Ilegalni migranti u BiH
- It_is_a_Leclerc
#5076 Re: Migranti u BiH
Znam najmanje 5 ljudi iz USK koji su imali ideje o prevoženju migranata pa su zaglavili za trafiking po godinu-dvije. Tako da, bujrum.
-
realna do boli
#5077 Re: Migranti u BiH
Dok drzavni vrha sam sebi prebrojava krvna zrca, narod postaje sve vise anemican. A kada si anemican, onda si bezvoljan. Poslije transfuzije "svjeze" krvi, mozda se sjete i problema u drzavi.
-
elcaliente
#5078 Re: Migranti u BiH
Centrotrans nevjeruje u tu pricu, nego su pojacali linije prema Bihacu. Trafiking na visokom nivou.It_is_a_Leclerc wrote:Znam najmanje 5 ljudi iz USK koji su imali ideje o prevoženju migranata pa su zaglavili za trafiking po godinu-dvije. Tako da, bujrum.
- bingov buraz
#5079 Re: Migranti u BiH
Bravo za novog policijskog komesara USK.
- Thorgerson
#5080 Re: Migranti u BiH
Mektić blebeće gluposti, a dnevno nam je ulazilo po 400-500 ljudi preko granice.
Od januara do danas samo u USK je došlo preko 11.000 migranata. Dakle, 11.000 ljudi ti tetura po drzavi, nit znas ko su, ni sta su, ni gdje ce, gdje spavaju, sta rade, nista. Pa to nije mala cifra. I to je cifra za koju se zna i koja je samo u USK.
Srbija je digla frku kad im je bilo 3000 ljudi.
Trazili, vapili za pomoci od EU... nasi klokani nemaju pojma prvo ni koliko im je ljudi uopste uslo u drzavu.
Treba im zabraniti kupovinu karata i vratiti ih u prethodnu drzavu iz koje su dosli. A zna se koja je to drzava. Treba urgirati kod EU i dici se na sva moguca zvona, a ne pustit Covica da blebece o ugrozenosti. Treba urgirati i pitati EU zasto Srbija pusta migrante u BiH, a ovamo sa strane uzima pare za iste, obecavajuci da ce se za njih pobrinuti, a ustvari ih prosljeduje nama.
Usli su, ok. Dokumentaciju uzmi, posto ih ionako pola nema nikakvu dokumentaciju, automatski te potrpaj u autobuse i istovari odakle su i dosli. Eeee, al qurko ce onda srbi dat da tamo udju, da se vrate.
Ovo je obicno uzimanje love na ovim nesretnim ljudima. A sve se radi od strane Srbije, koja potajno sa RS-om ovo sve odradjuje.
Zivjeli!

Od januara do danas samo u USK je došlo preko 11.000 migranata. Dakle, 11.000 ljudi ti tetura po drzavi, nit znas ko su, ni sta su, ni gdje ce, gdje spavaju, sta rade, nista. Pa to nije mala cifra. I to je cifra za koju se zna i koja je samo u USK.
Srbija je digla frku kad im je bilo 3000 ljudi.
Treba im zabraniti kupovinu karata i vratiti ih u prethodnu drzavu iz koje su dosli. A zna se koja je to drzava. Treba urgirati kod EU i dici se na sva moguca zvona, a ne pustit Covica da blebece o ugrozenosti. Treba urgirati i pitati EU zasto Srbija pusta migrante u BiH, a ovamo sa strane uzima pare za iste, obecavajuci da ce se za njih pobrinuti, a ustvari ih prosljeduje nama.
Broj migranata od pocetka 2018. godine u Srbiji opada, aaa cuj, sto li baš?!Approximately €80 million have been allocated by the European Commission and EU Member States to assist Serbia in effectively managing the migration flow.
Dakle zna se odakle dolaze iz kojeg pravca. Usmjeri svu mogucu snagu tamo i ne daj im da udju. I gotovo.BEOGRAD - Broj migranata u Srbiji u konstantnom je padu od avgusta prošle godine, a u prihvatnim centrima obično se nalazi 4.100 do 4.200 ljudi, izjavio je za današnje "Večernje novosti" republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.
