Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Anquilla

#5076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

last mohicans wrote: 09/06/2022 15:01 Halo, stručnjaci, smije li se iznijeti stav? Sta ste navalili ko mutavi. Pitam se je li prebrzo i da li je koordinisano sa Feđom. Ja koliko sam čuo čovjek je na GO. Pa ako se za svako ime složio, a pri tome je na GO, sasvim je OK. Ne znam kako moze znati kvalitete ovog Čirjaka koji 2017 igrao za Zrinjski, recimo, a to je prva Feđina sezona s Ģoškom. Baš ga se sjeća. Izražavam zabrinutost da se igrači dovode kao sto su se i prethodnih godina dovodili, samo da se popuni roster,nabaca se igrača, pa ste onda svi, barem vecina, kao i ja, populjvali pola rostera na kraju ove sezone i tražili čistku. Nije li tako?
Ja stavrno mislim da je i on ukljucen u ovo, stavise vjerovatno zeli da ih uigrava od pocetka priprema.
Meni izgleda pokrivanje deficitarnijih pozicija u timu, a veliki plus je sto su mladi.
Mi svi smo najvise zamjerali igracima koji su nam dosli kao provjerena imena, za koje se pretpostavlja da su placeniji od ostatka tima, tako da ovo podrzavam.

Sretno i njima, a vala i nama svima u predstojecoj sezoni :)
last mohicans

#5077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Anquilla wrote: 09/06/2022 15:08
last mohicans wrote: 09/06/2022 15:01 Halo, stručnjaci, smije li se iznijeti stav? Sta ste navalili ko mutavi. Pitam se je li prebrzo i da li je koordinisano sa Feđom. Ja koliko sam čuo čovjek je na GO. Pa ako se za svako ime složio, a pri tome je na GO, sasvim je OK. Ne znam kako moze znati kvalitete ovog Čirjaka koji 2017 igrao za Zrinjski, recimo, a to je prva Feđina sezona s Ģoškom. Baš ga se sjeća. Izražavam zabrinutost da se igrači dovode kao sto su se i prethodnih godina dovodili, samo da se popuni roster,nabaca se igrača, pa ste onda svi, barem vecina, kao i ja, populjvali pola rostera na kraju ove sezone i tražili čistku. Nije li tako?
Ja stavrno mislim da je i on ukljucen u ovo, stavise vjerovatno zeli da ih uigrava od pocetka priprema.
Meni izgleda pokrivanje deficitarnijih pozicija u timu, a veliki plus je sto su mladi.
Mi svi smo najvise zamjerali igracima koji su nam dosli kao provjerena imena, za koje se pretpostavlja da su placeniji od ostatka tima, tako da ovo podrzavam.

Sve se slažem, to što dolaze prije priprema je isto dobro i sto su mlađi. Ali ne mozes ti za dan,dva,heftu znati da je neki igrač dobar i da je to ono sto tražis. Možes za ove što su prethodnu sezonu igrali našu ligu, a za strance i ne baš. Neko je takvog igrača trebao gledati,skautirati, iznijeti mišljenje o tom igraču, pa ga valjda onda dovesti. Na to sam mislio kad sam rekao prebrzo. Na hajr, vjerovat cemo Emiru i Feđi. Opet, ima li iko u toj akademiji da je dobar bek ili centralni vezni,majka mu stara?
Anquilla

#5078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

last mohicans wrote: 09/06/2022 15:14
Anquilla wrote: 09/06/2022 15:08

Sve se slažem, to što dolaze prije priprema je isto dobro i sto su mlađi. Ali ne mozes ti za dan,dva,heftu znati da je neki igrač dobar i da je to ono sto tražis. Možes za ove što su prethodnu sezonu igrali našu ligu, a za strance i ne baš. Neko je takvog igrača trebao gledati,skautirati, iznijeti mišljenje o tom igraču, pa ga valjda onda dovesti. Na to sam mislio kad sam rekao prebrzo. Na hajr, vjerovat cemo Emiru i Feđi. Opet, ima li iko u toj akademiji da je dobar bek ili centralni vezni,majka mu stara?
Ovo je taman, otisao Pidro, neka igra Nemanja, a dozira se minutaza akademcu.
Onako, bez pritiska i ocekivanja, ali sa ciljem uigravanja za buducnost.
Logovan

