Nisam odustala, pročitala sam sve. Jednostavno mi netko ne legne kao pisac. Kao djetetu mi nikad nije legao Ćopić, na primjer. A Matu Lovraka bi i danas čitalasadmire wrote:Meni je interesantno da nisi ranije odustala od citanja njegovih knjiga ako ti vec nije legao. U cemu je poenta?
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5076 Re: Šta trenutno čitate?
- sadmire
#5077 Re: Šta trenutno čitate?
to je za svaku pohvalu sto su mu dala toliko sansi, al nesto razmilsjam da je lakse odustati nakon jedne ili dvije knjige i posvetit se djelima pisaca koji ti leze. Tako barem ja radim jer je jednostavno previse dobrih djela a premalo vremena da bi se trosilo na neke knjige i pisce koje to iz vidjenja onoga ko cita ne zasluzuju.KatarinaKosaca wrote:Nisam odustala, pročitala sam sve. Jednostavno mi netko ne legne kao pisac. Kao djetetu mi nikad nije legao Ćopić, na primjer. A Matu Lovraka bi i danas čitalasadmire wrote:Meni je interesantno da nisi ranije odustala od citanja njegovih knjiga ako ti vec nije legao. U cemu je poenta?
- terra_incognita
#5079 Re: Šta trenutno čitate?

Nešto između Alhemičara i Murakamijeve Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta
-
strongwoman
-
elSaik
#5082 Re: Šta trenutno čitate?
Namjeravao sam kupiti Igru. Nadam se da je makar približno dobra kao Sjena, jer je ova bila fantastična!de fakto wrote:A poslije ove obavezno i Igru anđela pročitaj. Vezane su na neki način. Obje vrlo zanimljive. Izasla je i neka njegova nova trilogija, kazu za tinejdzere.....elSaik wrote:
Konačno opet imam vremena za knjige, a ova je sjajna! Za dva dan sam pročitao nekih 170 stranica.
namjeravam je pročitati, bez obzira.
Trenutno čitam...

- sadmire
#5083 Re: Šta trenutno čitate?
sinoc zapoceo Forrest Gump od Winstona Grooma. Po toj knjizi je nastao scenario za film, koji umnogome odstupa od knjige.
Film je jedan od mojih omiljenih, ali mi je knjiga jos bolja jer je Forrest u njoj predstavljen kao gubitnik, koji, iako isprva ima uspjeha u svemu sto radi, na kraju uvijek nesto zabrlja.
Osnovna poruka ipak u oba slucaja ostaje ista, ni pobjede ni porazi mu nista ne znace, njemu je vazna samo ljubav prema njegovoj Jenny!
Film je jedan od mojih omiljenih, ali mi je knjiga jos bolja jer je Forrest u njoj predstavljen kao gubitnik, koji, iako isprva ima uspjeha u svemu sto radi, na kraju uvijek nesto zabrlja.
Osnovna poruka ipak u oba slucaja ostaje ista, ni pobjede ni porazi mu nista ne znace, njemu je vazna samo ljubav prema njegovoj Jenny!
- brzica
#5084 Re: Šta trenutno čitate?
"Tvrđava"
Opet fasciniran
Opet fasciniran
-
elSaik
-
BJB
#5086 Re: Šta trenutno čitate?
Nocas oko 5 zavrsila Avanture nevaljale djevojcice od M S Llose-najbolje sto sam procitala ove godine. 
Definitivno vrijedna citanja..Hvala na preporuci..
Definitivno vrijedna citanja..Hvala na preporuci..
- Mannequin
#5087 Re: Šta trenutno čitate?
Lucy u oblacima - Paige Toon
bezvezna razbibriga, za kuliranja na plazi kao stvorena
bezvezna razbibriga, za kuliranja na plazi kao stvorena
-
pravnicAM
#5088 Re: Šta trenutno čitate?
trenutno čitam: Pametna,lijepa,neudata (Jessica Adams)
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Jess ... a.au_1658/
vrijedi pročitati i
Drhtaj (Maggie Stiefvater),
Nešto posuđeno (Emily Griffin)....Link:
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Emil ... jeno_5660/

