači doslovno ovo je T-34 za telefone, nepoderiv.
http://www.geekbuying.com/item/Coolpad- ... 71398.html
- valjuga
#5092 Re: Kineski mobiteli
Istina je da imaju garanciju al se ne isplati slati u kinu na popravak,kao I renomirani telefoni kupljeni u piljarama po BiH kod kojih imaš garanciju na ništaMontana wrote:pa evo,moremo pitat...ja imam samsung,kraj četvrte godine.Imal ko kineza pune 4 godine?
Ne treba mi niko proturiječit jer imam garancije pred sobom al mi ih mrsko slikat pa stavljat na forum.Jedna od galaxy s4 a druga note 5.Kupljeni u različitim piljarama.
- irac300
#5093 Re: Kineski mobiteli
Da znaš da mi je u razmatranju.kloniran wrote:iduci kupis ovajirac300 wrote:Ja koristim Coolpad F1 evo okruglo dvije godine. Telefon radi kao i prvi dan, a da spomenem da sam mijenjao mali milion romova, znači doslovno ovo je T-34 za telefone, nepoderiv.![]()
http://www.geekbuying.com/item/Coolpad- ... 71398.html
-
taureg71
#5094 Re: Kineski mobiteli
valjuga wrote:Istina je da imaju garanciju al se ne isplati slati u kinu na popravak,kao I renomirani telefoni kupljeni u piljarama po BiH kod kojih imaš garanciju na ništaMontana wrote:pa evo,moremo pitat...ja imam samsung,kraj četvrte godine.Imal ko kineza pune 4 godine?
jel istina to da oni nemaju garanciju?![]()
Ne treba mi niko proturiječit jer imam garancije pred sobom al mi ih mrsko slikat pa stavljat na forum.Jedna od galaxy s4 a druga note 5.Kupljeni u različitim piljarama.
ma kakve garancije kod nas, kao da ih nemas...Mtel prednjaci po procentu neuvazenih garancija, jedno 90% dok im ne zaprijetis tuzbom...Hvala bogu sta god da rikne moze se dio nabaviti iz kine, meni riknuo ekran na Asus zenfonu, dio narucio 40 km i ruke 20 i za 60 km rijesio veci kvar...pa samo slanje u Kinu je 60 km najmanje
- konektovan
#5095 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Ja ne znam sta je bilo, al' bh telekom je prije par mjeseci postavio jumbo plakate sa najavom Coolpad telefona i onda se usutili, potajno ih skinuli, dok su eronetovci bez ikakvîh reklama ubacili neke coolpad telefone u svoju ponudu. Ovaj gore je odlican, i da ga ima u telekomu, odmah bi ga na rate uzeo. Kako sam u kreditu, kupovina ove tehnike iskljucivo ide na rate.[emoji1]irac300 wrote:Da znaš da mi je u razmatranju.kloniran wrote:iduci kupis ovajirac300 wrote:Ja koristim Coolpad F1 evo okruglo dvije godine. Telefon radi kao i prvi dan, a da spomenem da sam mijenjao mali milion romova, znači doslovno ovo je T-34 za telefone, nepoderiv.![]()
http://www.geekbuying.com/item/Coolpad- ... 71398.htmlPratim vijesti o njemu već 20-ak dana.
poslano sa Sonija Ze
- irac300
#5096 Re: Kineski mobiteli
Ma sa Telecomom se nikad ne zna. Dugo su iPhone davali ''ispod tezge'' tj. nigdje ga zvanično nisu reklamirali. Ionako bih trebao potpisati novi ugovor na 24 mjeseca, ali nemaju ništa konkretno u ponudi da je bolje od mog F1 a da ne košta mnogo. Da nabave ovakve telefone, išli bi im k'o halva.