Poređenja radi, početkom 2017. godine u centrima je bilo između 6.000 i 7.000 izbeglica i migranata.
Usli su, ok. Dokumentaciju uzmi, posto ih ionako pola nema nikakvu dokumentaciju, automatski te potrpaj u autobuse i istovari odakle su i dosli. Eeee, al qurko ce onda srbi dat da tamo udju, da se vrate.
Ovo je obicno uzimanje love na ovim nesretnim ljudima. A sve se radi od strane Srbije, koja potajno sa RS-om ovo sve odradjuje.
Zivjeli!
Last edited by Thorgerson on 24/10/2018 11:58, edited 5 times in total.
- int21
#5081 Re: Migranti u BiH
Ko je ucio Odbranu i zastitu u srednjoj skoli zna sta je specijalni rat. Pametnom dosta.Bloo wrote:Yep. Švicarski fuckin sir._BataZiv_0809 wrote:Da bogdo mi svoju granicu cuvamo ko Hrvatska.
Iz koje države su ovi ljudi ušli u BiH, nisu se samo materijalizirali ovdje.
Zašto ih mi ne možemo zaustaviti na našoj granici i lagano uputiti natrag u zemlju iz koje su pokušali preći u BiH...
- insomnia78
#5082 Re: Migranti u BiH
E cuj odbranu i zastitu 
-
realna do boli
#5083 Re: Migranti u BiH
Mi danas nemamo ni odbrane ni zastite..ni drzavnika kojih je briga, sto to nemamo.
- escobar__
#5084 Re: Migranti u BiH
Opet bih da pitam ima li federalna policija nadležnost da blokira entitetsku granicu i ostavi migrante u RSu?
- Bloo
- Globalna šefica
#5085 Re: Migranti u BiH
Pa taman im dobro ovo dode kao skretanje pozornosti
Barem privremeno.
Sjebani izbori, zdravsto blabla....vidiii kriza sa.migrantima...opet
Barem privremeno.
Sjebani izbori, zdravsto blabla....vidiii kriza sa.migrantima...opet
- Janjicar
#5086 Re: Migranti u BiH
Sjecam se clanka iz Februara mjeseca koji kaze BiH spremna za docek migranata
Prvo nas ubjedjivali da BiH nije na toj rutu, pa nas ubjedjivali da je sve spremno a sad nas ubjedjuju da je sve pod kontrolom.
Prvo nas ubjedjivali da BiH nije na toj rutu, pa nas ubjedjivali da je sve spremno a sad nas ubjedjuju da je sve pod kontrolom.
- bingov buraz
#5087 Re: Migranti u BiH
Nemoguce je blokirati tako dugu "granicu"Srbi ako žele pustice ih preko HNK ili kantona 10 gdje Hrvati vode glavnu riječ.escobar__ wrote:Opet bih da pitam ima li federalna policija nadležnost da blokira entitetsku granicu i ostavi migrante u RSu?
- Dozer
#5088 Re: Migranti u BiH
Za pocetak, nisu nase granice bas tako porozne kako se predstavlja, ali s obzirom da se dobrim dijelom naslanjaju na Srbiju, a taj isti dio je u "vlasnistvu" RS-a, nije potrebno biti Ajnstajn pa da se zakljuci otkud toliki migratni u BiH i kako su i odakle dosli.
To je samo jos jedan vid specijalnog rata koji vode Srbija i RS protiv BiH.
Sto se samih migranata tice, i ovo znam licno iz kontakta s njima u Bihacu i Kladusi, 90% njin nisu iz Sirije i ne bjeze od rata, nego su vecinom iz Pakistana, jedan dio iz Afganistana, i nisu uopste ratne, nego ekonomske izbjeglice. Bez dokumenata putuju namjerno i upravo da bi se mogli predstavljati kao ratne izbjeglice.
Realan problem jeste cinjenica da se uopste ne zna ko su ti ljudi zaista, a jos manje da li su zaista samo izbjeglice, ili su mozda i pripadnici nekih teroristickih celija i kao izbjeglice pokusavaju doci do EU s nekim drugim ciljevima.
