Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A da vas pitam,jedel se topa van ramazana ili je to klasicno ramazansko jelo?
Mi ovdje npr imamo lepine/somune koje se zovu ramazanke i samo se u ramazanu mogu kupit...pa me zanima jel tako i sa topom?
WipeOut wrote:A da vas pitam,jedel se topa van ramazana ili je to klasicno ramazansko jelo?
Mi ovdje npr imamo lepine/somune koje se zovu ramazanke i samo se u ramazanu mogu kupit...pa me zanima jel tako i sa topom?
WipeOut wrote:A da vas pitam,jedel se topa van ramazana ili je to klasicno ramazansko jelo?
ja topu jedem cijelu godinu ali nikad nikad mi neuspije i nema okus onaj pravi kao za Ramazan ...more biti da sam ja to sebi umislila al tako je ... nema iftara bez tope a ove godine to je moj favorit drugo sta bilo nebilo ..nebitno
immuno wrote:ja topu jedem cijelu godinu ali nikad nikad mi neuspije i nema okus onaj pravi kao za Ramazan ...more biti da sam ja to sebi umislila al tako je ... nema iftara bez tope a ove godine to je moj favorit drugo sta bilo nebilo ..nebitno
To ti je isto kao i post van ramazana...nema istog osjecaja kad se cuje aksamski ezan u ramazanu i van njega...
Tope ne jedem ni uz ramazan ni poslje ramazana,nesto mi nije to to...Iako je u 99% bosanskih domacinstva iftar bez tope nezamisliv!Takodjer i u mojoj familiji,ali dzabe,ja je ne mogu...
BHF_Manijak wrote:Tope ne jedem ni uz ramazan ni poslje ramazana,nesto mi nije to to...Iako je u 99% bosanskih domacinstva iftar bez tope nezamisliv!Takodjer i u mojoj familiji,ali dzabe,ja je ne mogu...
99% u sarajevu i oko sarajeva, vjeruj mi... ja nisam znao sta je to dok nisam ovdje dos'o
@Lillo,ma Mujki u svom stilu,najsladji mi je kad krene jedno pricati pa na desetom zavrsi,a mene bas interesuje pocetak prve price... najvise o ramazanu,"golotinji" po Ferhadiji itd
Ja cu napraviti lahmacun, plemba topu, irish nek ponese nutelu i somune
a ostali ono sto najvise vole da jedu, sve to ubacite u šerpe i kod mene
na iftar
Ja cu napraviti lahmacun, plemba topu, irish nek ponese nutelu i somune
a ostali ono sto najvise vole da jedu, sve to ubacite u šerpe i kod mene
na iftar
lilla wrote:Kolega, ideš li u istu džamiju i na teraviju? Odavno već planiram da odem, ali prošle godine mi bi plaho vruće (zagušljivo) pa nikako da se odlučim
Lillo,nije da te odvracam od mog dzemata,ali je fakat prevcruce,iako je ogromna dzamija hvala Allahu,ali nije rpozracno nikako,jos ne otvore prozore pa je "dernek" pravi...
BHF_Manijak wrote:Tope ne jedem ni uz ramazan ni poslje ramazana,nesto mi nije to to...Iako je u 99% bosanskih domacinstva iftar bez tope nezamisliv!Takodjer i u mojoj familiji,ali dzabe,ja je ne mogu...
Ne bih ja baš rekla da je tako. Možda je takav slučaj u Sarajevu, ali u BiH nije
Ja sam za topu čula od sarajevske rodbine i gledajući ramazanski program, jer niko u mojoj porodici to ne pravi.
ma cini mi se da ti neke veze imas sa Vratnikom pa ako si sa Vratnika cudi me da genetski nije topa "jelo broj jedan"
mada, meni kad otkuca 5,30 ko da je i sam iftar..jedva docekam, jer se tad zadeveram oko klope i i onda zacas izduram
bilo me spopalo mantanje oko pola 3, evo se dohavizah kind of
radujem se iftaru sa prijateljicama, dosta vise solo iftara...
pastirck wrote:
wewa wrote:
a onda zoves na degustaciju, jelde jelde jelde?
Bujrum, ako je mala kuca nije mala avlija
Kad pocnem zvati nemojte se izvlaciti
kakvo izvlacenje, pa nisam ja plemba
eee super..taman dok dodjes sa posla, dok se refreshiras, docceras-eto ti ga vakat krenuti Super su ti iftari sa prijateljicama..razvuuces pa onda na kahvicu-ljepota...
a i ovako je dobro...sve to isto, samo uduplo
Bas mi je simpaticno ramazansko vrijeme kad se i tako "trivijalne" stvari tipa "sta ce se veceras jesti" tako nadugo i nasiroko opisuju sa nekim iznimnim osjecajem radosti i paznje. Nije to kao kad gladan zeli samo da utazi svoju glad... nego bas, kad covjek posti i svim srcem se raduje svom iftaru, pa kakav god on bio.
Mogli bi fakat dogovoriti jedan zajednicki pravi/stvarni/ne-virtualni iftar, da se tako i upoznamo (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih) ?