Sarajevski taksisti- dno dna
- O'zone
- Globalni moderator
#5076 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne primjećujem baš da se broj nelegalaca smanjio od kako su uveli mjere. Emily i Holland rade u šesnaest a tu je i fin broj nezavisnih/neovisnih vozila sa firmom na krovu. Jučer ih baš upratih jer valjda Nedjeljom inspekci ne radi a murije ima malo...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mozda je do mene, ali recenicni sklop u kojem se nekomJThomas wrote:pa da.vješalica wrote: ništa to nije bitno,jebe mi se kad vidim na krovu taxi ja sjedam pa šta bude
inspekcija je sasvim dovoljno plaćena da bih ja radio njihov posao.
- medjutim
#5078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Do tebe je, pomutio ti razum pdf "Najbolje djevojke iz provoda"_BataZiv_0809 wrote:Mozda je do mene, ali recenicni sklop u kojem se nekomJThomas wrote:pa da.vješalica wrote: ništa to nije bitno,jebe mi se kad vidim na krovu taxi ja sjedam pa šta bude
inspekcija je sasvim dovoljno plaćena da bih ja radio njihov posao.pa sjeda u taxi pa sta bude, me asocira na fejk taksi
- mgogic
#5079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da nema ilegalaca, placali bi Sarajevotaksiju po 20 KM voznju od 3-4 km...
Vise volim sjesti u divljeg, nego dati pare onom kod BBI koji nece da vozi ispod 5 km nista. Ako ces od BBI do autobuske, nece da voze. Cuj prijavi ih...kome?! Je li iko ikad bio kaznjen zbog toga?
Ali mene ce kazniti, jer onda moram na ulici zaustaviti drugi taksi, jer nece da vozi iz ST gospodin?
Vise volim sjesti u divljeg, nego dati pare onom kod BBI koji nece da vozi ispod 5 km nista. Ako ces od BBI do autobuske, nece da voze. Cuj prijavi ih...kome?! Je li iko ikad bio kaznjen zbog toga?
Ali mene ce kazniti, jer onda moram na ulici zaustaviti drugi taksi, jer nece da vozi iz ST gospodin?
- Bluemore
#5080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma ni to me nece natjerati da sjednem u sa taxiinsaneinthebrain wrote:samo gradjane po dzepu mlatiti dok se ne opamete, nema druge![]()
pa ce ti pasti na pamet u kakav taksi ulazis
- Bluemore
#5081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
absolutno!!Adriatic wrote:Sve je ovo maslo ovih iz Sarajevotaksija.
Drže vlast pod kontrolom i zato ovo sve.
Ali uzalud vam trud svirači.
Sve više raje je spremno ići i pješke, samo ne vašim vozilima.
neusluzni do bola odnos prema musteriji nikakav, djaba im taximetri licence ponasanje od zla oca i jos gore matere (cast rijetkima ali radi njih ne rizikujem)
- ultima_palabra
#5082 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Iz mog iskustva, u Sarajevotaksiju je 90% normalnih, kao i kod ostalih. Ali normalno je da jedno loše iskustvo ostane u glavi, više nego 100 dobrih.
- zubi
#5083 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
S tim da je u Sarajevotaksiju taj udio narmalnih dosta nizi, niposto ne 90%. Stvarno su katastrofa, kabadahije i krajnje neprofesionalni, cast (riiiiiiijetkim) izuzecima.ultima_palabra wrote:Iz mog iskustva, u Sarajevotaksiju je 90% normalnih, kao i kod ostalih. Ali normalno je da jedno loše iskustvo ostane u glavi, više nego 100 dobrih.
-
__Phoenix__
#5084 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Može li mi neko objasniti logiku ovih licenci kod Sa Taxi? 20, 30 hiljada maraka koštaju u slobodnoj prodaju, mogu se naslijediti? Postoji li to igdje na svijetu?
- problemnatravunu
#5085 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
vjerovatno NE
-
Avetinho
#5086 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vjerovatno postoji u najkorumpiranijim drzavama na svijetu. Dobro bi bilo napraviti naucnu studiju o tome. Koliko znam, nije samo taksiranje u Bosni problem. U Bosni se mafiji placa za sve, cak i za dobivanje plate.
-
Naslovnica
#5087 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nedavno sam imao potrebu da se hitno prevezem iz tačke A u tačku B, pa nisam imao vremena da szovem Crveni Taxi (koji redovno koristim).
Štand na Skenderiji, Sarajevo Taxi, prvi u redu zeleni Toledo iz devedesetih. Jbga, šta da se radi, sjednem ja.