BiH, kao drzava, sigurno ima kapacitete da ovo rijesi, ali izgleda da je poenta u kuknjavi i trazenju pomoci od EU, a kako bi se navuklo love koja ce se opuhati. Mehanizam slican onom ratnom i arapskim donacijama "braci" ovdje, a koje se danas uvlace i peru kroz kojekakve "strane investitore".
Sljedeca cinjenica je da se radi vecinom o ruralnim ljudima, naviklim na nasredjenost sistema i koji funkcionisu po nekim svojim pravilima, a koja bas i nisu u skladu s nasim ovdje. U djackom domu u Bihacu njihove medjusobne tuce su maltene svakodnevne, jednom sam i prisustvovao jednoj. Uostalom, u nedavnoj raciji koju je sprovela policija USK nadjeno je poprilicno komada hladnog iruzja, nesto droge, itd..
Ono sto bih ja uradio jeste da im ne bih dozvolio prelazak nase granice iz Srbije, identicno ovome sto rade Hrvati (samo bez sile, udaranja, lomljena mobitela i sl.). Ne mozete bez dokumenata uci u BiH. Tacka.
I ovo je moguce, ali treba volje, a toga nema jer se domaci mazlumi trenutno prepucavaju oko fotelja...
To je samo jos jedan vid specijalnog rata koji vode Srbija i RS protiv BiH.
Sto se samih migranata tice, i ovo znam licno iz kontakta s njima u Bihacu i Kladusi, 90% njin nisu iz Sirije i ne bjeze od rata, nego su vecinom iz Pakistana, jedan dio iz Afganistana, i nisu uopste ratne, nego ekonomske izbjeglice. Bez dokumenata putuju namjerno i upravo da bi se mogli predstavljati kao ratne izbjeglice.
Realan problem jeste cinjenica da se uopste ne zna ko su ti ljudi zaista, a jos manje da li su zaista samo izbjeglice, ili su mozda i pripadnici nekih teroristickih celija i kao izbjeglice pokusavaju doci do EU s nekim drugim ciljevima.
BiH, kao drzava, sigurno ima kapacitete da ovo rijesi, ali izgleda da je poenta u kuknjavi i trazenju pomoci od EU, a kako bi se navuklo love koja ce se opuhati. Mehanizam slican onom ratnom i arapskim donacijama "braci" ovdje, a koje se danas uvlace i peru kroz kojekakve "strane investitore".
Sljedeca cinjenica je da se radi vecinom o ruralnim ljudima, naviklim na nasredjenost sistema i koji funkcionisu po nekim svojim pravilima, a koja bas i nisu u skladu s nasim ovdje. U djackom domu u Bihacu njihove medjusobne tuce su maltene svakodnevne, jednom sam i prisustvovao jednoj. Uostalom, u nedavnoj raciji koju je sprovela policija USK nadjeno je poprilicno komada hladnog iruzja, nesto droge, itd..
Ono sto bih ja uradio jeste da im ne bih dozvolio prelazak nase granice iz Srbije, identicno ovome sto rade Hrvati (samo bez sile, udaranja, lomljena mobitela i sl.). Ne mozete bez dokumenata uci u BiH. Tacka.
I ovo je moguce, ali treba volje, a toga nema jer se domaci mazlumi trenutno prepucavaju oko fotelja...
Last edited by Dozer on 24/10/2018 12:46, edited 1 time in total.
- insomnia78
#5089 Re: Migranti u BiH
Dobro da nisi rekla omiljenu forumsku recenicu “klasicno pranje para”kiki-miki wrote:Organizovani kriminal iliti novi vid trgovine ljudima.
Pod aminovanjem vlasti sa svih strana. Rekla bih da su Srbijanci za ovih par godina koliko ovo traje itekako zaradili.
Ni njihova granica nije bila zasticena niti blokirana ikad.
Zar ne?
