Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ILIR_ wrote:
Neki rekli 2-3 dana prije - svjetski mediji ignorisu gospodin Semira i piramide - ali se vidi da svi svjetski mediji su itekako zainteresirani da prate tok radova, i to vrlo mnogo.
Mnogi su rekli Evo jednog:
Prenj wrote:
Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
Ljudi su profesionalci. Taj upitnik bi trebao značiti da su skeptični glede teme. Uostalom to je prvi članak vezan za Piramidu. Ali sam siguran da će pratiti dešavanja i obavještavati čitaoce i gledaoce o rezultatima. Primjeti da nigdje nije navedeno da se ne slažu (osim tog upitnika) ili da ismijavaju dotičnog arheologa amatera.
Ljudi su profesionalci. Taj upitnik bi trebao značiti da su skeptični glede teme. Uostalom to je prvi članak vezan za Piramidu. Ali sam siguran da će pratiti dešavanja i obavještavati čitaoce i gledaoce o rezultatima. Primjeti da nigdje nije navedeno da se ne slažu (osim tog upitnika) ili da ismijavaju dotičnog arheologa amatera.
A spominjul' se talibani, Hasan Cengic ili mozda pranje novca? A sta nam je sa srednjovjekovnim gradom? Nemoguce da ga nisu spomenuli?
A izjave strucnjaka Vejzagicke i Imamovica? Ma to mora da su neki amateri pisali
Legolas wrote:
Hmm... jel se neko potrudio da pročita i upitnik?
A spominjul' se talibani, Hasan Cengic ili mozda pranje novca? A sta nam je sa srednjovjekovnim gradom? Nemoguce da ga nisu spomenuli?
A izjave strucnjaka Vejzagicke i Imamovica? Ma to mora da su neki amateri pisali
Nekakav anonimac, nikad čuo za njega. —Blake de Pastino
Je li se neko potrudio da bar malo sacuva obraz. Tocak i promocija, zapamti dva pojma koja ti valja nauciti.
Poslije ovolikog lupetanja jos imas obraza biti na ovoj temi. Boze dragi, svakvih "pametnjakovica"
1. Ako nisi znao - Maje su znale za točak. Na njihovim figurama se vrlo često pojavljuje. Priče Španaca nisu vjerodostojan izvor. Preporučujem ti sjajnu knjigu Ronalda Rajta "Oteti konitnenti". I ne znam zašto se uopšte meni obraćaš u vezi točka.
2. arheologija je nauka. normalne države finansiraju svoje univerzitete, muzeje i arheološka društva. u normalnim zemljama su to ozbiljne stvari i ne služe za promocije i samopromocije, prije jasne potvrde da je bilo šta otkriveno. ovdje smo imali knjigu o "piramidi" čak i prije iznošenja navodnih dokaza. kao što ništa o mitologiji ne možemo saznati ako gledamo "bafi istrjebljivačicu vampira" ili "čini", tako ovah pothvat sa "piramidom" predstavlja degradaciju ozbiljnosti. arheologija nije cirkus megalomana.
3. lupetanja potraži na "alternativnoj historiji"
Last edited by Legolas on 21/04/2006 00:03, edited 1 time in total.
Naravno kad se ne radi o studijskom članku, već samo o prenošenju vijesti. Taj i taj, tamo i tamo, tvrdi to i to.
seljak_cojek wrote:
Nekakav anonimac, nikad čuo za njega. —Blake de Pastino
Naravno kad se ne radi o studijskom članku, već samo o prenošenju vijesti. Taj i taj, tamo i tamo, tvrdi to i to.
i to je nama interesantno za prenijeti. Čudi me da nisu prenijeli i stručnu argumentaciju gospode iz Zemaljskog koji se protive skrnavljenju ne znam čega
to je nama interesantno za prenijeti. Čudi me da nisu prenijeli i stručnu argumentaciju gospode iz Zemaljskog koji se protive skrnavljenju ne znam čega
Šta je oskrnavljeno, to će se tek vidjeti. No nebitno. I ja se, kao što rekoh nadam da će biti pronađeno nešto dovoljno veliko kako kasnije ne bi bilo zanemareno i devastirano.
1. Ako nisi znao - Maje su znale za točak. Na njihovim figurama se vrlo često pojavljuje. Priče Španaca nisu vjerodostojan izvor. Preporučujem ti sjajnu knjigu Ronalda Rajta "Oteti konitnenti". I ne znam zašto se uopšte meni obraćaš u vezi točka.
Zvanicna nauka na koju se pozivas kaze da nisu. UCI!
Legolas wrote:
2. arheologija je nauka. normalne države finansiraju svoje univerzitete, muzeje i arheološka društva.
Poslije ovoga i nasa ce sigurno Svi Semiru duguju veliku zahvalnost.
Legolas wrote:
u normalnim zemljama su to ozbiljne stvari i ne služe za promocije i samopromocije,
Promocija dolazi sa rezultatima
Cuo si Howard Cartera? Jesi bez googlanja malo sutra
Legolas wrote:
3. lupetanja potraži na "alternativnoj historiji"
quote]
Na tim figurama o kojim ti govoris se pojavljuje ne samo tocak nego i AUTO. Dali to znaci da su oni imali auta?
Semir u svojim knjigama ima alternativno vidjenje na to, sto je naravno izbor jednog dali ce da vjeruje u to ili ne.
Ali samo hocu da kazem da to nije dokaz da su oni imali tocak.
More bit da je zet Čengića, ili je možda pritajeni simpatizer SDA. Možda se zatelebeso u kakvu talibanku pa je preko Bosne (odnosno Visokog) misli prebaciti u Ameriku da tamo sterno žive do kraja života.