Zato si ti uvijek ovdje?kiky wrote:prave patriote su uvijek na patriotskim temama ...
Jeste.kiky wrote: jel vam drago što je ovo usvojeno ???? .....
Zato si ti uvijek ovdje?kiky wrote:prave patriote su uvijek na patriotskim temama ...
Jeste.kiky wrote: jel vam drago što je ovo usvojeno ???? .....
kiky wrote:prave patriote su uvijek na patriotskim temama ...
jel vam drago što je ovo usvojeno ???? .....
-----------------------------------------UnscarD wrote:Da ne bude da samo kritikujemo Obamu, ovo je odlicna vijest i korak u pravom pravcu. Uvijek mi je drago kada siromasni i ozlojadjeni dobiju kakva takva prava i kada im se standard popravi na bilo koji nacin.
Bravo Huso. Idemo dalje...
meni je Obama i dlaje odvratan,glasali su demokrati,logicno,zar neUnscarD wrote:Da ne bude da samo kritikujemo Obamu, ovo je odlicna vijest i korak u pravom pravcu. Uvijek mi je drago kada siromasni i ozlojadjeni dobiju kakva takva prava i kada im se standard popravi na bilo koji nacin.
Bravo Huso. Idemo dalje...
Pa dobro US Treasury duguje toliko. Ja kao taksoplatioc placam trezoru nekih 40% od zarade (sto je za Ameriku pravo visoko, vecina placa dosta manje). Recimo da u nekim drugim drzavama (kao socijalistickim, izaberi sam) takse su preko 50%. Razlika izmedju ovo dvoje je sto se u prvom slucaju tacno zna koliko (i KOME) se duguje i placa (eto privatnom FEDU). U drugom slucaju se ne zna ni za sta se placa ni kome, a pogotovo zasto toliko. Ostaje da se usporedi kakav je zivotni standard u tim primjerima (pored inovacije u tehnologiji i nauci), sto mozda asocira na razliku izmedju drustvenog i privatnog vlasnistva (u jednom sistemu). To sto meni smeta sto se privatnici bogate na meni kao dijelu tog drustva je stvar moje tastine, ali u svakom slucaju dobro mi je da kredit postoji ako mi treba. Pitanje je veliko, dali si voljan ziviti i raditi u sistemu, te placati taxe vladi iznad vlade ili u onom gdje se placaju taxe vladi smrtnika koji kontrolisu sistem laktanjem i korupcijom sitnog nivoa.zonbirile wrote:cccc,@jeza u leđa,nemoj se tako zaletati,pa opet tvrditi kako ti nisi to rekao ni mislio.Moraš samo obrnuti postavku i sve je u redu.Naprimjer,veliki igrači su se izvukli,obratno,oni su krizu kreirali ne da bi se izvukli,nego još više napljačkali.Moraš raditi na tome da shvatiš procese,a kada ti pukne pred očima uvidječeš koja je dileja Huso.Samo si odgovori kome to SAD duguje 14 triliona $.Pa zar vjerovnici da ne postave svog čovjeka od 1. do 44.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ahuseino wrote:Pa dobro US Treasury duguje toliko. Ja kao taksoplatioc placam trezoru nekih 40% od zarade (sto je za Ameriku pravo visoko, vecina placa dosta manje). Recimo da u nekim drugim drzavama (kao socijalistickim, izaberi sam) takse su preko 50%. Razlika izmedju ovo dvoje je sto se u prvom slucaju tacno zna koliko (i KOME) se duguje i placa (eto privatnom FEDU). U drugom slucaju se ne zna ni za sta se placa ni kome, a pogotovo zasto toliko. Ostaje da se usporedi kakav je zivotni standard u tim primjerima (pored inovacije u tehnologiji i nauci), sto mozda asocira na razliku izmedju drustvenog i privatnog vlasnistva (u jednom sistemu). To sto meni smeta sto se privatnici bogate na meni kao dijelu tog drustva je stvar moje tastine, ali u svakom slucaju dobro mi je da kredit postoji ako mi treba. Pitanje je veliko, dali si voljan ziviti i raditi u sistemu, te placati taxe vladi iznad vlade ili u onom gdje se placaju taxe vladi smrtnika koji kontrolisu sistem laktanjem i korupcijom sitnog nivoa.zonbirile wrote:cccc,@jeza u leđa,nemoj se tako zaletati,pa opet tvrditi kako ti nisi to rekao ni mislio.Moraš samo obrnuti postavku i sve je u redu.Naprimjer,veliki igrači su se izvukli,obratno,oni su krizu kreirali ne da bi se izvukli,nego još više napljačkali.Moraš raditi na tome da shvatiš procese,a kada ti pukne pred očima uvidječeš koja je dileja Huso.Samo si odgovori kome to SAD duguje 14 triliona $.Pa zar vjerovnici da ne postave svog čovjeka od 1. do 44.