Hajde ti nama objasni malo detaljnije kako to tacno funkcionise
- O'zone
- Globalni moderator
#5090 Re: Migranti u BiH
Evo glupo pitanje. Ako Hrvatska može uhapsiti ilegalnog imigranta i vratiti ga u BiH zašto BiH ne može ilegalne imigrante vratiti u Srbiju?kiligonzales wrote:Ovih par sto sam upoznao, jedan je danas u Bonu, tamo je stigao iz Irana iz koga je pobjegao kao politicki disident, potom Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, BiH, Hrvatska, Slovenija, Austrija, pa Njemacka, gdje je imao i neke svoje rodbine. Javio se neki dan da zahvali kako smo mu malim gestom na tome putu pomogli da smogne snage u periodu kad ga baš i nije išlo.sadie_forever wrote:Neki dan moj muz pricao s jednim takvim,zali se sto je uopste dolazio kazr tamo su bili dobrostojeci,imali svoje autoprodaje ..i obicno takvi i dodju
jedna druga se zali kako joj nudili posao da cisti,a ona u svojoj zemlji bila medju bogatijima
Druga ekipa tacnije njih 7, pred kojima su cak i vrata dzamije zatvorili ovdje u Sarajevu kako u njoj nebi prespavali iako su dosli i lijepo zamolili, par Afganistana i Pakistanaca smo nekako zbrinuli za tu noc i otpremili sutradan za Bihać. Jedan od njih se javio da je bio prešao u Hrvatsku, da su ga uhapsili i vratili u Veliku Kladušu.
Žao mi je vala svakoga, ko mora na ovoj zimi spavati na otvorenom i cijena je povelika toga što su oni stavili sebi za cilj, ali skidam im kapu za dvije stvari ustrajnosti koju pokazuju da uspiju u svome cilju i što zaista vjeruju da kad dođu tamo da će im sve biti potaman.
Nekad mi bude zao sto im svima ne mogu pomoci. Neku noc u parku kod inat kuce, imigrantkinja stara 5-6 godina prosi na engleskom, mati joj s bebom sjedi pod drvetom, sa drugaricom i tako treba prespavati cijelu noc. Srce covjeku da pukne.
- Dozer
#5091 Re: Migranti u BiH
Cik pogodi 
- insomnia78
#5092 Re: Migranti u BiH
U pravu si. Glupo pitanje. BiH postoji samo na papiru
- Bloo
- Globalna šefica
- O'zone
- Globalni moderator
#5094 Re: Migranti u BiH
Pa onda tim papirom barem mahati naokolo a ne ovako - pusti ih da uđu pa ćemo vidjet šta ćemo sa njima....možda i odu..
- Thorgerson
#5095 Re: Migranti u BiH
Nasa granica nije na Drini, nego de facto tu na Sokocu, Trebevicu. Mozemo mi pricati sta hocemo, stanje na terenu pokazuje.
Jos jedan dokaz da Srbija planirano izvozi migrante u BiH u saradnji sa RS-om je i ne tako davno protivljenje Dodika da pripadnici FMUP-a pomognu granicnoj policiji.
Granicna policija nema kapacitet da zatvori granicu prema Srbiji. Hrpica polupijanih likova, koje raja potplati za 10-20 EUR. Na nekim prelazima prema Srbiji imas kontejner i dva-tri policajca. I da oni nekoga zaustave. Ovo je biznis. I migranti to znaju, sta mislite kako se provlace kroz sve granice. Samo kad dodju do normalno uredjene drzave, kakva je Hrvatska, dobiju pendrek u glavu.
RS ne zeli da ucestvuje u tome jer im je cilj da sto vise migranata strpaju u federaciju. Srbija uzima lovu za nepostojece migrante.
Jos jedan dokaz da Srbija planirano izvozi migrante u BiH u saradnji sa RS-om je i ne tako davno protivljenje Dodika da pripadnici FMUP-a pomognu granicnoj policiji.
Granicna policija nema kapacitet da zatvori granicu prema Srbiji. Hrpica polupijanih likova, koje raja potplati za 10-20 EUR. Na nekim prelazima prema Srbiji imas kontejner i dva-tri policajca. I da oni nekoga zaustave. Ovo je biznis. I migranti to znaju, sta mislite kako se provlace kroz sve granice. Samo kad dodju do normalno uredjene drzave, kakva je Hrvatska, dobiju pendrek u glavu.
