A bilo je prica da je sramotno sto se vratio, ono kobajagi United nema love za nesto bolje, pa moraju dedu da stavljaju u igru. Al' deda dominira.vodoprovodčik wrote:Povratak džindžera će biti ključan za osvajanje lige.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Riddle
#5076 Re: Manchester United FC
-
LSD
#5077 Re: Manchester United FC
Ali to je opet s druge strane sramota za mnogo mlađeg Andersona...da je Ginger i dan danas za njega doktor fudbala koji mu i sad u 37 godini života dijeli lekcije kako se organizuje igra svog tima....trebao bi pregledati današnju tekmu i malo se zapitati o svojoj igri.
- Riddle
#5078 Re: Manchester United FC
Vec sam pisao o tome. Nikad nece biti na nivou Scholesa i opet ponavljam da nije fer to porediti. Cleverley pak ima sansu da bude nesto slicno Scholesu. Vecina najvise nade polaze u njega. Uostalom, ni tebi nece biti ista Barcelona kad ne bude Xavia. Dobro je, ali nije to to.
-
missko
#5079 Re: Manchester United FC
"Nisam mogao vjerovati, jednostavno nevjerojatno. Jutros sam razgovarao s Patriceom i on mi je rekao da će pružiti ruku Suarezu jer se nema čega sramiti i želi zadržati svoj dignitet. A potom je Suarez to odbio i to je velika sramota za klub poput Liverpoola. Mislim da više nikada ne bi smio odjene dres Liverpoola. Klub takve povijesti da mu dozvoli da napravi ovakav potez u ovom gradu, pa mogao je izazvati nerede", uznemireno je nakon utakmice izjavio Ferguson, te nastavio u istom tonu:
"Strašno me razočarao taj momak. Strašno je to što je učinio. Odmah je povisio tenzije, vidjeli ste da sudac nije znao što bi učinio. To je stvorilo užasnu atmosferu", smatra menadžer "crvenih vragova.
Novinare je zanimalo kako komentira sve više problema s rasizmom u engleskom nogometu, te sve češće neugodne situacije oko rukovanja igrača. Treba li taj dio protokola uoči utakmica ukinuti.
"To je potpuno drugo pitanje. Uveli smo to s pokretanjem Premierlige i do ove sezone nije bilo problema, a sve zbog rasističkih ispada. Zato bi bilo puno važnije usredotočiti se na rješavanje problema rasizma jer smo prošli dug put od Johna Barnesa i bacanja banana. Nećemo se valjda vraćati u natrag", rezonira Ferguson koji također nije presretan s potezom svog kapetana Evre koji je pobjedu proslavio s navijačima neposredno ispred Suareza praktički mu se unoseći u lice.
"Nije mu to trebalo na kraju", poručio je Ferguson.
I ja se slazem da Evri nije trebalo da se spusta na nivo ovog balavca.
"Strašno me razočarao taj momak. Strašno je to što je učinio. Odmah je povisio tenzije, vidjeli ste da sudac nije znao što bi učinio. To je stvorilo užasnu atmosferu", smatra menadžer "crvenih vragova.
Novinare je zanimalo kako komentira sve više problema s rasizmom u engleskom nogometu, te sve češće neugodne situacije oko rukovanja igrača. Treba li taj dio protokola uoči utakmica ukinuti.
"To je potpuno drugo pitanje. Uveli smo to s pokretanjem Premierlige i do ove sezone nije bilo problema, a sve zbog rasističkih ispada. Zato bi bilo puno važnije usredotočiti se na rješavanje problema rasizma jer smo prošli dug put od Johna Barnesa i bacanja banana. Nećemo se valjda vraćati u natrag", rezonira Ferguson koji također nije presretan s potezom svog kapetana Evre koji je pobjedu proslavio s navijačima neposredno ispred Suareza praktički mu se unoseći u lice.
"Nije mu to trebalo na kraju", poručio je Ferguson.
I ja se slazem da Evri nije trebalo da se spusta na nivo ovog balavca.
-
Madrid
#5080 Re: Manchester United FC
Priznajem da nisam puno pratio tog Cleverleya, pa mozel mi ko objasnit zasto se polaze toliko nade u njega ?Riddle wrote:Vec sam pisao o tome. Nikad nece biti na nivou Scholesa i opet ponavljam da nije fer to porediti. Cleverley pak ima sansu da bude nesto slicno Scholesu. Vecina najvise nade polaze u njega. Uostalom, ni tebi nece biti ista Barcelona kad ne bude Xavia. Dobro je, ali nije to to.
Cini mi se da momak moze postati koristan igrac, ali ne bas igrac na kojem klub poput Uniteda treba graditi sredinu...
