NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fukushima

#5076 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fukushima »

fukushima wrote:što ovo chicago vodi protiv indijane :-)
izvukose se bullsi
Indiana 99-104 Chicago

sixersi sjano otvorili utakmicu, wade o james bez poena nakon 7 min prve četrvrtine
madner

#5077 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Jao Bullsa, steta serije. Da us Pacersi ovo uspjeli izvuc...

Rose pogodio vise slobodnih bacanja nego sto je cijela Indijana imala. :lol:
fukushima

#5078 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fukushima »

san antonio :lol: :lol: :lol:
memphis :thumbup:
Bordolini

#5079 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

San Antonio zijani. Sinoc zijani Orlando. Chicago se jedva provukao. Lakersi se evo pate sa Hornetsima. Morace se malo trznuti ovi favoriti, ili cemo gledati duge serije.
Mr. Brightside

#5080 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mr. Brightside »

kako ih chris paul vrti :lol:
Bordolini

#5081 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

padose i lakersi :lol:
Mr. Brightside

#5082 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mr. Brightside »

Bordolini wrote:padose i lakersi :lol:
"rezultirace banom" :lol:
lerdi

#5083 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by lerdi »

armin.i.am wrote:
Bordolini wrote:padose i lakersi :lol:
"rezultirace banom" :lol:
"kraja snimka" :D
fukushima

#5084 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fukushima »

jezerasi se utopili :lol:
Mr. Brightside

#5085 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mr. Brightside »

fukushima wrote:jezerasi se utopili :lol:
Bice zalbe na sudije s obje strane,realno LAL su izgubili pod obrucem,nisu to smjeli dopustiti.
shalla

#5086 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by shalla »

U kakvoj formi igraju u zadnje vrijeme ne bi me čudilo i da ih Hornetsi izbace.

Btw ne znam zašto se čudite pobjedi Memphisa, Spursima nije bilo Ginobilija a omjer u regularnoj seoni između ove dvije ekipe je bio 2-2, jedan nba kolumnista "ball don't lie" je čak smjelo prognozirao Memphis in 6, vidjećemo...

P.S. Ne bude li Rose MVP, poserem im se onda na kriterije. Čovjek je još na olimpijadi rekao da će se za ovu sezonu ludo spremiti, vratio je chicago na naslovnice prvi put poslije '98, nosio ih je prvi dio sezone dok nije bilo Boozera, ne znam ko više zaslužuje ovogodišnju nagradu...
spree

#5087 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

joj pogani sudijskih :x :x :x . sviraju melu ofanzivni faul na pierceu 20 sec. prije kraja. ono nije vidilo faula. knicksi u tom trenutku vodili 1 razlike. haj ok da se malo ili nekako suprilnije silji za celticse, ali ovo je fakat smijesno i preocigledno. bio mi je sumnjiv i blok cini mi se o'neala u zadnjem napadu celticsa nakon kojeg je douglas ostao na parketu, pa nije stigao na allenov sut. sve u svemu nezasluzena pobjeda celticsa. knicksi jako dobri pogotovo u prvom poluvremnu. nadam se da ih ovaj poraz nece psihicki sjeb. i da billups nije teze povrijedjen. ako budu ovako igrali itekako mogu proci celticse.
Bordolini

#5088 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

spree wrote:joj pogani sudijskih :x :x :x . sviraju melu ofanzivni faul na pierceu 20 sec. prije kraja. ono nije vidilo faula. knicksi u tom trenutku vodili 1 razlike. haj ok da se malo ili nekako suprilnije silji za celticse, ali ovo je fakat smijesno i preocigledno. bio mi je sumnjiv i blok cini mi se o'neala u zadnjem napadu celticsa nakon kojeg je douglas ostao na parketu, pa nije stigao na allenov sut. sve u svemu nezasluzena pobjeda celticsa. knicksi jako dobri pogotovo u prvom poluvremnu. nadam se da ih ovaj poraz nece psihicki sjeb. i da billups nije teze povrijedjen. ako budu ovako igrali itekako mogu proci celticse.

Slazem se za faul, prilicno sumnjiv. Mada svirano je sve i svasta cijelim tokom tekme. Celticsi su lose odigrali, samo u trecoj su igrali svoju igru, stigli zaostatak od 12 razlike i nije mi jasno zasto su se u cetvrtoj opustili kao da vode 20 razlike. Gutavo do zadnjih sekundi ali psiholoski jako vazna pobjeda. Bice 4:0 ili 4:1 za Celticse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5089 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Zanimljivo krenuo play off. Bice svasta :D
Zmijuga loma

#5090 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zmijuga loma »

Kako je Paul uništio Fishera sinoć. Kad se Blake vraća?
madner

#5091 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

spree wrote:joj pogani sudijskih :x :x :x . sviraju melu ofanzivni faul na pierceu 20 sec. prije kraja. ono nije vidilo faula. knicksi u tom trenutku vodili 1 razlike. haj ok da se malo ili nekako suprilnije silji za celticse, ali ovo je fakat smijesno i preocigledno. bio mi je sumnjiv i blok cini mi se o'neala u zadnjem napadu celticsa nakon kojeg je douglas ostao na parketu, pa nije stigao na allenov sut. sve u svemu nezasluzena pobjeda celticsa. knicksi jako dobri pogotovo u prvom poluvremnu. nadam se da ih ovaj poraz nece psihicki sjeb. i da billups nije teze povrijedjen. ako budu ovako igrali itekako mogu proci celticse.
Svirali su Piercu isti faul u prvom ili drugom poluvremenu nad Melom. Blok je bio Garnetov ali je Douglas tresno od svog igraca.
spree

