SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Nazif_Gljiva
#5076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne skontah jel bio decilitar čistog alkohola ili nije, te šta je penavin mali rekao komšinici...
Tapatalked
Tapatalked
-
mirzet87sa
#5077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije vjerovatno nego jeste, mali se iz dana u dan pisa na narod, sistem i drzavu..

- vješalica
#5078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
babo redovno je visitor u zatvoru,bracika se tamo preselio,pa valjda je red na njega....
- drug_profi
#5079 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Penavin mali izgleda oso u siriju, mada kazu da je u svabiji u zatvoru.Nazif_Gljiva wrote:Ne skontah jel bio decilitar čistog alkohola ili nije, te šta je penavin mali rekao komšinici...
Tapatalked
Valjda cd-ove sverco pa ga ufatili. On kud ce sta ce, neki mu jaran ponudi prevoz preko granice i probudio se u Raqi.
A onaj iz videoteke ssmo pita dje su mu cd-ovi.
Poslano sa Tipfeler mašine
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja jednom, i isto je odvojeno bilokloniran wrote:evo ja dvaput imahdoh udes i nijednom nije tako bilo nego odvojeno prilikom davanja iskaza, moze biti da je to pravilo, ali na meni ga ne primjenise nikadshandrprcSA wrote:alkotestiranje se uvijek vrsi skupa jer je drugi ucesnik ujedno i svjedok te nema kasnijih manipulacija a samo jednom imas odgadjanje testiranja i to najvise 10 min.kloniran wrote: ne znam jesi li imao udes, ali alkotestiranje ucesnika se vrsi odvojeno prilikom davanja iskaza, nije to grupno seosko okupljanje da se vidi ko sta ima![]()
-
Nazif_Gljiva
#5081 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tadrugi profil wrote:Penavin mali izgleda oso u siriju, mada kazu da je u svabiji u zatvoru.Nazif_Gljiva wrote:Ne skontah jel bio decilitar čistog alkohola ili nije, te šta je penavin mali rekao komšinici...
Tapatalked
Valjda cd-ove sverco pa ga ufatili. On kud ce sta ce, neki mu jaran ponudi prevoz preko granice i probudio se u Raqi.
A onaj iz videoteke ssmo pita dje su mu cd-ovi.
Poslano sa Tipfeler mašine
Tapatalked
-
hladan.preminger
#5082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa naravno. Problem je sto pojedinci izgleda vezu puhanje sa želudcem.cpu_fan wrote:Jeste, ali nakon ispijenog posljednjeg alkoholnog pića treba sačekati min. 20 minuta kako bi alkohol ispario iz usta jer u tom slučaju mjerenje će pokazati abnormalne ili netačne vrijednosti !hladan.preminger wrote:Valjda se puse iz pluca, a ne iz zeludca. Sve filozofi.
A puno je tih 20 minuta.
-
hladan.preminger
#5083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uglavnomja wrote:hladan.preminger wrote:Valjda se puse iz pluca, a ne iz zeludca. Sve filozofi.
alkohol iz organizma izlazi kroz PLUCA!!!!!
dok jetra ne sagori zadnju kap alkohola - nema 0 na alkotestu, sta god jeo, pio ... alkohol ne isparava iz tijela nego ga tijelo razgradjuje i u vidu plina izbacuje kroz pluca.
evo tekst, da ne lupam:
"Izvesna mala količina alkohola se ne razgradi, nego se izluči kao takva, tj. u vidu alkohola. Zato se alkoholisanom (ili mamurnom) oseća zadah alkohola iz usta i nosa. On zapravo dolazi iz pluća i ide preko izdahnutog vazduha. Zato je velika zabluda da se alkohol može «maskirati» uzimanjem paprenih bombona, belog luka i drugih materija jakog mirisa i arome. To doduše može da prevari njuh drugih ljudi iz okoline, ali ne može da prevari aparate za detekciju alkohola (alkotest), jer oni nisu hemijski osetljivi na bilo koje mirise, nego baš na sam alkohol.
Alkohol se eliminiše i s urinom, pa se koncentracija u krvi može oceniti na temelju njegove koncentracije u urinu.
Male količine alkohola mogu biti izlučene i u znoju.
Razgrađuje se oko 90% ukupne količine alkohola, a samo oko 10% alkohola se izlučuje nepromenjeno kroz pluća i s urinom.
Alkohol, koji se nalazi u organizmu, razgrađuje jetra. Jetra relativno polako razgrađuje alkohol, pa ako se popije veća količina alkohola, nerazgrađeni alkohol dolazi u krvotok i izaziva simptome alkoholne intoksikacije. Količina enzima u jetri dovoljna je da se u jetri oksidira 8-9g alkohola na sat. Prema tome, brzina razgradnje alkohola sledi regularni tok od 8-9g na sat, što odgovara prosečno 0,1%o koncentracije alkohola u krvi na sat. Još nerazgrađen alkohol dotle struji u krvotoku kroz organizam, dok ga jetra ne razgradi.
Koncentracija alkohola u krvi se izražava u promilima, tj. koncentracija alkohola izražena u cm3 na 1000 cm3 krvi.
Koliko promila alkohola ima u krvi, isto toliko ima i u izdahnutom vazduhu. Zbog toga se može meriti kod vozača nivo alkohola u izdahnutom vazduhu."
i jos ovo
U jednom satu jetra će iz krvi ukloniti alkohol unesen ispijanjem samo jedne čaše piva dok je :
- za 2 čaše potrebno 3 sata
- za 3 čaše potrebno 4 sata
- za 4 čaše potrebno 6 sati
- za 5 čaša potrebno 8 sati
Nema potrebe da kopiras wall of text odnekuda, jer ima nas koji smo ucili biologiju i dr. prirodne nauke tokom skolovanja. Alkohol ne izlazi samo na pluća kao što i taj text piše. Već i kroz urin.
Kao što sam i gore odgovorio, moja opaska se odnosi na ove što povezuju želudac i rezultate alkotesta puhanjem, sto negira i taj gore text.
-
zdruzdjo
#5084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E pa ima i varijanta odbijanja alkotestiranja.
Bar je tako bilo kad sam tamo negdje 2005 imao jednom udes.
Zakon je odprilike bio ovakav: ukoliko u sudaru nema lica sa tezim tjelesnim povredama bilo koja strana moze odbiti alkotestiranje.
Samim tim taj ko je odbio alkotestiranje stavlja kompletnu krivicu za udes na sebe ali ne i "koliko" je kriv.
Tu "rupicu" u zakonu je iskoristio drot koji je presao na moju stranu ceste i opalio me ali je bio mortus pijan.
Da ne bi bilo maliverzacija dosla je saobracajna murija a ne opstinska obzirom da je u njegoj opstini bio udes.
Kasnije mi je tu stavku potvrdila i tuziteljica koja je vodila slucaj.
Ne znam jeli ista izmjenjeno u zakonu vezano za to.
Jos jednom kasnije sam bio u sudaru i odvojeno smo davali alkotest.
Bar je tako bilo kad sam tamo negdje 2005 imao jednom udes.
Zakon je odprilike bio ovakav: ukoliko u sudaru nema lica sa tezim tjelesnim povredama bilo koja strana moze odbiti alkotestiranje.
Samim tim taj ko je odbio alkotestiranje stavlja kompletnu krivicu za udes na sebe ali ne i "koliko" je kriv.
Tu "rupicu" u zakonu je iskoristio drot koji je presao na moju stranu ceste i opalio me ali je bio mortus pijan.
Da ne bi bilo maliverzacija dosla je saobracajna murija a ne opstinska obzirom da je u njegoj opstini bio udes.
Kasnije mi je tu stavku potvrdila i tuziteljica koja je vodila slucaj.
Ne znam jeli ista izmjenjeno u zakonu vezano za to.
Jos jednom kasnije sam bio u sudaru i odvojeno smo davali alkotest.
- vješalica
#5085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.source. ba/mobile/clanak/Haris/415661
- delllboy79
#5086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cvijan dobi 20 godina a zena na listi SBB
Poznata mi pravo mora da sam je svojevremeno vidjao po lukavickim kafanam
http://www.klix.ba/vijesti/bih/supruga- ... /160915075