-
LSD
#5081 Re: Manchester United FC
- skafiskafsnjak
#5082 Re: Manchester United FC
Koji idiot i rasista... govno od covjeka . fuj
nije ni Evra cvjecka, ali brate ako nista ruku je pruzio ... puu
-
LSD
#5083 Re: Manchester United FC
FERGUSON: SUAREZ JE SRAMOTA LIVERPOOLA
Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, ogorčen je potezom Luisa Suareza, koji nije htio pružiti ruku Patriceu Evri u današnjoj utakmici 25. kola Premiershipa.
Tako je iskusni Škotlanđanin ponašanje Urugvajca okarakterisao kao "sramno", te je rekao kako klub poput Liverpoola ne smije sebi dozvoliti da u sastavu ima igrača kao što je Suarez.
"Nisam mogao vjerovati da Suarez nije pružio ruku Evri. Jutros sam pričao sa Patriceom i rekao mi je da će se rukovati sa Suarezom, jer se nema čega sramiti", rekao je Ferguson, dodavši:
"Suarez je sramota Liverpoola i ne bi trebao više igrati za jedan takav klub, za klub sa takvom historijom. Užasno je ovo što je uradio. Mogli ste vidjeti i suca, koji nije znao šta da uradi."
Podsjetimo, Suarez je propustio osam utakmica Redsa zbog rasističkog vrijeđanja Evre. Upravo je Urugvajac bio strijelac za Redse, ali taj pogodak je bio utješni, jer je ekipa sa Anfielda poražena sa 2:1 od Uniteda.
----------------------------------------------------------------------------------
Boga mi , na stranu sva zayebancija i navijacka prepucavanja ali ovo oko rasizma je postala ozbiljna stvar dok je ovako Ferguson direktno reagovao i pomenuo Liverpool kao klub.
Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, ogorčen je potezom Luisa Suareza, koji nije htio pružiti ruku Patriceu Evri u današnjoj utakmici 25. kola Premiershipa.
Tako je iskusni Škotlanđanin ponašanje Urugvajca okarakterisao kao "sramno", te je rekao kako klub poput Liverpoola ne smije sebi dozvoliti da u sastavu ima igrača kao što je Suarez.
"Nisam mogao vjerovati da Suarez nije pružio ruku Evri. Jutros sam pričao sa Patriceom i rekao mi je da će se rukovati sa Suarezom, jer se nema čega sramiti", rekao je Ferguson, dodavši:
"Suarez je sramota Liverpoola i ne bi trebao više igrati za jedan takav klub, za klub sa takvom historijom. Užasno je ovo što je uradio. Mogli ste vidjeti i suca, koji nije znao šta da uradi."
Podsjetimo, Suarez je propustio osam utakmica Redsa zbog rasističkog vrijeđanja Evre. Upravo je Urugvajac bio strijelac za Redse, ali taj pogodak je bio utješni, jer je ekipa sa Anfielda poražena sa 2:1 od Uniteda.
----------------------------------------------------------------------------------
Boga mi , na stranu sva zayebancija i navijacka prepucavanja ali ovo oko rasizma je postala ozbiljna stvar dok je ovako Ferguson direktno reagovao i pomenuo Liverpool kao klub.
-
Madrid
#5084 Re: Manchester United FC
Ovo sto cu napisati nema veze sa Evrom, nego inace...L00d wrote:Koji idiot i rasista... govno od covjeka . fuj![]()
Ove organizacije protiv rasizma su najvise krive sto ce bijelci jednom puknuti skroz sto se tice tog pitanja, evo pitam bilo koga od vas bil se naljutio da vam neko kaze "bijeli", "bjelonja", "bijelac" ili sta slicno ?
A sto je onda grijeh reci "crnjo" ili "crnac" ?
Svako malo procitamo da je igrac ili sudija pogođen mobitelom, upaljacem, cak i kisobranom, ali jebes ti to, ako imas muda pogodi crnca (izvinjavam se sto izgovaram tu rijec, svetija je od Boga izgleda) bananom i tek si onda najebo...
- Riddle
#5085 Re: Manchester United FC
Konacno da i Fergie napadne. FA mu je naredio da suti i to je uradio, dok su iz Liverpoola sve vrijeme mlatili koliko su htjeli. Dalglish pogotovo. Nisko su pali.
Kad je igrac Oldhama bio provociran, taj navijac je izbacen sa stadiona, uhapsen i vjerovatno mu je zabranjen dolazak na stadion. Jos su se fino izvinili igracu na pretrpljenom stresu i napisali kilometarski esej o tome kako Liverpool ne tolerise rasizam. Ali kad je onaj idiot oponasao majmuna provocirajuci Evru, Liverpool se samo izvinio sto je to uhvaceno u njihovom sazetku utakmice. Nikakvo izvinjenje nije doslo Evri ili Unitedu. Dakle, Liverpool ne tolerise rasizam, osim kad je igrac Uniteda u pitanju.
