Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
almir90

#5076 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

seoBIH wrote:Kao sto rece neko iznad, njihovo vlasnistvo, njihova pravila. Sve se bojim da se koristit alternativa. Sta je to? Direktno placanje karticom? How yes no.
Western Union, najsigurniji način plaćanja. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vezirbh

#5077 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Vezirbh »

seoBIH wrote:Kao sto rece neko iznad, njihovo vlasnistvo, njihova pravila. Sve se bojim da se koristit alternativa. Sta je to? Direktno placanje karticom? How yes no.
Nažalost, zbog prevaranata na svakom koraku, definitivno se nema izbora nego koristiti paypal za sigurno plaćanje.
toure123

#5078 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by toure123 »

seoBIH wrote:
toure123 wrote:Ljudi ne znam odakle vam ova glupost da se opet kod paypala vrse konverzije !?

Dakle, ne valjajte gluposti vec provjerite sta govorite!
Probaj platiti nesto na ebayu, vjerovatno ce ti postaviti njihovu konverziju, pa ti moras mijenjati. Ako ti nisi zahvacen, a nas 5 na temi jesmo, ne mozes nazivati stvar gluposcu.
Placam svaki dan preko 2500$, uvijek mi je konverzija ona od banke a ne od paypala :)
channel10

#5079 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by channel10 »

@toure123, tako je trenutno kod tebe, sto ne znaci da ce tako biti ubuduce. Prije su se ljudi zalili na isto dok je kod mene bilo sve ok. Nedavno sam nesto placao i vidim da su i meni promijenili. Znaci non stop kace svoje pa koga prevare, prevare.
HAVANA

#5080 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HAVANA »

Automatski transfer ide prvog.Prosli put ok, a sad mi dosao mail 1/05 da je prebacen novac na moj racun.Danas gledam na racunu,nema para.Na paypalu imam pare.Vraceno,sta li.Ne kontam,zasto ,kako? Sparkasse visa...
seoBIH

#5081 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Provjeri sa bankom da nisu oni odbili, zna se desiti.
sinus

#5082 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sinus »

HAVANA wrote:Automatski transfer ide prvog.Prosli put ok, a sad mi dosao mail 1/05 da je prebacen novac na moj racun.Danas gledam na racunu,nema para.Na paypalu imam pare.Vraceno,sta li.Ne kontam,zasto ,kako? Sparkasse visa...
O kolikom iznosu je rijec? Mislim nije bitno da nam napises nego ja to onako kazem da sam sebi odgovoris :)

Jer na VIsu je maksimalan dnevni iznos koji odjednom mozes primiti 500$ a ako si ti imao vise paypal je pokusao prebaciti ali su pare vracene ako je bilo vise od 500.

Ja sam zbog toga zvao banku u vezi toga sa Visom i rekli su mi da mogu na Visu dnevno povuci 5 puta po 500$ ali ne mozes u komadu 2500$ i onda ti u tom slucaju nece biti automatski nego moras manuelno odraditi.

Ja recimo nemam dnevni withdraw limit od 500$ koji vecina korisnika ima ali mi to nista ne znaci jer ako npr imam 2500 dolara to moram 5 puta prebacivati na karticu i onda mi paypal uzme 25$ samo za prebacivanje...

Ali to je opet do nasih banaka i Vise nije do paypala.
HAVANA

#5083 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HAVANA »

Cuj to.Vise je bilo.Prebacio sam sad sam 500...
drndalo

#5084 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by drndalo »

Otkad nase banke imaju dnevni limit uplate????

Ja sam, doduse lani, imao nekoliko puta automatska povlacenja sa PayPala na Unicredit Visu electron, suma 700-1200$... U komadu, od 1x, bez problema...
almir90

#5085 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Mislim da je neko već postavljao listu banaka kod nas koje imaju ove limite.
sinus

#5086 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sinus »

drndalo wrote:Otkad nase banke imaju dnevni limit uplate????

Ja sam, doduse lani, imao nekoliko puta automatska povlacenja sa PayPala na Unicredit Visu electron, suma 700-1200$... U komadu, od 1x, bez problema...
Ja ne znam za druge banke. Ja sam u Intesi, i imao sam davno istu situaciju kao HAVANA. Dobio mail da je automatski transfer prosao ali para nigdje. I onda vidim da su vracene. Prvo se svadjao sa paypalom :) i ljudi me uvjeravali da nije do njih i da su mi sve limite ukinuli, i tvrde mi da je do izdavaca kartice. I tako ja nazovem banku i gospodja sa druge strane zice mi kaze ne moze u komadu vise od 500$ na VISU da se povuce, moze dnevno $2500 ali 5x po 500$
SanskiBiser

#5087 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

sinus wrote:
drndalo wrote:Otkad nase banke imaju dnevni limit uplate????

Ja ne znam za druge banke. Ja sam u Intesi, i imao sam davno istu situaciju kao HAVANA. Dobio mail da je automatski transfer prosao ali para nigdje. I onda vidim da su vracene. Prvo se svadjao sa paypalom :) i ljudi me uvjeravali da nije do njih i da su mi sve limite ukinuli, i tvrde mi da je do izdavaca kartice. I tako ja nazovem banku i gospodja sa druge strane zice mi kaze ne moze u komadu vise od 500$ na VISU da se povuce, moze dnevno $2500 ali 5x po 500$

da na Intesinim karticama vise ne moze preko 500 Eura a moglo je prije (ili dolara ako je dolar primary currency) da prebaci svakog prvog u mjesecu automatskim transferom, do 500 Eura imas bez problema automatski transfer a ako je na balance preko 500 Eura nema transfera...provjereno u praksi ove godine vec par puta...
makaranka

#5088 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by makaranka »

seoBIH wrote:
toure123 wrote:Ljudi ne znam odakle vam ova glupost da se opet kod paypala vrse konverzije !?