Cifra od 14T$ ne znaci nista vise nego jedna od 50T$ ili 100T$ dok su god taxe u istorijskoj liniji sa onim sto kupuju tom drustvu.
pa ko obicno pojednostavljujes. ja probam da pojednostavim, tebi se ne svidja. dolar nije 0 niti ce biti. sta je dolar, sta je euro? kako kazes; ako su oba u vlasnistvu istih ljudi, cemu onda briga? dali je bitno cime ce se trgovati nafta?zonbirile wrote: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa primjeri su ti nevješti,dječiji.Ničiji izbor nije bio ko će kome plačati i na koji način,to je u sferi ličnog.Na globalnom planu,svi ostali su prevareni na osnovi dolara i moćnika.Sada kada je dolar=0 mora se nešto učiniti,ili će sve puknuti.Dva su scenarija,totalni rat,ili će se "kompanija" preseliti kod jačega,bukvalno jačeg.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dolar je 0 realne vrijednosti,problem i jeste u tome što neko ima tone dolara,ali ima i atomsku i milijardu i po stanovnika.Sve je bilo dobro dok se za papiriče uzimala realna roba,toga više nema i nastaje problem.Pa normalno da "kompaniji" je svejedno dolar/euro,ali nije ostalima,a ostali se sada pregrupisali.Pa kao onda obećana zemlja,sada su na horizontu neke nove i "kompanija" ide tamo,nema mjestu sentimentu.Evropa je srce i mozak,ostali su samo radnici,čak i Amerika,znam da je teško za shvatiti.ahuseino wrote:pa ko obicno pojednostavljujes. ja probam da pojednostavim, tebi se ne svidja. dolar nije 0 niti ce biti. sta je dolar, sta je euro? kako kazes; ako su oba u vlasnistvu istih ljudi, cemu onda briga? dali je bitno cime ce se trgovati nafta?zonbirile wrote: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa primjeri su ti nevješti,dječiji.Ničiji izbor nije bio ko će kome plačati i na koji način,to je u sferi ličnog.Na globalnom planu,svi ostali su prevareni na osnovi dolara i moćnika.Sada kada je dolar=0 mora se nešto učiniti,ili će sve puknuti.Dva su scenarija,totalni rat,ili će se "kompanija" preseliti kod jačega,bukvalno jačeg.
kakav ba rat?
kakvo preseljavanje?
kompanija se nece preseljavati nego siriti, jos je puno neiscrpljenog svijeta...
ti mislis da ja ne shvatam, ja mislim da ti ne shvatash i tako u krug, post za postom. na dobrom si ti putu i shvatas svjetsku scenu kroz istoriju, ali mi u ekonomiji nisi bas potkovan. sve ti je u printanju, jel?zonbirile wrote:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dolar je 0 realne vrijednosti,problem i jeste u tome što neko ima tone dolara,ali ima i atomsku i milijardu i po stanovnika.Sve je bilo dobro dok se za papiriče uzimala realna roba,toga više nema i nastaje problem.Pa normalno da "kompaniji" je svejedno dolar/euro,ali nije ostalima,a ostali se sada pregrupisali.Pa kao onda obećana zemlja,sada su na horizontu neke nove i "kompanija" ide tamo,nema mjestu sentimentu.Evropa je srce i mozak,ostali su samo radnici,čak i Amerika,znam da je teško za shvatiti.ahuseino wrote:pa ko obicno pojednostavljujes. ja probam da pojednostavim, tebi se ne svidja. dolar nije 0 niti ce biti. sta je dolar, sta je euro? kako kazes; ako su oba u vlasnistvu istih ljudi, cemu onda briga? dali je bitno cime ce se trgovati nafta?zonbirile wrote: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kakav ba rat?
kakvo preseljavanje?
kompanija se nece preseljavati nego siriti, jos je puno neiscrpljenog svijeta...
ROTŠILDI INVESTIRAJU U INDIJI
Za to vreme porodica Rotšild i njen ogranak u Londonu krenuli su u veliki investicioni poduhvat u Indiji.
U jednom prošlogodišnjem intervjuu Lin Forester de Rotšild (Lloyd Grove - Cond'e Nast Portfolio.com) je otkrila da su ona i njen muž, baron Ivlin de Rotšild, postali investitori sa šest stotina miliona evra u poslu proizvodnje i izvoza voća i povrća iz Indije, zemlje koja je najveći svetski proizvođač voća, i drugi po veličini proizvođač povrća. Ovu proizvodnju istovremeno koristi i oko 900 miliona Indijaca.