Kad je igrac Oldhama bio provociran, taj navijac je izbacen sa stadiona, uhapsen i vjerovatno mu je zabranjen dolazak na stadion. Jos su se fino izvinili igracu na pretrpljenom stresu i napisali kilometarski esej o tome kako Liverpool ne tolerise rasizam. Ali kad je onaj idiot oponasao majmuna provocirajuci Evru, Liverpool se samo izvinio sto je to uhvaceno u njihovom sazetku utakmice. Nikakvo izvinjenje nije doslo Evri ili Unitedu. Dakle, Liverpool ne tolerise rasizam, osim kad je igrac Uniteda u pitanju.
- neo7
#5086 Re: Manchester United FC
@Madrid
Da li bi tebi smetalo da si u predjelu gdje su vecinom crnci, te da te vrijedjaju tim rijecima sputavajuci te u namjeri, poslu i slicno ? Da li bi ti smetalo da te gledaju drugacije i da si oblijezen samo radi boje koze ?
Da li bi tebi smetalo da si u predjelu gdje su vecinom crnci, te da te vrijedjaju tim rijecima sputavajuci te u namjeri, poslu i slicno ? Da li bi ti smetalo da te gledaju drugacije i da si oblijezen samo radi boje koze ?
- skafiskafsnjak
#5087 Re: Manchester United FC
Brate, jesi li upoznat sa historijom rasizma i tim stvarima ? Ja se ne sjecam da su bijelci koristeni kao jeftina radna snaga tj. kao robovi . A to je jedna stvar u nizu ..Madrid wrote:Ovo sto cu napisati nema veze sa Evrom, nego inace...L00d wrote:Koji idiot i rasista... govno od covjeka . fuj![]()
Ove organizacije protiv rasizma su najvise krive sto ce bijelci jednom puknuti skroz sto se tice tog pitanja, evo pitam bilo koga od vas bil se naljutio da vam neko kaze "bijeli", "bjelonja", "bijelac" ili sta slicno ?
A sto je onda grijeh reci "crnjo" ili "crnac" ?
Svako malo procitamo da je igrac ili sudija pogođen mobitelom, upaljacem, cak i kisobranom, ali jebes ti to, ako imas muda pogodi crnca (izvinjavam se sto izgovaram tu rijec, svetija je od Boga izgleda) bananom i tek si onda najebo...
- shuma.ispod.pazuha
#5088 Re: Manchester United FC
LSD wrote:FERGUSON: SUAREZ JE SRAMOTA LIVERPOOLA
pa zamisli gdje bi sada bio Liverpool sa bodovima i gol razlikom da nisu onako ostetili Liverpool.
Suarez je iskoristio termin koji se u Latinskoj Americi regularno koristi sto je potvrdio i desni bek Porta Alvaro.
To sto su u Engleskoj svi postali preko noci minderpuze, to sto niko ne smije da dozvoli da United padne ispod drugog mjesta, to sto se Unitedu sviraju dva penala pri vodstvu Celzija od 3:0, dovoljno govori o tome da se ovdje ne radi samo o izrazu "negro", nego se radi o mnogo toga jos.
i da, bil ti meni pruzio ruku da te ja optuzim da si mi ukrao auto, onda ti osam dana provedes u zatvoru, platis kaznu da te puste iz zatvora, i na kraju se utvrdi da je moj rodjak od mene posudio auto na par dana al mi nije javio. Onda te ja sretnem pruzim ti ruku i ...
-
689908
#5089 Re: Manchester United FC
nadam se da se zezasshuma.ispod.pazuha wrote:LSD wrote:FERGUSON: SUAREZ JE SRAMOTA LIVERPOOLA
pa zamisli gdje bi sada bio Liverpool sa bodovima i gol razlikom da nisu onako ostetili Liverpool.
Suarez je iskoristio termin koji se u Latinskoj Americi regularno koristi sto je potvrdio i desni bek Porta Alvaro.
To sto su u Engleskoj svi postali preko noci minderpuze, to sto niko ne smije da dozvoli da United padne ispod drugog mjesta, to sto se Unitedu sviraju dva penala pri vodstvu Celzija od 3:0, dovoljno govori o tome da se ovdje ne radi samo o izrazu "negro", nego se radi o mnogo toga jos.
i da, bil ti meni pruzio ruku da te ja optuzim da si mi ukrao auto, onda ti osam dana provedes u zatvoru, platis kaznu da te puste iz zatvora, i na kraju se utvrdi da je moj rodjak od mene posudio auto na par dana al mi nije javio. Onda te ja sretnem pruzim ti ruku i ...haj jednom budi fer pa priznaj
-
hljebarnik
#5090 Re: Manchester United FC
Cuj regularno se koristi negro.