Dakle, ne valjajte gluposti vec provjerite sta govorite!
Probaj platiti nesto na ebayu, vjerovatno ce ti postaviti njihovu konverziju, pa ti moras mijenjati. Ako ti nisi zahvacen, a nas 5 na temi jesmo, ne mozes nazivati stvar gluposcu.
upravo kupila item na ebayu, i slucajno uhvatim da pise da mi je konvertiralo po paypalu, al ja vec kliknila da platim :evil: evo gledam sa summary zadnje 3 transakcije su mi konvertirali sto sam napravila u tjedan dana, prije toga nisu.
hebemu, di sad minjan, di dodje taj converzion options? :evil:
perfect_guy

#5089 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

makaranka wrote:
upravo kupila item na ebayu, i slucajno uhvatim da pise da mi je konvertiralo po paypalu, al ja vec kliknila da platim :evil: evo gledam sa summary zadnje 3 transakcije su mi konvertirali sto sam napravila u tjedan dana, prije toga nisu.
pogledaj na strani 193
victom

#5090 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

paypal je najjači poslije scrilla, vise, maestra i payonieera
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
toure123

#5091 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by toure123 »

Ima li jos neko problem sa withdrawalom na karticu u BiH ??

Ja imam Sparkasse Visa electron karticu i u par navrata sam pokusavao povuci iznos veci od 500$ i nijednom mi nije prosao...

Sad sam evo pokusao 50$ cisto da vidim hoce li otici na karticu... ?

Ovo je fakat nevjerovatno kakvo smece ove banke postaju svaki dan!
plucna mahramica

#5092 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by plucna mahramica »

Prodao nesto na ebay, covjek mi se zali da ne moze da plati, kaze account not set up nesto... imam paypal preko 5 godina i bbi visa karticu, pun mi ih je k vise, da hoce bitcoin zazivit....
Jel trebam nesto da podesavam, ovaj novi interface je smetlje
free_too

#5093 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

plucna mahramica wrote:Prodao nesto na ebay, covjek mi se zali da ne moze da plati, kaze account not set up nesto... imam paypal preko 5 godina i bbi visa karticu, pun mi ih je k vise, da hoce bitcoin zazivit....
moras nazvati da ti enablaju da mozes primiti novac, nema druge. To enablaju za par minuta. Meni se isto desilo prosli mjesec.
makaranka

#5094 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by makaranka »

perfect_guy wrote:
makaranka wrote:
pogledaj na strani 193
rjesila, hvala!
vec sam to dva puta vracala, al zaboravila kako koraci idu.
[Profile > Payments > My Preapproved Payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options]
victom

#5095 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

free_too wrote:
plucna mahramica wrote:Prodao nesto na ebay, covjek mi se zali da ne moze da plati, kaze account not set up nesto... imam paypal preko 5 godina i bbi visa karticu, pun mi ih je k vise, da hoce bitcoin zazivit....
moras nazvati da ti enablaju da mozes primiti novac, nema druge. To enablaju za par minuta. Meni se isto desilo prosli mjesec.
desilo se i meni,nakon prijave nove kartice (stara istekla) nije vise se mogo novac primat iako je sve bilo 100% ok prema interface-u
nazvao direkt paypal englesku i rijesio. ali me je tip sa druge strane fino propito, ko ti je mati, ko ti je stari, gdje radis. itd.... spremi se prije poziva.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
ferratilis

#5096 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ferratilis »

Raja, nekad davno sam napravio paypal account i aktivirao sa Visa karticom koju sam tad koristio (ono kad skinu 1.95$ pa vrate). Tu karticu sam presta koristiti prosle godine. Sad me zanima, ako dodam MaterCard debitnu, da li opet moram aktivirati ili mogu odmah primati uplate? Hvala.
seoBIH

#5097 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Naravno da moras.
perfect_guy

#5098 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

ferratilis wrote:Raja, nekad davno sam napravio paypal account i aktivirao sa Visa karticom koju sam tad koristio (ono kad skinu 1.95$ pa vrate). Tu karticu sam presta koristiti prosle godine. Sad me zanima, ako dodam MaterCard debitnu, da li opet moram aktivirati ili mogu odmah primati uplate? Hvala.
na master ne možeš primati nikako, na vizu da
free_too

#5099 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

victom wrote:
free_too wrote:
desilo se i meni,nakon prijave nove kartice (stara istekla) nije vise se mogo novac primat iako je sve bilo 100% ok prema interface-u
nazvao direkt paypal englesku i rijesio. ali me je tip sa druge strane fino propito, ko ti je mati, ko ti je stari, gdje radis. itd.... spremi se prije poziva.
Iskreno mene nista, jedino osnovno da provjeri da sam zapravo vlasnik te kartice itd, i rekli da je njihova greska.
Toffee karamela

#5100 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Toffee karamela »

...
Last edited by Toffee karamela on 10/05/2017 19:03, edited 1 time in total.
Post Reply