- konektovan
#5097 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Dosta raje nema para da kešira odmah telefon, i zato idu na varijantu da placaju u ratama, jer im je lakse davati cvaju il' petobu godinu ili dvije godine , a hoce da imaju dobar telefon i servisnu podrsku da se ne bi hebavali sa tamo nekim fontelicima i univerzalcima oko toga, sta je garancija.m a l a c wrote:Da ga prodaje bhtelekom ne bi bila to ta cijena
Nego ona sa kojom deru korisnike kao i sa ostalim mobitelima, ali raja naivna, da ne kazem težu riječ, pa se peca na kupovinu na rate, gdje ispadne skuplja pita od tepsije
poslano sa Sonija Ze
- skafiskafsnjak
#5098 Re: Kineski mobiteli
Jednostavno, sve ima svoju cijenu . Ne dere Telecom korisnike nego daje telefone sa oficijelnom garancijom. Oni cak spuste cijenu malo kada uzimas preko pretplate... pogledajte cijene tih telefona u Stanica... ili Imtecu i takvim radnjama, sve ce vam jasno biti.
Ako zelite bez garancije, uzmete za stoju -dvije jeftinije i to je to .
- yoda82
#5099 Re: Kineski mobiteli
Telecom baš dere sa cijenama. Cijene su im dosta skuplje, pa čak i ako se odlučiš da uzmeš preko pretplate (znači ti se pored rate za telefon obavezuješ njima plaćati 15-30-50...KM mjesečno). U skoro tri godine kako sam kupio telefon, samo mi je jednom bio na servisu (20 KM). Znam dosta raje koja su telefon uzet u Telecomu nosila po 3-4 puta na servis i to je svaki put trajalo 7-20 dana. Da se razumijemo slična stvar je i sa HT eronrtom i sa Mtelom.skafiskafsnjak wrote:Jednostavno, sve ima svoju cijenu . Ne dere Telecom korisnike nego daje telefone sa oficijelnom garancijom. Oni cak spuste cijenu malo kada uzimas preko pretplate... pogledajte cijene tih telefona u Stanica... ili Imtecu i takvim radnjama, sve ce vam jasno biti.
Vani svi operateri daju dosta povoljnije cijene telefona ako se odlučiš da potpišeš ugovor na godinu ili dvije. Tako da sma uvije za opciju Univerzalno, Fontele, neko tećei ili kinezi nego za jednog od operatera.
- skafiskafsnjak
#5100 Re: Kineski mobiteli
Ja od 5 mobitela kupljenih u telecomu, samo jedan na servis nosio. Tu pricu da su im telefoni fals sam cuo x puta . Ali eto imao sam izgleda ludu srecu ...yoda82 wrote:Telecom baš dere sa cijenama. Cijene su im dosta skuplje, pa čak i ako se odlučiš da uzmeš preko pretplate (znači ti se pored rate za telefon obavezuješ njima plaćati 15-30-50...KM mjesečno). U skoro tri godine kako sam kupio telefon, samo mi je jednom bio na servisu (20 KM). Znam dosta raje koja su telefon uzet u Telecomu nosila po 3-4 puta na servis i to je svaki put trajalo 7-20 dana. Da se razumijemo slična stvar je i sa HT eronrtom i sa Mtelom.skafiskafsnjak wrote:Jednostavno, sve ima svoju cijenu . Ne dere Telecom korisnike nego daje telefone sa oficijelnom garancijom. Oni cak spuste cijenu malo kada uzimas preko pretplate... pogledajte cijene tih telefona u Stanica... ili Imtecu i takvim radnjama, sve ce vam jasno biti.
Vani svi operateri daju dosta povoljnije cijene telefona ako se odlučiš da potpišeš ugovor na godinu ili dvije. Tako da sma uvije za opciju Univerzalno, Fontele, neko tećei ili kinezi nego za jednog od operatera.
Sto se cijena tice... ne mozes porediti evropu i evrorpske operatere sa ovim nasim cemernicima... Ja ti samo kazem da ti Bhtelecom dadne telefon jeftinije nego sto ga mozes kupiti u Imtecu. Druga prica je sto bi nas narod dobar telefon za malo para....
Isto tako , hoces ti kupiti auto u Kramara ... ili na autopijaci ... Hoces li sa garancijom ili bez ...
sve se placa.