#5079 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 09/06/2022 15:07
Logovan wrote: 09/06/2022 13:56 Ma ni ne trebaju biti spektakularna pojacanja, nisu nikakva garancija za dobre rezultate.

Pa uvijek trazimo da se igracki kadar rijesi prije priprema ili makar jednim dijelom, evo sad se to radi, pa zasto bi sumnjali u nesto. :D Ne vidim razlog.
Zato što smo se sto puta opekli, logi. Pa sad i u jogurt pušemo. Uvijek zadovoljni pojacanjima,pa inda nakon 6 mjeseci ili godinu jebavanje matere i čega sve ne. Nismo li se radovali Bodulu, Bagaricu i sličnim. Google nije poznavao Cmiljanica,pa smo saburali. I, šta se desilo, lik se kod nas izliječio,uzeo finih para i alahimanet. Ponavljam, ako su se Feđa i Emir složili za svako ime. Nikakav problem nemam, ali ce se i ako se pokažu flopovi znati ko su krivci. A ne dovodio Ismir, Sabra, Rumeni ili ko vec ne. Emir je znao finih pojačanja ubosti. Nadam se da ce i sada makar biti polovičan s time. Svaki nece biti pojačanje, toga smo se nagledali.
Jašta nego opekli i opet ćemo nekad, jebi ga tako je. :mrgreen:
Pa gledaj, meni ne ide radovanje Bodulu, Bagariću u istu rečenicu sa ovom trojicom. Ikić i Tomašević su dosta mlađi momci, možeš ih prodati, a ako se ispostave kao promašaji lakše će biti podnijeti, nego sa npr. igračem kao što je Bodul. Ili recimo ne ide u istu rečenicu ni sa Čirjakom. Čirjak je odradio dobru sezonu u Zrinjskom i osvojio titulu. Poslije Mostaraca opet je igrao zapaženu ulogu.
A da se sada nešto posebno radujem zato što smo ovu trojicu doveli, ne radujem se. Drago mi je što smo promijenili transfer politiku, barem se nadam da ćemo ovako nastaviti. Vidjet ćemo jesmo li pogodili, vjerujem da jesmo makar sa dvojicom.

Za Cmiljanića si saburao iz očaja, pogotovo on ne može biti u istoj rečenici sa ovom trojicom. Ako ništa momci su zdravi, znači odmah su u prednosti. :mrgreen:
kleja

#5080 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kleja »

Meni je važnije hoće li biti rubrika odlazaka ???

Raskida ugovora !!!

DA negledamo opet vratolomije Hebibovića !
Adobeg

#5081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

kleja wrote: 09/06/2022 15:54 Meni je važnije hoće li biti rubrika odlazaka ???

Raskida ugovora !!!

Bice cistka u klubu sa igracima,samo moramo biti malo saburli. :D
kleja

#5082 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kleja »

Adobeg wrote: 09/06/2022 16:11
kleja wrote: 09/06/2022 15:54 Meni je važnije hoće li biti rubrika odlazaka ???

Raskida ugovora !!!

ma majstore saburamo mi i previše :D
Piaty

#5083 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

kleja wrote: 09/06/2022 14:03 nije se rodio ko je svima ugodio. Makar jednom nešto smeta ili mu nešto smrdi tu.
Nije tacno. Bilo je "ugodnih" transfera. To izgleda postala neka fraza "nije se rodio...".
Pa to i SDA to moze reci kada nesto lose uradi. To je kao ultimativna replika kojoj nemas sta odgovoriti.

