Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#5076 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

kakavdanakneiskustvu wrote: pa je li visok 204 cm ili dva metra?
On ti ima solidnih 204 bez tena. Kad covjek to vidi i koju poziciju igra, kakav pregled ima, shvati da je to igracina. Steta sto smo njega izgubili.
fixer

#5077 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

kakavdanakneiskustvu wrote:

dodaju im u nba par cm jer ih mjere u obući,u evropi koliko ja znam ne dodaje niko par cm visine igračima
Doda se ovdje poprilicno. Sve ovo sto je na poziciji 4, 5, a oko 205 cm, ti je dodano.
fixer

#5078 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

ako je visok 204 ne vidim problem da igra na 4,i sad je puno 4 te visine,ima i centara nižih od njega
Koliku tezinu ti centri imaju? To sto je kratak nadomjesti guzicom, sirinom ramena, duzinom ruku, atletskim sposobnostima. Ovi knap igraci na poziciji cetvorke moraju imati odlican vanjski sut. Jednostavno, da bi ti izbjegao blokade igraca od preko 215, moras ih necim drzati na distanci. Lance je npr. imao guzicu, ali to je igrac od 200 cm. Ozbiljniju karijeru nije mogao napraviti jer je u odbrani talasika zbog niskog rasta za centra.
BHF_Manijak

#5079 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Wright imao odlican debi za Brose Baskets, najefikasniji igrac utakmice sa 23 kosa, 1 skokom, 2 asistencije.

Gdje si bio na Erobasketu moj Zack! :( :( :roll:
neno#4

#5080 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Sjecam se dobro dana kad je dosla potvrda da ce Stipe igrati za nas 8) 8)
Komentari su bili tipa, ovaj ne moze ni u nasoj da igra..
A taj isti Stipe devet poena, devet skokova, tri asistencije i valorizacija 16..A odbrana vrh vrhova..Kakvog smo igraca iskopali i vrijedila je dozvola svakog placenog eura 8) 8) ..Da je Bogdo jos jednog naci negdje ovakog..Crni maestralan veceras..Vraca se na staro..Kada je bio kod nas ovdje, trening je odradjivao sa 70 posto..Uvijek je imao velikih problema..Kuk, koljeno i slicno..Nazalost sve se urotilo protiv njega...
Mustang1

#5081 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

BHF_Manijak wrote:Wright imao odlican debi za Brose Baskets, najefikasniji igrac utakmice sa 23 kosa, 1 skokom, 2 asistencije.

Njega jednostavno nije nista htjelo .. Kao da ga je presjekao nastup na Euru i preveliki pritisak koji je stavio na sebe .. Ali po meni on se trudio strasno i nije bas previse forsirao kad je vidio da ga ne ide .. Uradio je puno na neki drugi nacin .. Jos da su i poeni bili :D Ali jbg ..
kakavdanakneiskustvu

#5082 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

fixer wrote:

dodaju im u nba par cm jer ih mjere u obući,u evropi koliko ja znam ne dodaje niko par cm visine igračima
Doda se ovdje poprilicno. Sve ovo sto je na poziciji 4, 5, a oko 205 cm, ti je dodano.

pa koliko je teletović visok?
kakavdanakneiskustvu

#5083 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:

ako je visok 204 ne vidim problem da igra na 4,i sad je puno 4 te visine,ima i centara nižih od njega
Koliku tezinu ti centri imaju? To sto je kratak nadomjesti guzicom, sirinom ramena, duzinom ruku, atletskim sposobnostima. Ovi knap igraci na poziciji cetvorke moraju imati odlican vanjski sut. Jednostavno, da bi ti izbjegao blokade igraca od preko 215, moras ih necim drzati na distanci. Lance je npr. imao guzicu, ali to je igrac od 200 cm. Ozbiljniju karijeru nije mogao napraviti jer je u odbrani talasika zbog niskog rasta za centra.

ti niski centri imaju priličnu težinu,ja samo spominjem da ima puno igrača te visine koji igraju na tim pozicijama
lance je zvanično bio visok 206 cm,kažem zvanično,ako misliš na bivšeg bosninog centra,ni to nije neka visina za centra,osobito u nba
fixer

#5084 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

fixer wrote:

Toliko da su u Nba razmisljali da igra na trojci. Tele ima sut. Fali mu visine u odbrani. Mali kad bi imao njegov sut ne bi bilo brige.
kakavdanakneiskustvu

#5085 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:

Toliko da su u Nba razmisljali da igra na trojci. Tele ima sut. Fali mu visine u odbrani. Mali kad bi imao njegov sut ne bi bilo brige.[/quote]

koliko je visok?,ne bi bio prvi da sa 205 igra na trojci,ako je toliko visok
neno#4

#5086 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Stipe majstore!!