Suarez je obicni kloc i rasista.
- shuma.ispod.pazuha
#5091 Re: Manchester United FC
mozda ako to posmatras kao simpatizer Manchester Uniteda, ali ako malo bolje pogledas razvoj situacije na tabeli Premiershipa prije i nakon kazne Suarezu, onda to definitvno nije slucajhljebarnik wrote:Cuj regularno se koristi negro.![]()
- wickerman
#5092 Re: Manchester United FC
Trebala ga je cijela ekipa Man Utd iskulirati! Samo je ocigledno Ferdinand faca,a ostali su ....LSD wrote:
![]()
kako ga Ferdinand iskulira, kao da veli Hajd produži samo, klošaru jedan
... baš kao i Suarez Evru, prije toga.
-
hljebarnik
#5093 Re: Manchester United FC
Jah.. Liverpool ne moze vec godinama nista ionako. Da su mozda kupili neko stablo i stavili umjesto Carrolla, vjerovatno bi imali vise bodova.
-
LSD
#5094 Re: Manchester United FC
shuma.ispod.pazuha wrote:LSD wrote:FERGUSON: SUAREZ JE SRAMOTA LIVERPOOLA
i da, bil ti meni pruzio ruku da te ja optuzim da si mi ukrao auto, onda ti osam dana provedes u zatvoru, platis kaznu da te puste iz zatvora, i na kraju se utvrdi da je moj rodjak od mene posudio auto na par dana al mi nije javio. Onda te ja sretnem pruzim ti ruku i ...haj jednom budi fer pa priznaj
OK, ima istine a i logike ali ovdje je reakcija Fergusona gdje direktno proziva Liverpool kao klub...to je bila poenta mog posta - ovako oštra SAF-ova reakcija gdje sramotu adresira direktno na racun FC Liverpoola, a ne samo na pojedinca (Suareza)...jer on jasno kaže Suarez i njegovo ponašanje su zapravo - sramota Liverpoola
Poruka Fergusona je više nego jasna.
-
Baudelaire
#5095 Re: Manchester United FC
Smiješno. Meni je ovdje Suarez ispao veća faca nego Evra.
-
689908
#5096 Re: Manchester United FC
znate i sami da je fergie rekao kad igrac postane veci od kluba tad klub gubi smisao ,zato i govori za liverpool a ne suareza, da je rasista kojim slucajem u unitedu kako bi sad igrao u valensiji
-
Baudelaire
#5097 Re: Manchester United FC
Dajte ba, da je neko vrijeđao moju rasu i mene, ne bih mu nikad ruku pružio. Evra je ionako godinama već vrhunsko govno.
-
Madrid
#5098 Re: Manchester United FC
Ako ima u Americi ovoga, gdje onda nema...
http://www.index.hr/xmag/clanak/samuel- ... 98700.aspx
Fino je na forumu prosipati šuplje, ali govoriti nekome da je rasista, pogotovo ako si sa Balkana je glupost
Izađite malo na ulicu, razgovarajte sa ljudima o crncima, pa da onda vidimo...
http://www.index.hr/xmag/clanak/samuel- ... 98700.aspx
Fino je na forumu prosipati šuplje, ali govoriti nekome da je rasista, pogotovo ako si sa Balkana je glupost
Izađite malo na ulicu, razgovarajte sa ljudima o crncima, pa da onda vidimo...
- ultima_palabra
#5099 Re: Manchester United FC
I šta sad, Fergijeva je svaka zlatna? Znamo da je čovjek makijavelista, učinio bi sve za pobjede i titule.LSD wrote:OK, ima istine a i logike ali ovdje je reakcija Fergusona gdje direktno proziva Liverpool kao klub...to je bila poenta mog posta - ovako oštra SAF-ova reakcija gdje sramotu adresira direktno na racun FC Liverpoola, a ne samo na pojedinca (Suareza)...jer on jasno kaže Suarez i njegovo ponašanje su zapravo - sramota Liverpoola, kluba sa velikom tradicijom, najljuceg rivala Uniteda kroz istoriju....ova izjava (gdje se jasno vidi da je SAF ocigledno iznerviran uprkos i pobjedi danas) bi trebao natjerati ljude u Liverpoolu da razmisle malo šta da rade sa ovim igracem.
Poruka Fergusona je više nego jasna.
Ova izjava je nigdje veze... Suarez nije ni prvi ni zadnji koji je odbio da se rukuje
- neo7
#5100 Re: Manchester United FC
Ima zbog toga sto je Daglish mogao narediti Suarezu da se rukuje, bas kao sto bi Ferdinand morao da je Tery igrao iako je Tery napao Ferdinandovog mladjeg brata!