O.k zapamti sto si rekao pa cemo vidjeti ovog pulena iz TBC ili kako se vec klub zove
Adobeg

#5084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

kleja wrote: 09/06/2022 16:11
Adobeg wrote: 09/06/2022 16:11
ma majstore saburamo mi i previše :D
Znam od Sarajeva sam prerano poceo sjediti,a sta nam drugo preostaje. :D
mirza_15

#5085 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Sve je ovo fino, ali nama treba jedan vrhunski špic. Jedan pravi golgeter. Imamo jako dobra krila. Možda i najbolji par lige sa Suljićem i Makedoncem. Mali Varešanović nadolazi. Bit će to dobar igrač. Mora steći malo mirnoće i sigurnosti u završnici. Stoperi su ok. Nisu sada vauuu, ali su ok. Kapić nije loš igrač i sa ovim novim, plus Varešanović i Đokanović i veza je dosta dobra. Tu je i Hamza koji može igrati špica, ali treba nam jedan pravi, što bi rekli rasni :mrgreen: špic.
Karikaturist

#5086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Djokanovic nije ni sjenka igraca od prije. Prodati pod hitno, mada sumnjam da ima zainteresovanih. Ekipa nam po imenima i nije losa, nije ni neki bauk ali mekani smo realni i treba nam fajter tipa Rahmanovic. O spicu da ne govorimo.
Nije vise stvar ni kvaliteta igraca, sve je to u pet deka u ovoj ligi. Treba pravi pristup konstantno, trener koji ce to docerati u vinklo i podrske sa tribina..
Tomasevic, Belosevic ili Abidal na toj strani manje vise je svejedno, mora ekipa imato hemiju sto nije slucaj bio proslu sezonu.
tovarish

#5087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Što se tiče pojačanja, meni su Ok. Mladi, vjerovatno nisu ni skupi, a mogu se i prodati. Očekivati je mlađu i poletniju ekipu.

Ono što me brine je puno AMF-ova u ekipi kojima je to primarna poziciji: Avramovski, Čataković, Kapić, Dal i Tarik Ramić. Gdje ih uklopiti, jer samo jedan može igrati. Kapić i Ramić mogu na CMF-a, ali tamo je došao Čirjak koji je primarno CMF. Isto tako Avramovski i Dal mogu na RW, ali tamo imamo sad Ikića kojem je to prirodna pozicija. Čataković može u napad, ali mislim da ćemo tu dobiti novog igrača i nebi me iznenadilo neko jako ime da dovedu. Pored njih, na poziciji AMF-a imamo i Salčina i Kobiljara, ali njih ne vidim u opcijama za prvi tim.

Volio bih da dovedu i Pantelića, te još 2 igrača od 21-22 godine, da se u prvi tim ustale Ševelj, Trako i T. Ramić, a da po 10-ak utakmica skupe Jovašević i I.Ramić.

Pošto se spominju odlasci Đokanovića i Šabanovića, volio bih da odu, jer ovdje ne mogu napredovati više i samo će propasti. Možda je Đookanoviću i lani bilo vrijeme.

Kod nas mladi igrač ako ne ode nakon 2-3 sezone, teško će od njega biti išta. Cimirot, Mihojević i oba Kovačevića su primjer toga. Isto tako, odlazak prerano ih uništava i kući se vraćaju pognuta repa.

Naravno, Oremuš, Krste, Hebibović, Ahmetović i Dupovac više nisu za nas i nadam se da će se s njima naći kulturan način da se raziđemo. Dali su dosta Sarajevo, a ono njima i očekujem da obje strane u pregovore uđu hladne glave.