Fuj.
Unutra krš, lik neobrijan, raščupan, odron, faca ko u kromanjonca, neka šuplja priča, gdje radim, šta radim, ovo-ono, niđe veze, neljubazan, tačno me bilo stid gdje sjedoh.. Ugasi mu se auto u pola vožnje. Jedva upali. Šalta iz prve u treću (nešto ga handri mjenjač kako mi sam reče).
Jarane, ja mislim da bih bolju vožnju imao da sam zaustavio taksi u Kandaharu nego što sam imao sa ovim sa Skenderije.
Znači, upozorenje, zeleni Toledo sa Skenderije - NO NO.
Štand na Skenderiji, Sarajevo Taxi, prvi u redu zeleni Toledo iz devedesetih. Jbga, šta da se radi, sjednem ja.
Fuj.
Unutra krš, lik neobrijan, raščupan, odron, faca ko u kromanjonca, neka šuplja priča, gdje radim, šta radim, ovo-ono, niđe veze, neljubazan, tačno me bilo stid gdje sjedoh.. Ugasi mu se auto u pola vožnje. Jedva upali. Šalta iz prve u treću (nešto ga handri mjenjač kako mi sam reče).
Jarane, ja mislim da bih bolju vožnju imao da sam zaustavio taksi u Kandaharu nego što sam imao sa ovim sa Skenderije.
Znači, upozorenje, zeleni Toledo sa Skenderije - NO NO.
- TDK-90
#5088 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima u New York-u__Phoenix__ wrote:Može li mi neko objasniti logiku ovih licenci kod Sa Taxi? 20, 30 hiljada maraka koštaju u slobodnoj prodaju, mogu se naslijediti? Postoji li to igdje na svijetu?
-
mali_balon
#5089 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Skoro svugdje u svijetu posao taksi vozaca je dno, ono bas ako moras, samo kod nas je to neki prestizan posao....ko neki ministri...
- Bluemore
#5090 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
potpisujemzubi wrote:S tim da je u Sarajevotaksiju taj udio narmalnih dosta nizi, niposto ne 90%. Stvarno su katastrofa, kabadahije i krajnje neprofesionalni, cast (riiiiiiijetkim) izuzecima.ultima_palabra wrote:Iz mog iskustva, u Sarajevotaksiju je 90% normalnih, kao i kod ostalih. Ali normalno je da jedno loše iskustvo ostane u glavi, više nego 100 dobrih.
- Bluemore
#5091 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a logika?? pa neka vrsta reketarenja__Phoenix__ wrote:Može li mi neko objasniti logiku ovih licenci kod Sa Taxi? 20, 30 hiljada maraka koštaju u slobodnoj prodaju, mogu se naslijediti? Postoji li to igdje na svijetu?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5092 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma ko i u svakom poslu i opcenito u svakoj sferi ljudskog djelovanja. Ima nas svakakvih.ultima_palabra wrote:Iz mog iskustva, u Sarajevotaksiju je 90% normalnih, kao i kod ostalih. Ali normalno je da jedno loše iskustvo ostane u glavi, više nego 100 dobrih.
Relativno cesto koristim taksi i u globalu, nisam imao nekih vecih neugodnosti, osim smaracke price. A vozio sam se vise puta sa par taksista koji su me odusevili i cistocom auta, kao i manirima i zao mi sto im nisam uzeo vizit kartu.
Sad u petak me vozio neki stariji ciko, djed reklo bi se. I na relaciji Malta- M.Dvor mi je stigao ispricati kako ga sramota ko sve radi taj posao, kako je guzio neku malu iz Vranja, kako uvijek nosi pistolj, sto se ne veze pojasom uz navodjenje situacija sta bi mu se moglo desiti ako se sveze itd...
Eh sad kako je strancima, onima koji dodju sa strane itd.. to vec ne bih znao.