8) 8) 8)
fixer

#5087 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

Tele je tek nesto visi od dva metra. Sa to visinom da igra trojku bi bila mjera.
Mustang1

#5088 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Sutra Edo Maajka za Ligu Prvaka :D
ketronsd1

#5089 Re: Reprezentacija BiH

Post by ketronsd1 »

BHF_Manijak wrote:Wright imao odlican debi za Brose Baskets, najefikasniji igrac utakmice sa 23 kosa, 1 skokom, 2 asistencije.

Pa skakao covjek :D :D
BHF_Manijak

#5090 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

ketronsd1 wrote:

Pa skakao covjek :D :D
To je vise poraz nasih ostalih igraca! :mrgreen: Koliko je samo tekmi bilo gdje nam je covjek od 189 bio najbolji skakac ekipe i to ubjedljivo! :mrgreen: :mrgreen:
neno#4

#5091 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Koliko?
shalla

#5092 Re: Reprezentacija BiH

Post by shalla »

Slažem se da ovo nije tema o HR igračima ali se moram nadovezati na priču o Šariću. Nema taj šansi da bude igrač svjetske klase, ni on sam ne zna šta su mu najveće prednosti a šta mane, koju poziciju može igrati a koju ne, nema neki super šut, više ide na prodore... Dobar all-rounder i ništa više ali što hrvati znaju dići svog igrača to niko ne zna... Ali koliko pratim njihove medije i portale, i oni su sve skeptičniji po pitanju njegove dalje karijere tj razvijanja u super-klasnog igrača...
Mustang1

#5093 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ja kad god sam ga gledao do sada pitao sam se po cemu je on tolika klasa ..

Nego moze li sutra Stipanovic sa svojom ekipom proci ?
kakavdanakneiskustvu

#5094 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:Tele je tek nesto visi od dva metra. Sa to visinom da igra trojku bi bila mjera.

koliko viši,ako već znaš da je tek nešto od dva metra viši reci nam i tačno koliko,ti si prvi koji to tvrdi
fixer

#5095 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

fixer wrote:Tele je tek nesto visi od dva metra. Sa to visinom da igra trojku bi bila mjera.

koliko viši,ako već znaš da je tek nešto od dva metra viši reci nam i tačno koliko,ti si prvi koji to tvrdi
Mozda da je 202 visok bez tena. Za Lanca je bila interna zajebancija u Bosni da se svi Ameri smanje u avionu. Visine kosarkasa u Europi su napuhane, pa skontaj vani.
fixer

#5096 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

Mustang1 wrote:Ja kad god sam ga gledao do sada pitao sam se po cemu je on tolika klasa ..

Prvi put sam ga gledao kad je imao 13 godina. Momak bi bio najvisi na terenu, preveo bi loptu, igrao 1 na 5 i zabio kos. Sve je znao sa loptom. Ali mrsav bio bruku. Jedva na nogama stajao. :grin: njegov problem su slabije atletske sposobnosti, koje je istina popravio, ali jos je on neeksplozivan. S onom visinom ako se zeli druziti s loptom i igrati puno 1 na 1, mora biti munja Bozija. Druga opcija mu je da doktorira pick n roll, kao Emir.
Mustang1

#5097 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Tako sam i ja igrao sve dok sam trenirao .. I centra i playa i sve :D Dok me nije prebacilo medju starije .. Onda sam jebo jeza u ledja i odustao zbog cega i dan danas zalim :D
vryzas

#5098 Re: Reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Mustang1 wrote:Ja kad god sam ga gledao do sada pitao sam se po cemu je on tolika klasa ..

Sad je sve moguce, izbacili su dva od tri favorita! 8) Ovo je idealan scenarij da se pojedu oni sto odustaju od kvalifikacija :lol: :lol:
Mustang1

#5099 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ja sam vidio jutros na tv.u sastav Rytasa i ne izgleda mi impresivno .. A i citao sam vidim ljudi pisu da nisu nesto Bog zna sta pokazali .. Dok ovi imaju nesto kao ekipa .. Sinoc sam malo Ostende gledao pred kraj i umalo da prokockaju vodstvo ali su se izvukli ..
neno#4

#5100 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Imaju najvaznije. Domaci teren i podrsku sudija i ULEB - a.
Post Reply