RS ne zeli da ucestvuje u tome jer im je cilj da sto vise migranata strpaju u federaciju. Srbija uzima lovu za nepostojece migrante.
Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije Federacije BiH uđe u Republiku Srpsku bez suglasnosti vlasti Republike Srpske bit će spriječen silom. - Dodik
Last edited by Thorgerson on 24/10/2018 12:56, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#5096 Re: Migranti u BiH
Ma Srbija je drzava za nas. Jbg, mi smo smijurija u regionu. Kod nas isti svaku krizu mogu izvesti. Kad zatreba sranja, da bi skrenuli narode s dnevnih tema u Srbiji, pa i u HR, samo probudi neko sranje u BiH.O'zone wrote:Evo glupo pitanje. Ako Hrvatska može uhapsiti ilegalnog imigranta i vratiti ga u BiH zašto BiH ne može ilegalne imigrante vratiti u Srbiju?kiligonzales wrote:Ovih par sto sam upoznao, jedan je danas u Bonu, tamo je stigao iz Irana iz koga je pobjegao kao politicki disident, potom Turska, Grcka, Makedonija, Srbija, BiH, Hrvatska, Slovenija, Austrija, pa Njemacka, gdje je imao i neke svoje rodbine. Javio se neki dan da zahvali kako smo mu malim gestom na tome putu pomogli da smogne snage u periodu kad ga baš i nije išlo.sadie_forever wrote:Neki dan moj muz pricao s jednim takvim,zali se sto je uopste dolazio kazr tamo su bili dobrostojeci,imali svoje autoprodaje ..i obicno takvi i dodju
jedna druga se zali kako joj nudili posao da cisti,a ona u svojoj zemlji bila medju bogatijima
Druga ekipa tacnije njih 7, pred kojima su cak i vrata dzamije zatvorili ovdje u Sarajevu kako u njoj nebi prespavali iako su dosli i lijepo zamolili, par Afganistana i Pakistanaca smo nekako zbrinuli za tu noc i otpremili sutradan za Bihać. Jedan od njih se javio da je bio prešao u Hrvatsku, da su ga uhapsili i vratili u Veliku Kladušu.
Žao mi je vala svakoga, ko mora na ovoj zimi spavati na otvorenom i cijena je povelika toga što su oni stavili sebi za cilj, ali skidam im kapu za dvije stvari ustrajnosti koju pokazuju da uspiju u svome cilju i što zaista vjeruju da kad dođu tamo da će im sve biti potaman.
Nekad mi bude zao sto im svima ne mogu pomoci. Neku noc u parku kod inat kuce, imigrantkinja stara 5-6 godina prosi na engleskom, mati joj s bebom sjedi pod drvetom, sa drugaricom i tako treba prespavati cijelu noc. Srce covjeku da pukne.
- Eggsy
#5097 Re: Migranti u BiH
skrpi tu divlju gramatiku pa onda po njihovim kulturamaelcaliente wrote:Ja nemogu da shvatim pamet i ubjedzenje tih ljudi da oni misle da mogu da rade sta hoce u tudzim drzavama i to jos silom. To je ta divljacka kultura zemalja odakle dolaze
- insomnia78
#5098 Re: Migranti u BiH
Kao sto sam i mislio. Bitno je lupati a kad treba objasniti muk
- Dozer
#5099 Re: Migranti u BiH
Gomila ih uredno prelazi prema Bijeljini, preko Pavlovicevog mosta, a neki i na Raci. I onda ih se uredo srece cestom od Bijeljine prema Tuzli, preko Majevice. Nekad i po 10-20 njih, u grupama.
-
elcaliente
#5100 Re: Migranti u BiH
Pa mozda treba dovesti 2-3 policajca iz Hr da nauce ove nase kako se radi posao.
Ono jutros na Maljevcu je sramota, nasu policiju pogurase migranti kao da se radi o djeci, samo 20 metara dalje hrvatski deset policajaca pokazase kako se radi posao za koji dobijas platu.
Ono jutros na Maljevcu je sramota, nasu policiju pogurase migranti kao da se radi o djeci, samo 20 metara dalje hrvatski deset policajaca pokazase kako se radi posao za koji dobijas platu.