-
eyduh
#5093 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
iz svog mog iskustva sa sarajevskim taksistima, jedino me paja taxi još nije zajebo xd pošto sam djevojka, iz nekog razloga dosta taksista misli da to što sam im sjela u auto znači da hoću da me žene i da mi tri sina naprave xd a neki dan ušla u sarajevo taksi da bih ja morala taksistu da objašnjavam gdje da skrene, a vozio me u velešiće
jedino u paja taksiju dobar dan za dobar dan, doviđenja, sve pet. valjda se ne ureknem haha
jednom sam sjela u onaj emili il holand kompani, tad sam za relaciju za koju inače platim u paji 5 maraka, platila 8. nikad više, i ne kontam što se raja s njima vozi
jednom sam sjela u onaj emili il holand kompani, tad sam za relaciju za koju inače platim u paji 5 maraka, platila 8. nikad više, i ne kontam što se raja s njima vozi
- supercali
#5094 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sljedeći put zovni mene i imas jednu voznju gratiseyduh wrote:iz svog mog iskustva sa sarajevskim taksistima, jedino me paja taxi još nije zajebo xd pošto sam djevojka, iz nekog razloga dosta taksista misli da to što sam im sjela u auto znači da hoću da me žene i da mi tri sina naprave xd a neki dan ušla u sarajevo taksi da bih ja morala taksistu da objašnjavam gdje da skrene, a vozio me u velešićejedino u paja taksiju dobar dan za dobar dan, doviđenja, sve pet. valjda se ne ureknem haha
-
someone_
#5095 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne kazem da je dobar sistem, ali me nerviraju ovi komentari ima li to igdje sem kod nas. Evo link cisto radi opismenjavanja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Taxicabs_ ... Medallions
Medallions are sold from the City at infrequent auctions, or by a medallion owner. Because of their high prices (often over $700,000)...
Because the medallion system artificially restricts the number of cabs, it has been criticized as an entry barrier to the New York City taxi market which has in turn created a black market for illegal taxicab operation in areas underserved by medallion cabs.
Tako da ako nista imamo slicne probleme ko New York.
Medallions are sold from the City at infrequent auctions, or by a medallion owner. Because of their high prices (often over $700,000)...
Because the medallion system artificially restricts the number of cabs, it has been criticized as an entry barrier to the New York City taxi market which has in turn created a black market for illegal taxicab operation in areas underserved by medallion cabs.
-
__Phoenix__
#5096 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Blago nama 
-
Paul F.
#5097 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mogo si i kraći pregled napisat na našem jeziku a ne samo copy paste na nekom manje razumljivom.someone_ wrote:Ne kazem da je dobar sistem, ali me nerviraju ovi komentari ima li to igdje sem kod nas. Evo link cisto radi opismenjavanja.
-
Paul F.
#5098 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taj sistem licenci postoji u mnogim drugim zemljama. Svaki taksi mora imati svoju licencu i broj takvih licenci je ograničen da se ne bi zatrpavao grad. Po meni, taksista kad ide u penziju treba vratiti licencu gradskoj upravi pa da je dobije neko drugi. Međutim, oni je ne vraćaju nego prodaju po tržišnim cijenama. Argument za to može biti veća odgovornost taksiste koji je morao uložiti pare pa će paziti šta radi a i država ubire od svake kupoprodaje.__Phoenix__ wrote:Može li mi neko objasniti logiku ovih licenci kod Sa Taxi? 20, 30 hiljada maraka koštaju u slobodnoj prodaju, mogu se naslijediti? Postoji li to igdje na svijetu?
- Thorgerson
#5099 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da imamo.someone_ wrote:Ne kazem da je dobar sistem, ali me nerviraju ovi komentari ima li to igdje sem kod nas. Evo link cisto radi opismenjavanja.
Sa Njujorkom koji ima duplo vise stanovnika nego nasa drzava.
Mi u gradu od posranih 400k ljudi ne znamo organizovati taksiste, javni prijevoz itd, ilegalnih taksista hrpa, nekakvih zklj prevoznika.
Pa sta tek da nas je 8-9 miliona, kakvo bi tek onda rasulo ovdje bilo.
- ČičineBrčine
#5100 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Udjem u yebeni sarajevo taksi i kazem mu vozi me od tacke a do tacke b kaze lik mrtav hladan necu.
Ne vozim tu ne mogu se 2 auta mimoici (izgovor) mogu te voziti drugim putem, tj da obidje pola grada mamicu mu.
Kaze ili idemo okolo ili izlazi iz auta.
Nemam pojma kako izaci na kraj s djubradima, ali mazguma cu da prijavim ima da cu da se gonim s njim dok ne ostane bez licence.
Odavno se nisam iznervirao kao danas, da sam bio sam pao bi box mec 100%.
Ne vozim tu ne mogu se 2 auta mimoici (izgovor) mogu te voziti drugim putem, tj da obidje pola grada mamicu mu.
Kaze ili idemo okolo ili izlazi iz auta.
Nemam pojma kako izaci na kraj s djubradima, ali mazguma cu da prijavim ima da cu da se gonim s njim dok ne ostane bez licence.
Odavno se nisam iznervirao kao danas, da sam bio sam pao bi box mec 100%.