Last edited by delllboy79 on 15/09/2016 15:08, edited 2 times in total.
- ranger
#5087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
fahrOvi ljudi, ekonoOomija i to...delllboy79 wrote:Cvijan dobi 20 godina a zena na listi SBB
- JThomas
#5088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
presuda nije pravosnažna, a krivica je individualna.

-
quarterback
#5089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ispred filozofije u lancanom naredani crni i metalik plavi golf (oba trkaci) + neki crni audi dzip
cijenjeni vozaci + publika stoje pored i ibrete se
- O'zone
- Globalni moderator
#5090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60915105#1quarterback wrote:ispred filozofije u lancanom naredani crni i metalik plavi golf (oba trkaci) + neki crni audi dzip

-
zdruzdjo
#5091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

desio se sudar ispred mene na 200 metara
zakrcilo pravo.
Kasnije kod pozorista oktaviom neko izgleda krkkuno pjesaka koji uredno iza tramvaja bez pjesackog
Kretena naroda da bog mili sacuva.
-
smijesni_ste
#5092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel to taj plavi golf što je spominjan prije dan, dva ovdje? 
- Logovan
#5093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebem li ti majku, pa ko se sve kandiduje.delllboy79 wrote:Cvijan dobi 20 godina a zena na listi SBB
http://www.slobodna-bosna.ba/img/vijest ... cvijan.jpg
-
quarterback
#5094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
aBdsmijesni_ste wrote:Jel to taj plavi golf što je spominjan prije dan, dva ovdje?
- O'zone
- Globalni moderator
#5095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo kolega @ultra ispunila ti se želja.mk ultra wrote:U ova dva dana sam se previse divljaka nagledaozateznistub wrote:ovih dana nije đaiz sjedat za volan...
Pogotovo, noc prvog dana bajrama
I hoce li molim vas neko kretenu u plavom golfu VII oduzeti vozilo i vozacku!!!!!!

- kloniran
#5096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako me dobro oci sluze ovo je golf 6O'zone wrote:Evo kolega @ultra ispunila ti se želja.mk ultra wrote:U ova dva dana sam se previse divljaka nagledaozateznistub wrote:ovih dana nije đaiz sjedat za volan...
I hoce li molim vas neko kretenu u plavom golfu VII oduzeti vozilo i vozacku!!!!!!
-
promaha
#5097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O'zone wrote:Evo kolega @ultra ispunila ti se želja.mk ultra wrote:U ova dva dana sam se previse divljaka nagledaozateznistub wrote:ovih dana nije đaiz sjedat za volan...
nazalost ovo je 6-ca ne 7-ca ...
mislim nije da mi je zao i ovog ali 7cu jos cekamo ...
-
mirzet87sa
#5098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ses'ca, sed'ca tu je to..
- O'zone
- Globalni moderator
#5099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što @mirzet kaže to ti je jedno te isto
malo kozmetike
Poslato sa radnog mjesta...
Poslato sa radnog mjesta...
- O'zone