Lin Forester de Rotšild je i kućni prijatelj sa Hilari i Bilom Klintonom. Kada se udala za barona Ivlina de Rotšilda 2000. (upoznao ih je Henri Kisindžer dve godine ranije) i postala njegova treća žena, odlučili su da medeni mesec provedu kod svojih prijatelja Klintona u Beloj kući u Vašingtonu. Naravno, ledi de Rotšild je bila i glavna u prikupljanju novca za predsedničku kampanju Hilari Klinton i čak javno izjavila kako joj Bark Obama deluje previše "elitistički".
Rotšildi će raditi preko "Fieldfresh" indijske kompanije, a glavni investitor je E.L. Rothschild, na čijem je ona čelu. Ledi de Rotšild to objašnjava ovako:
"E.L.Rothschild je suštinski holding kompanija za naše globalne interese, ali je uglavnom fokusirana na Indiju. Kompanija nadgleda naše investicije u "Economist" (poslovni magazin), na primer u UK. Naša najaktivnija aktiva je u Indiji. Ja sam prodala poslednji svoj biznis juna 2000., a Ivlin se penzionisao kao predsednik N.M.Rothchild 2002. Odlučili smo 2003. da imamo veliki biznis koji bi smo zajedno radili, iskoračili smo sa strane i sagledali gde u svetu bi i u kakvoj oblasti industrije moglo doći do rasta. I odlučili smo da Azija bude sledeće mesto stvarnog rasta. Bili smo neodlučni između Kine i Indije, pa smo proveli godinu dana putujući u obe zemlje, imali sastanke sa svakim ko je želeo sa nama da se sastane."
O tome kako su se ipak odlučili za Indiju, ledi de Rotšild kaže:
"Počelo je sa obe zemlje, ali za neka četiri meseca, pet meseci, odlučili smo da se ograničimo na Indiju. Razlog za to je delimično u tome što je u 2003. čak 49 milijardi američkih dolara direktnih stranih investicija otišlo u Kinu, a 4.9 milijardi u Indiju. Na makro planu, ako bi Kina bila bolja, ili je bila bolja, nije bolja 10 puta. Tako nam se prilika učinila boljom upravo finansijski gledano. Takođe se bolje osećamo kada radimo u demokratskom društvu.... Lakše nam je u zemlji gde vladaju zakoni. Tu je očigledno jako i britansko nasleđe, pa smo se fokusirali na Indiju".
ne diraj mi mog kolegu iz razredazonbirile wrote:pa na mikro planu ekonomija je puuuunoooo,puno komplikovanija i šarena laža za mase.Kada stvoriš perpetum mobile,iz ničega kupuješ nešto,držiš sve nacionalne banke sa pravom štampanja svog novca,to je kraj ekonomije,sem salonske,kvazi nauke.Hipotetički daj mi pravo da ja Kozariću štampam KM,a istovremeno sam i ulagač/bankar,pa o čemu se tu radi,koja ekonomija,pa više je imaš kod Gašija.

Stanje u Afganistanu je bilo loše, al kada su ovi došli tek je tada postalo KATASTROFALNO to pokazuju sve statistike! Kada bi se oni povukli napisao si da bi opet bilo Loše ili katastrofalno!osa wrote:povlačenje vojnika je jako osjetljiva tema, recimo iz afganistana, prije dolaska amera bilo je katastrofalno, sada je loše, da li bi poslije povlačenja bilo dobro, loše ili opet katastrofalno, veliko je pitanje, ja mislim da bi bilo još katastrofalnije.uzmite samo dolazak trupa un u hrvatsku i bih, dali su nam predah, što jes, jes.
bogoljub wrote:Stanje u Afganistanu je bilo loše, al kada su ovi došli tek je tada postalo KATASTROFALNO to pokazuju sve statistike! Kada bi se oni povukli napisao si da bi opet bilo Loše ili katastrofalno!osa wrote:povlačenje vojnika je jako osjetljiva tema, recimo iz afganistana, prije dolaska amera bilo je katastrofalno, sada je loše, da li bi poslije povlačenja bilo dobro, loše ili opet katastrofalno, veliko je pitanje, ja mislim da bi bilo još katastrofalnije.uzmite samo dolazak trupa un u hrvatsku i bih, dali su nam predah, što jes, jes.
Pa koja je onda filozofija i mudrologija slanja najjače vojske svijeta u najnazadniju zemlju na planeti.
Kakva je to najjača vojska na svijetu ako uistinu 8 godina ne mogu da riješe pitanje u najnazadnijoj zemlji na planeti!_?
Ili je u pitanju nešto drugo!¨_?
Zato sam i podvukao ovo:ahuseino wrote:da bogda...
viccemo dokle ce dogurat' s ovim, pogotovo sto sad idu izbori...