#5092 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

madner wrote:
Svirali su Piercu isti faul u prvom ili drugom poluvremenu nad Melom. Blok je bio Garnetov ali je Douglas tresno od svog igraca.
nisam siguran za taj faul pierca nad melom (ne sjecam se), ali ono svirati melu na 20 sec. do kraja je smijesno. ma ni f od faula nije bilo, a sto se tice bloka evo ti clip pa pogledaj:

ja koliko vidim ovo je faul u napadu od garnetta. duglas nije dotakao svog igraca nego mu je garnett podapeo. fakat su sudije pretjerale. j..... stern :x :x :x
fukushima

#5093 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fukushima »

armin.i.am wrote:
fukushima wrote:jezerasi se utopili :lol:
Bice zalbe na sudije s obje strane,realno LAL su izgubili pod obrucem,nisu to smjeli dopustiti.
kakve zalbe na sudije, ne smije se progovoriti na sudije ili ide kazna
fukushima

#5094 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by fukushima »

spree wrote:
madner wrote:
nisam siguran za taj faul pierca nad melom (ne sjecam se), ali ono svirati melu na 20 sec. do kraja je smijesno. ma ni f od faula nije bilo, a sto se tice bloka evo ti clip pa pogledaj:

ja koliko vidim ovo je faul u napadu od garnetta. duglas nije dotakao svog igraca nego mu je garnett podapeo. fakat su sudije pretjerale. j..... stern :x :x :x
kako ga ray ray ubaci, to samo on moze :-)
madner

#5095 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

spree wrote:
madner wrote:
Pogledaj drugu cetvrtinu, nakon sto su usle obje prve postave. Ako su svirali tada faul, onda je ok da sviraju i 20 prije kraja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5096 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

spree wrote:
madner wrote:

Ovo se meni cini kao blok Garneta, covjek se nije kretao. Sad sto se Douglas zalijepio...
Mustang1

#5097 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Mustang1 »

Iako nije mjesto ovdje al kad ste vec zapoceli sa sudijama.. ima li negdje pravilnik detaljan ili bolje mozda ako neko zna .. Neki dan jebiga ne znam koja utakmica ne znam ni jel NBA il je neka druga europska liga .. Al situacija ispod kosa tacno bore se za loptu i lopta odleti gore i prodje kroz kos odozdo i opet se odozgo vrati u kus .. nije malo presla nego je presla bas jedno 10.ak cm iznad obruca i vratila se .. i igrac kroz cij je kos lopta prosla uzeo loptu i stao iza linije da izvede i sudija svira aut za protivnicki tim :D Bas me zanima mislim da je to kos jebote :D
harleyquinn

#5098 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by harleyquinn »

Bubalo1 wrote:Iako nije mjesto ovdje al kad ste vec zapoceli sa sudijama.. ima li negdje pravilnik detaljan ili bolje mozda ako neko zna .. Neki dan jebiga ne znam koja utakmica ne znam ni jel NBA il je neka druga europska liga .. Al situacija ispod kosa tacno bore se za loptu i lopta odleti gore i prodje kroz kos odozdo i opet se odozgo vrati u kus .. nije malo presla nego je presla bas jedno 10.ak cm iznad obruca i vratila se .. i igrac kroz cij je kos lopta prosla uzeo loptu i stao iza linije da izvede i sudija svira aut za protivnicki tim :D Bas me zanima mislim da je to kos jebote :D
:lol: joj situacije, i mene ovo bas zanima, ja bih priznala kos :D ali mislim da je sudija bio upravu... :oops:
spree

#5099 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

Tomahawk11 wrote: Ovo se meni cini kao blok Garneta, covjek se nije kretao. Sad sto se Douglas zalijepio...
ovo je pokusaj bloka. ne da se nije kretao nego ni u 1 trenu nije mirovao. isao prema douglasu da postavi blok i podapeo mu nogom. mogli su svirati kretanje u bloku ili samo obicni faul, ali sigurno su morali jedno ili drugo.

madner wrote: Pogledaj drugu cetvrtinu, nakon sto su usle obje prve postave. Ako su svirali tada faul, onda je ok da sviraju i 20 prije kraja.
mrsko mi da trazim, ali ako je slican "faulu" mela onda ga nisu trebali ni suditi. ja mislim da se ipak ne moze izjednaciti nesto sto odlucuje utakmicu i nesto sto se desilo u sred utakmice. mada svejedno svakako je to vec zavrseno. valjda ce se knicksi psiholoski oporaviti i uspjeti da nesto urade i bez billupsa.
spree

#5100 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

d'antoni je kita od trenera. drugu utakmicu za redom on nema time-out za zadnji napad, a i da ga ima kreten nema nijednu akciju. samo daj melu loptu u ruke, pa sta bude. koji idiot :x :x :x. kad jeffries ima loptu u rukama zadnja 2 napada sve je jasno. sudije opet zadnju odluku donijele u korist celticsa, standardno.
Post Reply