http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Jess ... a.au_1658/
vrijedi pročitati i
Drhtaj (Maggie Stiefvater),
Nešto posuđeno (Emily Griffin)....Link:
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Emil ... jeno_5660/
- Salome_
#5089 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam osim "Sjene vjetra" i "Anđelove igre" pročitala i "Marinu". Prekrasna knjiga. Nije toliko kompleksna kao "Sjena vjetra", ali mi je bolja u određenim segmentima.de fakto wrote:A poslije ove obavezno i Igru anđela pročitaj. Vezane su na neki način. Obje vrlo zanimljive. Izasla je i neka njegova nova trilogija, kazu za tinejdzere.....elSaik wrote:
Konačno opet imam vremena za knjige, a ova je sjajna! Za dva dan sam pročitao nekih 170 stranica.
namjeravam je pročitati, bez obzira.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5090 Re: Šta trenutno čitate?
I meni je Marina njegova omiljena knjiga
-
BJB
- Mannequin
#5092 Re: Šta trenutno čitate?
Ljubav nije za mene
Uzalud su me privukle slatkaste korice, knjiga mi se ne svidja nikako, preporucila bih svima da je zaobidju u sirokom luku
Uzalud su me privukle slatkaste korice, knjiga mi se ne svidja nikako, preporucila bih svima da je zaobidju u sirokom luku
- minjonja
#5095 Re: Šta trenutno čitate?

tek sam je pocela citati, ali je prezanimljiva. tanka je, jedva preko sto strana. autor je prezivio mozdani udar i nije mogao nista da pomjeri osim jedan ocni kapak i samo preko njega je mogao komunucirati sa drugima. bio je pri potpunoj svijesti. jedna osoba je pored njega sjedila i citala abecedu, a on bi trepnuo kad bi ta osoba dosla do trazenog slova, i tako je citavu knjigu napisao, izdiktirao, ili treptao, kako bih rekla... ne znam. umro je par dana nakon sto je knjiga objavljena. ima i film uradjen po knjizi.
-
MontBlanc
#5096 Re: Šta trenutno čitate?
Cherry by Mary Karr
-
pravnicAM
#5097 Re: Šta trenutno čitate?
kupila sam je (4,95 KM) još nije stigla na red za čitanje.....Mannequin wrote:Ljubav nije za mene
reci da se šališ za ovo ''zaobilaženje''
- Durga
#5098 Re: Šta trenutno čitate?
Trenutno citam Doktrina šoka od Naomi Klein, tacan prikaz kapitalizma, prativsi rad ekonomiste Miltona Friedmana, njegove akcije u Čileu, Argentini, Brazilu pa sve do Iraka. Mogu je nazvati kao naucnom raspravom ali jako dobro napisanom i nimalo dosadnom. Jako puno novih stvari se moze nauciti i ako je glavni fakt kako Amerika pokušava u svaku drzavu uci i svoje ideje prosipati. Meni se jako dopada:)
- ultima_palabra
#5099 Re: Šta trenutno čitate?
Velika preporuka.Durga wrote:Trenutno citam Doktrina šoka od Naomi Klein, tacan prikaz kapitalizma, prativsi rad ekonomiste Miltona Friedmana, njegove akcije u Čileu, Argentini, Brazilu pa sve do Iraka. Mogu je nazvati kao naucnom raspravom ali jako dobro napisanom i nimalo dosadnom. Jako puno novih stvari se moze nauciti i ako je glavni fakt kako Amerika pokušava u svaku drzavu uci i svoje ideje prosipati. Meni se jako dopada:)
- Durga
#5100 Re: Šta trenutno čitate?
Jesi citala njenu No Logo, ja sam mislim da joj je ta bila prva...Svidja mi se njen stil, slican Niall Fegusonu.