Ahmo i Krle bi mogli i prihvatiti neku poziciju u klubu, dok ostala trojica mogu još negdje igrati. Ako ništa, pozajmiti ih nekome, pa da taj preuzme dio plate.
Last edited by tovarish on 09/06/2022 21:32, edited 1 time in total.
PhilJacksonIzvala

#5088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

Ode Halid u Francusku

Put ga zove, mora poci, snjegovi su okopnjeli

Image
Logovan

#5089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Izgleda završen transfer Šabanovića u Francusku. :thumbup: Zaslužio je da ode negdje. Sretno mu. Koliko je bio dobar potez produžavanje ugovora na zimu. :thumbup:
sencobih

#5090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ode Tatar u Borac. Nije ni on budala, zna da ce borac biti prvi ovako ili onako
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

nije on budala, on je ljudski otpad
kleja

#5092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kleja »

sencobih wrote: 09/06/2022 22:11 Ode Tatar u Borac. Nije ni on budala, zna da ce borac biti prvi ovako ili onako
nek' ide šupak. Samo da vidim hoće li njihov dres cijepati i bacati i tuči se na treningu kad mu nešto ne bude po volji.
Logovan

#5093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

I šta ako ne bude njihov dres cijepao i ako ne bude pravio probleme na treningu? :?
kleja

#5094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kleja »

Logovan wrote: 09/06/2022 22:30 I šta ako ne bude njihov dres cijepao i ako ne bude pravio probleme na treningu? :?
To će samo poduplati uvjerenje da je ispo šupak prema Sarajevu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Velkoski wrote: 09/06/2022 22:17 nije on budala, on je ljudski otpad
:thumbup:
Sljam! Dobar igrac ali sljam!
GandalfSivi

#5096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Karikaturist wrote: 09/06/2022 20:10 Djokanovic nije ni sjenka igraca od prije. Prodati pod hitno, mada sumnjam da ima zainteresovanih. Ekipa nam po imenima i nije losa, nije ni neki bauk ali mekani smo realni i treba nam fajter tipa Rahmanovic. O spicu da ne govorimo.
Nije vise stvar ni kvaliteta igraca, sve je to u pet deka u ovoj ligi. Treba pravi pristup konstantno, trener koji ce to docerati u vinklo i podrske sa tribina..
Tomasevic, Belosevic ili Abidal na toj strani manje vise je svejedno, mora ekipa imato hemiju sto nije slucaj bio proslu sezonu.
Bezze je i ova prica. Decko je zavaljen da trci, nije mogao doci do svoje igre pored “umjetnika” na terenu…
Logovan

#5097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

kleja wrote: 09/06/2022 22:39
Logovan wrote: 09/06/2022 22:30 I šta ako ne bude njihov dres cijepao i ako ne bude pravio probleme na treningu? :?
To će samo poduplati uvjerenje da je ispo šupak prema Sarajevu.
Ma ništa to ne znači, uradio ili ne nebitno. Bitno je šta je uradio u našem dresu, a ne je li ponovio u nekom drugom.

A malo mi je smiješno što se o tom cijepanju dresa priča ovako puno. Slažem se da nije trebao, ali pocijepao je iz ljutnje zbog loše igre, nemoći, crvenog kartona, a ne zbog nepoštovanja prema klubu i navijačima. Više mi je zasmetalo kako je bio zapeo da ide, isto kao da će umrijeti od gladi istog trena. Razumijem da se onakve prilike stvore jednom u životu, ali mogao je to na bolji način pokazati.

Ma ustvari, ja ne znam što mi njega uopšte ovdje spominjemo. :?
Anquilla

#5098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Auuu Tatara, za ovo trebaš imati djon obraz...
Benjamin1994

#5099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Benjamin1994 »

Nije to taj igrac vise, ni blizu. Nema Rahmanovica, cisto sumnjam da ce biti te hemije kao u Sarajevu u to vrijeme. Ne očekujem od njega ni pola onoga sto je bio u Sarajevu. Ko se to jos vratio iz inostranstva i odigrao isto kao prije....
last mohicans

#5100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Vidjet cemo, ne sumnjam da ce analitični istok imati mu sta reci kad bude izlazio s terena. :mrgreen:
Post Reply